Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Στον 8πυρηνο οχι, σωστα τα κανεις. Στον τετραπυρηνο ομως (αφου τετραπυρηνος ειναι κι ο Sandy), βγαινει λιγο μικροτερο το die area. Αυτο νομιζω εκανε κι ο capitan.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 συγκρίνεις 4core με 8core...
zanzavar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Είναι λίγο τέρας ο 8-core! Και δεν είναι μέσα στα 123 χιλ2 και η l3, σωστά? ναι για τον 4-core είναι 61,8 χιλ2.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Εφοσον το TDP ειναι σε οκ επιπεδα, μη καθεσαι και σκας για το die area
zanzavar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Καλά σίγουρα, δε θα μου πιάνει θέση και στον καναπέ! Είναι κλασική περίπτωση συζήτησης, περί ανούσιων σχεδόν για όλους μας, στατιστικών... Αλλά είναι πάλι δεδομένο ότι το μέγεθος θα είναι και παράγοντας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το κόστος, οπότε από αυτή την πλευρά μας ενδιαφέρει λίγο.
grimpr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 http://event.asus.com/2011/mb/AM3_PLUS_Ready/ Great, ανέβηκε αυτόματα η αξία των μητρικών, των AM3 επεξεργαστών και της πλατφόρμας, πάει να πει, πιστεύω, ότι θα έχουμε 1-2 AM3 SKUs όπως οι Phenom II 920/940.
caution Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ναι, είναι πολύ καλά νέα, υπάρχουν δύο σενάρια: Ή απλά το επιπλέον Pin δεν θα υπάρχει στην πρώτη γενιά BDs ή θα έχουμε κάποια SKUs για ομαλή μετάβαση. Όπως και να έχει, η crosshair IV μου, πήρε πρώτης τάξης παράταση ζωής ( Το bios πλέον είναι public released και παίζει τεσταρισμένα - backup τα ο/c profiles (κλασικά) και βουρ ) Να ετοιμάζονται και οι κάτοχοι των "μεγάλων" gigabyte και msi ακόμα και αν δεν έχουν τα φρέσκα της foxconn
ati8assos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Καλημέρα, Μου κάνει εντύπωση το μέγεθος της L2 σε σχέση με τον SB. Μια πιθανή εξήγηση του γιατί η L2 είναι μεγάλη, είναι αρχικά για να ισοσταθμίσει την L1 που έχει μικρύνει στα 16ΚΒ από τα 64ΚΒ της προηγούμενης αρχιτεκτονικής. Αλλά και ακόμη γιατί έχουν αυξηθεί τα pipeline stages, και η latency, και άρα είναι μπόλικη με σκοπό την όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση της L3. Τα μακρύτερα pipeline stages και η μεγαλύτερη latency έχουν ανάγκη και από αυξημένο bandwidth στην RAM, γι’αυτό και η χρήση της συχνότητας των 1866ΜΗΖ. Από την άλλη πλευρά όμως αυτή η αρχιτεκτονική είναι πάρα πολύ εύκολο να λειτουργεί σε υψηλά χρονισμένες συχνότητες. Η AMD έχει πει πως είναι δυνατόν ακόμη και ο 16πύρηνος Interlagos ( η server έκδοση του Bulldozer ) να χρονίζει μέσω Turbo Core 2 ταυτόχρονα όλους τους πυρήνες 500ΜΗΖ πάνω από την συχνότητα βάσης, πράγμα που δείχνει πόσο OC friendly είναι, και φυσικά αυτό δίνει χαρά στους απανταχού enthusiasts. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο 4πύρηνος FX Zambezi με ένα ελαφρύ τσίμπημα στα Voltage θα ανεβαίνει χαλαρά πάνω από τα 5GHz, με αέρα.
nikos21aek Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 συγκρίνεις 4core με 8core... Ναι αλλά η amd κάνει μια διαφορετική προσέγγιση στο HT των intel δίνοντας αντί για έναν ξεχωριστό πυρήνα για κάθε thread,οι οποίοι δεν είναι ακριβώς ολοκληρωμένοι πυρήνες αλλά μοιράζονται αρκετά πράγματα.Οπότε νομίζω ότι με αυτούς θα συγκριθούν οι χ8.Δεν νομίζω να υπάρξει σύγκριση του quad(2 Module) με τους i7 SB.
Πέτρος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Να ετοιμάζονται και οι κάτοχοι των "μεγάλων" gigabyte και msi ακόμα και αν δεν έχουν τα φρέσκα της foxconn Πώς και πώς το περιμένω... με τη διαφορά ότι το "ταπεινό" μου 790FX στην MSI απαιτεί ακόμα αυστηρότερες προϋποθέσεις. Ελπίζω, πάντως
caution Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Πώς και πώς το περιμένω... με τη διαφορά ότι το "ταπεινό" μου 790FX στην MSI απαιτεί ακόμα αυστηρότερες προϋποθέσεις. Ελπίζω, πάντως Δυστυχώς δεν νομίζω... μιλάμε για τα high end 890 με το παλιό socket (ΑΜ3) και τα 880/890 με το μαύρο socket (ΑΜ3+). To 790 δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτά τα boards, ούτε pin compatible δεν είναι ( όπως τα 890 με 990 )... Άρα δύσκολο
ati8assos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Ναι αλλά η amd κάνει μια διαφορετική προσέγγιση στο HT των intel δίνοντας αντί για έναν ξεχωριστό πυρήνα για κάθε thread,οι οποίοι δεν είναι ακριβώς ολοκληρωμένοι πυρήνες αλλά μοιράζονται αρκετά πράγματα.Οπότε νομίζω ότι με αυτούς θα συγκριθούν οι χ8.Δεν νομίζω να υπάρξει σύγκριση του quad(2 Module) με τους i7 SB. Όντως είναι διαφορετική η προσέγγιση από τις δύο αρχιτεκτονικές οπότε και για τον χρήστη/αγοραστή η σύγκριση θα πρέπει να γίνει στο πεδίο κόστος/ απόδοση. Αν ο 8πύρηνος BD κοστίζει το ίδιο με τον 4C/8T SB και αν λόγω αρχιτεκτονικής αποδίδει καλύτερα στις single εφαρμογές και στο multi tasking τότε η προτίμηση θα κλείνει υπέρ του πρώτου ανεξάρτητα από το πώς μετρούνται οι πυρήνες / threads στον καθένα. Φυσικά θα μπορούσε να συμβαίνει και το αντίθετο. Προς το παρόν όλα τα σενάρια κοστους/απόδοσης είναι υποθετικά.
profi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 πως θα μπαίνουν στα high end 890 αφού κ αυτά έχουν βουλωμένη την απαραίτητη τρυπίτσα στο (άσπρο) socket? το λες σε περίπτωση που βγούν modules χωρίς το έξτρα πίν?
caution Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δεν θα υπάρχει το επιπλέον pin προφανώς. Και δεν το λέω εγώ, η Asus το λέει
profi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 ναι δεν εννοούσα πως το λες εσύ συγκεκριμένα,πως μεταφράζεις την είδηση από την asus ήθελα να πω! από giga μεριά δεν θα δούμε bios update στα revision με τα ασπρα socket?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.