atssssss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω εδώ και χρόνια στημένο ένα δίκτυο με τον κολλητό μου που μένει από κάτω μου στην πολυκατοικία και έτσι μοιραζόμαστε τα αρχεία μας. Η δικτύωση είναι όλη σε gigabit switches εκτός από το modem-router... Στο δωμάτιο μου έχω 2 pc το ένα πάνω από το άλλο. Η δικτύωση τους είναι να έχω και τα 2 πάνω σε ένα gigabit switch (της 3 com) που αυτό με την σειρά του συνδέεται με ένα άλλο gigabit switch (της Belkin) που αυτό καταλήγει σε μία θύρα του modem-router. Ο υπολογιστής του κολλητού μου συνδέεται πάνω στο switch της Belkin. Στον όχι και τόσο καλό μου pc από τα 2 το χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι και έχω κοινόχρηστους φακέλους, ένας εκ των οποίων έχει HD ταινιές. Ενώ πρακτικά έχω καλύτερο pc από τον φίλο μου (κάρτα δικτύου θα έχουμε πάρομοια, αλλά σίγουρα και οι 2 gigabit) και επίσης έχω ένα εμπόδιο λιγότερο (το δικό μου pc συνδέεται στο ίδιο switch με την "πηγή") εμένα κολλάει συνέχεια στο φόρτωμα της ταινίας και pixelιάζει (με το VLC τρέχουμε και οι 2), ένω στον κολλητό μου κάτω η ταινία τρέχει άψογα λες και την έχει στον σκληρό του. Μου έχει κάνει πολύ εντύπωση. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
cabdik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 αν ελεγες και απο τι αποτελειται το πισι................ (εχω μια υποψια)!
Mika Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 σαν θεμα hardware των Η/Υ μου ακουγεται και μενα
atssssss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Βασικά πιστεύω οτι δεν είναι PC γιατί το VLC σε μένα κάνει πως loadάρει.. Όταν έχω την ταινία στον δίσκο μου μια χαρά... Εγώ έχω i7 και ο κολλητός μου Duo
cabdik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 αν εχεις Ι7 και ο αλλος core2duo δεν δικαιολογειται hardware κολλημα. αρα ειναι software. ριξε μια ματια εδω http://www.insomnia.gr/topic/383712-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-hd-mkv-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-dxva/
atssssss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Βασικά να ξαναπώ ότι αν έχω ταινία στον δίσκο μου την παίζει τέλεια... Δεν κολλάει... Για εμένα είναι καθαρά θέμα δικτύου... Δεν μπορω να καταλάβω αυτό... Εκτός αν γίνεται τίποτα περίεργο με τις δρομολογήσεις και από το δικό μου pc πάει μέσω Τρίπολης για το pc πηγή (αν και είμαστε πάνω στο ίδιο switch), ενώ ο κολλητός μου περνάει μέσα από το switch του καρφί στο άλλο switch και άρα και στο pc πηγή
cabdik Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 μηπως το 2ο switch που χρησιμοποιεις εσυ, τρωει κανα κολλημα?
atssssss Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Αν έτρωγε κόλλημα τότε και ο άλλος θα είχε κολλήματα, αφού όπως και να έχει το PC πηγή είναι και αυτό πάνω σε αυτό το switch...
Mika Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 χαζη ερωτηση αλλα... είναι το ethernet καλωδιο σου cat6?
lexmark Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 χαζη ερωτηση αλλα... είναι το ethernet καλωδιο σου cat6? Τι σχέση έχει αυτό; To pc πηγή τι τρέχει; (σορρυ αν το αναφέρεις κάπου γιατί το πέρασα πολύ βιαστικά το πρόβλημά σου) Κατέβασε το TCPeye και δες τις ανοικτές συνδέσεις από το pc πηγή. Κατέβασε το LAN SpeedTest και δώσε του να γράψει ένα αρχείο μεγαλύτερο από 100Mb που σου έχει από default (σε όλη τη διαδικασία παρακολουθείς τις συνδέσεις του pc πηγή με το TCPeye). Με το lan speed test θα δεις τις ταχύτητες μεταφοράς στο δίκτυό σου και από εκεί και μετά κανονίζεις για τα έργα σου. Τώρα για τroubleshooting... Βλέπουμε αν και είναι δύσκολο.
stelios_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 μηπως την ωρα που ανοιγεις την ταινια εχει ανοιχτο και κατι ο φιλος σου ( απο τον ιδιο σκληρο ) διοτι οταν χρησιμοποιω εγω ταινιες απο το ps3 μεσα απο τον δισκο του pc μου . ο επεξεργαστης στις ιδιοτητες λειτουργει με 100% και επισης ολο το pc μενει αγαλμα για δοκιμασε το αυτο .. καθως επισης δοκιμασε να μην χρησημοποιεις το ηληθιο αυτο προγραμα που και εμενα μου κανει σκαλωματα στα καλα του καθουμενου .
Mika Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Τι σχέση έχει αυτό; τεραστια, αν δεν ειναι cat6 ή cat5e
R.E.M. Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 και για να παιξει gigabit και το καλωδιο πρεπει να αντιστρεψεις και τα ζευγαρια 5-6 & 7-8 και στα 2 RJ-45
atssssss Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν... Αυτό για την αντιστροφή δεν το ήξερα... Πρώτη φορά το είδα... Άλλαξα το modem-router για την ακρίβεια το έκανα μόνο router (bridged mode) και έβαλα το Netgear 3700 gigabit router πάνω... Από τότε βλέπω μία χαρά και εγώ (όπως συνεχίζει να βλέπει και ο φίλος μου).. Άρα το κουλό για εμένα συνεχίζεται... Ενώ ανήκουμε στο ίδιο switch για εμένα το σήμα πέρναγε μέσα από το modem-router, ενώ στον φίλο μου λογικά δεν πέρναγε από εκεί και για αυτό δεν κόλλαγε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.