Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγαινετε στην σελιδα http://attiki.dasi-ydata.gr/frontend/articles.php?cid=70 (αυτη των 1.7εκ) και διαλεξτε εναν απο τους χαρτες... λειπουν οι εικονες!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... εμ, με τοσα λιγα λεφτα πως να περιμενει κανεις μια σωστη δουλεια!!!!

Παντως τα φαγομενα λεφτα κατω κατω λεει οτι ειναι: "Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ). Έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) - 80% και από Εθνικούς Πόρους - 20%"

Ειναι τα ευρωπαικα κονδυλια που ψαχνει να βρει που πηγαν η ΕΕ...

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με την μικρή σχετικά εμπειρία που έχω από ευρωπαϊκά προγράμματα, να σας πω πώς νομίζω ότι βγαίνουν αυτά τα ποσά. Γενικά, στα προγράμματα αυτά προβλέπονται ΟΛΑ τα έξοδα που μπορεί να σχετίζονται με την εκτέλεση του έργου, ώστε θεωρητικά να μπορεί να το αναλάβει και μια καινούργια εταιρεία. Για κατασκευή site δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό, αλλά θα σας πω για αυτά που ξέρω. Έστω λοιπόν ότι πρέπει να βγάλεις ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο για παιδιά και να κάνεις και μια ημερίδα για να το παρουσιάσεις. Το πρόγραμμα τυπικά μπορεί να σου καλύψει:

-Αμοιβές συγγραφέων, διοικητικού προσωπικού κτλ

-Αναλώσιμα (μελάνια, χαρτιά κτλ)

-Εξοπλισμό που θα χρειαστείς (δηλαδή PC, laptop, προτζέκτορα, εκτυπωτή κτλ)

-Έξοδα ημερίδας (ενοικίαση χώρου, catering, αφίσες)

-Συνήθως κάποια έξοδα για την προβολή του προγράμματος (διαφήμιση, website ή κάτι παρόμοιο)

Αυτό που γίνεται στην κωλο-Ελλάδα είναι ότι ξεκινάμε ως δεδομένο πως το έργο θα το πάρει ο κολλητός μας κι όχι αυτός με την πιο ολοκληρωμένη και συμφέρουσα πρόταση. Από εκεί και πέρα, φροντίζουν και περνάνε στα έξοδα ό,τι μπορεί να χωρέσει. Δηλαδή η εταιρεία του φίλου που αναφέρθηκε μπορεί να αγόρασε τα κέρατά της από εξοπλισμό και όντως ως καθαρό κέρδος να έβγαλε λίγα. Αλλά τα 300 χιλιάρικα εξοπλισμού, για παράδειγμα, μπορεί να της μείνουν για μελλοντική χρήση στην εταιρεία. Επίσης, μπορεί να χρέωσαν αναλώσιμα 40 χιλιάρικα με εικονικά τιμολόγια ή με πραγματικά, αλλά από άλλες δουλειές που είχε η εταιρεία. Αν μια μεγάλη εταιρεία χρεώσει όλα τα μελάνια, cd, επισκευές εξοπλισμού, φωτοτυπίες, βιβλιοδεσίες, γραφική ύλη και διάφορα άλλα τέτοια που καταναλώνει στον ένα χρόνο που τρέχει το πρόγραμμα, μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό.

Αυτά που αναφέρω θεωρώ ότι συμβαίνουν σε πολλά από τα προγράμματα και τα οποία είναι συνήθως μικρομεσαία (ως 40-50 χιλιάδες ευρώ πες) και νομίζω ότι έτσι έχουν σπαταληθεί πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια. Τώρα, για να μαζευτεί 1,7Μ, δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα έχουν κάνει. Αλλά αν έχουν χρησιμοποιήσει τα ακριβότερα μηχανήματα, που προφανώς είναι αγορασμένα από φιλαράκια μας για να βγάλουν κι αυτά κάτι, σίγουρα το κόστος εκτοξεύεται.

Τελικά βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος. Γιατί αν δεν ήταν μιλημένα όλα, ο ελεγκτής θα έβλεπε τις υπερβολές και τις σπατάλες. Τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν, απλώς θεώρησα χρήσιμο να μοιραστώ την εμπειρία μου για να γίνει κατανοητό πως δουλεύει το σύστημα.

Δημοσ.

Και γιατί να έχει κάθε site του δημοσίου dedicated server? Δηλαδή, σκοπεύουν να έχουν κάνα εκατομμύριο επισκέπτες την ημέρα για το site για την προστασία των υδροβιότοπων; Ας το έφτιαχναν οι κηφήνες του δημοσίου με το πολυβραβευμένο ΆλφαCMS και ας το σήκωναν στη freehostia. Παίζει να ήταν και γρηγορότερο-ασφαλέστερο-καλύτερο (και δυστυχώς το λέω τόσο στα αστεία όσο και στα σοβαρά...) :eek:

Σε πολλες εκ των περιπτωσεων, ερχεται πακετο απο το προγραμμα που θα βαλει τα λεφτα, για το τι εξοπλισμο πρεπει να παρεις, και αν δεν τον δειξεις με τιμολογια δεν αποδεσμευουν τα χρηματα απο την ΕΕ, οποτε σου λεει ειτε δεν θα παρω φραγκο, ειτε θα παρω αυτα που μπορω, θα υπερτιμολογησω, και θα παρω ολα τα χρηματα.

Δημοσ.

Θυμηθειτε οτι με ελαχιστα ευρω ουτε καν 5000 στηνεις μια μεγαλη βαση δεδομενων, και σελιδες με content management τελειο, αρα αρπαχτες υπαρχουν παντου και παντα....Αληθεια στις τιμες περιλαβανε και την φιλοξενια;

Δημοσ.

Άκρη δε θα βγάλουμε σε αυτό το θέμα διότι αν κάποιος δεν έχει εμπλακεί άμεσα δε θα πιστέψει αυτά που λέγονται. Το θέμα δεν είναι πως η κάθε εταιρία θέλει να φάει από το δημόσιο. Το θέμα είναι πως το δημόσιο έχει ηλίθιες μεθόδους και τακτικές που ακόμα και χωρίς να το θέλεις σε υποχρεώνουν να χρεώσεις πολλά περισσότερα για κάτι πολύ απλό. Πχ. δε γίνεται σε ένα διαγωνισμό να πληρώνεις hosting καθώς δεν μπορείς να έχει συνδρομητικές υπηρεσίες. Άρα τι κάνεις? Αγοράζεις σερβερ, γραμμές και ότι άλλο χρειάζεται. Αν δεν κάνω λάθος, μόνο αν είναι έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να λειτουργούν από σερβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά τότε δε μιλάμε για Ελληνικό δημόσιο..)

Δημοσ.

... αποτελεί ο ιστότοπος του ΕΣΠΑ, ο οποίος κόστισε 929.152,77 ευρώ. Ακριβότερα φαίνεται ότι «στοίχισε» στο κράτος η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με κόστος 1.679.600 ευρώ, αυτή της Πυροσβεστικής με 1.352.792 ευρώ και αυτή της Βουλής με το δαπανημένο ποσό να ανέρχεται στα 1.011.318 ευρώ...

Source.png Πηγή: tvxs.gr

Να κάνω μια ερώτηση: τα ποσά αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα, είναι το συνολικό ποσό που κόστισε το έργο (το οποίο καλύπτει κατά 80% η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% το Ελληνικό Δημόσιο) ή είναι το ποσό που πληρώσαμε εμείς, οπότε το συνολικό ποσό είναι 5 φορές επάνω ?? Γιατί αν ισχύει το πρώτο, τότε είναι "πρόβλημα" της Ε.Ε. και των μηχανισμών ελέγχων της για το πόσο υψηλό είναι το τελικό τίμημα του έργου, αφού αυτοί το χρηματοδοτούν κατά τα 4/5.

Δημοσ.

Άκρη δε θα βγάλουμε σε αυτό το θέμα διότι αν κάποιος δεν έχει εμπλακεί άμεσα δε θα πιστέψει αυτά που λέγονται.

Εγω λεω το ανάποδο: Σαν πολύ δεν το ψάχνουμε μήπως τους κατηγορήσαμε άδικα; Διότι θέλει πράγματι αρκετή προσπάθεια και περισσότερο θράσος μέχρι να ξεχάσουμε πως μπορεί κανείς τόσο εύκολα να αρπάξει 1.7 εκ. ευρω για πέντε-δέκα τυπικές σελίδες, για ένα project που μια παρέα προγραμματιστών το τελειώνει μέσα σε ενα Σαββατοκύριακο. Ναι,ναι ξέρω, είναι και τα κλιματιστικά.. :mad: :X

Και για να'χουμε καλό ρώτημα: Πόσοι επισκέπτες πέρασαν απο τη σελίδα; Δηλαδή, πόσο κόστισε το κάθε pageview για να δούμε την χρησιμότητα όλου του project από το σχεδιασμό του. Μηπως ήταν φτηνότερο να έκαναν μια δεξίωση-παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους με μπουφέ αστακο και χαβιάρι, αντί να φτιάξουν αυτη την ιστοσελίδα; :-)

Ετοιμάζω σελίδα για την Παρδαλή Ρόζ-Λιλά Αρκούδα του Τατζικιστάν. Λεφτεριά στα πατουσάκια της ταλαίπωρης αρκουδίτσας που την κυνηγούνε να την κάνουν τσάντες και μπουφαν-γουνάκια. Οποιος ενδιαφέρεται να με χρηματοδοτήσει να ξέρει οτι θα φάμε καλα! Στην τιμή περιλαμβάνεται ο κλιματισμός ο δικός μου και της αρκούδας :-D :-D

Δημοσ.

Εγω λεω το ανάποδο: Σαν πολύ δεν το ψάχνουμε μήπως τους κατηγορήσαμε άδικα; Διότι θέλει πράγματι αρκετή προσπάθεια και περισσότερο θράσος μέχρι να ξεχάσουμε πως μπορεί κανείς τόσο εύκολα να αρπάξει 1.7 εκ. ευρω για πέντε-δέκα τυπικές σελίδες, για ένα project που μια παρέα προγραμματιστών το τελειώνει μέσα σε ενα Σαββατοκύριακο. Ναι,ναι ξέρω, είναι και τα κλιματιστικά.. :mad: :X

Και για να'χουμε καλό ρώτημα: Πόσοι επισκέπτες πέρασαν απο τη σελίδα; Δηλαδή, πόσο κόστισε το κάθε pageview για να δούμε την χρησιμότητα όλου του project από το σχεδιασμό του. Μηπως ήταν φτηνότερο να έκαναν μια δεξίωση-παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους με μπουφέ αστακο και χαβιάρι, αντί να φτιάξουν αυτη την ιστοσελίδα; :-)

Ετοιμάζω σελίδα για την Παρδαλή Ρόζ-Λιλά Αρκούδα του Τατζικιστάν. Λεφτεριά στα πατουσάκια της ταλαίπωρης αρκουδίτσας που την κυνηγούνε να την κάνουν τσάντες και μπουφαν-γουνάκια. Οποιος ενδιαφέρεται να με χρηματοδοτήσει να ξέρει οτι θα φάμε καλα! Στην τιμή περιλαμβάνεται ο κλιματισμός ο δικός μου και της αρκούδας :-D :-D

Δικοπο μαχαιρι. Οταν τα λεφτα ειναι απο το εσπα, καθεσαι και λες "την κανω τη σελιδα να φαω κι εγω, να φανε κι αλλοι, και ας μην μπει ποτε κανενας, ή κανω τον σωστο οποτε και δεν κανω τη σελιδα, αρα και χανω το πακετο".

Δε νομιζω το 1,7 να ειναι χρημα απο το ταμειο του κρατους. Ειναι χρημα απο το πακετο που εχει ηδη εγκριθει για την ελλαδα απο την ΕΕ. Το προβλημα ειναι οτι ειναι χρημα που καποιοι (λαθος βεβαια), διαθετουν για αυτο το σκοπο, και δεν μπορεις ετσι απλα να το παρεις και να το διαθεσεις αλλου.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω ότι είναι ακριβά, αλλά ας σκεφτούμε ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες κατά κανόνα αγοράζουν μαζί με τη σελίδα και τον απαραίτητο εξοπλισμό (servers/backup servers) για την ανάρτηση στο διαδίκτυο καθώς και τις απαραίτητες τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις (μισθώσεις γραμμών/υλικό)

Οπότε δν μπορούμε να το συγκρίνουμε τόσο εύκολα με ένα απλό site....

ΥΓ: Η διαφωνία μου είναι εν μέρει....

Δημοσ.

βαρεθηκα να ακουω τα ιδια ... τιποτα δε θα μπορεσει κανεις ... δε θα τα βαλω με τα κομματα αλλα με τη νοοτροπια του καθε υπουργου προθυπουργου και πολιτη ... φατε τα ολα να δουμε τι θα καταλαβετε σε λιγο θα αρχισουμε να τρωμε ο ενας τον αλλο διολου απιθανο ... ομως θεος υπαρχει ... υπαρχουν πολλα περισσοτερα που θα μπορουσαμε να ασχοληθουμε για να προχωρησουμε να δημιουργησουμε αν οχι σαν χωρα σαν ανθρωποι απ' τα κλεψιμεικα, τα λεφτά τελοσπαντον και το καθε εγκληματια, το καθε λεχριτη της κοινωνιας ... το καθε ακυρο site σαν κ αυτα που σχεδιαστικαν μονο για ενα λογο ... κανεναν πολιτη ουσιαστηκα δε θα εξυπηρετησει ειναι δεδομενο

Δημοσ.

Οπότε δν μπορούμε να το συγκρίνουμε τόσο εύκολα με ένα απλό site....

Εύκολα;

Εδωσαν ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, για ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κυνήγι της αγριοπάπιας και κάμποσα γ@#*δέντρα του τρυποκάρυδου και της κουκουβάγιας, ενω από την αλλη το 1/3 των ενεργών πολιτών δεν έχουμε δουλειές και συγκοινωνίες. Τόσο εύκολα.. :X

Επίσης αν δεν κάνω λάθος οι σελίδες ειναι πάνω στο "Συζευξις". Οπότε τα περί server, κλιματιστικών και μισθωμένων στην πορεία έχουν γίνει πισίνα στη βιλίτσα στην Ανάβυσσο. Αφιλοκερδώς ΑΕ που λέει και ο Τζιμάκος. :-D

Δημοσ.

Για να τελειώνει το παραμύθι... Πρώτον, ακόμα και με σέρβερ, μισθωμένη γραμμή, αγορά κτιρίου φιλοξενίας του σέρβερ, κλιματιστικά και μίζας, αυτή η σελίδα δεν έπρεπε να ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες ευρώ, και πάρα πολλά λέω. Δεύτερον, επειδή έχω μια μικρή γεύση τί θα πει κάνω δημόσιο έργο μετά από διαγωνισμό, η νοοτροπία είναι το πώς θα πιάσουμε με υπερτιμολογίσεις και αγορά άχρηστων πραγμάτων το επιθυμητό ποσό. Πχ, "αγορά προτζέκτορα και home cinema για προβολή της ιστοσελίδας σε μεγάλες αναλύσεις και ακρόαση των προειδοποιητικών ήχων".

Τέλος, όσον αφορά τα κονδύλια που θα πηγαίνανε χαμένα, αν υπήρχε θέληση και δεν υπήρχε υποκρισία, μια χαρά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έργα πυροπροστασίας, δρυμούς και άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα από μια σελίδα επιπέδου "μάθετε το Joomla σε 24 ώρες". Και, μπορεί το 80% είναι της ΕΕ, αλλά το 20% είναι του ελληνικού λαού, και ενας μέτοχος με 20% σε μια εταιρία όταν δει σπατάλες μαντέψτε τί κάνει. Σίγουρα δεν λέει, "έ, μωρέ, το πρόβλημα είναι αυτών που έχουν το 80%"...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...