De@th L0rd Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Οντως, ναι! Ο τουρισμος εξαρταται απο τον κινηματογραφο, Καποια μερα αν γυριστουνε ταινιες στο αμστερνταμ, το ντουμπαι, την μπαγκοκ, την Βιενη, την πραγα, την αβανα, την τζαμαικα, το εδιμβουργο και την Μοσχα θα πατησει επιτελους τουριστας εκει. Oh wait... και να αφησω την κουραστικη ειρωνια κατα μερος, μην ισοπεδωνουμε ρε παιδια! Ο τουριστας θελει εναν λογο να παει καπου, και δε νομιζω οτι το παρισι να μην ητανε πολος ελξης πριν το γαλλικο σινεμα του '60. Απλα η βιομηχανια αποφερει εσοδα και οπως σε καθε σοβαρηεπιχειρηση κανεις δεν μπορει να ελπιζει στην αρπαχτη και σε βαθος χρονου, μενουνε μονο οι επαγγελματιες. Δάσος και όχι δέντρο. Ο τουρισμός δεν είναι αρπαχτή. Τώρα αν πιστεύεις ότι η προβολή ορόσημων από την οθόνη δε συμβάλλει κατα μεγάλο μέρος, δεν είναι δικό μου πρόβλημα, ρώτα κάποιον που έχει σπουδάσει τουριστικά. Μέχρι τότε περίμενε να παράγει η Ελλάδα διαστημόπλοια κ αυτοκίνητα, κάτι που ανέκαθεν είχαμε στο DNA μας.(irony goes both ways).
tsifotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δάσος και όχι δέντρο. Ο τουρισμός δεν είναι αρπαχτή. Τώρα αν πιστεύεις ότι η προβολή ορόσημων από την οθόνη δε συμβάλλει κατα μεγάλο μέρος, δεν είναι δικό μου πρόβλημα, ρώτα κάποιον που έχει σπουδάσει τουριστικά. Μέχρι τότε περίμενε να παράγει η Ελλάδα διαστημόπλοια κ αυτοκίνητα, κάτι που ανέκαθεν είχαμε στο DNA μας.(irony goes both ways). Διαφωνει κανεις οτι η προβολη βοηθαει; αλλα οτι μονο εκει στηριζεται ειναι απιστευτη υπερβολη κατ' εμε. Επισης δεν αποκαλεσα γενικα τον τουρισμο αρπαχτη! Η προσεγγιση διαφερει (ο ξενος τουριστας όταν αντιμετωπιζεται απο κουτοπονηρους ρουμλεταδες ως βλακας, ανοργανωσια μεταφορικων μεσων, κλπ ΔΕΝ προστατευται απο αγορανομια, ΕΟΤ, αστυνομια, ασφαλεια, κλπ που ... ε, οπως και να το κανουμε δεν εχουνε την ποιοτητα κρατων που αντιμετωπιζουνε και τον τουρισμο σοβαρα. Και ποιος μιλησε για διαστημοπλοια; εισαγουμε ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ που για πολλους γνωστους λογους κερδιζουνε εις βαρος των ελληνικων. Καμια σχεση με ελληνικη υπερηφανεια, αλλα ξεφτιλα να εισαγουμε καροτο τουρσι και λεμονια - σιγα την τεχνολογια πια! Τωρα βεβαια για να λες οτι εξαγουμε σαν παλαβοι, κατι ξερεις αφου εμενες σε περιοχη με εργοστασια, εγω εκρινα απο την αγορα (ναι! και στο σουπερμαρκετ - το γαλα που καταναλωνουμε ειναι κυριως γερμανικο (και εκει φαινεται η εξυπνη διαχειριση ειτε με τον σταυρο στο χερι, ειτε οχι - με mercedes, siemens, adidas, bayer, porshe, bosch κλπ ΔΕΝ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝΕ την αγροτοδουλεια) Παντως σ αμερικη κ ευρωπη τοσες φορες, απ τα λιγα ελληνικα brand που εχω πετυχει ειναι το ΦΑΓΕ ΤΟΤΑΛ ,το ΜΕΤΑΞΑ, Κορες, και κατι ψιλα ακομα
Critter Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Κατερίνα, αν προκεται να γίνει πτώχευση, τοτε 1000 φορές να γίνει κανονικη. Ελεγχομενη πτωχευση ειναι ένας όρος που δεν υπήρχε μέχρι πολύ προσφατα στα οικονομικα και τον εισήγαγε η Γερμανια (ποιος άλλος?). Με την ελεγχομενη πτώχευση ουσιαστικα διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δανειστών. Τι σημαινει αυτο? Οτι προφανως αφου δεν έχεις να πληρώσεις σε χρήμα, τα παίρνουν σε είδος. Γενικότερα πάντως καλύτερα να μην ζήσουν πτώχευση τα ματάκια μας. Κατα τα άλλα, το μονο σίγουρο είναι οτι θα έπρεπε να διαπραγματευτουν το χρέος. Μια έκπτωση ρε παιδι μου (που στο φινάλε και οι ξένοι το ξέρουν οτι το χρέος δενε είναι πραγματικο)....με τους φαρμακοποιόυς ξέρουν να τα κάνουν...έξω μας έχουν στο χέρι όμως γιατι έχουμε δώσει κώλο. Πάντα στη σχέση δανειζόμενο - δανειστή, το πάνω χέρι το έχει ο δανειζόμενος. Βέβαια στη δικιά μας περίπτωση, ο δανειζόμενος και ο δανειστής, παίρνουν εντολές απο το δανειστή οπότε παράδοση ανευ όρων...
tsifotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Πάντα στη σχέση δανειζόμενο - δανειστή, το πάνω χέρι το έχει ο δανειζόμενος. Βέβαια στη δικιά μας περίπτωση, ο δανειζόμενος και ο δανειστής, παίρνουν εντολές απο το δανειστή οπότε παράδοση ανευ όρων... χμμμ, ο δανειζομενος, δηλαδη αυτος που ψαχνει ρευστο εχει παντα το πανω χερι; και θετει ορους σ αυτον που αν θελει θα του διαθεσει; σορρυ χαθηκα... μπορεις σε παρακαλω να με βοηθησεις;
Critter Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 χμμμ, ο δανειζομενος, δηλαδη αυτος που ψαχνει ρευστο εχει παντα το πανω χερι; και θετει ορους σ αυτον που αν θελει θα του διαθεσει; σορρυ χαθηκα... μπορεις σε παρακαλω να με βοηθησεις; Φυσικά και μπορω. Όταν κάποιος ΕΧΕΙ ΗΔΗ δανειστεί (και όχι πριν δανειστει όπως το παρουσιάζεις), εχει το πάνω χέρι γιατι : Προφανως αν δεν έχει να τα επιστρέψει, θα τα έχει φαει-ξοδεψει π.χ κάνοντας ενα πάρτυ ενω ο δανειστής θα έχει χάσει τα λεφτά του. Πολύ απλα. Σε μαθηματα διαπραγματευσεων είναι βασικό κλου αυτό. btw, αν μια εταιρία πτωχεύσει τοτε οι πιστωτες θα έχουν χάσει το λεφτα τους (δλδ αυτοι που τη δανείσανε). Η εταιρία που θα έχει πτωχευσει, αν δεν είχε δανειστει θα είχε κλείσει αρκετο καιρό πριν. Επομενως απο τα δανεικα του δανειστή, η εταιρια εζησε καποια χρόνια παραπάνω δίνοντας μισθους και ο δανειστης πηρε εν τέλει τα @@ μου. Προσοχή λοιπον σε ποιους δανειζετε και με τι όρους . Πραγματικο παράδειγμα : Πήγε ο υπουργος υγειας (δανειζόμενος) και είπε στους Φαρμακοποιούς (δανειστες) : Παιδιά, σας χρωστάω Χ€ αλλα δεν έχω να σας τα πληρώσω. Θέλετε να μου κανετε μια εκπτωση 7% και δόσεις για να σας τα δώσω; Οι φαρμακοποιοι σκεφτηκαν "Απο το να χάσουμε τα λεφτα μας, ας γίνει έτσι". Βλέπεις λοιπον γιατι ο δανειζομενος έχει το πάνω χέρι. Αν βέβαια μπλεξεις με τοκογλύφους και τους κάνεις παζάρια, τοτε μπορει να σε σκοτώσουν. Έχουμε μπλέξει με τοκογλύφους? Αν μου απαντήσει κανεις ΝΑΙ, τοτε αυτομάτως πρέπει να βγουμε απο την ΟΝΕ και την Ε.Ε γιατι η μαμα μου με έμαθε να μην κάνω παρέα με τοκογλύφους.
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Κατερίνα, αν προκεται να γίνει πτώχευση, τοτε 1000 φορές να γίνει κανονικη. Ελεγχομενη πτωχευση ειναι ένας όρος που δεν υπήρχε μέχρι πολύ προσφατα στα οικονομικα και τον εισήγαγε η Γερμανια (ποιος άλλος?). Με την ελεγχομενη πτώχευση ουσιαστικα διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δανειστών. Τι σημαινει αυτο? Οτι προφανως αφου δεν έχεις να πληρώσεις σε χρήμα, τα παίρνουν σε είδος. Γενικότερα πάντως καλύτερα να μην ζήσουν πτώχευση τα ματάκια μας. Κατα τα άλλα, το μονο σίγουρο είναι οτι θα έπρεπε να διαπραγματευτουν το χρέος. Μια έκπτωση ρε παιδι μου (που στο φινάλε και οι ξένοι το ξέρουν οτι το χρέος δενε είναι πραγματικο)....με τους φαρμακοποιόυς ξέρουν να τα κάνουν...έξω μας έχουν στο χέρι όμως γιατι έχουμε δώσει κώλο. Πάντα στη σχέση δανειζόμενο - δανειστή, το πάνω χέρι το έχει ο δανειζόμενος. Βέβαια στη δικιά μας περίπτωση, ο δανειζόμενος και ο δανειστής, παίρνουν εντολές απο το δανειστή οπότε παράδοση ανευ όρων... Καλά τα λες. Οπως προανέφερα δεν είμαι υπέρ της ελεγχόμενης πτώχευσης, λάθος χρησιμοποίησα τον όρο. Μακάρι όντως να μην γίνει αλλά εσύ πως το κόβεις με τα τόσα παραπάνω δις που θα μας δανείσουν και την επιπλέον ύφεση που δημιουργείται χωρίς να εφαρμόζεται ούτε το παραμικρό μέτρο ανάπτυξης? Επίσης θεωρείς πως την αδυναμία ανάπτυξης δεν την ήξεραν και πως ήλπιζαν να το πετύχουν? Εγώ όχι. Αφού όλοι ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Τουλάχιστον να δούμε καμιά κρεμάλα να γουστάρουμε λίγο.
tsifotis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Όταν κάποιος ΕΧΕΙ ΗΔΗ δανειστεί (και όχι πριν δανειστει όπως το παρουσιάζεις), εχει το πάνω χέρι γιατι : Προφανως αν δεν έχει να τα επιστρέψει, θα τα έχει φαει-ξοδεψει π.χ κάνοντας ενα πάρτυ ενω ο δανειστής θα έχει χάσει τα λεφτά του. Πολύ απλα. WHAT? Ξερεις δεν ειναι ολες οι συναλλαγες μεταξυ ξαδερφων, να πεις βρε τον κερατα μου χρωσταει, θα τα κλαιω αντε παμε γι αλλα. Αυτα ναι, ισχυουνε σε μια εταιρεια περιορισμενης ευθυνης που βαραει φαλιμενο και γινεται καπνος . Μια τραπεζα ειναι ενα πιστωτικο ιδρυμα που δεν επαφυεται στο φιλοτιμο σου. Κανει υπολογισμους, λεει "σε περιπτωση που δεν μου τα δωσει με τι αλλο θα αποπληρωθω;" και μπαινουν εγγυησεις, φυσικα. Νομιζεις οταν δανειζεται μια χωρα δεν υπαρχει σχεδιο ωστε ο δανειστης να αποζημιωθεί; (και πιστεψε με, με το παραπανω). Δηλαδη τι νομιζεις γινεται ενας κουρβανας απο πχ 200 δις και καθονται μεγαλοτραπεζιτες και λενε αχ να σταυρωσουμε τα δαχτυλα να πανε καλα οι δουλειες του πελατη μπας και παρουμε θεουλη τα λεφτουδακια μας; οσο για την πτωχευση, μια χωρα δεν ειναι ΕΠΕ, "αντε παιδια (μεγαλες δυναμεις τον 19ο αι, ΔΝΤ-ΕΕ τωρα) παιξατε και χασατε - μηδενιζει το κοντερ και δεν σας χρωσταω, γεια σας!!!". Δεν χαριζονται ουτε μηδενιζονται τα χρεη! Ειναι πολυ πιο συνθετο που γνωριζοντας οτι δεν μπορω να συνεχισω πιο ειδικα στα οικονομικα την κουβεντα χωρις να πω ανακριβειες και μεγαλα λαθη το αφηνω εδω.
Critter Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Καλά τα λες. Οπως προανέφερα δεν είμαι υπέρ της ελεγχόμενης πτώχευσης, λάθος χρησιμοποίησα τον όρο. Μακάρι όντως να μην γίνει αλλά εσύ πως το κόβεις με τα τόσα παραπάνω δις που θα μας δανείσουν και την επιπλέον ύφεση που δημιουργείται χωρίς να εφαρμόζεται ούτε το παραμικρό μέτρο ανάπτυξης? Επίσης θεωρείς πως την αδυναμία ανάπτυξης δεν την ήξεραν και πως ήλπιζαν να το πετύχουν? Εγώ όχι. Αφού όλοι ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Τουλάχιστον να δούμε καμιά κρεμάλα να γουστάρουμε λίγο. Κοίτα, το χρέος μας ειναι κοντα στα όρια του μη διαχειρίσιμου (απο 150% και άνω θεωρείται μη διαχειρισιμο και εμεις ειμαστε στο 127). Η γνώμη μου είναι αυτη, που περιγράφεται και απο τους περισσότερους ανεξάρτητους οικονομολόγους(δλδ εκτος Τροικας και ελλήνων υπουργών) που λένε οτι δεν μπορουμε να αποφύγουμε την πτώχευση. Βέβαια εγώ πιστεύω οτι για να αποφύγουμε την πτώχευση, η οποία θα προκαλέσει ντομινο και θα σημάνει το τέλος της ΟΝΕ (έτσι εκτιμάω), θα ξεπουλήσουμε μέχρι και γη κατόπιν εντολών (προβλέπεται απο το μνημόνιο..δες το κέιμενο του δικηγορικου συλλόγου που παρέθεσα σε προηγουμενο ποστ μου). Και μετά θα μας λένε "Είδατε, γλυτώσαμε τη χώρα απο την πτώχευση" Επίσης εκτος απο τη θεωρεία περι του 150%, προσωπικά εκτιμάω οτι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να ξεπληρώσουμε το χρέος σε αυτη τη ζωή. Εξηγούμαι : Ας υποθέσουμε οτι η κυβέρνηση έχει ένα ελλειμμα 100€ και το επιτόκιο είναι 10%. Μετά απο ένα χρόνο το χρέος της κυβέρνησης θα είναι 110€. Συνεπώς, για να το χρηματοδοτήσει, θα πρέπει να δανειστεί 110€ σήμερα πουλώντας κρατικά ομολογα. Όμως το δεύτερο χρόνο, η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στον κομιστή των ομολόγων 121€ (110 που δανείστηκε, συν 10% επιτόκιο=11€).Συνεπώς η κυβέρνηση θα πρέπει και πάλι να δανειστει, 121 αυτή τη φορα, και η διαδικασία συνεχίζεται αυξάνοντας το χρέος. Όσο λοιπόν η Ελλάδα έχει ελλείμματα, τόσο θα αυξάνεται το χρέος αφού θα δανείζεται. Ακομα και αν μειώνεται το έλλειμμα, το χρέος αυξάνεται. Θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα για να μειωθεί το χρέος. Ειδικά με τα αντιαναπτυξιακά μέτρα που πραγματοποιούνται σήμερα, πραγματικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αποκτήσουμε πλεονασματικό προυπολογισμό. Το μνημόνιο προέβλεπε μέχρι -4% ανάπτυξη και μετά ανάπτυξη (δεν εξηγει πουθενά πως θα γίνει η ανάπτυξη). Αυτη τη στιγμή είμαστε στο -4,7% με 13,5% ανεργία και 5,2% πληθωρισμό. Χαχαχα...μιλάμε για θεούληδες....Υποανάπτυξη και απιστευτος στασιμοπληθωρισμός = σώζουμε την ελλάδα.
gtroza Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Τίποτα. Απλά απο τις δυνατότητες [πτώχευση] ή [μακροχρόνια πτώχευση+απώλεση της εθνικής κυριαρχίας] προτιμώ το 1ο πακέτο.Στο 2ο περιλαμβάνεται και μια ψευτοελπίδα ανάκαμψης η οποία είναι παραπλανητική ωστέ να δικαιολογηθεί η επιλογή του η οποία εξυπηρετεί καλύτερα διαφορα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που προανέφερα. Αυτό διακρίνω τουλάχιστον εγώ. +1 η περίπτωση της Βουλγαρίας δεν είναι ίδια με την περίπτωση της Ελλάδας οι συνέπειες ναι, μπορεί να είναι ίδιες προσωπικά εκτιμάω οτι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να ξεπληρώσουμε το χρέος σε αυτη τη ζωή. άρα από "χώρα" "υποκατάστημα" δηλαδή από "πολίτες" "προσωπικό πολυεθνικής" δηλαδή το γνωστό διήγημα "η καλύβα του μπάρμα Θωμά" .
Critter Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 WHAT? Ξερεις δεν ειναι ολες οι συναλλαγες μεταξυ ξαδερφων, να πεις βρε τον κερατα μου χρωσταει, θα τα κλαιω αντε παμε γι αλλα. Αυτα ναι, ισχυουνε σε μια εταιρεια περιορισμενης ευθυνης που βαραει φαλιμενο και γινεται καπνος . Μια τραπεζα ειναι ενα πιστωτικο ιδρυμα που δεν επαφυεται στο φιλοτιμο σου. Κανει υπολογισμους, λεει "σε περιπτωση που δεν μου τα δωσει με τι αλλο θα αποπληρωθω;" και μπαινουν εγγυησεις, φυσικα. Νομιζεις οταν δανειζεται μια χωρα δεν υπαρχει σχεδιο ωστε ο δανειστης να αποζημιωθεί; (και πιστεψε με, με το παραπανω). Δηλαδη τι νομιζεις γινεται ενας κουρβανας απο πχ 200 δις και καθονται μεγαλοτραπεζιτες και λενε αχ να σταυρωσουμε τα δαχτυλα να πανε καλα οι δουλειες του πελατη μπας και παρουμε θεουλη τα λεφτουδακια μας; οσο για την πτωχευση, μια χωρα δεν ειναι ΕΠΕ, "αντε παιδια (μεγαλες δυναμεις τον 19ο αι, ΔΝΤ-ΕΕ τωρα) παιξατε και χασατε - μηδενιζει το κοντερ και δεν σας χρωσταω, γεια σας!!!". Δεν χαριζονται ουτε μηδενιζονται τα χρεη! Ειναι πολυ πιο συνθετο που γνωριζοντας οτι δεν μπορω να συνεχισω πιο ειδικα στα οικονομικα την κουβεντα χωρις να πω ανακριβειες και μεγαλα λαθη το αφηνω εδω. Έχεις υπόψιν σου τι σημαίνει αναδιάρθρωση του χρέους; Ουσιαστικά πρόκειται για διαπραγμάτευση με τους δανειστες σου όσον αφορά το χρέος που θα πληρώσεις αλλα και τον χρόνο αποπληρωμής του. Επομενως για να υπάρχει αυτός ο όρος, η διαπραγμάτευση σε επιπέδο κράτους ειναι κάτι το υπαρκτό άσχετα απο τα αν είναι ξαδέλφια ή πατζανάκηδες. Δεν συζητάμε εδώ αν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και απλα σου αποδεικνύω οτι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει. Πιστεύω να καταλαβαίνεις λοιπον οτι το κειμένο σου δεν τεκμηριώνει το ΓΙΑΤΙ ύπαρχει διαφορα μεταξυ των δανειστων και απλα λέει οτι "δεν είναι το ιδιο γιατι δεν ειναι ξαδελφια". Εκτός λοιπόν των άλλων, εγω ξέρω οτι η Αργεντινή πτωχευσε και οι Τραπεζες που περιγράφεις πήρανε τα @@ μου. Ξέρω επισης οτι ο Ισημερινός ερεύνησε το χρέος του, βρήκε το μεγαλύτερο μέρος αυτου παράνομο (εν γνώση των δανειστών οι παρανομιες) και τους ειπε πάρτα τα @@ μου με αποτέλεσμα haircut στο χρέος. Υπάρχουν διεθνεις κανονισμοι, που σχετιζονται με το παράνομο-απεχθες χρέος (ψάξτο ως odious debt) και ορίζουν τα περι νομιμότητας των συμβάσεων. Εμεις εδω αντι να ερεύνησουμε τις παρανομες συμβάσεις, να δημεύσουμε περιουσίες και να κλεισουμε φυλακή αυτους που τις υπογράψανε, ξέρουμε μονο να κόβουμε λεφτά απο τον κοσμάκη και να δημιουργουμε αυτα τα τραγικα νουμερα στους οικονομικους δείκτες που παρέθεσα. Αλλά εντάξει μωρέ, εξεταστική επιτροπούλα, παραγραφή και τουμπεκί. Και στο τέλος, χειροκροτημα, σημαία και θεσούλα. Και μετα μας λένε για συναίνεση. Μα πως να συναινέσω όταν εγώ τιμωρουμαι(ορθώς) που κλεβω 100€ το κρατος επειδη δεν έκοψα απόδειξη και αυτοι που φορτώσανε δις € στις τσεπες του ελληνικου λαου κυκλοφορουνε ελεύθεροι; P.S : Ψάχνοντας στον net, δεν βρήκα περιπτώσεις απο χώρες που δεν πλήρωσαν τους δανειστές τους, οι οποιες δεν μπορεσαν να ξαναδανειστουν ποτε (σαν τιμωρια απο τους δανειστες). Το ιδιο είπε και ο Τουσεν για την περίπτωση του ισημερινου. Σιγουρα βέβαια δεν τους περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες.
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Κοίτα, το χρέος μας ειναι κοντα στα όρια του μη διαχειρίσιμου (απο 150% και άνω θεωρείται μη διαχειρισιμο και εμεις ειμαστε στο 127). Η γνώμη μου είναι αυτη, που περιγράφεται και απο τους περισσότερους ανεξάρτητους οικονομολόγους(δλδ εκτος Τροικας και ελλήνων υπουργών) που λένε οτι δεν μπορουμε να αποφύγουμε την πτώχευση. Βέβαια εγώ πιστεύω οτι για να αποφύγουμε την πτώχευση, η οποία θα προκαλέσει ντομινο και θα σημάνει το τέλος της ΟΝΕ (έτσι εκτιμάω), θα ξεπουλήσουμε μέχρι και γη κατόπιν εντολών (προβλέπεται απο το μνημόνιο..δες το κέιμενο του δικηγορικου συλλόγου που παρέθεσα σε προηγουμενο ποστ μου). Και μετά θα μας λένε "Είδατε, γλυτώσαμε τη χώρα απο την πτώχευση" Επίσης εκτος απο τη θεωρεία περι του 150%, προσωπικά εκτιμάω οτι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να ξεπληρώσουμε το χρέος σε αυτη τη ζωή. Εξηγούμαι : Ας υποθέσουμε οτι η κυβέρνηση έχει ένα ελλειμμα 100€ και το επιτόκιο είναι 10%. Μετά απο ένα χρόνο το χρέος της κυβέρνησης θα είναι 110€. Συνεπώς, για να το χρηματοδοτήσει, θα πρέπει να δανειστεί 110€ σήμερα πουλώντας κρατικά ομολογα. Όμως το δεύτερο χρόνο, η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει στον κομιστή των ομολόγων 121€ (110 που δανείστηκε, συν 10% επιτόκιο=11€).Συνεπώς η κυβέρνηση θα πρέπει και πάλι να δανειστει, 121 αυτή τη φορα, και η διαδικασία συνεχίζεται αυξάνοντας το χρέος. Όσο λοιπόν η Ελλάδα έχει ελλείμματα, τόσο θα αυξάνεται το χρέος αφού θα δανείζεται. Ακομα και αν μειώνεται το έλλειμμα, το χρέος αυξάνεται. Θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα για να μειωθεί το χρέος. Ειδικά με τα αντιαναπτυξιακά μέτρα που πραγματοποιούνται σήμερα, πραγματικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αποκτήσουμε πλεονασματικό προυπολογισμό. Το μνημόνιο προέβλεπε μέχρι -4% ανάπτυξη και μετά ανάπτυξη (δεν εξηγει πουθενά πως θα γίνει η ανάπτυξη). Αυτη τη στιγμή είμαστε στο -4,7% με 13,5% ανεργία και 5,2% πληθωρισμό. Χαχαχα...μιλάμε για θεούληδες....Υποανάπτυξη και απιστευτος στασιμοπληθωρισμός = σώζουμε την ελλάδα. Έτσι έχουν τα πράματα, και θα πεινάσουμε και θα μας πάρουν το σπίτι και θα τους έχουμε στο κεφάλι μας. Παράλληλα οι προοδευτικοί θα πλακώνονται με τους φασίστες. Εγκαταλείψατε το πλοίο όσοι μπορείτε.
gtroza Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Εγκαταλείψατε το πλοίο όσοι μπορείτε. τα "οικόπεδα" δεν είναι πλοία .
De@th L0rd Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Διαφωνει κανεις οτι η προβολη βοηθαει; αλλα οτι μονο εκει στηριζεται ειναι απιστευτη υπερβολη κατ' εμε. Επισης δεν αποκαλεσα γενικα τον τουρισμο αρπαχτη! Η προσεγγιση διαφερει (ο ξενος τουριστας όταν αντιμετωπιζεται απο κουτοπονηρους ρουμλεταδες ως βλακας, ανοργανωσια μεταφορικων μεσων, κλπ ΔΕΝ προστατευται απο αγορανομια, ΕΟΤ, αστυνομια, ασφαλεια, κλπ που ... ε, οπως και να το κανουμε δεν εχουνε την ποιοτητα κρατων που αντιμετωπιζουνε και τον τουρισμο σοβαρα. Και ποιος μιλησε για διαστημοπλοια; εισαγουμε ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ που για πολλους γνωστους λογους κερδιζουνε εις βαρος των ελληνικων. Καμια σχεση με ελληνικη υπερηφανεια, αλλα ξεφτιλα να εισαγουμε καροτο τουρσι και λεμονια - σιγα την τεχνολογια πια! Τωρα βεβαια για να λες οτι εξαγουμε σαν παλαβοι, κατι ξερεις αφου εμενες σε περιοχη με εργοστασια, εγω εκρινα απο την αγορα (ναι! και στο σουπερμαρκετ - το γαλα που καταναλωνουμε ειναι κυριως γερμανικο (και εκει φαινεται η εξυπνη διαχειριση ειτε με τον σταυρο στο χερι, ειτε οχι - με mercedes, siemens, adidas, bayer, porshe, bosch κλπ ΔΕΝ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝΕ την αγροτοδουλεια) Παντως σ αμερικη κ ευρωπη τοσες φορες, απ τα λιγα ελληνικα brand που εχω πετυχει ειναι το ΦΑΓΕ ΤΟΤΑΛ ,το ΜΕΤΑΞΑ, Κορες, και κατι ψιλα ακομα Τα φαινόμενα νοοτροπίας που λες το πιθανότερο είναι να τα "θεραπεύσει" το αγγούρι που τρώμε τώρα. Τα καρτελ εννοείται πως πρέπει να μειωθούν. Τα έχω αναφέρει σε άλλα τόπικ αυτά. Εγώ μίλησα για τομείς που αφήνουμε ανεκμετάλευτους και τον επαναλαμβανόμενο μηδενισμό "Δεν παράγουμε τίποτα, είμαστε για τα πανηγύρια, κλπ κλπ" Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία.Δεν γίνεται τη μια να είμαστε αλαζόνες ελληνάρες και την άλλοι κακόμοιροι βιοπαλαιστές ενώ δεν ξέρουμε καν την σημασία του όρου. Μεγάλωσα σε περιβάλλον που δεν είχε ευμάρια και γενικότερα δε ξόδευα σε μαλακίες ούτε δανειζόμουν για να πάρω αυτοκίνητο κτλ. Αν έχεις μεγαλώσει λιτά ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι να ακούς τον άλλον που επειδή ζορίζεται να αλλάξει δεύτερο κινητό, να σου μιλάει λες και δουλεύει στη φάμπρικα κ ζεί μες τη φτωχολογιά; Ενώ ξέρεις ότι πριν από μερικούς μήνες πήρε αυτοκίνητο άνω των 20.000ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ!? Είναι πάρα πολλοί αυτοί οι τύποι και είναι ένα μάτσο ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και το μόνο που κάνουν είναι να ολοκληρώνουν τον ψυχολογικό πόλεμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.