Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης με 1.000 ευρώ

u722

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Έχω μπει στη διαδικασία αγοράς τηλεόρασης και διαθέτω πάνω κάτω 1.000 ευρώ για μια 40άρα. Μετά από σχετική αναζήτηση δεν έχω καταφέρει να κατασταλάξω σε είδος (LCD, LED, PLASMA) και μάρκα. Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κυρίως για παρακολούθηση ταινιών, ψηφιακών καναλιών και σχεδόν καθόλου gaming.

Τι μου προτείνεται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και σχεδόν καθόλου gaming.

Koιτας για πλασμα.

Με αυτην εχεις και ρεστα για ενα media player αν και προσωπικα εφοσον δεν υπαρχει προβλημα χωροθετησης θα ανεβαινα λιιιιγο σε ιντσες.

Για τις συγκεκριμενες αλλα και αλλες επιλογες μπορεις να διαβασεις γνωμες κατοχων κλπ στο avclub.gr και αν δε βιαζεσαι ιδιαιτερα τον Μαρτιο αναμενονται οι καινουριες σειρες που θεωρητικα θα ειναι καλυτερες αλλα και θα πιεσουν τις τιμες των "παλιοτερων" μοντελων προς τα κατω.

Koιτας για πλασμα.

Με αυτην εχεις και ρεστα για ενα media player αν και προσωπικα εφοσον δεν υπαρχει προβλημα χωροθετησης θα ανεβαινα λιιιιγο σε ιντσες.

Για τις συγκεκριμενες αλλα και αλλες επιλογες μπορεις να διαβασεις γνωμες κατοχων κλπ στο avclub.gr και αν δε βιαζεσαι ιδιαιτερα τον Μαρτιο αναμενονται οι καινουριες σειρες που θεωρητικα θα ειναι καλυτερες αλλα και θα πιεσουν τις τιμες των "παλιοτερων" μοντελων προς τα κατω.

Για τις plasma κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορα "περίεργα", όπως ότι θέλουν στρώσιμο, οτι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και διάφορα τέτοια και για αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός καθότι δεν είμαι και ειδικός επι του θέματος.

Σε οτι αφορά τις ίντσες η απόσταση θα είναι περίπου 2,7 και δεν ξέρω αν με παίρνει για μεγαλύτερη.

Για αυτή εδώ τί γνώμη έχετε ;

Samsung LE40C650

Και εγώ θα πρότεινα πλασμα.Η g20 είναι απο τις καλύτερες τηλεοράσεις που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή.Στρώσιμο σιμαίνει λίγο προσοχή τις πρώτες 100-150 ώρες σε λογότυπα καναλιών και σε στατικές εικόνες.Μετα δεν φοβάσαι τίποτα.Η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι περίπου 20-30 ευρό τ χρόνο σε μοντέλα των 50" απο μια lcd-led.Αν μπορείς να πας παραπάνω σε ιντσες κοίτα και την 46 s20 όπως πρότεινε ο φίλος παραπάνω.Οι ιντσες παίζουν μεγάλο ρόλο.

Η αλήθεια είναι οτι για τις plasma τις Panasonic έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και είναι πολλοί αυτοί που τις προτείνουν. Έχω όμως κάποιους ενδοιασμούς ως προς την ανάγκη στρωσίματος, την έλλειψη Media Player και λιγότερο για το design (χωρίς βέβαια να τις έχω δει από κοντά).

Οι Plasma έχουν όντως τόσο καλύτερη ποιότητα εικόνας από μια καλή LCD?

Η αλήθεια είναι οτι για τις plasma τις Panasonic έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και είναι πολλοί αυτοί που τις προτείνουν. Έχω όμως κάποιους ενδοιασμούς ως προς την ανάγκη στρωσίματος, την έλλειψη Media Player και λιγότερο για το design (χωρίς βέβαια να τις έχω δει από κοντά).

Οι Plasma έχουν όντως τόσο καλύτερη ποιότητα εικόνας από μια καλή LCD?

Για το design θα συμφωνησω αν και οι σειρες που αναμενονται ειναι πολυ ομορφες, κατα τη γνωμη μου παντα.

Panasonic-Expands-3D-Plasma-HDTV-Lineup-For-CES-2011-2.jpg

Οταν λεμε στρωσιμο σημαινει για τις πρωτες 200 περιπου ωρες να εχουμε χαμηλα την αντιθεση, να μην αφηνουμε το ιδιο τηλεοπτικο καναλι για ωρες ατελειωτες ή να το παρακολουθουμε με ζουμ ωστε να μη φαινεται το λογοτυπο του και να αποφευγουμε πολυωρη εκθεση σε στατικες εικονες απο pc πχ.

Αυτη η ελαχιστη ταλαιπωρια, που πολλοι δεν κανουν καν, γινεται για να "στρωσει" ομοιομορφα το φωσφορο στο πανελ και θα το δεις και ο ιδιος μετα τις 200 ωρες η εικονα να εχει βελτιωθει αισθητα.

Προαιρετικα υπαρχει και ειδικο dvd στρωσιματος που κατεβαζεις και το εχεις καποιες ωρες να παιζει, αυτο εκανα εγω τις ωρες που δεν παρακολουθουσα.

Κανενα media player τηλεορασης, ειδικα σε αυτη την κατηγορια τιμης, δεν ειναι καλυτερο απο ενα middle range media player των 100-150 ευρω οπως το WD ή τα Egreat,ACryan κλπ. Μην το εχεις σαν καθοριστικο κριτηριο. Ειδικα εις βαρος της εικονας.

Για να παρεις την ιδια ποιοτητα εικονας απο μια LCD ισως θα πρεπει να διπλασιασεις και το μπατζετ σου.

Η κινηματογραφικη αισθηση της εικονας που δινουν οι Panasonic plasma ειδικα σε HD υλικο ειναι το κατι αλλο αλλα ειναι κατι που α)δε θα το εκτιμησεις σε τηλεοραση που παιζει σε καταστημα με αθλιες ρυθμισεις, συνθηκες φωτισμου και υλικο και β) ισως να μην ειναι του γουστου σου και να προτιμας το υπερ τονισμενα και "πλαστικα" χρωματα των LCD.

Αν λοιπον η θεαση ταινιων ειναι το βασικο σου κριτηριο και μπορεις να την εχεις σε ενα υποτυπωδως ελεχομενα φωτιστικα χωρο(...να μην της βαραει κανα ηλιολουστο παραθυρο πανω της πχ) τοτε Panasonic plasma is the way to go... :-)

Για το design θα συμφωνησω αν και οι σειρες που αναμενονται ειναι πολυ ομορφες, κατα τη γνωμη μου παντα.

Panasonic-Expands-3D-Plasma-HDTV-Lineup-For-CES-2011-2.jpg

Οταν λεμε στρωσιμο σημαινει για τις πρωτες 200 περιπου ωρες να εχουμε χαμηλα την αντιθεση, να μην αφηνουμε το ιδιο τηλεοπτικο καναλι για ωρες ατελειωτες ή να το παρακολουθουμε με ζουμ ωστε να μη φαινεται το λογοτυπο του και να αποφευγουμε πολυωρη εκθεση σε στατικες εικονες απο pc πχ.

Αυτη η ελαχιστη ταλαιπωρια, που πολλοι δεν κανουν καν, γινεται για να "στρωσει" ομοιομορφα το φωσφορο στο πανελ και θα το δεις και ο ιδιος μετα τις 200 ωρες η εικονα να εχει βελτιωθει αισθητα.

Προαιρετικα υπαρχει και ειδικο dvd στρωσιματος που κατεβαζεις και το εχεις καποιες ωρες να παιζει, αυτο εκανα εγω τις ωρες που δεν παρακολουθουσα.

Κανενα media player τηλεορασης, ειδικα σε αυτη την κατηγορια τιμης, δεν ειναι καλυτερο απο ενα middle range media player των 100-150 ευρω οπως το WD ή τα Egreat,ACryan κλπ. Μην το εχεις σαν καθοριστικο κριτηριο. Ειδικα εις βαρος της εικονας.

Για να παρεις την ιδια ποιοτητα εικονας απο μια LCD ισως θα πρεπει να διπλασιασεις και το μπατζετ σου.

Η κινηματογραφικη αισθηση της εικονας που δινουν οι Panasonic plasma ειδικα σε HD υλικο ειναι το κατι αλλο αλλα ειναι κατι που α)δε θα το εκτιμησεις σε τηλεοραση που παιζει σε καταστημα με αθλιες ρυθμισεις, συνθηκες φωτισμου και υλικο και β) ισως να μην ειναι του γουστου σου και να προτιμας το υπερ τονισμενα και "πλαστικα" χρωματα των LCD.

Αν λοιπον η θεαση ταινιων ειναι το βασικο σου κριτηριο και μπορεις να την εχεις σε ενα υποτυπωδως ελεχομενα φωτιστικα χωρο(...να μην της βαραει κανα ηλιολουστο παραθυρο πανω της πχ) τοτε Panasonic plasma is the way to go... :-)

Και πότε αναμένονται τα νέα μοντέλα; Θα έχουν και άλλες βελτιώσεις που αξίζουν για να περιμένεις; Μήπως υπάρχει κάποιο σχετικό Link ;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Φιλε μου επειδη το συγκεκριμενο θεμα το εχω ψαξει πολυ πριν απο σενα και για πολυ καιρο , εχοντας υποψιν οτι απο την τηλεοραση

πρεπει να μας ενδιαφερει τι εικονα βγαζει και μονο αυτο και τιποτα αλλο , τα μοντελα των φιλων ειναι οντως αρκετα καλα

αλλα η γνωμη μου ειναι ΟΧΙ πλασμα μονο σε LCD ή LED LCD αν θες να πας σε κατι νεοτερο και βεβαια μιλαμε για PHILIPS τηλεοραση,

απλα θα πρεπει να ανεβεις ακομα 200 με 300€ πανω, αν μπορεις καντο το μοντελο ειναι το παρακατω το εχω δει να πεζει και μαλιστα συγκριτικα

με αλλα μοντελα αλλων εταιριων ταυτοχρονα , δυστηχως μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις την διαφορα.

Philips 40PFL9704Η 40"

Σημειωση:Ποτε μην ξεγελαστεις απο τα χαρακτηριστηκα των τηλεορασεων , μονο οτι ευχαριστει εσενα στο ματι σου.

Φιλε μου επειδη το συγκεκριμενο θεμα το εχω ψαξει πολυ πριν απο σενα και για πολυ καιρο , εχοντας υποψιν οτι απο την τηλεοραση

πρεπει να μας ενδιαφερει 1) τι εικονα βγαζει και μονο αυτο και τιποτα αλλο , τα μοντελα των φιλων ειναι οντως αρκετα καλα

αλλα η γνωμη μου ειναι 2)ΟΧΙ πλασμα μονο σε LCD ή LED LCD αν θες να πας σε κατι νεοτερο και βεβαια μιλαμε για PHILIPS τηλεοραση,

απλα θα πρεπει να ανεβεις ακομα 200 με 300€ πανω, αν μπορεις καντο το μοντελο ειναι το παρακατω το εχω δει να πεζει και μαλιστα συγκριτικα

με αλλα μοντελα αλλων εταιριων ταυτοχρονα , δυστηχως μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις την διαφορα.

Philips 40PFL9704Η 40"

Σημειωση:Ποτε μην ξεγελαστεις απο τα χαρακτηριστηκα των τηλεορασεων , μονο οτι ευχαριστει εσενα στο ματι σου.

Συγνώμη αλλά αυτά τα δύο μήπως είναι αντικρουόμενα;

πρεπει να μας ενδιαφερει τι εικονα βγαζει και μονο αυτο και τιποτα αλλο , τα μοντελα των φιλων ειναι οντως αρκετα καλα

αλλα η γνωμη μου ειναι ΟΧΙ πλασμα μονο σε LCD ή LED LCD αν θες να πας σε κατι νεοτερο και βεβαια μιλαμε για PHILIPS τηλεοραση,

Philips 40PFL9704Η 40"

Δες ενα συγκριτικο να δεις ποσο πισω :eek: ειναι το Plasma

απο ελληνικο εγκυρο εξειδικευμενο site.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996

ακομα και οι τελευταιες philips ειναι χειρότερες απο plasma 3ετιας

Δες ενα συγκριτικο να δεις ποσο πισω :eek: ειναι το Plasma

απο ελληνικο εγκυρο εξειδικευμενο site.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996

ακομα και οι τελευταιες philips ειναι χειρότερες απο plasma 3ετιας

αποτελεσματα του τεστ που εδωσε ο φιλος.

OK, έχω πειστεί οτι οι Plasma έχουν καλύτερη εικόνα. Το θέμα για μένα τώρα είναι σε τι μοντέλο πάμε.

Από οτι έχω καταλάβει οι Panasonic θεωρούνται κορυφαίες, αλλά τα μοντέλα που υπάρχουν είναι αρκετά παλιά. Με το σκεπτικό οτι τα λεφτά που δίνεις δεν είναι και λίγα, είναι νομίζω λάθος να επενδύσεις σε παλιό μοντέλο. Αν κάνω λάθος με διορθώνεται...

Άλλες εναλλακτικές υπάρχουν...;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...