grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ποιο το νοημα των 9xx εαν τα revisions των 8xx δουλευουν με τους ΑΜ3+ επεξεργαστές Δεν υπάρχει chipset revision, είναι απλά οι παλιές μητρικές αναβαθμισμένες και refreshed στο AM3+ socket και στις ηλεκτρικές απαιτήσεις των νέων chips με ένα νέο bios. 3 λόγους μπορώ να φανταστώ για την σειρά 900, Hypertransport 3.1, UEFI και Turbo Core 2.0. Μονο και μόνο το HT3.1 είναι αρκετό για εμένα για άμεση μεταφορά στην 9xx πλατφόρμα. http://www.hypertransport.org/default.cfm?page=HyperTransportSpecifications31
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Θελω HT 3.1 με 23% πανω απο το 3.0, ουμπερ fan controller, UEFI και dual x16 PCI-e, με 150-160 ευρω, γινεται? Εστω και σε Ασροκ, δεν εχω προβλημα.
grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Well, θα δούμε πως θα πάει η δουλειά. Να σημειώσω επίσης ότι όλοι οι AM3 επεξεργαστές απόκτησαν αυτόματα μεγαλύτερη αξία χάρη στην αγαπημένη Gigabyte... πόσα θες για τον Q9550?, χαχαχαχαχα...
nem52 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Χαχαχαχα, μάλλον βλέπεις πολύ ποδόσφαιρο φιλαράκι. που στα ελληνικα σημαινει?
Bandura Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Well, θα δούμε πως θα πάει η δουλειά. Να σημειώσω επίσης ότι όλοι οι AM3 επεξεργαστές απόκτησαν αυτόματα μεγαλύτερη αξία χάρη στην αγαπημένη Gigabyte... πόσα θες για τον Q9550?, χαχαχαχαχα... Eλπιζω παντως να μη σε ακουσουν τα μαγαζια και η τιμη τους να συνεχισει να ειναι φθινουσα... μιας και δεν παιζω φραγκα για bulldozer τωρα, σκεφτομαι am3+ mobo με am3 cpu... Μη δινεις ιδεες...
grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 που στα ελληνικα σημαινει? Σημαίνει ότι πρέπει να ηρεμήσεις, να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς ένα κόσμο δίχως την Intel....welcome back, όπως θέλω να πιστεύω πρέπει να κατάλαβες οτι η AMD δεν είναι κακή σαν εταιρεία ούτε και βγάζει άχρηστα και κακά προϊόντα, απλά τυχαίνει να είναι δίπλα σε έναν πραγματικά μεγάλο κατασκευαστή με σχεδόν απεριόριστα resources, επιρροή και χρήμα, δεν είναι άσχημα να είσαι και 2ος τουλάχιστον είσαι δίπλα στην Intel και αυτό από μόνο του λέει πολλά.
nem52 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Σημαίνει ότι πρέπει να ηρεμήσεις, να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς ένα κόσμο δίχως την Intel....welcome back, όπως θέλω να πιστεύω πρέπει να κατάλαβες οτι η AMD δεν είναι κακή σαν εταιρεία ούτε και βγάζει άχρηστα και κακά προϊόντα, απλά τυχαίνει να είναι δίπλα σε έναν πραγματικά μεγάλο κατασκευαστή με σχεδόν απεριόριστα resources, επιρροή και χρήμα, δεν είναι άσχημα να είσαι και 2ος τουλάχιστον είσαι δίπλα στην Intel και αυτό από μόνο του λέει πολλά. δεν αντιλεγω σε τιποτα απο αυτα που αναφερεις.. μαλλον εσυ εισαι το φανμποι καθως εγω μονο θα συμπληρωσω σε αυτα που γραφεις.. πως μπορω (προς το παρον) να παρω την amd στα σοβαρα οταν οι 6 πυρηνοι της βγαινουν πιο κατω στα τεστ απο τους 1 γενιας 4 πυρηνους ιντελ και το μονο που εχει ως ανταπαντηση η amd ειναι βαρυγδουπες δηλωσεις του τυπου 50% πανω (υπαρχει και η τιμη βεβαια που ειναι μεγαλος παραγοντας αλλα ως δευτερος τετοιες τιμες θα εχεις)... εμενα δεν μου λεει τιποτα αυτο και για αυτο εκανα και εγω δηλωση λεγοντας οτι οπως η amd θα βγαλει αυτους οι οποιοι θα ειναι 50% απο τους i7 και θα ειναι η κορυφαια της σειρα.. αν η amd βασιζεται στο να συγκρινει την καινουργια της κορυφαια σειρα με την προηγουμενη της ιντελ χαιρετα μας το πλατανο! τι να το κανω.. για αυτο θα ειναι παντα δευτερη!περιμενε να δεις και την κορυφαια σειρα της ιντελ η οποια αν κρινουμε απο την ιστορια παλι τα ιδια θα εχουμε... επισης εγω δεν βλεπω την amd ως δευτερη.. την βλεπω ως δευτερη στους 2 λαικιστη.. τελευταια... οποτε τι να λεμε? ειναι επιχειρημα το οτι η ιντελ εχει resources??? ο θεος της τα εδωσε???? δεν καταλαβα... ειναι εταιριαρα με ιστορια και τεχνογνωσια που εχει κατακλισει την αγορα τελος! μονη της τα κερδισε αυτα δεν της τα εδωσε κανενας.. εμενα προσωπικα ουτε λεφτα μου δινει ουτε τιποτα.. απο αποτελεσματα κρινω.. και η ιντελ δεν φτιαχνει μονο cpu ετσι μην ξεχνιομαστε. το μονο που κανει η amd ειναι να αντιγραφει και να χρησιμοποιει πορους της ιντελ. (βλεπε usb3) δεν αντιλεγω οτι αυτο μπορει αν αλλαξει στο μελλον αλλα τωρα ετσι ειναι! και οι δηλωσεις ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ!
nikos21aek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Καλά και μετά ήρθαν τα χελιδόνια. Παίζει να νομίζεις ότι έχεις καλύτερο επεξεργαστή από Phenom II x4 έτσι; Btw η ΑΜD καμία δήλωση δεν κάνει.Φήμη είναι αυτή.Μπορεί να την καλλιέργησε και η intel. Και τα πάντα φίλος κρίνονται βάση τιμής.Χέστηκε η φοράδα σταλόνε αν η σειρά είναι η καινούρια ή η παλιά ή η πιο παλιά.Αν με τα 150€ που δίνω εγώ τώρα παίρνω διπλάσιας δυνατότητας επεξεργαστή AMD από τον intel των 150€ το τελευταίο που με νοιάζει είναι πότε βγήκε η cpu.
grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Μάλλον έχεις εισέλθει σε λάθος thread φιλαράκι, καλύτερα να εκτονωθείς σε κάποιο αθλητικό thread. Φύγε και άσε μας στην ησυχία μας, ούτε όρεξη έχουμε για να ξεκινήσουμε fanboi wars ούτε και μας ενδιαφέρει ποιον προτιμάς, τι θα αγοράσεις και πως την βρίσκεις. Εαν σε ενδιαφέρει το thread και οτιδήποτε αφορά τους νέους επεξεργαστές και πλατφόρμες της AMD και θες να συμμετέχεις έχει καλώς, εαν θες να ξεκινήσεις flame war, ατύχησες μιας και οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ώριμοι χρήστες υψηλού επιπέδου με αρκετή εμπειρία, ενδιαφέρονται για τα πάντα δίχως πάθη και νοοτροπία γηπέδου και έχουν προ πολλού περάσει τα εφηβικά χρόνια στους υπολογιστές που νομίζω περνάς αυτήν την περίοδο.
nem52 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 σοβαρα τα λες αυτα τωρα???? εγω αδερφε μου συζητηση κανω ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ AMD!!!!! τις κατηγοριες και τα γυρω γυρω οταν δεν εχουμε επιχειρηματα ολοι τα ξερουν.. εγω σου ξαναλεω δεν με ενδιαφερει καμια απο τις δυο εταιριες και μην τρελενεσαι. με νευριαζει που με βλεπεις εχθρικα! δεδομενα σου αραδιασα.. αν θες να κανουμε συζητηση οπως λες διεψευσε τα η επιβεβαιωσε τα ! φιλαρακι και εφηβειες και λοιπα... ελεος Καλά και μετά ήρθαν τα χελιδόνια. καλως τα! 3-0! Παίζει να νομίζεις ότι έχεις καλύτερο επεξεργαστή από Phenom II x4 έτσι; δεν παιζει ΕΧΩ και εχω γιατι ετυχε! και δεν λεω λογια του αερα εγω.. μπες και κοιτα! http://www.cpu-world.com/Compare/536/AMD_Phenom_II_X4_840T_vs_Intel_Core_2_Quad_Q9400.html (πηγαινε στο tablet performance) Btw η ΑΜD καμία δήλωση δεν κάνει.Φήμη είναι αυτή.Μπορεί να την καλλιέργησε και η intel. Και τα πάντα φίλος κρίνονται βάση τιμής.Χέστηκε η φοράδα σταλόνε αν η σειρά είναι η καινούρια ή η παλιά ή η πιο παλιά.Αν με τα 150€ που δίνω εγώ τώρα παίρνω διπλάσιας δυνατότητας επεξεργαστή AMD από τον intel των 150€ το τελευταίο που με νοιάζει είναι πότε βγήκε η cpu. δεν αντιλεγω οτι ειναι φημη. απλα ειπα να συγκρινουμε ομοια πραγματα και ξαναλεω οτι το κορυφαιο ρε παιδια φυσικα και θα το πλησψσεις ειναι λογικο... συμφωνησα οτι εχει καλη τιμη και πολυ καλο vfm αλλα ιντελ ειναι ανωτερη και τελος. (btw εσεις με πηρατε απο τα μουτρα)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Φιλε nem, αστο. Φιλικα. Μπορεις ανετα να ανοιξεις ενα νεο θεμα, "ο Q9400 μου σπερνει ντοματες", αλλα οχι εδω, σε παρακαλω.
nikos21aek Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ένα εύκολο θα σε βάλω να κάνεις.Άνοιξε το WinRar και τρέξε το benchmark.Όπως είσαι στα 3,6.Στόχος σου είναι να φτάσεις το 2253.67 που έχει στο link που παρέθεσες για τον Q9400 με stock ρολόγια!Μόλις το καταφέρεις βάλε screenshot!
benign Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 δεν αντιλεγω σε τιποτα απο αυτα που αναφερεις.. μαλλον εσυ εισαι το φανμποι καθως εγω μονο θα συμπληρωσω σε αυτα που γραφεις.. πως μπορω (προς το παρον) να παρω την amd στα σοβαρα οταν οι 6 πυρηνοι της βγαινουν πιο κατω στα τεστ απο τους 1 γενιας 4 πυρηνους ιντελ και το μονο που εχει ως ανταπαντηση η amd ειναι βαρυγδουπες δηλωσεις του τυπου 50% πανω (υπαρχει και η τιμη βεβαια που ειναι μεγαλος παραγοντας αλλα ως δευτερος τετοιες τιμες θα εχεις)... εμενα δεν μου λεει τιποτα αυτο και για αυτο εκανα και εγω δηλωση λεγοντας οτι οπως η amd θα βγαλει αυτους οι οποιοι θα ειναι 50% απο τους i7 και θα ειναι η κορυφαια της σειρα.. αν η amd βασιζεται στο να συγκρινει την καινουργια της κορυφαια σειρα με την προηγουμενη της ιντελ χαιρετα μας το πλατανο! τι να το κανω.. για αυτο θα ειναι παντα δευτερη!περιμενε να δεις και την κορυφαια σειρα της ιντελ η οποια αν κρινουμε απο την ιστορια παλι τα ιδια θα εχουμε... επισης εγω δεν βλεπω την amd ως δευτερη.. την βλεπω ως δευτερη στους 2 λαικιστη.. τελευταια... οποτε τι να λεμε? ειναι επιχειρημα το οτι η ιντελ εχει resources??? ο θεος της τα εδωσε???? δεν καταλαβα... ειναι εταιριαρα με ιστορια και τεχνογνωσια που εχει κατακλισει την αγορα τελος! μονη της τα κερδισε αυτα δεν της τα εδωσε κανενας.. εμενα προσωπικα ουτε λεφτα μου δινει ουτε τιποτα.. απο αποτελεσματα κρινω.. και η ιντελ δεν φτιαχνει μονο cpu ετσι μην ξεχνιομαστε. το μονο που κανει η amd ειναι να αντιγραφει και να χρησιμοποιει πορους της ιντελ. (βλεπε usb3) δεν αντιλεγω οτι αυτο μπορει αν αλλαξει στο μελλον αλλα τωρα ετσι ειναι! και οι δηλωσεις ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ! Φιλε μου συγνωμη αλλα αυτο το διατρητο απο παντου τεχνολογικα αλλα και λογικα σχολιο το βαφτιζεις ''αντικειμενικο''? Μαλλον αστειευεσαι ετσι? Να σου θυμισω ποιος παρηγαγε τους πρωτους 64αμπιτους επεξεργαστες οταν η Intel εβγαζε ακομη τον 32αμπιτο Preschot τον ποιο γελοιο επεξεργαστη στην ιστορια της που εψηνες ανετα ομελετα και τον χρησιμοποιουσες και σαν σομπα τις κρυες νυχτες του χειμωνα? Επισης εισαι και αντικρουομενο ατομο,αυτοαναιρεισαι ,ετσι?Απο την μια λες στην χιουμοριστικη υπογραφη σου οτι το φτηνοτερο ειναι το καλυτερο,απο την αλλη τα σκας χοντρα στην Intel?Να φανταστω οτι εισαι πλουσιοπαιδο,η ατομο που κυριαρχειται απο οπαδικα καταναλωτικα παθη και που δεν ξερει να αυτοκυριαρχειται οταν αγοραζει?Υπαρχουν και ανθρωποι εργαζομενοι,που ναι μεν αγαπουν την τεχνολογια αλλα θελουν να αγοραζουν βασει των αναγκων τους. Οποτε το αν η Intel,που οντως ειναι μια σημαντικη εταιρια στον χωρο,βγαζει προιοντα που ειναι ενα κλικ παραπανω απο την AMD,ειναι αντελως ασχετο. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το value for money και εκει την Intel την ξεσκιζει η AMD.Που σημαινει οτι με προιοντα σε λογικες και φτηνοτερες τιμες απο την Intel εξυπηρετει ανετα το μεσο χρηστη,gamer,η οτιδηποτε αλλον χρηστη.Οι Phenom ΙΙ ειναι εκπληκτικοι επεξεργαστες,ταχυτατοι,πολυ πιο ψυχροι στις θερμοκρασιες απο τους intel i7,και με υπερκαλυπτουν,εμενα και ολους μου τους φιλους(δεκαδες).Ειχα εναν core i7 930 και τον πουλησα.Γιατι απλα ηταν overkill,που σημαινει οτι σαν καταναλωτης ειχα αγορασει κατι που δεν το χρειαζομουν. Επομενως ας ειναι καλα η κραταια,υπεροπτικη,υπερεταιρια Intel,που βγαζει πανισχυρους,αλλα και πανακριβους για τα κοροιδα επεξεργαστες,ωστε ο ανταγωνισμος,δηλαδη η AMD,να μπορει να βγαζει υπεροχα προιοντα σε φτηνες τιμες και να τα απολαμβανω.Δοξω τω Θεω(αν και ειμαι αθεος )που υπαρχει η Intel και ευτυχως που υπαρχουν καταναλωτες που την υποστηριζουν,για να αισθανονται καλυτερα ψυχολογικα,ωστε εγω που ειμαι εξυπνος και δεν τρωω το μαρκετινγκ στην μαπα,να μπoρω να αγοραζω AMD και να κανω την δουλεια μου φτηνοτερα. Και κατι τελευταιο,και μην το παρεις προσωπικα.Η φραση : ''οτι δινεις παιρνεις'' ειναι ο ορισμος του καταναλωτικου κοροιδου και του πελατη θυματος για οποιον την πιστευει.Ασε που ειναι και ακρατος λαικισμος.''O εξυπνος πελατης παιρνει αυτο που τον συμφερει'' αυτη πρεπει να ειναι η σωστη νοοτροπια. Αλλα αν επιμενεις εσυ στην αλλη τοτε μηπως εισαι φτιαγμενος για Apple χρηστης και δεν το ηξερες?
phanispal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Ας χαλαρώσουμε λίγο με την πιπίλα του συμφέροντος λέω εγώ, γιατί τη δουλειά μας την κάνουμε και με πολύ λιγότερα από Phenom II και κουραφέξαλα. Κάποιοι μου θυμίζουν οπαδούς του tennis, που υποστηρίζουν πάντα τον «μικρότερο», και όχι την τσέπη τους πραγματικά.
benign Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Εμενα ο δικος μου επεξεργαστης κοστισε 90 ευρω.Για πες μου το φτηνοτερο σε παρακαλω Φανη.Την αναλογια του τεννις αν και φιλοσοφος δεν την επιασα,σοβαρα.Δηλαδη θα υποστηριξω την τσεπη μου αγοραζοντας ακριβοτερα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.