Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωση φωτογραφιων απο ψηφιακη μηχανη

Marria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια...

Με εχει προβληματισει αυτο το θεμα τις τελευταιες μερες. Θελω να εκτυπωσω καποιες φωτογραφιες που εχω στην ψηφιακη μηχανη και ενδιαφερομαι ειτε για καποιο μηχανημα που εκτυπωνει φωτογραφιες ή αλλιως να πηγαινω σε καποιο καταστημα να τις εκτυπωνω.

Προσωπικα με ενδιαφερει να αγορασω καποιο μηχανημα ωστε να επιβλεπω και μονη μου ποιες φωτογραφιες θελω να εκτυπωσω αλλα ουτε και να πηγαινω καθε τρεις και λιγο σε καποιο καταστημα.

Καθε προταση και σχολιο δεκτα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, εκτυπωτή ψάχνεις δηλαδή;

Επειδή μάλλον δεν ασχολείσαι πολύ με το θέμα, σκέψου λίγο πρώτα για ποιόν λόγο χρειάζεσαι το μηχάνημα.

-Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για εκτύπωση φωτογραφιών, υπάρχουν μικροί εκτυπωτές που τυπώνουν μόνο φωτογραφίες του συνηθισμένου μεγέθους, σαν αυτόν: Έχουν επάνω τους και οθονούλα, για να βλέπεις τί τυπώνεις.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.407314

Δεν είναι τόσο της μόδας πια, οπότε δεν του πολυπροτείνω.

-Αν θέλεις, πέρα από τις εκτυπώσεις φωτογραφιών, να τυπώσεις και καμιά σελίδα από το ίντερνετ ή τίποτε άλλο, κοίταν αυτόν:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/Printers---Mfp/printers/Canon-Printer-Inkjet-Pixma-IP4850-4496B006.htm

Αν όμως δεν σκοπεύεις να τυπώνεις (πολύ πολύ) συχνά, τότε το φωτογραφίο συνολικά θα σου βγει πιο φτηνά.

Ευχαριστω για την απαντηση σου :)

Πολυμηχανημα εχω, αλλα δεν εκτυπωνει τις φωτογραφιες (εκεινες με το γυαλιστερο χαρτι που θελω..)

Και μαλλον θα προσανατολιστω στην πρωτη λυση που προτεινες... γενικα με βολευει πιο πολυ να εχω ενα μηχανημα να οργανωνω καλυτερα και τις συλλογες μου με φωτογραφιες απο το να πηγαινω την ψηφιακη σε καποιον ξενο.

Στο μαγαζί δεν θα χρειαζόταν να πηγαίνεις όλη την μηχανή, θα αρκούσε μόνο η κάρτα μνήμης. Όπως και να έχει, κακά τα ψέματα, καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου σπίτι σου με την ησυχία σου, και ας κοστίζει περισσότερο.

Πριν πάρεις όμως κάποιον από την πρώτη κατηγορία, καλύτερα περίμενε να απαντήσει και κανένας άλλος, δεν βλέπω πια να κυκλοφορούν και πολλά τέτοια μοντέλα. Άλλωστε σκέψου ότι με έναν τέτοιον δεν θα έχεις ποτέ την δυνατότητα να τυπώσεις φωτογραφία μεγαλύτερη από 10Χ15 εκ, κρίμα είναι.

Γενικά πάντως να ξέρεις ότι με έναν εκτυπωτή των €100 θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Ασχολούμε με σπιτικές εκτυπώσεις τουλάχιστον 3-4 χρόνια, πήρα τότε τον canon pixma ip3000 που ήταν από τους καλύτερους (ήθελα γενικά εκτυπωτή, όχι μόνο για φωτογραφίες). Η συμβουλή μου είναι να ΜΗΝ πάρεις μονο φωτογραφικό εκτυπωτή.

Αν όπως ειπώθηκε θέλεις εκτυπωτή και για άλλες εκτυπώσεις, βρες κάποιον canon ή HP περί των 100 ευρώ, όλοι τους τυπώνουν μέχρι και Α4 φωτογραφία (αρκεί να έχει καλή ανάλυση η φωτογραφία).

Να ξέρεις όμως οτι το κόστος εκτύπωσης για απλό μέγεθος είναι αρκετά χαμηλό (π.χ. στο mediamarkt είναι κάπου στο 0.20) και είναι σχετικά εύκολο, πας την κάρτα μνήμης και σου τυπώνουν τις φωτο από 1 ώρα (αν δεν έχουν δουλειά) μέχρι και 3-4 ώρες...

Έχω να εκτυπώσω φωτο στο σπίτι κανένα χρόνο τώρα (και οι τελευταίες που έκανα ήταν γιατί ήθελα on the spot να τυπώσω και να δώσω φωτο με το μπέμπη μου!) Αν βάλεις κόστος για ειδικό photo paper, για original μελάνια κτλ σίγουρα δεν συμφέρει να πάρεις εκτυπωτη αν θέλεις μόνο να τυπώνεις φωτογραφίες στο σπίτι. Στη τελική, δοκίμασε 2-3 φορές την εκτύπωση σε φωτογράφο η mediamarkt, και αν κάτι δεν σε ικανοποιεί, παίρνεις τότε απόφαση για αγορά εκτυπωτή...

ΥΓ. Να προσθέσω οτι το προτιμότερο είναι πριν τις πας για εκτύπωση να κανεις μια μινιμουμ επεξεργασία (auto balance χρωμάτων και φωτισμού και crop σύμφωνα με το μέγεθος χαρτιού που θα εκτυπώσεις) για να σου βγει το αποτέλεσμα ακριβώς όπως το θες... Είνια πολύ απλά βήματα που μετά τη 2η-3η φορά θα κάνεις σε δευτερόλεπτα!

Eχω και πολυμηχανημα, για εκτυπωσεις, σαρωσεις και φαξ. Απλως θελω κατι αλλο αποκλειστικα για εκτυπωση φωτωγραιφων. Οποτε προσανατολιζομαι στα inkjet μηχανηματα πχ της Canon.

To Mediamarkt δεν με βολευει γιατι ειναι αρκετα μακρυα μου. Και προτιμω να βγαζω τις φωτογραφιες στο σπιτι απο το να πηγαινω καπου εξω.

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Μαρια κατεληξες σε καποιο μηχανημα τελικα?

μπορει καποιος να μας πει τι γινεται και με τα μελανια? κοστος, καθε ποτε και λοιπα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μαρια κατεληξες σε καποιο μηχανημα τελικα?

μπορει καποιος να μας πει τι γινεται και με τα μελανια? κοστος, καθε ποτε και λοιπα?

Sorry τωρα ειδα το μηνυμα σου :)

Μαλλον κατα το καλοκαιρι θα παρω κανα μηχανηματακι Canon, να μαζεψουμε και λεφτα μεχρι τοτε !

Αλλα ας μας πει και καποιος αλλος σχετικα με μελανια ή το χαρτι εκτυπωσης, ποσο στοιχιζουν ολα αυτα

όταν πηγαίνεις έξω για εκτύπωση

οι φωτογραφίες σου μπορεί να "ταξιδέψουν"

.

Να ταξιδεψουν εννοεις να μοιραστουν και αλλου? Αλλα γιατι να κανει καποιος κατι τετοιο?

Mα να ειναι 'πονηρες΄ φωτογραφιες να δεχτω ο αλλος οτι μπορει να τις μοιρασει και αλλου..

Αλλα οι απλες φωτογραφιες που βγαζουμε με φιλους κτλ κτλ .. ποιος να θελει να ενδιαφερθει για αυτες?

ναι ρε αμα ειναι τπτ προσωπικες φωτος εννοειται πως δεν τις πας εξω! απαπα!

εγω δεν θελω να δωσω ουτε καν "καλλιτεχνικες" και πορτραιτα κλπ! που ξες τι ειναι αυτος..

θελω τοσο καιρο να εκτυπωσω κατι πορτραιτα σε Α3-φευγα μεγεθος, και ψαχνω να βρω καναν γνωστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...