z@xos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, ενας φίλος ενδιαφερεται για την αγορα καρτας ηχου, μεχρι 100ευρω. Αυτη την στιγμη χρησιμοποιει την onboard η οποια ειναι realtek και τα ηχεια που χρησιμοποιει αυτη την στιγμη ειναι τα Logitech Z-2300. Ο λογος για τον οποιο θελει να αγορασει καρτα ηχου ειναι για να μπορει να εκμεταλευτει καλυτερα τα ηχεια μιας και οπως μου ειπε, οταν ξεπερασει το 1/2 της εντασης τους τα ηχεια δεν ακουγονται καλα. Καθε προταση και ιδεα δεκτη, ευχαριστω.
isay Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Για ρώτησε τον, τι προσπαθεί να ακούσει; Κάποιο mp3 ή κάποιο ακριβό δισκάκι-cd;
z@xos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Toν ρώτησα φίλε isay και μου ειπε οτι γενικα οτι και να προσπαθησει να παιξει εχει το ιδιο αποτελεσμα. Πιστευεις οτι δεν αξιζει να προβεί στην αγορα μιας καλούτσικης καρτας για αυτα τα ηχεια? Δεν θα δει(ακουσει) ορατη (ακουστη ) διαφορα συγκριτικα με την οnboard? Αν και εγω τον παρότρυνα να παρει μια πιο οικονομικη, της ταξης των 30-40γιουρο αυτος δεν εχει προβλημα να δωσει μεχρι και 100. Ευχαριστω για την απαντηση σου και θα χαρω να διαβασω και την επομενη γνωμη σου.
isay Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 πριν σκασει 100 ευρω πες του να κανει δυο δοκιμες. Πρωτον να τα συνδεσει στην εξοδο line out (μπλε υποδοχη) γιατι πολλοι τα βαζουν στην εξοδο speakers (πρασινο). Δευτερον να συνδεσει τα ηχεια σε καποιο καλο cdplayr/στερεοφωνικό και να δει εκει τον ήχο. Σε ολες τις δοκιμες να χρησιμοποιεί καποιο αυθεντικο καλης ποιότητας audio cd
z@xos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Τον ειπα να δοκιμάσει και τις δυο εκδοχές που πρότεινες και να μου πει εαν καταλαβει διαφορα στον ηχο. Οσο για την συνδεση στην καρτα μαλλον και εγω κανω λαθος, γιατι συνδεω το πρασινο στο πρασινο και οχι στο μπλε . Εγω εχω τα logitech Z-640 (5.1) τα οποια τα συνδεω σε μια παλια καρτα της creative. εικονα1 εικονα2 Πρεπει και εγω να συνδεσω το πρασινο βύσμα στην μπλε υποδοχή? Και πάλι thnks για τον χρονο σου.
isay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Γενικά η κάρτα ήχου και οι drivers παιζουν μεγάλο ρόλο, αλλά πριν μπει στη διαδικασία αντικατάστασης να εξετάσει το υπόλοιπο hardware (ηχεία, σωστή σύνδεση, κλπ) Στο πράσινο βύσμα βγαίνει το σήμα και κάποια μικρή τάση για να τροφοδοτηθεί η λειτουργία των ηχείων/ακουστικών που δεν έχουν δική τους τροφοδοσία. Στο μπλε βγαίνει μόνο σήμα και το χρησιμοποιούμε για να το συνδέσουμε ηχεία που έχουν δική τους τροφοδοσία ή για να δώσουμε σήμα σε άλλη διάταξη (π.χ. ενισχυτή). Η ύπαρξη τάσης στο πράσινο βύσμα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάσει αρνητικά τον σήμα ήχου, οπότε ο γενικός κανόνας είναι -Στο line out (μπλε) βαζουμε οτι εχει δική του τροφοδοσία -Στο speakers (πράσινο) βάζουμε οτι δεν έχει δική του τροφοδοσία Πρακτικά: Για ηχεία/ακουστικά μικρών δυνατοτήτων ίσως δεν καταλάβεις ποτε τη διαφορά, όπου και να τα συνδεσεις.
z@xos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οσο αναφωρα την αγορα νεας καρτας, εχεις να προτινεις καποιο προιον σε αυτα τα χρηματα ή και λιγοτερα? EDIT: Μόλις μου ειπε οτι εαν συνδεσει το πρασινο βυσμα στην μπλε υποδοχη, τοτε πρεπει να τα βαλει στο τερμα για να ακουσει ισα ισα ποιο τραγουδι ειναι. Δυστυχως εγω βρισκομαι Λαρισα ενω αυτος Κατερινη και ειναι κομματακι δυσκολο να δω εαν χρειαζεται να αλλαξει καποια ρυθμιση. Εαν, οταν παω να δω τον υπολογιστη σε καμια βδομαδα, διαπυστωσω και εγω οτι δεν υπαρχει prob με ρυθμισεις αλλα ουτε με τον οδηγο, τοτε μαλλον θα τον παροτρίνω να αγορασει καρτα...αλλα δεν ξερω ποια! Περιμενω προτασειςσ
Herculess Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Γενικά η κάρτα ήχου και οι drivers παιζουν μεγάλο ρόλο, αλλά πριν μπει στη διαδικασία αντικατάστασης να εξετάσει το υπόλοιπο hardware (ηχεία, σωστή σύνδεση, κλπ) Στο πράσινο βύσμα βγαίνει το σήμα και κάποια μικρή τάση για να τροφοδοτηθεί η λειτουργία των ηχείων/ακουστικών που δεν έχουν δική τους τροφοδοσία. Στο μπλε βγαίνει μόνο σήμα και το χρησιμοποιούμε για να το συνδέσουμε ηχεία που έχουν δική τους τροφοδοσία ή για να δώσουμε σήμα σε άλλη διάταξη (π.χ. ενισχυτή). Η ύπαρξη τάσης στο πράσινο βύσμα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάσει αρνητικά τον σήμα ήχου, οπότε ο γενικός κανόνας είναι -Στο line out (μπλε) βαζουμε οτι εχει δική του τροφοδοσία -Στο speakers (πράσινο) βάζουμε οτι δεν έχει δική του τροφοδοσία Πρακτικά: Για ηχεία/ακουστικά μικρών δυνατοτήτων ίσως δεν καταλάβεις ποτε τη διαφορά, όπου και να τα συνδεσεις. Εγώ τόσο καιρό ξέρω ότι το μπλε βήσμα είναι το line in, τουλάχιστον στην παλία μου soundblaster gamer. Έκανα και ηχωγραφήσεις απο εξωτερικές πηγές ήχου. Μήπως το μπερδεύεις με το μαύρο βήσμα?
isay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ τόσο καιρό ξέρω ότι το μπλε βήσμα είναι το line in, τουλάχιστον στην παλία μου soundblaster gamer. Έκανα και ηχωγραφήσεις απο εξωτερικές πηγές ήχου. Μήπως το μπερδεύεις με το μαύρο βήσμα? Επειδή έχω παρατηρήσει και εγώ διαφορετικά χρώματα, για αυτό σε όλα αναφέρω την έκφραση line out. @zaxos τουλάχιστον πες του να δοκιμασει τα ηχεια σε αλλη πηγή ήχου
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Πρωτα απολα πρεπει να μας πεις για ποια ηχεια θελει να δαπανησει 100Ε για καρτα ηχου.Και μετα τα βλεπουμε τα αλλα
Xero1991 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Πρωτα απολα πρεπει να μας πεις για ποια ηχεια θελει να δαπανησει 100Ε για καρτα ηχου.Και μετα τα βλεπουμε τα αλλα Logitech Z-2300. Εγώ με τα http://www.logitech.com/en-roeu/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/211 βάζω πράσινο σε πράσινο ή πράσινο σε μπλέ? Γιατί με την onboard(via hd audio deck) ακούω πολλά παράσιτα που δεν τα άκουγα με την onboard realtek :S
isay Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 ... βάζω πράσινο σε πράσινο ή πράσινο σε μπλέ? ... Αν υπαρχει line out το βαζεις εκεί, αλλιως στο πρασινο
Xero1991 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Αν υπαρχει line out το βαζεις εκεί, αλλιως στο πρασινο Αχμμ ποιό απο τα 3 βίσματα? ¨Εχω μαύρο,πράσινο,πορτοκαλί .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.