Hamurabi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια. Εχω ενα 2οροφο σπιτι. Εχω ενα πισι κατω και ενα πανω. Εχω μια γραμμη adsl ,τον ιδιο αριθμο δηλαδη, πανω κατω. Το ρουτερ ειναι κατω οποτε μονο κατω ειχα ιντερνετ ως τωρα. Τωρα ομως αποφασισα να εχω ιντερνετ και στο πανω πισι. Τι μπορω να κανω; Μπορω να βαλω ρουτερ και επανω και αναλογα οπου προκειται να κατσω να σερφαρω να κλεινω το αλλο ρουτερ;
STORM1978 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Αν ειναι ασυρματο μπορεις να αγορασεις μια ασυρματη καρτα ή στικακι και να το βαλεις να παινει σημα απο το ρουτερ. Στον κατω υπολογιστη θα μπεις και θα δημιουργησεις ενα τοπικο δικτυο με ενα ονομα οτι θελεις και μετα στο πανω πισι αφου κανεις εγκατασταση την καρτα ή το στικακι(για μενα πιο ευκολο ειναι το στικακι, το βαζεις σε μια usb, κανει εγκατασταση και ειναι ετοιμο), θα κανεις μια αναζητηση δικτυων και θα συνδεθεις στο τοπικο δικτυο που δημιουργησες. Καλο θα ηταν να βαλεις και εναν κωδικο για κλειδωμα(αυτον τον κωδικο θα τον βαλλεις μεσα απο την σελιδα του ρουτερ που ειναι συνηθως 192.168.1.1 ή κατι παραπλησιο). Τον ιδιο κωδικο θα δωσεις οταν θα παει να συνδεθει το πανω πισι. Τωρα αν θελεις να αποφυγεις ολα τα παραπανω μπορεις να παρεις καλωδιο δικτυου και να το συνδεσεις στο ρουτερ και στο πανω πισι αλλα μετα ποιος ακουει την μαμα ή την γυναικα. Αυτο με το 2ο ρουτερ γινεται αλλα μπορει και να μην δουλεψει στα σιγουρα.
Hamurabi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Επειδη στο προηγουμενο σπιτι που εμενα που ηταν παλι 2οροφο ειχα δοκιμασει τη λυση του ασυρματου ρουτερ και της ασυρματης καρτας αλλα δεν επιανε σημα. Μια γραμμη με το ζορι και συνηθως καθολου. Γιαυτο ρωταω για τη λυση με τα δυο ρουτερ.
STORM1978 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Επειδη στο προηγουμενο σπιτι που εμενα που ηταν παλι 2οροφο ειχα δοκιμασει τη λυση του ασυρματου ρουτερ και της ασυρματης καρτας αλλα δεν επιανε σημα. Μια γραμμη με το ζορι και συνηθως καθολου. Γιαυτο ρωταω για τη λυση με τα δυο ρουτερ. για το 2ο ρουτερ μαλλον θα εχεις προβλημα. μπορεις να μου πεις τον παροχο σου? σε forthnet παλιοτερα και hol που ειμαι τωρα οταν εβαζα 2ο ρουτερ πανω στην τηλεφωνικη γραμμη απο αλλη πριζα δεν συγχρωνιζε με τιποτα (στην ΗΟΛ συγκεκριμενα ενω εχω το δικο τους ρουτερ και πανω του το τηλεφωνο αν βαλω σε αλλο δωματιο και αλλη πριζα ενα LINKSYS ρουτερ ακατα πολυ καλυτερο δεν συγχρονιζει η γραμμη). Αυτα αλλα ο googleης μαλλον θα ειναι κατατοπιστικοτερος σε πιθανες λυσεις!
Hamurabi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Ok. Aν κανω αυτο που λες με το ασυρματο... το επανω πισι μου ειναι λαπτοπ. Αρα δεν χρειαζεται ασυρματη καρτα ή στικακι γιατι πιανει ασυρματα δικτυα. σωστα;
STORM1978 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Ok. Aν κανω αυτο που λες με το ασυρματο... το επανω πισι μου ειναι λαπτοπ. Αρα δεν χρειαζεται ασυρματη καρτα ή στικακι γιατι πιανει ασυρματα δικτυα. σωστα; Αν δεν έχεις καλό σήμα βάζεις repeater σωστα και αν δεν παινεις καλα τοτε παιρνεις και βαζεις ενα repeater οπως ειπε και ο "εκτυπωτης" μας
ilove3dmax Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου σχετικα με τους δυο οροφους που λες μπωρεις αν θες να αγορασεις και δεν ειναι και ιδιαιτερο το κοστος τους 2 DLINK 2100AP Multi Fuction Dlink-2100AP και για καλυτερο σημα και στους δυο χορους βαλε επιπλεων Dlink Antenna Η ΙP Default του καθενος ειναι 192.168.0.50 τις αλαζεις σε 192.168.1.50 και 192.168.1.51 αναλογα το ποιο Range Δυκτιου εχεις στο Router σου απο το το Configuration επιλεγεις BRIGE Mode και στις Mac Address απο κατω δηλωνεις στο 192.168.1.50 την mac address του 192.168.1.51 και στο 192.168.1.51 δηλωνεις την mac address του 192.168.1.50 ολο αυτο το απλο πραγμα για να μην εχεις ουτε απωλειες απο τρυγηρω γειτωνες αλλα και να εισαι τζιτζι απο μεριας ταχυτητας το εκανα στα ξαδερφια μου αυτο και δουλευει αψωγα αυτα ειναι στο Δευτερο οροφο και το ιντερνετ στο ιπογειο οτι θες πανω σε αυτο στειλε πμ αν θες να σου στειλω ενα τηλ να σε βοηθησω αν κολησεις καπου ελπιζω να βοηθησα
Haldol Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Πριν προβείς σε αγορά νέου εξοπλισμού δοκίμασε να αλλάξεις θέση στα μηχανήματα. Δεν ξέρεις από που μπορεί να «περνάει» καλύτερα το σήμα. Ένα παράθυρο π.χ., μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Σου το λέω ως παθών αυτό.
JohnXarxas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 πάντως δεν υπάρχει πιο σίγουρη λύση από δεύτερο καλώδιο με ένα μόντεμ απλά θα παιδευτείς λίγο στην αρχή μέχρι να κάνεις την εγκατάσταση στο σπίτι σου...
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 thanks παιδια. αυριο θα κανω δοκιμη και θα σας πω.
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον λεω να δοκιμασω το εξης... στον κατω οροφο θα εχω wireless ρουτερ συνδεδεμενο με καλωδιο με το πισι. Θα μπω στο ρουτερ (στο 192.168.1.1.1) και θα ανοιξω το ασυρματο δικτυο με ενα κωδικο. Μετα στον πανω οροφο θα ψαξω με το λαπτοπ το ονομα του ασυρματου δικτυου που ανοιξα κατω και θα βαλω τον κωδικο και θα μπω. Σωστα; ξεχασα κατι;
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον λεω να δοκιμασω το εξης... στον κατω οροφο θα εχω wireless ρουτερ συνδεδεμενο με καλωδιο με το πισι. Θα μπω στο ρουτερ (στο 192.168.1.1.1) και θα ανοιξω το ασυρματο δικτυο με ενα κωδικο. Μετα στον πανω οροφο θα ψαξω με το λαπτοπ το ονομα του ασυρματου δικτυου που ανοιξα κατω και θα βαλω τον κωδικο και θα μπω. Σωστα; ξεχασα κατι; σωστος... τι εγινε τελικα?
_Anonymous_ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 μπορεις να χρησιμοπιεις και το 2ρο ρουτερ που εχεις, με τη προυποθεση να ειναι παντα το ενα τηλ. καλωδιο πανω στο ρουτερ που θα χρησιμοποιεις, αν ειναι και τα 2 κουμπωμενα δε θα σου συχρονιζει.
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 το εβαλα ασυρματο, και επιανε πολυ καλο σημα με το που το φτιαξα. μετα που εφυγα με πηρε τηλ οτι δευ επιανε καθολου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.