Προς το περιεχόμενο

Diner's Club Public

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζευα χθες στα Public, και με πλησιασε μια κοπελα και μου ειπε αν βγαλω καρτα θα εχω καποια προνομια κτλ κτλ. Διαβασα το προσπεκτους που μου εδωσε και τα κυριοτερα που διεκρινα ειναι

Ατοκες δοσεις

10% εκπτωση σε ολα τα προιοντα 2 μερες το χρονο

και 20ευρω δωροεπιταγη με την πρωτη αγορα.

Επειτα συνειδητοποιησα πως ειναι καρτα Diners. Αυτες τι ειναι? Σαν πιστωτικες? Στην αρχη που μου μιλαγε η κοπελα νομιζα θα ταν καμμια καρτα μελους, στυλ Παπασωτηριου. Αυτη ομως ειναι τραπεζικη? Παντως ειπε δεν εχει συνδρομες ή τπτ.

Αξιζει λετε?

Δημοσ.

Ειναι πιστωτικη και μονο.Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει σαν πιστωτικη(και δεν αξιζουν γενικα οι πιστωτικες αλλα αλλο θεμα...)ως προς την αποδοχη της(oi visa ερχονται πρωτες,μετα οι diners και οι ΑΜΕΧ).

Δημοσ.

Πιστωτική ειναι φίλε μου. Ατοκες δόσεις γενικότερα η πλειοψηφια των εμπορικών καταστημάτων κάνουν μόνο μέσω πιστωτικών καρτων. Απλώς το κάθε κατάστημα σε συνεργασία με την τράπεζα βγάζει κάποια πιστωτική κάρτα στον ενδιαφερόμενο πελάτη παρέχοντας του κάποια "προνόμια", όπως αυτά που περιέγραψες στην δική σου περίπτωση. By the way, οι Diners κάρτες είναι της City Bank.

Δημοσ.

Αμα την βγαλω μπορω να την ακυρωσω οποιαδηποτε στιγμη? Επειδη σκεφτηκα να παρω την πρωτη δωροεπιταγη των 20 + το 10% και να την ακυρωσω στα καπακια. Παιζει κατι τετοιο ή υπαρχουν δεσμευσεις?

Δημοσ.

την έχω, απλά γιατί μου την έδωσαν σαν δώρο (χωρίς συνδρομή) γιατί είχα την mastercard.

Όντως στον 1ο λογαριασμό σου έρχεται 20€ δωροεπιταγή Public και γενικά μαζεύεις πόντους οι οποίοι όταν μαζεύονται σου δίνουν πάλι δωροεπιταγή public...

Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρθηκαν πριν... απλά δεν ξέρω αν σου δίνουν και δωρεάν ετήσια συνδρομή!!!!

Δημοσ.

Χαζευα χθες στα Public, και με πλησιασε μια κοπελα και μου ειπε αν βγαλω καρτα θα εχω καποια προνομια κτλ κτλ. Διαβασα το προσπεκτους που μου εδωσε και τα κυριοτερα που διεκρινα ειναι

Ατοκες δοσεις

και 20ευρω δωροεπιταγη με την πρωτη αγορα.

Επειτα συνειδητοποιησα πως ειναι καρτα Diners. Αυτες τι ειναι? Σαν πιστωτικες? Στην αρχη που μου μιλαγε η κοπελα νομιζα θα ταν καμμια καρτα μελους, στυλ Παπασωτηριου. Αυτη ομως ειναι τραπεζικη? Παντως ειπε δεν εχει συνδρομες ή τπτ.

Αξιζει λετε?

ειναι καθαροαιμη πιστωτικη που εδω στην Ελλαδα αντιπροσωπευεται απο τη citibank ..αν δεν εχεις μπλεξει ηδη με πιστωτικες μακρια...(γενικα οχι απ τη συγκ.καρτα...)μπορει να μπεις σε μεγαλα χρεωστικα λουκια και να δουλευεις μια ζωη για τις δοσεις των καρτων(οταν βγαλεις μια,μεσα σε λιγο καιρο συνηθως καταληγεις και μ αλλες 2-3 τουλαχιστον....)ετσι κι αλλιως, με την κρισαρα πρεπει οσο μπορουμε να ξοδευουμε συμφωνα μ αυτα που βγαζουμε...ειμαστε εκτως προσφωρων βεβαιως και σορυ στην παρεα, αλλα πρεπει και να μαθαινουμε...
Δημοσ.
Αξιζει λετε?

Μην κάνεις το σφάλμα!

Ξεκίνησα το 2004 με κάρτες, τις ψαλίδισα όλες το 08 όταν συνειδητοποίησα ότι είχα γίνει είλωτας για αυτές και θα τις ξεχρεώνω μέχρι το 13.

Πλέον, πρώτα μαζεύω το ποσό και μετά αγοράζω. Δεν έχω; δεν αγοράζω!

Δημοσ.

πρώτα μαζεύω το ποσό και μετά αγοράζω. Δεν έχω; δεν αγοράζω!

Αυτό ακριβώς παιδιά.

Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου "ebay/amazon", "airtickets", "paypal" και άλλα τέτοια. Χρεωστικές/προπληρωμένες είναι η απάντηση.

Ποτέ μου δεν είχα, ποτέ δε συμπάθησα και ποτέ δε θα ήθελα να έχω πιστωτική.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι περι Diners, την εχουν οι δικοι μου και κανουν τις αγορες τους, εδω και 15 χρονια+ . τον τελευταιο καιρο ομως τους παιρνουν συνεχεια εκ μερους της diners για να εξοφλησουν πριν την ημερομηνια πληρωμης που αναγραφει στο λογαριασμο και δεν μιλαω για τεραστια ποσα των 1000+ ευρω αλλα των 50 αντε 100. στα τοσα χρονια οι δικοι μου αντε να αργησαν να πληρωσουν επειδη ξεχασαν οι ανθρωποι 2 φορες το πολυ 3. αγανακτησε ο πατερας μου και την εκλεισε αφου τους ερειξε τα αναλογα γαλλικα. Σας παιρνουν και σας για προεξοφλησεις σε τοσα μικρα ποσα;

Δημοσ.

Μακρια απο diners. Ειναι της citibank και παραδοξως παρολο που εχει ανακοινωσει κλεισιμο πολλων καταστηματων της συνεχιζει να δινει απροσκοπτα καρτες. Γενικα οτιδηποτε εχει να κανει με citibank ΜΑΚΡΙΑ!!!! Αυτος ειναι ο κανονας!!!!

Εμενα με εχουν παρει 2 φορες τηλεφωνο για προεγκριση καρτας την οποια φυσικα αρνηθηκα. Απορω παντως με τον τροπο που λειτουργουνε. εδω αλλοι σε ξεσκονιζουνε πριν σου βγαλουν πλεον πιστωτικη και αυτοι της citibank αρχισαν παλι να τις μοιραζουν ετσι οπως στην περιοδο των εκσυγχρονιστων και των golden boys. καπου βρωμαει για μενα η δουλεια

Δημοσ.

μην δαιμονοποιουμε τις καρτες.

Χρησιμοποιω εδω και χρονια πιστωτικες (λογω ebay κυριως) αλλα τις εξοφλω ΠΑΝΤΑ στην ωρα τους ολο το ποσο και οχι την ελαχιστη καταβολη.

Η ελαχιστη καταβολη ειναι καταστροφη και οτι κερδιζεις το πληρωνεις σε τοκους ασε που σε καβαλαει στο τελος το χρεος.

Βασικη αρχη....ΠΑΝΤΑ πας μεχρι εκει που φτανει το στρωμα σου!

Δημοσ.

αυτα που διαβαζω σε αυτο το τοπικ - πραγματικα αναρωτιεμαι αν ο κοσμος διαβαζει εστω τους βασικούς όρους τον πιστωτικων.

πρωτα απο ολα, μπορεις να γινεις μελος του public-club χωρις να παρεις πιστωτική καρτα. κανεις μια αιτηση στο ταμειο και σου δινουν μια πλαστική καρτα. τα προνόμια

Ατοκες δοσεις

10% εκπτωση σε βιβλια/κομιξ κτλπ

ουσιαστικά δεν πέρνεις το 20ρικο.

αυτο τουλάχιστο ισχυε μεχρι το νοέμβρη που πηρα εγω την κάρτα τωρα αν το public αποφάσισε να την κάνει πιστωτική οκ τοτε πασο. για μενα επισης δεν αναφερθηκε οτι το συγκεκριμένο κατάστημα ειναι για κλωτσιές οπως και τη συμπεριφορά του στις προσφορες που εβγαλε και για την 42αρα και για την 23 αρα τηλεόραση ουσιαστικά ειναι χύμα στο κύμα και μου κανει μεγάλη εντύπωση οτι ο κοσμος ψωνισε αρκετα δωρα τις γιορτές απο εκει

δευτερο - ολα στη ζωη θελουν μέτρο. το θεμα δεν ειναι να μην εχεις πιστωτικές καρτες αλλα οπως ειπε και ο φιλος ποτε να μην αφήνεις υπόλοιπο και δευτερο ποτε να μην ξοδευεις παραπάνω απο αυτα που ειναι στις δυνατότητες σου - ενταξει αν δεν μπορεις να συγκρατήσεις τον ευατό σου τοτε ψαλιδισε τις κάρτες. προσοχη στους ορους των πιστωτικών καρτών σε κάποιες περιπτώσεις αν π.χ. δεν πληρώσεις ουτε την ελάχιστη καταβολη οι τόκοι τρεχουν απο την ημερομηνία συναλλαγής και ουσιαστικα χανεις το interest free period

citibank/eurobank και ολοι οι υπόλοιποι - πονηροί ειναι και τραπεζίτες που ζουν στην πλάτη του κοσμάκη οποτε κανεναν και ποτέ μην εμπιστεύεστε.

προς τον μουρλο, μου κανει εντυπωση αυτο που λες οτι πέρνανε τηλέφωνο να το υπενθυμίσουν στον πατέρα σου, αυτο παει αντιθετα στο συμφέρον της τράπεζας καθώς τους συμφέρει να αφήνεις υπόλοιπο για να σε χρεώνουν 10-20% ετήσιο επιτόκιο οταν για τις καταθέσεις σου δίνουν 0,50% με 2,5% στην καλύτερη περίπτωση.

στο τέλος της ημέρας παντως θα πρεπει να κοιτάμε και την ατομική μας ευθύνη σε όλα αυτα...

• Moderators
Δημοσ.

Οπως σου ειπαν ολοι μακρια απο τις πιστωτικες. Ποτε δεν εβγαλα γιατι παντα ημουν της ιδεολογιας "απλωνε τα ποδια σου μεχρι εκει που ειναι το παπλωμα". Μαζευεις και αγοραζεις ο,τι θες. Ολα τα αλλα ειναι για να σου πινουν το αιμα με μεγαλυτερο καλαμακι απο το υπαρχον...

Μια χρεωστικη ειναι το μονο που χρειαζομαστε για τις ηλεκτρονικες αγορες μας.-

Το θεμα πρεπει να μεταφερθει. wink.gif (παει για το http://www.insomnia.gr/forum/9-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B1/)

Δημοσ.

μην δαιμονοποιουμε τις καρτες.

Χρησιμοποιω εδω και χρονια πιστωτικες (λογω ebay κυριως) αλλα τις εξοφλω ΠΑΝΤΑ στην ωρα τους ολο το ποσο και οχι την ελαχιστη καταβολη.

Η ελαχιστη καταβολη ειναι καταστροφη και οτι κερδιζεις το πληρωνεις σε τοκους ασε που σε καβαλαει στο τελος το χρεος.

Βασικη αρχη....ΠΑΝΤΑ πας μεχρι εκει που φτανει το στρωμα σου!

off topic

+1

Μεγάλα παιδιά είμαστε , έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και γνωρίζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού.

(που τις περισσότερες φορές είναι κομμένο και ραμμένο προς όφελος των τραπεζών)

Χρησιμοποιώ κάρτες τα τελευταία 18 χρόνια και εξοφλώντας σχεδόν πάντα εγκαίρως ΟΛΟ το ποσό έχω όφελος από επιστροφές μετρητών , δωροεπιταγές , δώρα από εξαργύρωση ''πόντων'' κτλ.

( πχ για το 2010 πήρα 2 κινητά δωρεάν από Βonus visa και 150 ευρώ περίπου επιστροφή από άλλες κάρτες.)

• Moderators
Δημοσ.

...

Χρησιμοποιώ κάρτες τα τελευταία 18 χρόνια και εξοφλώντας σχεδόν πάντα εγκαίρως ΟΛΟ το ποσό έχω όφελος από επιστροφές μετρητών , δωροεπιταγές , δώρα από εξαργύρωση ''πόντων'' κτλ.

( πχ για το 2010 πήρα 2 κινητά δωρεάν από Βonus visa και 150 ευρώ περίπου επιστροφή από άλλες κάρτες.)

Αν το ποσο επιστροφης ειναι πχ 0.1% (πχ σαν τους ποντους του carrefour που για να παρεις δωροεπιταγη 5€ πρεπει να ξοδεψεις πανω απο 1250 ευρω) τοτε δεν αξιζει πιστευω ολη την βαβουρα του να βαζεις δοσεις και να εχεις το νου σου να τις πληρωνεις κλπ κλπ. Αγχος και εγνοιες επιπλεον - δεν μας εφταναν οσες εχουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...