dimitris2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, σε μία ΒΔ μπορώ να δημιουργήσω έναν πίνακα ο οποίος αποτελείται από σύνθετο κλειδί το οποίο: αποτελείται από 2 πεδία. Και τα 2 πεδία είναι πρωτεύοντα σε ξεχωριστούς πίνακες, άρα είναι ξένα κλειδιά για τον νέο μου πίνακα. Στον νέο μου πίνακα, θα αποτελούν ένα σύνθετο πρωτεύον κλειδί. Υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό;
fotis4u Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Όχι κανένα, απλά τα πεδία στο νέο πίνακα θα πρέπει να έχουν τον ίδιο τύπο δεδομένων. Από εκεί και πέρα μπορείς να τα ορίσεις και τα 2 ως πρωτεύων κλειδί.
MitsakosGR Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, σε μία ΒΔ μπορώ να δημιουργήσω έναν πίνακα ο οποίος αποτελείται από σύνθετο κλειδί το οποίο: αποτελείται από 2 πεδία. Και τα 2 πεδία είναι πρωτεύοντα σε ξεχωριστούς πίνακες, άρα είναι ξένα κλειδιά για τον νέο μου πίνακα. Στον νέο μου πίνακα, θα αποτελούν ένα σύνθετο πρωτεύον κλειδί. Υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό; Εννοείς ότι θα χρησιμοποιείς τους συνδυασμούς των δύο κλειδιών για να έχεις το κυρίως κλειδί στον άλλο πίνακα, σωστά δεν κατάλαβα; Αν εννοείς αυτό τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό. edit: Με πρόλαβαν!
dimitris2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Thanks για τις άμεσες απαντήσεις, αυτό εννοούσα MitsakosGR
fotis4u Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Και φυσικά και το ίδιο μέγεθος(εάν δεν κάνω λάθος). @MitsakosGR 2 απόψεις είναι πάντα καλύτερη από μια
MitsakosGR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Και φυσικά και το ίδιο μέγεθος(εάν δεν κάνω λάθος). @MitsakosGR 2 απόψεις είναι πάντα καλύτερη από μια Δεδομένου ότι είναι ξένα κλειδιά, νομίζω, είναι υποχρεωτικό να είναι ακριβώς ίδιος τύπος - μέγεθος. Ή τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά δυνατότητα να είναι διαφορετικά (ή αναφορά σε κάτι τέτοιο).
fotis4u Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δεδομένου ότι είναι ξένα κλειδιά, νομίζω, είναι υποχρεωτικό να είναι ακριβώς ίδιος τύπος - μέγεθος. Ή τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά δυνατότητα να είναι διαφορετικά (ή αναφορά σε κάτι τέτοιο). Ναι, ναι αυτό πιστεύω και εγώ +1
dimitris2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Να κάνω άλλη μια σχετική ερώτηση... θέλω να ορίσω δύο ξένα κλειδιά από δύο διαφορετικούς πίνακες. Ο παρακάτω κώδικας είναι σωστός ή υπάρχει άλλος τρόπος; CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY FOREIGN KEY (IDPARALIPTI) REFERENCES PARALIPTIS (IDPARALIPTI), CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY2 FOREIGN KEY (IDPELATI) REFERENCES PELATIS (IDPELATI)
taazz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Να κάνω άλλη μια σχετική ερώτηση... θέλω να ορίσω δύο ξένα κλειδιά από δύο διαφορετικούς πίνακες. Ο παρακάτω κώδικας είναι σωστός ή υπάρχει άλλος τρόπος; CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY FOREIGN KEY (IDPARALIPTI) REFERENCES PARALIPTIS (IDPARALIPTI), CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY2 FOREIGN KEY (IDPELATI) REFERENCES PELATIS (IDPELATI) Ναι είναι ο μόνος τρόπος δεν μπορείς να έχεις ένα foreign key σε 2 διαφορετικούς πίνακες χρειάζεσαι ένα ανα πίνακα.
fotis4u Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Να κάνω άλλη μια σχετική ερώτηση... θέλω να ορίσω δύο ξένα κλειδιά από δύο διαφορετικούς πίνακες. Ο παρακάτω κώδικας είναι σωστός ή υπάρχει άλλος τρόπος; CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY FOREIGN KEY (IDPARALIPTI) REFERENCES PARALIPTIS (IDPARALIPTI), CONSTRAINT APOSTOLI_FOREIGN_KEY2 FOREIGN KEY (IDPELATI) REFERENCES PELATIS (IDPELATI) Ο ορισμός έχει ως εξής >CONSTRAINT <όνομα-περιορισμού> FOREIGN KEY (<όνομα πεδίου>, <όνομα πεδίου>, ...) REFERENCES <όνομα πίνακα> (<όνομα πεδίου>, <όνομα πεδίου>, ...); οπότε είσαι απόλυτα σωστός εάν έχεις ορίσει τα κατάλληλα πεδία που θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.