atonioz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Όντως, πριν το iPhone και την επέλαση των "apps" δεν το χρησιμοποιούσε κανένας. Πλην της Apple, η οποία το χρησιμοποιούσε για τα προγράμματα που έτρεχαν στο MacOS*. Θυμίζω ότι μέχρι την χρήση της λέξης "app" από όλους, τα προγράμματα στα λειτουργικά συστήματα (είτε υπολογιστών είτε κινητών) λέγονταν "programs". Στα Windows, για παράδειγμα, υπήρχε ο Program Manager. * Site: Παράδειγμα πριν 11(!) χρόνια [πηγή: Site: η σελίδα της Apple το 2000 ] Ποιος κανένας ρε παιδιά μην τα γενικεύετε όλα. Μια χαρά χρησιμοποιούσαμε την λέξη app/s και πιο παλιά. ακόμα και με τα windows mobile applications. Τώρα γράφεις στο γοογλε download apps και άντε βγάλε άκρη. Edit: Ορισμένοι κάνετε λες και πριν το Iphone δεν υπήρχε τπτ ή οτί το iphone είναι εφεύρεση του αιώνα (γενικά μιλάω και δεν θέλω να στοχοποιήσω κανέναν)
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ στο παρακάτω link μόνο για την apple δεν διαβάζω πάντως http://en.wikipedia.org/wiki/Application_software Application software, also known as an application or an "app", is computer software designed to help the user to perform singular or multiple related specific tasks. It helps to solve problems in the real world. Examples include enterprise software, accounting software, office suites, graphics software, and media players. Μπλα, μπλα, DOS, μπλα, microsoft, μπλα, linux, μπλα, μπλα, unix...
Bspus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Για να μην πουμε για ορους οπως web app, η ακομα και το "killer app" που ειναι αρκετα παλιο. http://en.wikipedia.org/wiki/Killer_app
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αν η Apple κατοχυρώσει το "App Store" τότε είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα απαγορεύσει την χρήση της λέξης app από οποιονδήποτε άλλον και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποτρέψει η Mirosoft. Το ίδιο κάνει με την λέξη face το facebook, μια τακτική βέβαια που όλοι μας πρέπει να βλέπουμε από σιχαμερή έως αηδιαστική! Δεν χρειάζεται να βλέπεις και πολύ μακριά για να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ποιος κανένας ρε παιδιά μην τα γενικεύετε όλα. Μια χαρά χρησιμοποιούσαμε την λέξη app/s και πιο παλιά. ακόμα και με τα windows mobile applications. Τώρα γράφεις στο γοογλε download apps και άντε βγάλε άκρη. Edit: Ορισμένοι κάνετε λες και πριν το Iphone δεν υπήρχε τπτ ή οτί το iphone είναι εφεύρεση του αιώνα (γενικά μιλάω και δεν θέλω να στοχοποιήσω κανέναν) Δεν λέω ότι δεν υπήρχε ως λέξη το application. Το app όμως δεν θυμάμαι να το χρησιμοποιούσε κανείς. Σε γενικευμένη χρήση εισήλθε από την Apple, ας μη λέμε ό,τι θέλουμε. Τα δε προγράμματα για Windows Mobile άρχισαν να εμφανίζονται από το 2000 και μετά και μπορεί να λέγονταν applications, όχι όμως apps. ΥΓ: Μερικοί κάνετε σαν αλαφιασμένοι με την παραμικρή υποψία ότι μπορεί κάποιος να πει κάτι καλό για την Apple (γενικά μιλάω και δεν θέλω να στοχοποιήσω κανέναν). Εγώ στο παρακάτω link μόνο για την apple δεν διαβάζω πάντως http://en.wikipedia.org/wiki/Application_software Κι εγώ στο παραπάνω link δεν διαβάζω κάτι για την "ιστορική" προέλευση του όρου app. Αν είναι να παραθέτουμε links τουλάχιστον ας βάλουμε κάτι σχετικό. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: θεωρώ ανόητη την προσπάθεια κατοχύρωσης του όρου App Store. Αντίθετα, θα ήμουν σύμφωνος με την κατοχύρωση του όρου AppStore.
atheatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Έχει μεγαλύτερη απήχηση νομίζω η λέξη appstore εξαιτίας της Apple, από οτι το marketplace. Σκοπός της Microsoft είναι να αντιγράψει και σε αυτό την Apple. Δηλαδή αν η Apple είχε πατεντάρει την λέξη marketlace (λέμε τώρα) και η microsoft είχε το app store,θα ζήταγε την λέξη marketplace για να κλέψει λίγο από την δόξα της Apple. Ουσιαστικά είναι θέμα marketing και όχι τίποτα ουσιαστικό αυτό που ζητά η Microsoft και όπως πάντα τα θύματα όλοι εδώ που παίρνουν το μέρος της μιάς ή εναντίον της μιάς... Φυσικά και δικαιούται να χρησιμοποιήσει τον όρο αλλά το να κρύβεται πίσω απο την "γενικότητα" είναι ανέκδοτο για μικρά παιδιά. Εξάλλου όταν το πατένταρε η Apple δεν ακούστηκε κανείς να μιλήσει αλλά ξαφνικά η Microsoft τώρα που αποφάσισε να αντιγράψει και εδώ το marketing της Apple το κάνει θέμα. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο θα ακουστεί και θα έχει δωρεάν διαφήμιση και όπως φαίνεται ως τώρα τα πάει μια χαρά....Προσωπικά ευχομαι να κερδίσει και να έχει την ίδια επιτυχία του Appstore της Apple. ΥΓ. Μπορείτε να συνεχίσετε να παίζεται με τις λέξεις...
Nomedor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 <br />Αν η Apple κατοχυρώσει το "App Store" τότε είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα απαγορεύσει την χρήση της λέξης <b>app</b> από οποιονδήποτε άλλον και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποτρέψει η Mirosoft.<br /><br /><br /> Αναγκάζομαι να επαναληφθω.
leukonas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δεν λέω ότι δεν υπήρχε ως λέξη το application. Το app όμως δεν θυμάμαι να το χρησιμοποιούσε κανείς. Σε γενικευμένη χρήση εισήλθε από την Apple, ας μη λέμε ό,τι θέλουμε. Τα δε προγράμματα για Windows Mobile άρχισαν να εμφανίζονται από το 2000 και μετά και μπορεί να λέγονταν applications, όχι όμως apps. ΥΓ: Μερικοί κάνετε σαν αλαφιασμένοι με την παραμικρή υποψία ότι μπορεί κάποιος να πει κάτι καλό για την Apple (γενικά μιλάω και δεν θέλω να στοχοποιήσω κανέναν). Κι εγώ στο παραπάνω link δεν διαβάζω κάτι για την "ιστορική" προέλευση του όρου app. Αν είναι να παραθέτουμε links τουλάχιστον ας βάλουμε κάτι σχετικό. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: θεωρώ ανόητη την προσπάθεια κατοχύρωσης του όρου App Store. Αντίθετα, θα ήμουν σύμφωνος με την κατοχύρωση του όρου AppStore. Εγώ πάντος που προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου παλίο στον χώρο της πληροφορικής μια χαρά χρησιμοποιούσα τον όρο app όπως και παραλαγές αυτού (apps - appz - κλπ).Ελεος με την Apple.Και μια ενδεικτική αναζήτηση στο Google
atheatos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Την επίσημη αντίδρασή της στην κατοχύρωση του όρου “App Store” από την Apple εξέφρασε η Microsoft, θεωρώντας ότι η φράση είναι πολύ γενική και περιορίζει τη δυνατότητα των ανταγωνιστών να περιγράψουν τις δικές τους υπηρεσίες. Η Apple είχε υποβάλλει την αίτηση κατοχύρωσης ήδη από το 2008, με σκοπό να προστατέψει τον όρο όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής που περιλαμβάνει λογισμικό υπολογιστών το οποίο προωθείται μέσω του διαδικτύου ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων επικοινωνίας. Το έγγραφο που εκφράζει την αντίθεση της Microsoft υποβλήθηκε πριν από δύο μέρες στην αρμόδια επιτροπή. Εκεί υποστηρίζει πως η λέξη “app” είναι όρος γενικής χρήσης για την λέξη “application” (εφαρμογή) και ότι ομοίως, η λέξη “store” είναι όρος γενικής χρήσης για να περιγράψει κανείς ένα κατάστημα λιανικής. Για να ενισχύσει τη θέση της, αναφέρει ότι ο ίδιος ο Steve Jobs έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει τον όρο “app store” με γενική έννοια, παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξή του. Αν και η Microsoft έχει ονομάσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών “Marketplace” και όχι “app store”, σε περίπτωση που δικαιωθεί θα μπορεί στην περιγραφή του να το χαρακτηρίσει ως “app store” αντί για το κάπως πιο δυσνόητο “virtual store of apps” (εικονικό κατάστημα εφαρμογών) που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή. Site: ars technica Και εγώ αναγκάζομαι.... Το App Store είναι εφαρμογή πλέον του MacOS 10.6.6 και εμφανίστηκε λίγο πριν την αντίδραση της Microsoft και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.....(Τυχαίο? Δεν νομίζω)Ουσιαστικά η microsoft αντιδρά για το Mac OS και όχι για την προάσπιση της λέξης App... http://www.neowin.net/news/microsoft-planning-039windows-store039-app-store-for-windows-8 Περαστικά.....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντος που προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου παλίο στον χώρο της πληροφορικής μια χαρά χρησιμοποιούσα τον όρο app όπως και παραλαγές αυτού (apps - appz - κλπ).Ελεος με την Apple.Και μια ενδεικτική αναζήτηση στο Google Το μόνο που βλέπω είναι η (ντεμέκ) "χακεράδικη" γραφή appz, όχι app. H πρώτη αναφορά στον όρο app στο link που βάζεις είναι από το Helmug, ένα forum για... Apple users.
filip123go Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Χαχαχαχαχα...!!! Δεν παίζονται ούτε η microsoft ούτε η apple..! Πάλι εδώ δεν τα λέγαμε πριν από κανένα τετράμηνο όταν η δεύτερη είχε κάνει μήνυση σε μία εταιρία επειδή είχε στην μέσα ονομασία ενός προϊόντος της την λέξη "pod" ...??
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντος που προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου παλίο στον χώρο της πληροφορικής μια χαρά χρησιμοποιούσα τον όρο app όπως και παραλαγές αυτού (apps - appz - κλπ).Ελεος με την Apple.Και μια ενδεικτική αναζήτηση στο Google Επανέρχομαι: Aς δούμε την έκφραση app στο Google Trends: http://trends.google.com/trends?q=app&sa=N Από το 2004 έως και το 2007, μία στάσιμη κατάσταση, αναφορές γύρω στο 0. Από το 2008 (hint: τότε άνοιξε το App Store), μία σταθερή άνοδος. Τυχαίο; ...
35apontos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το cloud computing μπήκε για τα καλά μέσα μας.(microsoft/android/apple).Κι αυτό το κινητούλι με linux πότε θα βγει; Πάτησες κουμπάκι;Πλέρω.... Με τον ένα ή τον "άλλο" (warez) τρόπο,συνδρομευτές θάμαστε.
leukonas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Επανέρχομαι: Aς δούμε την έκφραση app στο Google Trends: http://trends.google.com/trends?q=app&sa=N Από το 2004 έως και το 2007, μία στάσιμη κατάσταση, αναφορές γύρω στο 0. Από το 2008 (hint: τότε άνοιξε το App Store), μία σταθερή άνοδος. Τυχαίο; ... Εχεις απόλυτο δίκιο τελικά http://www.acronymfinder.com/APP.html http://www.internetslang.com/APPS.asp http://www.definethat.com/define/364.htm Άλλα γιατί δεν κάνουμε και ένα poll εδώ στο Insomnia να δούμε οι χρήστες τι πιστεύουν πως σημαίνει η λέξη app. Μήπως το App είναι ακρονύμιο της Apple;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα