EstellePr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Macbook Pro 15' alu, mid 2008, 2.5GHz Intel Core 2 Duo Έχω πρόβλημα με τη μπαταρία του. Στο εικονίδιο της μπαταρίας, δείχνει ένα notification, ''battery service''. Περνώντας το istat, δείχνει τις εξής ενδείξεις: Battery health : 84% Cycles : 94 Το πρόβλημα είναι πως εκτός φόρτισης, η μπαταρία διαρκεί γύρω στις 2 ώρες, χωρίς βαριά χρήση του macbook, δλδ, μόνο internet browsing. Επείσης, εκτός του battery service, εμφανίζει αραιά κ που και το notification ''not charging'', όταν είναι ήδη ο φορτιστής πάνω και φορτίζει και στο istat δείχνει πως φορτίζει. Τι συμβαίνει? Θέλει αλλαγή η μπαταρία? Είναι bug του snow leopard, η και τα δύο? Εαν ήταν μόνο bug, γιατί κρατά τόσο λίγο η μπαταρία, χωρίς σχεδόν καθόλου χρήση?
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 το ειχες συνεχως στο ρευμα ή ειχες βγαλει την μπαταρια? κανε μερικα calibrations να δεις αμα στρωσει...
EstellePr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 το ειχες συνεχως στο ρευμα ή ειχες βγαλει την μπαταρια? κανε μερικα calibrations να δεις αμα στρωσει... Ποτέ συνεχώς στο ρεύμα. Περιμένω να κλείσει κ να μπεί ξανά στη φόρτιση. Με τα Leopard, δε παρουσίασε πρόβλημα με τις ενδείξεις, αλλα είναι κουλό με τόσο λίγους κύκλους φόρτισης κ προσοχή να θέλει αλλαγή η μπαταρία. Στο επίσημο forum της apple, πολλοί με αυτό το macbook εμφάνισαν αυτό το bug απο αλλαγή Leopard σε Snow. Αλλα δεν εξηγεί τη μικρή διάρκεια μπαταρίας.
kpartsi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Macbook Pro 15' alu, mid 2008, 2.5GHz Intel Core 2 Duo Έχω πρόβλημα με τη μπαταρία του. Στο εικονίδιο της μπαταρίας, δείχνει ένα notification, ''battery service''. Περνώντας το istat, δείχνει τις εξής ενδείξεις: Battery health : 84% Cycles : 94 Το πρόβλημα είναι πως εκτός φόρτισης, η μπαταρία διαρκεί γύρω στις 2 ώρες, χωρίς βαριά χρήση του macbook, δλδ, μόνο internet browsing. Επείσης, εκτός του battery service, εμφανίζει αραιά κ που και το notification ''not charging'', όταν είναι ήδη ο φορτιστής πάνω και φορτίζει και στο istat δείχνει πως φορτίζει. Τι συμβαίνει? Θέλει αλλαγή η μπαταρία? Είναι bug του snow leopard, η και τα δύο? Εαν ήταν μόνο bug, γιατί κρατά τόσο λίγο η μπαταρία, χωρίς σχεδόν καθόλου χρήση? Και στο δικό μου (unibody 2.53 late 08) υπάρχει μόνιμη η ένδειξη Service Battery και με ελαφριά χρήση δύσκολα φτάνει τις 2 ώρες αυτονομία. Μάλιστα έτυχε να μου σβήσει από μπαταρία όταν η ένδειξη ήταν ακόμα πάνω από 20%. Το Coconut Battery δείχνει Current Battery Capacity 61% και Battery Loadcycles 101. Του έκανα μερικά απανωτά calibrations και έστρωσε κάπως, με την έννοια ότι διορθώθηκε η ένδειξη της μπαταρίας και σβήνει κάτω από το 10%. Σαν αυτονομία δεν είδα διαφορά. Η χρήση της μπαταρίας τα δύο χρόνια που το έχω είναι χωρίς προσοχή, ανάλογα με τις ανάγκες μου. Μπορεί να το έχω 1 εβδομάδα συνέχεια στο ρεύμα και την επόμενη εβδομάδα να εξαντλώ την μπαταρία καθημερινά. Calibrations έκανα σπάνια, 2-3 φορές στα δύο χρόνια.
kpartsi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Επιστρέφω σε αυτό το θέμα γιατί μόλις τηλεφώνησα στην Apple Italia (είμαι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας με το Macbook Pro αγορασμένο από Ιταλία) και ζήτησα αντικατάσταση μπαταρίας. Ο υπολογιστής είναι αγορασμένος πριν 2 1/2 χρόνια με Apple Care 3ετής εγγύηση. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, εντός 48 ωρών θα φτάσει στην πόρτα μου μια μπαταρία καινούργια! Η έκπληξη ήταν ότι όταν έδωσα τα στοιχεία μου, με ρώτησε απευθείας το παλικάρι από την άλλη γραμμή αν είμαι Έλληνας και ότι μου απαντούν από Αθήνα, περιοχή Καλαμάκι! Εγώ στην αρχή παραξενεύτηκα, νόμιζα ότι πάτησα λάθος επαφή στο iPhone και πήρα το ελληνικό νούμερο της Apple. Όχι μου είπαν, Apple Italia είμαστε αλλά απαντούμε από Αθήνα! Αφού ολοκληρώσαμε όλα τα πρακτικά, πετάω στο τέλος την ατάκα ''αν τον υπολογιστή τον είχα αγοράσει από Ελλάδα, ποτέ δεν θα είχε λυθεί το πρόβλημά μου, θα έπρεπε να αγοράσω καινούργια μπαταρία!!!'' Το παλικάρι άρχισε να γελάει!!!! Εγώ συνεχίζω ''αντίθετα θα ρίσκαρα να φάω μήνυση!!!!'' Εκεί πέθανε στα γέλια!!!!!! Πάντως ότι το επίσημο Apple Store βρίσκεται Αθήνα κάτι θα σημαίνει για το μέλλον της Apple στην Ελλάδα και ότι ίσως καλύτερες μέρες έρχονται για τους Έλληνες Mac Users!
georgeadams Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως ότι το επίσημο Apple Store βρίσκεται Αθήνα κάτι θα σημαίνει για το μέλλον της Apple στην Ελλάδα και ότι ίσως καλύτερες μέρες έρχονται για τους Έλληνες Mac Users! Δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα. Απλώς το τηλεφωνικό service έχει ανατεθεί μέσω outsourcing σε κάποια ελληνική εταιρία, προφανώς λόγω κόστους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.