Προς το περιεχόμενο

Matlab η χρήση της εντολης randn

BluEDr4g0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω να παραδόσω μια εργασία στην Matlab και εχω κολισει σε ενα σημείο οπου η εργασία μου λεει "40 δεδομένα (δηλαδή ο Ρ είναι 40x2 πίνακας), από τα οποία τα 20 πρώτα θα είναι από τυχαία κατανομή (συνάρτηση randn) με κέντρο το c1 = (0.4,1)". Με λιγα λογια θελω να βρώ πως σιντάσετε η randn εχοντας ενα σημειο ως κεντρο στην περιπτοση μου το (0.4,1) Αν καποιος εχει καποια ιδεα για το πως σιντασετε η το εχει δει καπου θα με υποχρέωνε αν με βοηθούσε!

Δημοσ.

Φίλε μου δεν είσαι σαφής.

ΔΕΝ υπάρχει τυχαία κατανομή. Υπάρχει ομοιόμορφη, κανονική, Χ^2, δυωνυμική κ.α.

Επίσης, η έκφραση "κέντρο (0.4,1)" είναι ασαφής ή/και λαθεμένη.

Εννοείς ομοιόμορφη κατανομή στο διάστημα με κέντρο το .4 και ακτίνα 1 ;

Εννοείς μια ομοιόμορφη κατανομή σε δύο διαστάσεις με κέντρο το σημείο (0.4,1) ; και ποιά είναι τότε τα όρια της περιοχής ;

Αν και δεν ξέρω matlab, να τι κάνει η rand και randn (από σημειώσεις) :

The command rand(n) creates an n-by-n matrix with randomly generated entries distributed uniformly between 0 and 1.

rand(m,n) creates an m-by-n matrix (m and n are non-negative integers).

Try:

A = rand(3)

Use reset(RandStream.getDefaultStream) to reset the random number generator, which is useful for reproducing the results from rand.

Use randn for random numbers with uniform distribution, and randi for random integers.

All three functions (rand, randn, and randi) use the same underlying generator.

randi([0 9],3) creates a random 3-by-3 matrix with integer entries in the range 0 to 9.

Δεν βλέπω να γράφει κάτι για 'κέντρο'.

Αν θέλεις σε ένα διάστημα [l,u) τυχαίους αριθμούς από ομοιόμορφη κατανομή και δεν υπάρχει στο matlab

εντολή που να τους παράγει αυτόματα (π.χ. το Μathematica έχει), πρέπει να τους φτιάξεις εσύ.

-

Δημοσ.

Φίλε μου δεν είσαι σαφής.

ΔΕΝ υπάρχει τυχαία κατανομή. Υπάρχει ομοιόμορφη, κανονική, Χ^2, δυωνυμική κ.α.

Επίσης, η έκφραση "κέντρο (0.4,1)" είναι ασαφής ή/και λαθεμένη.

Εννοείς ομοιόμορφη κατανομή στο διάστημα με κέντρο το .4 και ακτίνα 1 ;

Αν και δεν ξέρω matlab, να τι κάνει η rand και randn (από σημειώσεις) :

The command rand(n) creates an n-by-n matrix with randomly generated entries distributed uniformly between 0 and 1.

rand(m,n) creates an m-by-n matrix (m and n are non-negative integers).

Try:

A = rand(3)

Use reset(RandStream.getDefaultStream) to reset the random number generator, which is useful for reproducing the results from rand.

Use randn for random numbers with normal distribution, and randi for random integers.

All three functions (rand, randn, and randi) use the same underlying generator.

randi([0 9],3) creates a random 3-by-3 matrix with integer entries in the range 0 to 9.

Δεν βλέπω να γράφει κάτι για 'κέντρο'.

Αν θέλεις σε ένα διάστημα [l,u) τυχαίους αριθμούς από ομοιόμορφη κατανομή και δεν υπάρχει στο matlab

εντολή που να τους παράγει αυτόματα (π.χ. το Μathematica έχει), πρέπει να τους φτιάξεις εσύ.

-

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση! αυτο λεει η εργασια που μου εδωσε να κανω ο καθηγητης αλλα μαλλον εσυ θα ξερεισ περισσοτερα απο αυτον! Σε ευχαριστω και παλι :wacko:

Δημοσ.

Και το MATLAB έχει....

Δεν έγραψα ότι "δεν υπάρχει" αλλά "αν δεν υπάρχει".

Και εν πάση περιπτώσει, πες την μας, να βοηθηθεί και το παιδί και να την έχω υπόψη κι' εγώ (δεν ξέρω Matlab)...

Παρεμπιπτόντως, η ομοιόμορφη κατανομή ανάγεται από το [0,1] σε οποιοδήποτε διάστημα [a,b] με τον απλό τύπο a+(b-a)U όπου το U ανήκει στο [0,1].

Αλλά έστω ότι θέλεις στο [a,b] να έχεις τυχαίους αριθμούς με μια δοσμένη συνάρτηση πυκνότητας πιθανότητας που ΔΕΝ είναι η ομοιόμορφη.

Π.χ. αν θέλεις οι τυχαίοι αριθμοί να ακολουθούν εκθετική κατανομή τι κάνεις ;

(η λύση υπάρχει σε βιβλία Στατιστικής που ασχολούνται με τέτοια θέματα)

-

Δημοσ.

Δεν έγραψα ότι "δεν υπάρχει" αλλά "αν δεν υπάρχει".

Δεν έγραψα ότι έγραψες ότι "δεν υπάρχει"..

Όσο για το ποια είναι, είναι μία παραλλαγή της rand (δεν την θυμάμαι απέξω και δεν ψήνομαι να ψάξω).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...