Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα περισσότερη L3 cache. Τα "ρολόγια" πάνω από 4Ghz δε με συγκινούν ιδιαίτερα, αφού και να τα πιάνουν (εννοώ stock συχνότητες) είναι αρκετά κατά την γνώμη μου.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θεωρώ ότι αν είχαν περισσότερη L3 θα είχαν και πιο ανεβασμένες επιδώσεις. Δεν λέω ότι προτιμώ περισσότερη L3 σε σχέση με την L2, αλλά η "λογική" μέχρι τώρα είχε μία διαβάθμιση από μικρότερη L2 σε μεγαλύτερη L3. Τώρα βλέπω ότι είναι ίσες, στα 8ΜΒ.

Φυσικά ότι λέω το λέω με βάση τι γνωρίζω μέχρι τώρα, δλδ την υπάρχουσα αρχιτεκτονική, και δε γνωρίζω τι ρόλο και πόσο σημαντικό θα παίξει και στη νέα αρχιτεκτονική η L3.

Δημοσ.

Mε turbo ισως, αλλιως ζορικοτατο!

Κάπως μου βρωμάει αυτό το 35W παραπάνω στον τελευταίο τελευταίο.Κάτι είναι πολύ ψηλά για να ζεσταίνει τόσο περισσότερο.:-D

Δημοσ.

4.0ghz μόνο μέσω του νέου Turbo Core 2.0 που εσωτερικά μετράει ψηφιακά την κατανάλωση του επεξεργαστή και κλοκαρει modules και subunits αναλόγως το Workload, η AMD εγγυάται +500mhz σε όλους τους πυρήνες για τα περισσότερα Workloads, τουτέστιν όλες τις εφαρμογές πλην εφαρμογών που ενεργοποιούν ΟΛΑ τα κυκλώματα σε ενα Chip, τύπου Prime95 δλδ, θα είναι δύσκολο όμως ακόμη και για το Prime95 να ενεργοποιήσει ΟΛΑ τα τρανζίστορ σε εναν 8core 125W TDP Zambezi...τα νέα chips αρχιτεκτονικως έχουνε μεγάλο headroom/ταβάνι και μόνον οι επόμενης γενιάς εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν της νέες AVX και Fused Multiply Accumulate (FMAC) δυνατότητες στον πανίσχυρο μαθηματικό συνεπεξεργαστή μαζί με πλήρη Multithreaded χρηση, θα μπορέσουν να ταβανιασουν, να πλησιάσουν έστω, το TDP και να κάνουν εναν Bulldozer να ιδρώσει...

Να σημειωθεί οτι υποστήριξη FMA (Fused Multiply Accumulate) η Intel θα έχει μόνο στον Haswell, την επομένη μεγάλη πραγματικά νέα αρχιτεκτονική της μιας και είναι αδύνατο να σχεδιάσει κάτι τέτοιο σε ένα απλό shrink οπως ο Ivy Bridge δίχως ριζικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική, τέλη 2012+, μέχρι τότες το HPC/Scientific/Super Computing θα ανήκει στην AMD.

Δημοσ.

συχνοτητες αναφερει στο αρθρο οτι μαλλον δεν θα ειναι πανω απο 3.5 ghz

απο του 4 προαναφερθεντες πιο πολυ μου γυαλιζει ο "μικρος"

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα περισσότερη L3 cache. Τα "ρολόγια" πάνω από 4Ghz δε με συγκινούν ιδιαίτερα, αφού και να τα πιάνουν (εννοώ stock συχνότητες) είναι αρκετά κατά την γνώμη μου.

Νομίζω ότι εδώ την έχεις πατήσει λιγάκι, το L2 Cache στους Bulldozer είναι Inclusive και μοιράζεται με τους 2 Integer πυρήνες μέσα σε ένα Module, μια λαμπρή ιδέα που παρουσίασε η Intel στους Core 2 πριν περάσει στην Server τεχνοσοφία με τους Nehalem ακολουθώντας την AMD και τον Barcelona με τα μικρά L2 caches... Διαπιστώνουμε πως αλλάξαν οι ρόλοι και οι καιροί... Φυσικά όλοι οι χρήστες Core 2 γνωρίζουν πόσο πολύ βοηθάει ένα άπλετο και γρήγορο L2 Cache που μοιράζεται στους 2 πυρήνες και επικοινωνεί και με το L1, ήταν αυτό που έσωσε την Intel από το τεράστιο πρόβλημα που είχε με τον μη ενσωματωμένο memory controller.

Δημοσ.

Που γράφει συχνότητες;

Δημοσ.

Και εμένα το ίδιο, θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά...

Δημοσ.

Που γράφει συχνότητες;

The intrigue remains about exact clock-speed of Bulldozer chips. Based on estimations, frequencies of such chips may be as high as 3.50GHz. What should be noted is that modern CPUs can include units that work at different clock-speeds and the highest one will hardly determine actual performance.

• Moderators
Δημοσ.

ΦΙΟΥΥΥΥΥΥΥ, system price. Κι αρπαξα μια τρομαρα!

Αρα τον κορυφαιο 8πυρηνο τον "εχουν" καπου πλάι στον 2600Κ απο Sandy? Κατι δεν παει καλα στο γραφημα!

Δημοσ.

ΦΙΟΥΥΥΥΥΥΥ, system price. Κι αρπαξα μια τρομαρα!

Αρα τον κορυφαιο 8πυρηνο τον "εχουν" καπου πλάι στον 2600Κ απο Sandy? Κατι δεν παει καλα στο γραφημα!

Ούτε εγώ το αγοράζω, overclocked θα καταστρέψει τον 2600k ...

Δημοσ.

ναι system price στα 700$ με cpu των 300$ :lol: :lol:

ας βαζαν καλυτερα price σκετο, αλλα αν κρινουμε με την αναλογια των sandy καταλαβαινουμε στα ποσα θα κυμαινονται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...