Προς το περιεχόμενο

Hardcore Crashes

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, τελευταία τα crashes του PC είναι όλο και πιο συχνά. Φοβάμαι πως με το O/C και τα Volt που είχα βάλει στην ολοκαίνουρια sapphire 6870 μου της προκαλέσαν κάνα damage και θα τραβάω τα μαλλιά μου με τις μλκίες..

Είχα πάει στα 1300 το voltage, κάνα 1000ρι το core και 1150 το memory. Το λάθος που είχα κάνει για μια-δυο μέρες ήταν ότι έλιωσα Games και είχα το ανεμηστήρι της στο Fixed σε πολύ λίγες στροφές (~21%) και τότε έφαγα το πρώτο μου crash αν θυμάμαι καλά.

Τώρα έχω καιρό που έκανα reset και πήγα τα ρολόγια στις μαμίσιες θερμοκρασίες της κάρτας, και τυχαίνει να παίζω ώρες κάποιο βαρύ παιχνίδι και να crashάρει (απλά ακινητοποιούνται όλα - standard GPU φταίει) το PC και φυσικά μόνο το hard reset το επαναφέρει. Επίσης να αναφέρω πως τα temps (είχα κάνει και άλλο τόπικ γι'αυτό το θέμα) δεν μου αρέσουν. Είχα κάνει monitor να δω πόσα φτάνουν σε βαρύ Game και παίζω στους 83C βαθμούς κυρίες και κύριοι.

Τώρα τι σκατά παίχτηκε; Είναι δυνατόν να γίνει damaged η κάρτα από το O/C (και σιγά το O/C που έκανα, απλά την πατατιά με το FAN φοβάμαι κυρίως);

Το ATITool δε σκαλώνει πουθενά και max πάει στους 75C στα 15 λεπτά με FAN στο 33%.

Any wisdom;

Δημοσ.

γιατι δεν δοκιμαζεις την καρτουλα σε αλλο υπολογιστη να δεις αν κρασαρει κ εκει??

και μετα κανε και το αναποδο,δοκιμασε(αν μπορεις) να βαλεις μια αλλη καρτα στο δικο σου μηχανημα και τσεκαρε αν τα παει καλα

Δημοσ.

@filipp16 με τα μάλλον και τις αερολογίες.. δεν βοηθάς.

@Stavrakas13 Καλά θα ήταν, αλλά είναι πραγματικά μεγάλος μπελάς με τα βάλε-βγάλε.. τα drivers.. και άσε που υπάρχουν μέρες που δεν crashάρει καν..

Δημοσ.

Τρεξε ενα furmark για κανα 20λεπτο κ αν συμβει κανα crash η εμφανιστουν μαυρες βουλιτσες στο γουναρικο τοτε πιστευω θα φταιει η καρτα!

Στο μεταξυ δοκιμασε και καποια παλιοτερη εκδοση drivers

Παντως μου φαινεται λιγο δυσκολο να καηκε κατευθειαν η καρτα.

Δημοσ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες (λόγω χαμηλόστροφης ρύθμισης ανεμιστήρα) και το υψηλό βολτάζ στα επιμέρους τμήματα δε σχετίζονται άμεσα ώστε να οδηγηθείς στο συμπέρασμα ότι έχει πάρει μέντα η κάρτα. Ειδικά όταν κάποιος έχει πάνω τον stock-cooler της κάρτας (ο οποίος ψύχει ικανοποιητικά όλα τα ευπαθή σημεία), ο κίνδυνος ζημιάς από υπερθέρμανση είναι very remote. Ζημιά μπορεί να προκληθεί με temps αρκετά μεγαλύτερες των 100 Κελσίου, εσύ τι temps κατέγραψες?

Τώρα, το αυξημένο βολτάζ είναι άλλο καπέλο, ένα βασανηστήριο τύπου Furmark θα σου δείξει που βρίσκεσαι...

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή ανάνηψη, στην τελική υπάρχει και το RMA εφόσον δεν έχεις ανοίξει τον cooler.

Δημοσ.

όπως είπαν τα παιδιά τρέχα ένα furmark να δεις τι παίζει...

αν φταίει η κάρτα λογικά αφού freezaroun τα πάντα πυρήνας θα ναι..

anyway τρέχα το furmark και ενημέρωσέ μας

Δημοσ.

Συμφωνώ περί furmark.

Εχε ανοικτό και κάποιο προγραμμα για να βλέπεις τις θερμοκρασίες των επιμέρους τμημάτων.

Στο furmark θα μπορεις να δεις τυχον αρτιφακτς κτλ ωστε να βγαλεις συμπερασμα.

Παντως απορω...υπερχρονισμος και αυξηση στροφων ανεμιστηρα πηγαινουν πακετο.Για πιο λογο να ζοριζεις την καρτα με τον ανεμ στο 21% ειδικά οταν δεν την έχεις στοκ?

Κανε τα ανωθεν και πόσταρε λεπτομέρειες.

Επισης κανε τα τεστ με το τωρινο σεταπ βολταζ και φαν προφιλ να δούμε τι χτυπαει κοκκινο.

Δημοσ.

Μήπως τα κρασαρίσματα(freezes) τα τρως στο Black Ops??? Γιατί αν είναι σε αυτό τα τρώω και γω και θέλει hard reset αλλά είναι stable σε furmark χωρίς υπερχρονισμούς....σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχω κάτι περιέργο..

Δημοσ.

Ah ty για το support μάγκες.

Παντως απορω...υπερχρονισμος και αυξηση στροφων ανεμιστηρα πηγαινουν πακετο.Για πιο λογο να ζοριζεις την καρτα με τον ανεμ στο 21% ειδικά οταν δεν την έχεις στοκ?

Δεν το κατάλαβα ότι το πάτησα.. ξέρω γω ασυναίσθητα.. μλ_ία μου σας λέω.

Καμιά μπλε οθόνη είχες ;Ποιους drivers έχεις βάλει;

Όχι, BSOD έχω να δω από την εποχή της πέτρας παραδόξως..

Μήπως τα κρασαρίσματα(freezes) τα τρως στο Black Ops??? Γιατί αν είναι σε αυτό τα τρώω και γω και θέλει hard reset αλλά είναι stable σε furmark χωρίς υπερχρονισμούς....σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχω κάτι περιέργο..

Όχι, σε random, βαριά Games.. σε random times.

Τα Drivers μου είναι τα τελευταία Catalyst, αλλά δεν νομίζω να έβαλα το τελευταίο CCC. Έφυγα για Furmark και σας ξανάερχομαι.

Δημοσ.

Έβγαλα τα drivers, και έβαλα ξανά τα ίδια (μιας και ήμουν στο τελευταίο driver update) αλλά με το CCC 2. Επίσης κατέβασα τον CPU από 3,4 και τον πήγα 3,2Ghz. (Πραγματικά με ταρακούνησε το ότι δυο φορές ξύπνησα και είδα το PC μου στην Log-Screen των Windows)

Έτρεξα το FurMark 1.8.2 και έκανα το 20min GPU Burn που ζητήσατε.

Όλα καλά..

furmark20mingpuburn.png

..Σε 1920x1080, με 8x MSAA.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα τις αλλαγές πριν 2 μέρες, και από τότε το PC δεν έχει φάει κανένα crash.

Δε μπορεί να ήταν τα drivers. Όσο για τον σκληρό, ναι μεν αν ανέβαζα άλλα 5 FSB δεν άνοιγε, αλλά έχω καταφέρει με κάτι homemade πατέντες μου και έχω 25C σε idle! Αφήστε που είχα τον CPU στα 3,4 πριν κάνω την αγορά τις κάρτας, και δεν είχα crashes.

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω άλλες 2 μέρες να δω αν θα φάω crash; Θέλω να την ξανακλοκάρω την GPU, δε μπορώ με τα εργοστασιακά clocks dammit..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...