Προς το περιεχόμενο

Athlon XP(thorouubred b) & Multiplier

CantStop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με το multiplier των xp; Πήρα ένα 2100+ αλλά το fsb oc ήδη εξαντλήθηκε ενώ ο επεξεργαστής πάει πολύ ακόμη.Γίνεται να ανεβάσω το multiplier στο 14ή 15; Δοκίμασα αλλά δε μπόρεσα. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Έχω την Epox 8kha+(kt266a).

Δημοσ.

Εξαντλήθηκε εννοώ οτι δεν μπορώ να το πάω άλλο και να είναι σταθερό το σύστημα.

Τώρα το έχω 162*13=2.1ghz 1.625 V

Φαίνεται να είναι πολύ καλό κομμάτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής.

Δημοσ.

Είτε θα πρέπει να αλλάξεις μητρική, είτε να κάνεις mod στον επεξεργαστή ώστε να τον κλειδώσεις πάνω από 13...

Οι Thoroughbred είναι ξεκλείδωτοι, απλά αυτό μπορούν να το δουν μόνο οι νεότερες μητρικές...

Δημοσ.

Λογικά με ένα board που κλειδώνει PCI/AGP 33/66 (Nforce2) ή με άλλο που έχει PCI Divider 1/5 (KT333/400) θα μπορούσες σίγουρα να πετύχεις υψηλότερα FSBs.

Eίναι αρκετά πιθανό το συστημα σου να είναι ασταθές εξαιτίας της μεγάλης απόκλισης που έχει το PCICLK από τα 33ΜΗz (Δήλ.162fsb/4=41MHz) και 82ΜΗz για το AGP Bus.

Δημοσ.

Ναι,βασικά φοβάμαι για τις κάρτες PCI αλλά και τους δίσκους μου. Μάλιστα το AGP είναι στα 108mhz αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Δε νομίζω,είναι εξωπραγματική ρύθμιση τα 108ΜΗz για AGP Bus.

Το πιό πιθανό σενάριο είναι να δουλέυει το PCI στα 41 MHz και το AGP στα 82.

PCI Divider=1/4

AGP Divider=1/2

Αυτές τις δυνατότητες σου δίνει το ΚΤ266Α.

Ενώ με ΚΤ333/400

PCI Divider=1/5 (για 166άρι FSB)

AGP Divider=1/3 (για 166άρι FSB)

η καλύτερη περίπτωση παραμένει το Nforce2 που έχει σε κάθε περίπτωση PCI/AGP Locked στα 33/66 αντίστοιχα.

Δημοσ.

Αυτό που δεν ξέρω είναι που κάνει triggering το ΚΤ333/400 σε ψηλά FSBs κάτω του 166,π.χ αν στα 165 δουλεύει με 1/4 είναι δώρο άδωρο.Συνεπώς συμφέρει να χαμηλώσεις multiplier και να παίξεις σε 166FSB και πάνω.

Δημοσ.

Heheh-kai otan eixa kapote parei ton Palomino,milagame gia 150FSB me deos !

Pantws symfwnw oti ta 166FSB einai o stoxos gia na xeis 1/5 divider,opote kane ksekleidwma tou Athlon me to gnwsto trick...

A3TeRnuS.213

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση οτι το AGP δούλευε στα 2/3.

Τελικά πάντως κατάφερα να αλλάξω το multplier χωρίς να πειράξω τον επεξεργαστή.

Βρήκα σε ένα forum οτι στην 8kha+ βάζοντας το multiplier δουλέυει 8 παραπάνω.

Δηλαδή το βάζεις 8 απο το Βιος και δουλεύει στο 16.

Έτσι τρέχω τώρα 134Χ16=2144 στα 1.65V.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...