Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικο ποσο για πετρελαιο!!

ice_man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, δεν υπολογίζουν τετραγωνικά, όροφο κλπ. Οι περισσοτεροι μετράνε ώρες, κάνουν μια διαίρεση και τέλος. Ίδια ο πρώτος με 200 τμ ίδια οι γκαρσονιερες των 20 τμ στον δεύτερο ή στον τρίτο. Γί´ αυτο και σου ήρθε το πακέτο. Και αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί πρέπει να υπάρχει διάφορα

...

Ναι δυστυχώς έτσι κάνουν πολλοί και χρεώνουν την ώρα το ίδιο είτε είναι 200 τ.μ. είτε 20 τ.μ. Άντε να τους εξηγήσεις γιατί είναι λάθος...ειδικά αν είσαι ενοικιαστής. Γι'αυτό ψάξε καινούργιο σπίτι.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχει προβλεπόμενος τρόπος υπολογισμού από το ΤΕΕ.

Ρώτα κάποιον μηχανικό/τεχνολόγο που ξέρει. Ίσως να μη κερδίσεις χρηματα τώρα αλλά καλύτερα να ετοιμαστείς για το μέλλον

Δε ξέρω τι ισχύει στη περίπτωση που κάτι άλλο έχει υπογραφεί στο καταστατικό.

Δημοσ.

Ναι υπάρχει προβλεπόμενος τρόπος, οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Βέβαια για να σε λάβει σοβαρά υπόψη του ο οποισδήποτε πρέπει να δώσεις κάποιο χαρτί υπογεγραμμένο απο μηχανικό...και πάλι χλωμό. Όπως σου είπα, έτσι το έχουν συνηθίσει χρόνια και τους βολεύει. Μπορεις να κάνεις μια απόπειρα αλλά μην ελπίζεις σε τίποτα. Οι ώρες που έχεις κάψει ίσως και να μην είναι υπερβολικές για Γιάννενα, ιδιαίτερα αν το είχες στο 25. Αλλα για να στο πω απλά η Ώρα στο 100 τ.μ θα έπρεπε να κοστίζει χονδρικά το πενταπλάσιο απο το δικό σου. Δηλαδή το 100 τ.μ με 20 ώρες θα έπρεπε να πληρώνει όσο εσύ για 100 ώρες.

Δημοσ.

Χαχαχαχα δε το πιστεύω!! Αυτό το πρόβλημα έχω κι εγώ εδώ και μερικές μέρες.

Μετακόμισα σε άλλη γκαρσονιέρα (φοιτητής Λαμία) με αυτόνομη θέρμανση (πολυκατοικία με 10-11 διαμερίσματα) και μου ζήτησε να πληρώσω για 31 ώρες 45Ε πετρέλαιο!! Έχω κι εγώ 2 σώματα...

Η μητέρα μου λέει στο διαχειριστή οτι κάποιος κλέβει στους υπολογισμούς και αυτός της απαντάει

"Μακάρι να βρείτε που είναι το λάθος να γλυτώσουμε όλοι"

Αυτός λέει πλήρωσε για ένα μήνα 120Ε!

Στην Αθήνα, σε μονοκατοικία) βάλαμε 350-400Ε πετρέλαιο (με 6-7 σώματα μέσα στο σπίτι) και θα βγάλουμε όλο το χειμώνα

με σχεδόν ολη τη μέρα αναμένο...

Ένας θείος μου επίσης με 5 σώματα καλοριφέρ πλήρωσαν για 120 ώρες 60κάτι ευρώ.

Τελείως δυσανάλογα με αυτά που καλούμε εγώ να πληρώσω!

Πως μπορεί να βρεθεί μια άκρη;

Εγώ τώρα πήρα καλοριφέρ λαδιού οπότε δε ξαναανάβω το κανονικό γιατί είναι κοροϊδία, αλλα θέλω να βγω την άκρη για το γαμώτο...

Δημοσ.

Παιδια, δεν υπολογίζουν τετραγωνικά, όροφο κλπ. Οι περισσοτεροι μετράνε ώρες, κάνουν μια διαίρεση και τέλος. Ίδια ο πρώτος με 200 τμ ίδια οι γκαρσονιερες των 20 τμ στον δεύτερο ή στον τρίτο. Γί´ αυτο και σου ήρθε το πακέτο. Και αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί πρέπει να υπάρχει διάφορα

...

Αυτο που λες δεν υπαρχει. Σε καθε πολυκατοικια σχετικα καινουρια τουλαχιστον υπαρχει κατανεμημενη απο μηχανικο το ποσοστο σε χιλιοστα για καθε διαμερισμα. Δηλαδη αν ειστε 10 διαμερισματα, το μικρο θα εχει 70χιλιοστα, το μεγαλο 140 χιλιοστα κτλ, αναλογα με τα σωματα.Αυτο πολλαπλασιαζεται με τις ωρες, το κοστος καυσιμου και βγαινει το συνολικο ποσο.

Ζητα λοιπον τον πινακα να δεις ποσα χιλιοστα αναλογουν στο διαμερισμα και μετα ποσες ωρες εκαψες. Αν δεις οτι τα χιλιοστα σου ειναι περισσοτερα απο ενα μεγαλυτερο διαμερισμα τοτε καποιο λακο εχει η φαβα. Χωρις να δεις τα χιλιοστα και τις ωρες σου μην δεχθεις να πληρωσεις. Ποσταρε εδω αυτα που θα βρεις και μετα το συζηταμε παλι.

PS: Στο διαμερισμα που εμενε μια πρωην μου μαζι με συγκατοικο, ο ιδιοκτητης ειχε συνδεσει το ρολοι ρευματος των κοριτσιων με ενος αλλου studio που εμενε οι κορη του...Δηλαδη πληρωναν και ενοικιο και το ρευμα της τσαπερδωνας......Ξυλο που θελουν μερικοι...

Δημοσ.

Πριν από 15 χρόνια που βάλαμε καλοριφέρ δεν είχε ώρες, αλλά κυβικά νερού που έσπρωχνε το σύστημα στα σώματα. Τουλάχιστο αυτό μου φαίνεται πολύ περισσότερο αντικειμενικό.

Δημοσ.

Αυτο που λες δεν υπαρχει.

Ο μπαρμπα Μήτσος, έχει μια μονοκατοικία. Απο πάνω έριξε και ένα άλλο. Στη σοφίτα στρίμωξε και μια γκαρσονιέρα. Και την παλιά αποθήκη στο ισόγειο συνειδητοποιησε ότι μπορει να την νοικιάσει έστω για 200 € σαν στούντιο. Τι χιλιοστά και υψηλές επιστήμες... Όταν εγώ έκανα μια νυξη (στο παλιο σπίτι αυτά) άρχισε να ωρύεται ότι τον αποκαλώ κλέφτη. "Τόσα χρονια εδώ έτσι τα βγάζουμε τα πετρέλαια".

Στα καινούργια που φτιάχτηκαν απο την αρχή ώς το τέλος δε διαφωνώ. Αν και η πυλωτή, κλείνοντας την με αλουμινο-ρολά μπρος πίσω, βγάζει ολόκληρο τριάρι ξέρεις...

PS: Στο διαμερισμα που εμενε μια πρωην μου μαζι με συγκατοικο, ο ιδιοκτητης ειχε συνδεσει το ρολοι ρευματος των κοριτσιων με ενος αλλου studio που εμενε οι κορη του...Δηλαδη πληρωναν και ενοικιο και το ρευμα της τσαπερδωνας......Ξυλο που θελουν μερικοι...

Βλέπεις που όλα γίνονται;

Δημοσ.

...

Αυτό. Τέλος.

Δεν μπορεί στην γκαρσονιέρα που έχει δυο σώματα όλα όλα η ώρα λειτουργίας να χρεώνεται το ίδιο με το τριάρι που έχει 8+. Στον ίδιο χρόνο τα 8 σώματα βγάζουν 4πλάσια περίπου θερμότητα.

Δημοσ.

Εγώ που μένω σε μια γκαρσονιέρα με 2 σώματα πως μπορώ να βγάλω άκρη τι ακριβώς πρέπει να πληρώνω;

Σε αυτό το site μπορώ να λάβω υπ'όψην το τύπο εκεί που λέει "Πολυκατοικίες ΜΕ αυτονομία θέρμανσης με ωρομετρητές";

http://www.polyd.gr/faq-b.htm#faq01

Η χρησιμοποιώ κάποιον τύπο απο αυτούς που αναφέρονται εδώ;

http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=463&whichpage=1

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω το εξής: "Ωδ = ή μέτρηση του διαμερίσματος το διάστημα πού μας ενδιαφέρει."

Ποιά μέτρηση εννοεί;

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε τα εξής:

1) Όλες οι καινούργιες πολυκατοικίες πρέπει να έχουν θερμιδομετρητές. Αυτός είναι ο απόλυτα σωστός τρόπος μέτρησης.

2) Ο δεύτερος ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος - σε περίπτωση που υπάρχει "αυτόνομη" θέρμανση είναι ο τύπος Αυτονομία θέρμανσης με υπολογισμό των θερμικών απωλειών στο http://www.polyd.gr/faq-b.htm#faq01. Ο ίδιος υπάρχει και στο michanikos.gr. Παρ'όλο που είναι νόμιμος δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστός. Αλλά είναι πολύ κοντά στο σωστό.

Οτιδήποτε άλλο είναι πέρα για πέρα παράνομο.

Χαχαχαχα δε το πιστεύω!! Αυτό το πρόβλημα έχω κι εγώ εδώ και μερικές μέρες.

Μετακόμισα σε άλλη γκαρσονιέρα (φοιτητής Λαμία) με αυτόνομη θέρμανση (πολυκατοικία με 10-11 διαμερίσματα) και μου ζήτησε να πληρώσω για 31 ώρες 45Ε πετρέλαιο!! Έχω κι εγώ 2 σώματα...

Η μητέρα μου λέει στο διαχειριστή οτι κάποιος κλέβει στους υπολογισμούς και αυτός της απαντάει

"Μακάρι να βρείτε που είναι το λάθος να γλυτώσουμε όλοι"

Αυτός λέει πλήρωσε για ένα μήνα 120Ε!

Στην Αθήνα, σε μονοκατοικία) βάλαμε 350-400Ε πετρέλαιο (με 6-7 σώματα μέσα στο σπίτι) και θα βγάλουμε όλο το χειμώνα

με σχεδόν ολη τη μέρα αναμένο...

Ένας θείος μου επίσης με 5 σώματα καλοριφέρ πλήρωσαν για 120 ώρες 60κάτι ευρώ.

Τελείως δυσανάλογα με αυτά που καλούμε εγώ να πληρώσω!

Πως μπορεί να βρεθεί μια άκρη;

Εγώ τώρα πήρα καλοριφέρ λαδιού οπότε δε ξαναανάβω το κανονικό γιατί είναι κοροϊδία, αλλα θέλω να βγω την άκρη για το γαμώτο...

Δεν μπορείς να το συγκρίνεις έτσι. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της θέρμανσης. Το πόσο αγοράζουν το πετρέλαιο, την απόδοση του καυστήρα, τις θερμικές απώλειες του διαμερίσματος, το κρυο που κάνει γενικότερα κτλ. Έχε υπόψη σου ότι το 25% περίπου είναι πάγιο και το πληρώνεις σαν κεντρική θέρμανση. Δηλαδή αν οι άλλοι καίνε τα τρελά αναγκαστικά ανεβαίνει και το δικό σου.

Προσωπικά δεν θα έλεγα ότι 45€ πετρέλαιο είναι ακριβό για γκαρσονιέρα. Τόσα πλήρωνα και εγώ περίπου σε γκαρσονιέρα 33τ.μ. εποχές που το πετρέλαιο κόστιζε 0.45€ λ

Ίσα ίσα θα έλεγα ότι ο θείος σου με 60€ για 120 ώρες μάλλον κλέβει κάποιον άλλο.

Δημοσ.

Ο μπαρμπα Μήτσος, έχει μια μονοκατοικία. Απο πάνω έριξε και ένα άλλο. Στη σοφίτα στρίμωξε και μια γκαρσονιέρα. Και την παλιά αποθήκη στο ισόγειο συνειδητοποιησε ότι μπορει να την νοικιάσει έστω για 200 € σαν στούντιο. Τι χιλιοστά και υψηλές επιστήμες... Όταν εγώ έκανα μια νυξη (στο παλιο σπίτι αυτά) άρχισε να ωρύεται ότι τον αποκαλώ κλέφτη. "Τόσα χρονια εδώ έτσι τα βγάζουμε τα πετρέλαια".

Στα καινούργια που φτιάχτηκαν απο την αρχή ώς το τέλος δε διαφωνώ. Αν και η πυλωτή, κλείνοντας την με αλουμινο-ρολά μπρος πίσω, βγάζει ολόκληρο τριάρι ξέρεις...

Δε μιλαμε για απατεωνες αλλα για οργανωμενες πολυκατοικιες οπως οι περισσοτερες στην χωρα. Ειτε με ωρομετρητες είτε με κεντρικη θερμανση χωρις ανεξαρτητη λειτουργεια παλι με τα χιλιοστα υπολογιζονται οι δαπανες.Αλλα εκει δεν φταιει ο ιδιοκτητης αλλα ο ενοικος που δεν αντιδρα, αλλωστε ο νομος ειναι ξεκαθαρος, λιγη ενημερωση και τους εχει στο χερι.

Δημοσ.

Τι να κάνει ο ένοικος; Εδώ εγώ είμαι ιδιοκτήτης και έκανα ολόκληρο αγώνα να πείσω τους υπόλοιπους ότι υπολογίζουμε λάθος την θέρμανση. Δεν τους άρεσε γιατί θα έπρεπε να πλήρωναν παραπάνω ενώ τόσο καιρό πλήρωνα εγώ το δικό τους πετρέλαιο. Αν ήμουν ένοικος τότε να δείς πόσο θα με έγραφαν στα @@ τους.

Δημοσ.

Κανεις οτι θα εκανες αμα σε εκλεβε καποιος, αντιδρας! Ειναι παρανομο να μην υπολογιζεις σωστα τα κοινοχρηστα οποτε τους ξεκαθαριζεις οτι δεν πληρωνεις δεκαρα αμα δεν το κανουν σωστα. Αμα το τραβηξουν τους στελνεις ενα εξωδικο και μετα να δεις πως μαζευονται.

Σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχει η αποψη μου και η αποψη του αλλουνου, υπαρχει ο ενας και μοναδικος τροπος, και προσωπικα αμα γνωριζω οτι ειναι ο σωστος μπορω να γινω εξαιρετικα πιεστικος....

Δημοσ.

Ο θείος μου δεν είναι διαχειριστής στη πολυκατοικία οπότε, είναι λίγο δύσκολο να "κλέβει" αυτός και όλοι στη πολυκατοικία μένουν χρόνια εκεί οπότε...

Επίσης η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν έχει διαφορά απο την Αθήνα!

Το κρύο πάνω-κάτω το ίδιο είναι.

Για την απόδοση δεν ξέρω να σου πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...