Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει και η Apple. Ότι προέρχεται δηλαδή από το App(le) Store. Εγώ όμως είμαι περίεργος σχετικά με αυτό που ανέφερα πριν. Εάν «τα πάρει» η Apple και κάνει αντίστοιχη κίνηση εναντίων της Microsoft για τον όρο "Windows" τι θα γίνει; Δε νομίζω να είναι λιγότερος γενικός.
atonioz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει και η Apple. Ότι προέρχεται δηλαδή από το App(le) Store. Εγώ όμως είμαι περίεργος σχετικά με αυτό που ανέφερα πριν. Εάν «τα πάρει» η Apple και κάνει αντίστοιχη κίνηση εναντίων της Microsoft για τον όρο "Windows" τι θα γίνει; Δε νομίζω να είναι λιγότερος γενικός. Φίλε μου η Microsoft δεν έχει κατοχυρώσει το όνομα windows!!!! Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε online αγορές για παράθυρα και τα ρέστα φιλικά πάντα
Stelios1991 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει και η Apple. Ότι προέρχεται δηλαδή από το App(le) Store. Εγώ όμως είμαι περίεργος σχετικά με αυτό που ανέφερα πριν. Εάν «τα πάρει» η Apple και κάνει αντίστοιχη κίνηση εναντίων της Microsoft για τον όρο "Windows" τι θα γίνει; Δε νομίζω να είναι λιγότερος γενικός. Σωστός. Απλά τα πράματα η Microsoft ζήλεψε απο την επιτυχία του app store. Εγω της προτείνω να βάλει τα ms office 2011 στο app store και φυσικά σε καλη τιμή για να έχει και κέρδος γιατι με το iWork 15€ το κάθε πρόγραμμα όλοι θα το προτιμήσουν.
Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Φυσικά και το έχει κατοχυρώσει. Δηλωμένο εμπορικό σήμα είναι, γι αυτό άλλωστε υπάρχει και το σηματάκι ® δίπλα από τη λέξη Windows.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εχεις απόλυτο δίκιο τελικά http://www.acronymfinder.com/APP.html http://www.internetslang.com/APPS.asp http://www.definethat.com/define/364.htm Άλλα γιατί δεν κάνουμε και ένα poll εδώ στο Insomnia να δούμε οι χρήστες τι πιστεύουν πως σημαίνει η λέξη app. Μήπως το App είναι ακρονύμιο της Apple; Καλώς, βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε όρεξη αλλά και, προφανώς, ούτε και δυνατότητα για σοβαρό αντίλογο. Εκτός αν διάβασες πουθενά ότι αμφισβητώ την ετυμολογία της έκφρασης app. Ορθά ποιείς την νήσσαν πάντως για το Google Trends link που παρέθεσα παραπάνω. Σοφή κίνηση.
filip123go Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μήπως το App είναι ακρονύμιο της Apple; Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που όταν λέει App να εννοεί το ακρονύμιο της Apple...
leukonas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οταν ξεκίνησα να χρησιμοποιω το pc πάντως Google δεν υπήρχε.Παρόλαυτα η λέξη app δεν είναι εφεύρεση της Apple και κακώς την κατοχυρώνει.Τελικά το poll θα το κάνουμε(αν και σαν moderator θα κλέψεις )
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ο όρος "app" σαν συντομία προϋπήρχε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το "appz" που ήταν η παραλλαγή στα warez για το apps όπου έπαιρναν το s στο τέλος και το έκαναν z, όπως έκαναν για τη λέξη Gamez ώστε να καταλαβαίνουμε ότι είναι πρόκειται για σπασμένες εφαρμογές και το θυμάμαι ότι υπήρχε από το 1997 τουλάχιστον, τότε δηλαδή έβαλα ίντερνετ και από τότε το έχω δει. Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Δεν χρειάζεται ούτε καν poll γιατί είναι αστείο. Μη λέμε και ό,τι θέλουμε!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ο όρος "app" σαν συντομία προϋπήρχε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το "appz" που ήταν η παραλλαγή στα warez για το apps όπου έπαιρναν το s στο τέλος και το έκαναν z, όπως έκαναν για τη λέξη Gamez ώστε να καταλαβαίνουμε ότι είναι πρόκειται για σπασμένες εφαρμογές και το θυμάμαι ότι υπήρχε από το 1997 τουλάχιστον, τότε δηλαδή έβαλα ίντερνετ και από τότε το έχω δει. Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος. Δεν χρειάζεται ούτε καν poll γιατί είναι αστείο. Μη λέμε και ό,τι θέλουμε! Όντως, καλό είναι να μη γράφουμε ό,τι θέλουμε. Όπως έγραψα και παραπάνω, η μόνη, ουσιαστικά, χρήση του app παλαιότερα ήταν για τα appz. Στην πράξη, καμία άλλη. Θα περίμενα να σχολιάσεις και το Google Trends που παρέθεσα για τη χρήση του όρου app. Αλλά φευ, όταν δεν βολεύει...
leukonas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οπότε λέμε το ίδιο.Η λέξη app είναι το application και κακός το κατοχυρώνει η Apple.Σωστά?
dop Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Θυμάμαι ένα φεγγάρι, αρχές του 2001 (?), ότι στον Tomcat υπάρχει ένας κατάλογος webapps, πολύ πριν τις iΔιες... Εκεί έβαζες τις διάφορες applications - ουσιαστικά Java servlets και μετά Java Server Pages.
atonioz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Όντως, καλό είναι να μη γράφουμε ό,τι θέλουμε. Όπως έγραψα και παραπάνω, η μόνη, ουσιαστικά, χρήση του app παλαιότερα ήταν για τα appz. Στην πράξη, καμία άλλη. Θα περίμενα να σχολιάσεις και το Google Trends που παρέθεσα για τη χρήση του όρου app. Αλλά φευ, όταν δεν βολεύει... Αν κοιτάξουμε και την εισχώρηση του internet στους απλούς οικιακούς χρήστες στις ημερομηνίες που αναφέρεις θα δεις τρομακτική αύξηση ανά έτος. Άλλο να χρησιμοποιούν το net 100 άτομα το 2004 και άλλο 1.000.000 ατομα το 2008 πολύ σχετικό το παράδειγμα με του αριθμούς. φιλικά πάντα
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εσύ το ζήτησες Ελπίζω αυτό να το λήξει όμορφα και απλά. Κοίτα την ημερομηνία παρακαλώ και ακόμα τα καλύτερα το site! Κλικ μι Tips to Make Your Web App's Reach Equal Its Grasp Robert Hess Microsoft Corporation November 16, 1998 The following article continues a series in which MSDN Online columnist-at-large Robert Hess investigates application development. ΥΓ: Thanks Google [edit] Απλά έκανα copy paste τον τίτλο...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οπότε λέμε το ίδιο.Η λέξη app είναι το application και κακός το κατοχυρώνει η Apple.Σωστά? Πρώτον, η Apple δεν πάει να κατοχυρώσει τον όρο app αλλά το συνδυασμό App Store. Η όλη (ανούσια, κατά τη γνώμη μου) "αντιπαράθεση" γίνεται για την ιστορικότητα του όρου app. Και η δυσκοίλια ενόχληση που προκαλεί σε μερικούς η ιστορική προέλευση του εν λόγω όρου από συγκεκριμένη εταιρεία. Δεύτερον, έγραψα και παραπάνω ότι θεωρώ υπερβολική την κατοχύρωση του συνδυασμού App Store (δύο λέξεις) αλλά θεμιτή την προσπάθεια κατοχύρωσης του συνδυασμού AppStore (μία λέξη). Αντίστοιχα η Sony δεν κατοχύρωσε το Walk Man αλλά το Walkman. Αν κοιτάξουμε και την εισχώρηση του internet στους απλούς οικιακούς χρήστες στις ημερομηνίες που αναφέρεις θα δεις τρομακτική αύξηση ανά έτος. Άλλο να χρησιμοποιούν το net 100 άτομα το 2004 και άλλο 1.000.000 ατομα το 2008 πολύ σχετικό το παράδειγμα με του αριθμούς. φιλικά πάντα Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά. Ελπίζω να μην υποστηρίζεις ότι υπήρξε αύξηση 999.900% στη χρήση Internet την τετραετία 2004-2008... Άσε που δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει αυτό με τη συζήτηση αλλά δεν βαριέσαι.
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Φυσικά δεν μας νοιάζει μα καθόλου αν ήθελε η apple απλά να κατοχυρώσει την ονομασία αυτούσια "App Store" για να μην πει κανένας άλλο το online market του με αυτό το όνομα, αλλά ξέρουμε το επόμενο βήμα, να απαγορεύσει τη χρήση της λέξης app και αυτό είναι που ενοχλεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα