pappous_soulis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Η λύση του να παίρνουμε δάνεια για να πληρώσουμε τα παλιότερα δάνεια δεν είναι βιώσιμη για πολύ καιρό. Γιατί? Οι άλλοι που παίρνουν καινούρια πιστωτική για να ξεπληρώσουν τη προηγούμενη χαζοί είναι? Ε?
SlackulatoR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Ρε εδώ δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα θέμα ανοιχτό στο Μπλα Μπλα με το τρολλάρισμά σας, μιλάτε για την χώρα;
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Επειδή ειπώθηκε παραπάνω κάτι για την αλυσίδα ότι οι ΔΥ αποφέρουν μετρητό στην αγορά κ καλά δε διαφωνώ. Οι μισθοί τους που υποτίθεται τροφοδοτούν την αγορά από που μαζεύονται; Μήπως από τους φόρους των υπόλοιπων; Ας μην αρχίσουμε την καραμέλα "ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ" γιατί άνετα μπορώ να το γυρίσω προς την άλλη μεριά...Ή μήπως υπάρχει καμία αόρατη γεννήτρια χρημάτων που δουλεύει με ποζιτρόνια στο υπόγειο της Τράπεζας της Ελλάδος και παράγει το χρήμα για το δημόσιο; Και όσο για τα δάνεια συμφωνώ ότι ΔΕΝ είναι βιώσιμη λύση και είναι απο τις χειρότερες... Παρακαλώ καταθέστε τις εναλλακτικές καθώς κ μια λίστα με χώρες που ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ σε ξένους. Στην ΕΕ έτσι; Όχι σε καμια Κορέα και Κίνα. ολοι χρωστανε καπου ποιος σκατα ειναι αυτος ο καπου που εχει τοσα λεφτα και του χρωστανε τοσοι τοσο φραγκο? γιατι προφανως εκει μαζευτηκαν τα λεφτα με καποιο τροπο
tsifotis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Πρωτου με κραξετε, εμενα η κριση στην Ελλαδα μου φαινεται παραμυθι, τι εννοω; Σε χωρες που παραγουνε και κλεισανε τραπεζες ασφαλιστικες και μεγαθηρια εταιριες , εσπασαν κρικοι στην αλυσιδα και επιρρεαζε ο ενας τον αλλο. Εδω ευκαιρια ψαχνουνε (δεν πολυπαιζει ελεγχος) και οτιδηποτε το κολλανε στην "κριση" λες και ειναι κατι σε μυθικο πλασμα. πχ αποληθυκανε εργατες και golden boys στην αμερικη, μειωθηκε η αγοραστικη δυναμη παντου, πιο δυσκολα δουλευει το κομμωτηριο της αμερικης, λιγοτερα ξοδευουνε οι τουριστες, μεχρι και η bmw στην γερμανια παραγει λιγοτερα αμαξια λογω μειωμενης ζητησης και παει λεγοντας, ναι; Στην Ελλαδα δεν παραγουμε τιποτε, μονο εισαγουμε εδω και δεκαετιες. Η κριση των αλλων που μας επιρεαζει; (ουτως ή αλλως ο τουρισμος μας ειναι κακοοργανωμενος, ψιλοτζαμπαταν, και δεν γεμιζει τα ταμεια του κρατους και των πολιτων). Απλα, οπως οταν ανεβαινει το δολλαριο ακριβαινουμε την πατατα νευροκοπιου, μπαινει το ευρω και στρογγυλοποιουμε οπου να ναι, ακριβαινει το πετρελαιο και ταυτοχρονα ακριβαινει και το κατσικακι (!), ενω οταν πεφτει το πετρελαιο guess what? πεφτει η τιμη στο εξωτερικο αλλα οχι δω. Ειλικρινα λυπαμαι που εκανα μια πιασμενη απο τα μαλλια οικονομικη αναλυση αλλα εκνευριζομαι, στην Ελλαδα η κριση αρχισε πριν το ΔΝΤ (που εγινε γιατι απλα ευκαρια ψαχνανε οι βρικολακες μεσα στην συγκυρια να μας χωσουνε κι αλλο μεσα στον εξωτερικο δανισμο). Βεβαια, οπου βρισκουνε τα κανουνε - σε λατινικες/ αφρικανικες χωρες και στην Ελλαδα. Ποιος ενδιαφερεται εδω, ο,τι μεγαλο σκανδαλο και να γινει δεν απολυεται/παρετειται/δικαζεται κανεις. Οι κυβερνηση εδωσε 1 εκατομμυριο για ενα site και το αντιμετωπιζουμε σαν soft news οτι πχ πιασανε δημαρχο να κερατωνει, μην σου πω στο δευτερο θα γινει πιο ντορος.
De@th L0rd Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 To "στην ελλάδα δεν παράγουμε τίποτε" το θεωρώ χοντράδα. Έμενα αρκετά χρόνια σε βιομηχανική περιοχή και ξέρω πως παράγουμε αρκετά πράγματα. Επίσης σε τρόφιμα κάνουμε τρομερές εξαγωγές. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν παράγουμε τίποτα, το πρόβλημα είναι ότι αυτά που παράγουμε δεν αποφέρουν όσα θα 'πρεπε. Απλά κάνουμε το λάθος και συγκρίνουμε τη βιομηχανία της ελλάδας με της γερμανίας. Ε δε γίνεται να παράγουμε αυτοκίνητα. Ούτε διαστημικά προιόντα. Έχουμε ένα σωρό άλλα. Όπως η γερμανία δε μπορεί να παράγει ελαιόλαδο, σύκα, τουρισμό κτλ. Ο εγωισμός και η υπερβολική ανοχή σε κάποιες καταστάσεις φταίει.
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 κι ομως η γερμανια εχει πολυ καλο τουρισμο...περισσοτερο απο την ελλαδα... http://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings ακομα και σ αυτο τελευταιοι ειμαστε...
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Καλά ρε, λέει μέσα σε αυτά που υπέγραψαν ότι η εθνική κυριαρχία μπορεί να ανασταλεί χάριν των δανειστών ή λέει ψέμματα ο τύπους που έκανε την μήνυση? Αν δεν λέει ψέμματα γιατί κάποιοι απο σας ειρωνεύεστε την κίνηση του και μάλιστα δίνοντας της πατριδοκαπηλες διαστάσεις? Αν ισχύει αυτό το άρθρο η υπογραφή δεν μνημονίου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση όσο σωτήρια κι αν παρουσιάζεται. Εθνική κυριαρχία δεν παραδίδεις (επίσημα τουλάχιστον ποτέ) και ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση που το πράμα είναι χαμένο εξ αρχής μια τέτοια συμφωνία μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως εσχάτη προδοδία. Δηλαδή πιστεύει κανείς λογικός άνθρωπος πως μακροπρόθεσμα το μνημόνιο αυτό είναι όντως σωτήριο για τον τόπο? Πως εκ νέου δανειζόμενοι για να πληρώσουμε τόκους δανείων θα μας σώσει? (α ξέχασα θα προοθηθεί και η ανάπτυξη της οικονομίας, ενα πολύ εφικτό και πιθανό σενάριο που ήδη βιώνουμε) Κατά την γνώμη μου η γενναία και σωτήρια κίνηση θα ήταν η μη υπογραφή του μνημονίου και ριζική αλλαγή στρατηγικής και νοοτροπίας. Καλύτερα να κάνεις την τομή σήμερα παρά να υποθηκεύσεις τις επόμενες γενιές και να αφήσεις τον καρκίνο να διαιωνίζεται. Αλλά όταν η λαγνεία της καρέκλας είναι τόσο έντονη δεν μπορείς παρά να την θέσεις σε προτεραιότητα και να την υπηρετήσεις. Ειδικότερα με εξέπληξε η στάση κάποιων που δίνουν στην κίνηση πατριδοκάπηλες διαστάσεις και κάθωντε κε δηαπλικτηζωντε μαι αιθνήκηα. Να δω πότε θα ξεπεράσουμε αυτό το κόμπλεξ του προοδευτισμού σε αυτή την χώρα. Εντάξει καλός ο προοδευτισμός και ηλίθια η πατριδολαγνία αλλά μπορούμε να βλέπουμε τα γεγονότα και εκτός αυτής της σκοπιάς. Στο τέλος θα μπουν οι τουρκοι κι εμεις θα κάτσουμε να μας μπιπ χάριν των προοδευτικών ιδεών μας.
thanocaster Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εγώ ρε παιδιά κρίση δεν βλέπω... Άνεργος ήμουν, άνεργος έμεινα. Επίσης, γύρω μου όλα βελτιώνονται, τα Χριστούγεννα στα μαγαζιά πατείς με πατώ σε ήταν, και την πρωτοχρονιά όλα τα μπαρ ήταν κλεισμένα και έπρεπε να έχεις προμηθευτεί την -επί πληρωμή- πρόσκληση καμιά εβδομάδα πριν... http://www.youtube.com/watch?v=KU4JzuMzeUw
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 H νουμερο 1 βιομηχανια της ελλαδας ειναι η ναυσιπλοΐα
Critter Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Έχω διαβάσει τα πρακτικά του δικηγορικού συλλογου, ύστερα απο την Διοργάνωση της ημερίδας σχετικά με την προσφυγη του συλλόγου στο ΣΤΕ στις 15/6/2010. Έχω στα χέρια μου το σχετικό βιβλιαράκι που εξηγει όλα τα αντισυνταγματικά ζητήματα και τα περι λαικης κυριαρχίας. Επομένως 2 σχόλια : 1.Προσωπικά, δεν πρόκειται να μπω στη συζητηση για το αν to μνημόνιο είναι αντυσυνταγματικό καθώς το μονο σίγουρο είναι οτι ο κάθε ημιμαθής θα πετάγετε λέγοντας το μακρύ του και στο κοντό του. Με μεγαλύτερη ατακα το "δεν μπορουσαμε να κανουμε κάτι άλλο", ασχετα αν καταπατούνται τα συνταγματικά του διακαιώματα και ασχετα αν μπορουσαμε να κάνουμε κάτι άλλο και απλα αυτος δεν το έχει ψαξει, αναπαράγοντας τον Κωνστα. 2.Όσο για τον τύπο που έκανε την προσφυγή, καλός αφελής και αυτός. Εδώ το ΣΤΕ θα βγάλει άσχετο τον δικηγορικό σύλλογο (αμφιβάλλει κανεις για αυτο?) που προφανως έχει όλη τη γνωση για να στοιχειοθετήσει την προσφυγη του, δεν θα βγάλει άσχετο τον πολίτη και τον δικηγόρο του? 3. Εκτός των άλλων, οποιος ξέρει στοιχειώδη οικονομικά, βλέπει εκ του αποτελέσματος (τεκμηριωμενα πραγματα δλδ) οτι το εισόδημα των καταναλωτών μειώνεται δραματικά, τα μικρα μαγαζια κλείνουν και γενικότερα η διανομή των αγαθων συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων-πλουσίων-πολυκαταστήματα. Παραγωγή δεν έχουμε αξιολογη αλλα και αυτη δεν γίνεται απο τους φτωχους. Με λίγα λόγια, ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ αλλα η ανάπτυξη αυτή θα είναι για λίγους. Δηλαδή ανάπτυξη με το μεγαλύτερο ποσοστο του κόσμου να είναι κάτω απο τα όρια της φτώχειας. Ήδη το 40% των Ελλήνων είναι σε αυτό το σημείο. Αυτό λοιπον που δεν εξηγει κανείς είναι οτι η ανάπτυξη είναι ενα νουμερο της eurostat το οποίο όμως δεν δηλώνει κοινωνική ευημερία. Θα πρέπει λοιπον να συντελούνται και άλλες προυποθέσεις ώστε η ανάπτυξη να είναι ανάλογη την κοινωνικής ευημερίας. Τέλος μην ξεχναμε οτι και η μέτρηση του ΑΕΠ δεν δηλώνει απαραίτητα κοινωνικη ευημερια γιατι αν για παράδειγμα ξεσπάσει μια επιδημία και καταναλώσουμε πολλά φάρμακα, αυτο αυξάνει το ΑΕΠ...οχι όμως την κοινωνική ευημερια. Και επειδή καλό είναι ο κόσμος να ξέρει, όπως θα έιδατε παραπάνω, έχω επισυνάψει (το σκάναρα προσωπικα καθώς δεν το βρήκα στο net) το booklet του δικηγορικού συλλόγου (δεν το μοιράζανε, ήταν για εσωτερική κατανάλωση αλλα έχω τη θεία μου νομικό). Διαβάστε το.
Evgenios1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αν ισχύει αυτό το άρθρο η υπογραφή δεν μνημονίου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση όσο σωτήρια κι αν παρουσιάζεται. Αφου η κυβερνηση δεν μπορουσε να παρει ενα καποιο λογικο δανειο, τι να εκανε; Πτωχευση;
De@th L0rd Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αφου η κυβερνηση δεν μπορουσε να παρει ενα καποιο λογικο δανειο, τι να εκανε; Πτωχευση; Κανείς δε ξέρει. Οτιδήποτε εκτός από τον Σατανά μνημόνιο. Όλοι θεωρητικές προτάσεις δίνουν. Όταν έρθει η ώρα της δράσης πάσχουν από σύνδρομο απαγωγής από εξωγήινους τα ξεχνάνε όλα κ μετά ξαναγκρινιάζουν.
SlackulatoR Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Θα μπορούσε με τα δανεικά του μνημονίου να ξεκινήσει ανάπτυξη. Γιατί δεν παράγουμε τίποτα ενώ έχουμε τόσα πολλά;
katerina_a_86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αφου η κυβερνηση δεν μπορουσε να παρει ενα καποιο λογικο δανειο, τι να εκανε; Πτωχευση; Ίσως μια ελεγχόμενη πτώχευση και μια ριζική αλλαγή στρατηγικής και νοοτροπίας να ήταν καλύτερη λύση. Πάντως εθνική κυριαρχία δεν δίνεις και ειδικότερα σε ένα παιχνίδι που έχει τόσες πολλές πιθανότητες να χαθεί. Είναι σαν να παίζεις το σπίτι σου στα ζάρια με μη ευνοικές πιθανότητες. Η ελεγχόμενη πτώχευση αν και θα αποτελούσε μια πιο απότομη προσγείωση θα έδινε την ελπίδα και την δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Τώρα αυτό που έγινε είναι να υποθηκευτούν οι επόμενες γενιές και ο καρκίνος να διοργκώνεται και να διαιωνίζεται. Και όχι δεν έχω επηρρεαστεί από την ομιλία της Κανέλη περι υποθήκευσης των επόμενων γενιών, είναι αυτό που βλέπω. Κανείς δε ξέρει. Οτιδήποτε εκτός από τον Σατανά μνημόνιο. Όλοι θεωρητικές προτάσεις δίνουν. Όταν έρθει η ώρα της δράσης πάσχουν από σύνδρομο απαγωγής από εξωγήινους τα ξεχνάνε όλα κ μετά ξαναγκρινιάζουν. Ε αόριστες και θεωρητικές προτάσεις θα δίνουν, τι θες να κάνουν διδακτορικό στην οικονομία? Ο λαός είναι λογικό να μην είναι ειδικός αλλά μπορεί να έχει άποψη μιας και έτυχε να έχουμε "δημοκρατία"(το πόσο καλό ή κακό είναι αυτό είναι άλλο θέμα). Το κακό είναι ότι και οι κυβερνώντες δεν δείχνουν να ξέρουν ή δείχνουν να τους νοιάζει πιο πολύ το πολιτικό τους μέλλον. θα μου πεις, ποια άποψη έχει περισσότερη βαρύτητα, του άσχετου όχλου ή του γνώστη που υπέγραψε το μνημόνιο? Κι εγώ θα σου πω του γνώστη που υπέγραψε το μνημόνιο αμφιβάλλοντας όμως πως είχε ως πρώτη προτεραιότητα το μακροχρόνιο καλό του τόπου. Τέτοιες καταστάσεις θέλουν πολιτικούς που δεν τους νοιάζει αν καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα, πέσει η κυβέρνηση ή γίνουν κακά παιδιά στα μάτια ξένων συμφερόντων.
ikaruga24 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Αν ο τουρισμος μας ηταν καλα σκηνοθετημενος (ναι καλα διαβασατε) θα μπορουσαμε να κανουμε θαυματα. Εδω περα φιλος γυρισε απο Γαλλια προσφατα και μου ειπε οτι εφτιαξαν ολοκληρο σκηνικο με τον -πρωτο- φουρνο στην Γαλλια. Σειρα απο κοσμος για να τον δει (και να πληρωσει το εισητηριο). Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι ειδους χαρταετο πεταμε και δεν μπορουμε να εκμεταλευτουμε την πλουσια ιστορια μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.