oneofthem Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 λοιπόν, θέλω να φτιάξω ένα low budget (ξεκινάμε με 655 ευρώ και βλέπουμε) pc για: χρήστη μεγάλης ηλικίας (συγγενή μου), παντελώς άσχετο με υπολογιστές επαγγελματική χρήση surfing, excel, λογιστικά, πιθανόν erp, crm κτλ προγράμματα και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις γιατί δεν ξέρω τι να διαλέξω σε αυτό το budget (εν τω μεταξύ εννοείται πως δεν θα βάλω τπτ επιπλέον για μένα) *δεν θα άνοιγα νέο θέμα με τόσα που υπάρχουν για αυτά τα χρήματα αν δεν υπήρχαν κάποιες βασικές διαφορές αναγκαία χαραχτηριστικά: (λειτουργικό: δεν ξέρω αλλά πιθανόν xp, μην το βάλετε στο κόστος γιατί παίζει να το βάλει η εταιρεία) α) χαμηλό κόστος β) ένας ικανοποιητικής χωρητικότητας (λογικά 60 gb+ ?) ssd δίσκος το (β) συζητιέται αλλά ας ξεκινήσουμε με ssd και αν είναι τον βγάζουμε μετά γ) όχι high tdp cpu (να μην είναι πχ 120w) - υποθέτω λόγω budget ούτως ή άλλως δεν θα είναι δ) μια 12άρα ψύκτρα επεξεργαστή που να παίρνει κλασσικά case fan (κι όχι κάποιο δικό της ειδικό) + το ανεμιστηράκι αν δεν έχει δικό της η ψύκτρα ε) οθόνη 17-18-19'' ιντσών το πολύ - κλασσικά 1280x1024 τουλάχιστον στ) μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (δλδ δεν θέλουμε ξεχωριστή κάρτα γραφικών) ζ) τροδοφοτικό λίγων watt προφανώς αλλά αξιόπιστης μάρκας (πχ pcp&c, enermax, tt έχω στο μυαλό μου) η) να βάλουμε κι ένα dvd-rw σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια εγκατάσταση θ) από αθηναϊκά καταστήματα και κατά προτίμηση που να έχουν και φυσικά καταστήματα για να μπορώ να κάνω αγορά επί τόπου όταν χρειαστεί *βασικά ας βγάλουμε το eshop καλύτερα εκτός αν μιλάμε για ψύκτρα/κουτί/dvd-rw mouse/keyboard έχω συγκεκριμένα στο μυαλό μου που μαζί με ένα usb stick έρχονται στα 45 ευρώ θα θελα να μου προτείνετε ξεχωριστά από το budget ένα ασύρματο set όμως για να δω περίπου πόσο πάει (μου πέταξε κάποια στιγμή ότι δεν θα θελε πολλά καλώδια στο γραφείο του) ευχαριστώ πολύ, δεν περιμένω ολόκληρη σύνθεση οπωσδήποτε, προτείνετε και ξεχωριστά κομμάτια αν είναι ή linkάρετε και παλιότερες συνθέσης με μερικές αλλαγές και βλέπουμε
epitropos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οι προτάσεις μου : Σέτ πληκτρολόγιο-ποντίκι : Logitech 920-002653 Wireless Desktop MK250. Aftermarket ψύκτρα δεν χρειάζεται, εκτός κι' αν θέλεις να υπερχρονίσεις.
oneofthem Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 sry για την καθυστέρηση (έβαλα ίδιες ip σε δύο μηχανήματα κι έψαχνα να βρω γιατί δεν μπαίνουν..) ευχαριστώ πολύ, έριξα μια γρήγορη ματιά, θα τα κοιτάξω αναλυτικά σήμερα/αύριο και θα επανέλθω με απορίες ή διαφωνίες αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές
necromancer_t Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά, από τότε που μου κάηκε το τροφοδοτικό, πιστεύω ότι αξίζει να δίνουμε μερικά χρήματα παραπάνω για να αγοράζουμε ένα καλύτερο τροφοδοτικό. Ένα πραγματικά πολύ καλό τροφοδοτικό που υπάρχει σε πολύ καλή τιμή αυτό τον καιρό είναι ένα της OCZ στα 600 watt, στα 56 Ευρώ. Εδώ είναι και μια αναλυτική ελληνική παρουσίαση του συγκεκριμένου τροφοδοτικού. Από κει και πέρα, λόγω κόστους και γω θα πρότεινα κάτι σε amd, όπως τον τριπύρηνο που λένε παραπάνω ή καλύτερα τον phenom χ2 555 που με πάρα πολλές μητρικές, όπως αυτή της Gigabyte, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα ξεκλειδώνει (από το bios με λίγα κλικ) και γίνεται 4πύρηνος. Τώρα όσον αφορά την ψύκτρα, αφού δεν το θες τον υπολογιστή για να τον υπερχρονίσεις, δεν σου είναι απαραίτητο να αγοράσεις κάποια ξεχωριστή. Ένα τελευταίο που αφορά τον δίσκο. Ακόμα και να βάλεις ssd, καλό είναι να έχεις κι έναν "συμβατικό" δίσκο για την αποθήκευση αρχείων. Νομίζω ότι 60GB δεν είναι αρκετά για έναν σημερινό υπολογιστή!
SOWHAT Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 PC χωρίς δίσκο για back up δεν νοείται! Να το σκεφτείς και αυτό! Αλήθεια τον ssd τι τον θες ντε και καλά; Θα του χρησιμεύσει του ανθρώπου ή τζάμπα τα λεφτά;
oneofthem Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πήρα μια καλή ιδέα και βλέπω ότι θα γίνουν περικοπές ή θα ανέβει λίγο ο προϋπολογισμός κοιτάζω ακόμη κάποια πράγματα και θα αργήσω λίγο να απαντήσω, έχω και κάποιες ερωτήσεις, ευχαριστώ και πάλι
pano Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 πήρα μια καλή ιδέα και βλέπω ότι θα γίνουν περικοπές ή θα ανέβει λίγο ο προϋπολογισμός Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να γίνει κάτι από αυτά που λές,εκτός αν θέλεις να χαμηλώσεις το budget.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.