FilipposMD Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Κι εγώ υποθέτω ότι αν αποκτηθεί θα είναι για να αντικαταστήσει τον Κέσελ. Σίγουρα πιο σταθερός θα είναι, σίγουρα ποστάρει πολύ καλύτερα και είναι και Έλληνας. Οπότε, μου φαίνεται καλή λύση και τον στερείς και από τον ΠΑΟ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vlachaquito Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Καλη επιλογη, αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερα. Ποτε δεν τον συμπαθησα στον παναθηναικο, δεν νομιζω να αλλαξει κατι τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Πληθυντικό βλέπω, αλλά και δικό μου ποστ παρέθεσες, και εγώ ήμουν ο μόνος που έγραψε ονόματα θέλοντας να το πάω κάπου - οπότε τεσπα ας υποθέσω ότι σε μένα κατά βάση απευθύνεται η "απορία". Οπότε κι απαντώ : δεν μου "διέφυγε", αν πρόσεξες μίλαγα για τους Γιούγκους (ΚΑΙ πάικτες, αλλά ΚΑΙ προπονητές) "που και μπάσκετ μας μάθανε και κερδίζανε για λογαριασμό μας κούπες". Κι εκτός λοιπόν του ότι ο Γκάλης ήταν ένας και μόνος (έστω κι αν όντως ήταν η αρχή των πάντων), παίκτης (μόνο) μάλιστα, άρα δεν είχε θέση στο ποστ που μίλαγε για την επιρροή των Γιουγκοσλάβων ως σχολή, ως κύμα, ως άμμεση κι έμμεση επιρροή στα άπαντα τα μπασκετικά μας, σαν πού αλλού σου έλλειψε δηλαδή ως αναφορά; Αν εννοείς στους "ντόπιους" που είπα, δεν ήταν καν ανάμεσά τους, μιας και ο Νικ Αμερικάνος με δεύτερο διαβατήριο μας ήρθε μια μέρα στα 23 του, με σχεδόν ανύπαρκτα Ελληνικά και με πολύ πλούσια αμερικάνικη μπασκετική παιδεία. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού και γιατί ακριβώς απορείς... Παρέθεσα το δικό σου ποστ τυχαία και το χρησιμοποίησα ως βάση, στη κουβέντα που κάνατε . Ο πληθυντικός ομως χρησιμοποιήθηκε γιατι δε συμμετείχες μονο εσυ στη κουβέντα. Η αναφορά στον Γκάλη ειναι αναγκαία όταν μιλάμε για επηρεασμό μιας σχολής η οποία δε θα μπορούσε να επηρεάσει αν δεν ειχε προηγηθεί η αναβάθμιση του αθλήματός μας, εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου. Εν πάση περιπτώσει, στο ποστ σου ξεκαθαρίζεις οτι όντως ο Γκάλης ηταν η αρχη των πάντων. Εγω αυτό ήθελα να τονίσω. Οτι δηλαδή αν δεν ήταν αυτός να ανεβάσει το επιπεδό μας, και να κάνει τους παράγοντες να ασχοληθούν ωστε να φέρουν Γιούγκους που κέρδιζαν για λογαριασμό μας όπως χαρακτηριστά έγραψες και συμφωνώ φυσικά, τίποτε δε θα είχε συμβεί... Αναφέρεσαι για την επιρροή της Γιουγκοσλαβικής σχολής στα άπαντα του Ελληνικου μπάσκετ τη στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζεις από δηλώσεις των ιδιων των παιχτών της Εθνικής μας, οτι η χρυστή φουρνιά των Ελλήνων παιχτών, δεν προήλθε από τα κατορθώματα του Πάσπαλιε και του Μάλκοβιτς ξέρω γω αλλά από αυτά του Γκάλη, του Γιαννάκη κτλ κτλ.. Παραδέχομαι φυσικά πως οι Γιουγκοσλάβοι, ως ανώτεροι αθλητές στο μπάσκετ (γιατι και οι Αμερικάνοι ηταν ανώτεροι ολων) αλλά και προπονητές, επηρέασαν αρκετά, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη σε συλλογικό κατα βάση επίπεδο. (Να μη ξεχνάμε πως μέχρι και πριν μερικά χρόνια, οι απόγονοι της παλαιάς Γιουγκοσλαβικής σχολής έλεγχαν τα πάντα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.) Όχι όμως σε Εθνικό. Μπορει πχ ο Ομπράντοβιτς να έκανε ακόμα καλύτερο παίχτη τον Διαμαντίδη (παράδειγμα δινω), αλλά αυτό κατάφερναν και το έκαναν και Ελληνες προπονητές παλαιότερα και μάλιστα με παιχτες που ακόμα δε τους ειχαν δει οι άλλοι. Πχ παίχτες οπως ο Σιγάλας, ο Παπανικολάου, ο Αλβέρτης που ξεχώρισαν αργότερα και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ο καθένας από αυτους, κορυφαίος σε συγκεκριμένα πράγματα, δεν ήταν προϊόντα Γιουγκοσλαβικής μαγκιάς αλλά Ελλήνων προπονητών. Ο Πιλαφίδης και ο Κακιούσης ήταν που ανέπτυξαν τα ταλέντα του Χατζηβρέτα, του Διαμαντίδη, του Σοφοκλή και του Λάζου οι οποίοι ήταν στυλοβάτες της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού το 2005, μαζί με ακόμα ένα προϊόν Ελληνα προπονητή, τον Σπανούλη. Αυτό που έκαναν καλά οι Γιουγκοσλάβοι κατά την άποψή μου, ήταν να μαζευουν και να δένουν καλύτερα τους καλούς παίχτες. Το είδαμε 3 φορές αυτό, μία με τον Μάλκοβιτς ( ο οποίος εντάξει...με Ντομινίκ και εγω το έπαιρνα), 2η με τον Ιβκοβιτς, 3η (και βασικότερη) με τον Ομπράντοβιτς. Τέλος θα σε ρωτήσω: Το ότι κάποιος γεννιέται σε άλλη χωρα από Ελληνες γονείς (και οι 2 από Ρόδο, Γεωργαλής ειναι το επώνυμο του), αποκτώντας μια αθλητική ικανότητα σε εκείνη τη χώρα την οποια φέρνει στην Ελλάδα και τη χρησιμοποιεί υπέρ της σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στους ντόπιους μπασκεμπολίστες? Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική. Εκτός και αν τον διαχωρίζεις επειδή δεν έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική, διαχωρισμός ομως τον οποίο επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τη σχέση θα είχε με τη κουβέντα. Τι με νοιάζει εμένα που έμαθε το μπάσκετ? Ελληνας ηταν ο άνθρωπος, διάλεξε να έρθει στην Ελλάδα, τίμησε τη χώρα του με το παραπάνω, ασχολήθηκε επιχειρηματικά σε αυτή αργότερα, παντρεύτηκε 2 Ελληνίδες, έκανε παιδιά κτλ κτλ...δε βλέπω κάποια διαφορά. Πιο Αμερικάνος ηταν ο Κορφας Παρεπιπτόντος τα Ελληνικά του ήταν μέτρια όπως άλλωστε και κάθε παιδιού που έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα και πολύ ανώτερα από κάτι Καλάθηδες που πήραν φανέλα στην Εθνική πριν καν προλάβουν να παίξουν σε σύλλογο, όντας μετανάστης 3ης γενιάς. Να μου πεις, εδώ πήρε φανέλα Εθνικης, ο Τσακάλοφ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ρε συ Κοσσότιε, έλεος. Κι εγώ τον λάτρευα [και τον λατρεύω(και θα τον λατρεύω μέχρι να ψοφήσω)] τον Νικ γι' αυτό που ήταν ως πάιχτης, αλλά χαλάρωσε λίγο, διότι θυμίζεις φυλλάδα : ο Νικ μας κατέβασε στα γήπεδα (τον κόσμο), δεν μας έμαθε μπάσκετ (τους παίκτες). Και βεβαίως αυτός ήταν η αφορμή ν' αρχίσουν να πέφτουν φράγκα και για γήπεδα, και για ομοσπονδίες, και για ομάδες, και να γίνουν "επισήμως επαγγελματίες" οι καλαθοσφαιρίζοντες - αλλά μπάσκετ πρωτίστως οι Γιούγκοι προπονητές μας έμαθαν, μαζί με τους παίκτες Γιούγκους που δίνανε "παραστάσεις" (="εικόνες προς μίμηση κι ευκαιρία για αγωνιστικό ανταγωνισμό) στους Έλληνες. Ηρέμησε επειδή διάβασες εκεί μια δήλωση του Παπ και του ΔΔ, γιατί βαριέμαι να φωτοσοπάρω τον Νικ να βυζαίνει τους 2 προαναφερθέντες μέσα σε κολυμπήθρα... *...τα έσχατά σου τα διάβασα γρήγορα, αλλά....τί ειν' αυτά που λες : ο Χατζητρόμπας "κατακτητής"...; Κι ο Λάζος; Οκ, βάλε κα'να αλεξικέραυνο, γιατί δεν σε βλέπω να την γλυτώνεις... Όσο για τον Σόφο, δεν ήταν καν στην ομάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Κοσουτιους κανεις αλματα στη λογικη ξεχνωντας γεγονοτα. (sorry για το παρακατω μακρυναρι) Λοιπον ξεκιναμε με το γεγονος οτι ο Γκαλης ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο στο ελληνικο μπασκετ μονος του. Αυτο που ηταν η αρχη των παντων για το ελληνικο μπασκετ ηταν το 87. Αυτο γεμισε τα γηπεδα με πιτσιρικια. Στο 87 δεν επαιζε ο Γκαλης μονος του, αλλα παιζανε κι αλλοι οι οποιοι δεν ειναι ας πουμε οτι ειναι οι Γερμανοι διπλα στον Νοβιτσκι. Μιλαμε για Γιαννακη για Φανη για Φασουλα. Διολου αμελητεες ποσοτητες. Μολονοτι χωρις Γκαλη δεν θα το σηκωναμε, σου λεω κι εγω με μαθηματικη βεβαιοτητα οτι δε θα το σηκωναμε χωρις Φανη ή χωρις Γιαννακη. Αρα ο Γκαλης δεν ηταν η αρχη των παντων. Η αρχη των παντων ηταν το 87. Παμε ενα βημα παρακατω τωρα για να δεις οτι δε διαφωνω παρα πολυ μαζι σου. Τα πιτσιρικια που γεμισαν τοτε τα γηπεδα μπασκετ, τα γεμισαν με ενα προτυπο. Τον Γκαλη. Αυτον θελανε να μιμηθουν. Αρα για να τα λεμε πιο ολοκληρωμενα, το 87 ηταν η αρχη των παντων και ο Γκαλης το προτυπο των παντων. Βεβαια μετα ηρθαν κι αλλα προτυπα για τα πιτσιρικια, ο Γκαλης περασε σε 2η μοιρα, μπρος στα τερατωδη πραγματα που γινοντουσαν στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου την ιδια εποχη. Αρα για να τα λεμε σωστα και ολοκληρωμενα. Αρχη των παντων το 87, προτυπο των παντων ο Γκαλης. Συνεχιζω για τα περι Γιουγκσολαβων και Ελληνων προπονητων. Λοιπον, οι Γιουγκοσλαβοι τουλαχιστον την τελευταια 20ετια που παρακολουθω συνειδητα μπασκετ ιδιοις ομασι (χωρις να βασιζομαι δηλαδη σε ρεπορταζ δημοσιοκαφρων ή ιστορικα αφιερωματα μπλαμπλα) ειναι οι προπονητες που εισαγουν τακτικες στα ευρωπαικα γηπεδα, τις οποιες αντιγραφουν οι πασης φυσεως υπολοιποι προπονητες. Ενα το κρατουμενο. Το δευτερο κρατουμενο ειναι οτι οι Γιουγκοσλαβοι ειναι μπασκετανθρωποι και αυτο το διδαξαν σιγα σιγα και στους υπολοιπους. Ο Ελληνας δηλαδη ηταν (να στο πω εντελως περιγραφικα) γιδοβοσκος "Γκαλη τριποντο ναουμε, Φασουλα ΠΗΔΑ ΡΕ ΚΑΤΣΙΚΙ" κλπ. Ε την στιγμη που ο Ελληνας εβλεπε την τακτικη ετσι, ο Γιουγκοσλαβος ειχε επινοησει την καινουργια του τακτικη την οποια θα αντεγραφε ο Ελληνας 1-2 χρονια μετα ΑΦΟΥ πρωτα την εβλεπε να επιτυγχανει (αντιλαμβανεσαι εδω τη διαφορα ετσι?). Και για να παμε στο σημερα των Γιουγκοσλαβων και των Ελληνων προπονητων: Αν, οπως λες, τον ΔΔ και τον Αλβερτη τον ανεδειξε ο ταδε Ελληνας προπονητης, τοτε σου λεω εγω οτι για καθε ΔΔ και Αλβερτη ο αντιστοιχος Σερβος αναδεικνυε (και αναδεικνυει) κατι Ντανιλοβιτς, κατι Τζορτζεβιτς, κατι Πεκοβιτς κλπ. Με τη διαφορα οτι ο Γιουγκοσλαβος την ιδια περιοδο που αναδεικνυει παιχτες, αναδεικνυει και τακτικες. Ενω εμεις για τον Ελληνα λεμε "ανεδειξε τον Αλβερτη". Κλαινμαιν δηλαδη. Για Ελληνα προπονητη θα μιλησω οταν καταφερει να κανει τα μισα απο αυτα που κανει ενας Μεσινα ας πουμε, δε θα πω καν Ζοτς. Μεχρι τοτε οι Ελληνες προπονητες ειναι για καμια φωτοβολιδα και απο κει και περα για εσωτερικη καταναλωση. Τελος, το ελληνικο μπασκετ βρισκεται εκει που βρισκεται οχι επειδη εχουμε σοβαρους προπονητες, αλλα επειδη γινεται ΠΟΛΛΗ δουλεια στις μικρες/αγνωστες ομαδες παιδων και εφηβων, αυτες των γειτονιων δηλαδη. Ε οταν το μενου εχει απ'ολα ολο και κατι θα βρεις να φας. Αυτο ειναι το ευτχημα για το ελληνικο μπασκετ λοιπον. Οτι υπαρχει ποικιλια πιτσιρικαδων με ολων των ειδων τα χαρακτηριστικα για να παει ενας συλλογος να τον τσιμπησει στα 18-19 του και να τον ανεβασει επιπεδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Διαφωνούμε. Επιστροφη στα του Ολυμπιακού γιατι αν σου απαντήσω στο ιδιο στυλ δε θα σου αρέσει. Edit: Midi Miliz συμφωνω 100% με οτι έγραψες. Aλλωστε ποτέ δεν έγραψα οτι οι Ελληνες προπονητές ηταν καλυτεροι. Το τονισα κιόλας οτι η Γιουγκοσλαβικη σχολή ηταν πάντα ανωτερη. Απλά δε μου άρεσε αυτή η απολυτη λογική του άλλου χρηστη. Απλά να προσθέσω οτι το μπάσκετ στην Ελλάδα, έγινε γνωστο απ το 87 και μετά. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πάντα υπήρχαν παιχταράδες εξωπραγματικοί για τα Ευρωπαικά δεδομένα. Την εποχή που ο Γκάλης ας πουμε έκλεβε τη παράσταση στην Ελλάδα, ο Τζονσον, ο Μπερντ κτλ κτλ, κάνανε παπάδες. Απλά χρειάστηκε κάποιος που θα έπαιρνε μια ομάδα στη πλάτη του για την οδηγήσει ψηλά ωστε να ασχοληθούμε με το άθλημα. Εξου και το γεγονος οτι θεωρω τον Γκάλη αρχη των πάντων. Τα υπόλοιπα δε τα σχολιάζω καν, διοτι οπως ειπα απ την αρχη συμφωνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ακυρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εκανα edit ρε. Απαντούσα στον απο πάνω, μετά ειδα τα δικά σου Ωχ ο Πρίντεζης μένει στο λιμάνι της καρδιάς του??Απαπαπαπαπ :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 <<Ελπίζω κι εύχομαι όσο αντέχουν τα πόδια μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας». http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/308178-sto-limani-tis-kardias-toy Γεια σου ρε Αλανι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 <<Ελπίζω κι εύχομαι όσο αντέχουν τα πόδια μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας». Αυτο το ειχε ξαναδηλωσει πριν φυγει για την Μαλαγα και btw την ιδια δηλωση, σχεδον αυτουσια, την ξανακουσα λιγες μερες πριν απο αλλον παιχτη του Ολυμπιακου για την εθνικη. Πολυ της μοδας εγινε edit: Και νομιζω καπου την ξανακουσα... http://www.youtube.com/watch?v=EsEDWaOiklQ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Για την ακριβεια σχεδόν ολοι για να μην πω ολοι κλέβουν προγράμματα και συστηματα κολλεγίων των ΗΠΑ, ειδικα οι Σερβοι. Απο εκει και πέρα η Σερβια σαν η μεγαλύτερη σχολή μπασκετ και η πιο προσαρμόσιμη στις αλλαγές που απαιτούνται βρισκεται σχεδον παντα στον αφρο, το οτι ειναι πιο ευκολο να αναγνωρίσεις οτι καποια πραγματα τα εφαρμοζει Σερβος προπονητης οφειλεται στο γεγονος οτι βρισκονται παντου, σε ολες τις μεγάλες ομαδες. Το Ελληνικό μπασκετ τώρα εχει παρει παρα πολλα στοιχεια απο το Σερβικο γιατι δουλεψε με Σερβους για πολλά χρόνια, πανω απο 30 οπότε ειναι λογικό η φιλοσοφια του να ταυτίζεται με αυτη του Σερβικου. Τελος τους Ελληνες δεν τους εμαθε κανεις μπασκετ γιατί πολυ απλα δεν γνωρίζουν μπασκετ, ουτε μπαλα, ουτε τιποτα, αρεσκονται μονο σε υψηλη κριτικη... Και φυσικά μιλάω για τη μεγαλυτερη μεριδα του φιλαθλου κόσμου. Αν δεν πιασεις τη ριμαδα τη μπαλα να παιξεις ομαδικα και οργανωμένα δεν προκειται ποτέ να καταλάβεις το αθλημα, ελαχιστες οι εξαιρεσεις. Και για να μην ειμαι τελειως οφτοπικ διαβαστε καμια συνεντευξη του Ιβκοβιτς να δειτε ποια και ποσα συστηματα εχει ξεκλεψει και προσαρμοσει στα Ευρωπαικα δεδομένα απο συγκεκριμένα κολλέγια των ΗΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Για την ακριβεια σχεδόν ολοι για να μην πω ολοι κλέβουν προγράμματα και συστηματα κολλεγίων των ΗΠΑ, ειδικα οι Σερβοι. Απο εκει και πέρα η Σερβια σαν η μεγαλύτερη σχολή μπασκετ και η πιο προσαρμόσιμη στις αλλαγές που απαιτούνται βρισκεται σχεδον παντα στον αφρο, το οτι ειναι πιο ευκολο να αναγνωρίσεις οτι καποια πραγματα τα εφαρμοζει Σερβος προπονητης οφειλεται στο γεγονος οτι βρισκονται παντου, σε ολες τις μεγάλες ομαδες. Το Ελληνικό μπασκετ τώρα εχει παρει παρα πολλα στοιχεια απο το Σερβικο γιατι δουλεψε με Σερβους για πολλά χρόνια, πανω απο 30 οπότε ειναι λογικό η φιλοσοφια του να ταυτίζεται με αυτη του Σερβικου. Αφου τα πραματα ειναι ετσι απλα, γιατι δεν ακολουθει την ιδια τακτικη και ενας Ελληνας να γινει μαγκας μεσα σε 3-4 χρονια? Να κατσει να σπουδασει προπονητης ξερω γω, μετα να μελετησει διεξοδικα για καμια 3ετια το NBA και καπακια να ξεκινησει την προπονητικη μεταλαμπαδευοντας συστηματα στην ομαδα. Καταλαβαινεις οτι το "φερνω μια τακτικη απτο ΝΒΑ να την εφαρμοσω στην Ευρωπη σε παιχτες που ειναι η μερα με τη νυχτα με τους Αμερικανους" ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το να πει "παιξτε το 2 επιθεση και στην αμυνα ζωνη", ετσι? Η μαγκια τους ειναι οτι προσαρμοζουν τις απο κει τακτικες στις απο δω δυνατοτητες (αλλα και απαιτησεις) με....επιτυχια. Και οι υπολοιποι απλως ΟΤΑΝ δουν την επιτυχια, ακολουθουν τρωγοντας την μασημενη τροφη. Γιαυτο ποτε δεν θα συγκριθουν οι Σερβοι με κανεναν Ευρωπαιο προπονητη, τουλαχιστον απο το 95 και μετα που οπως ειπα καταλαβαινω τι παρακολουθω. Για πιο πριν δεν ξερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δεν αντιλέγω και στην Ελλάδα θα δεις πολλές ιδεες απο Αμερικη, τα 3 γκαρντ που επαιζε στην Εθνικη ο Γιαννακης, η αμυνα του Ηρακλη και μετέπειτα της Εθνικης με Νικολαιδη και Κακιουση αντιστοιχα κλπ. Πολλοι προπονητες και βοηθοι τους τρεχουν στις ΗΠΑ για σεμιναρια και μενουν μερες εκει, ο Ζουρος π.χ. πηγαινει συνεχεια, οπως και ο Κατσικάρης, ασχετα αν πρώτος καλο να παρακολουθησει και κανα σεμιναριο εσωτερικου ελέγχου σε δυσκολες καταστασεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Επιστροφη στα του Ολυμπιακού γιατι αν σου απαντήσω στο ιδιο στυλ δε θα σου αρέσει. ...παρακαλώ; Σιγά ρε που σου είπα και τίποτα που σε πρόσβαλε. Βεβαίως και να μου απαντήσεις με "ίδιο στυλ". Κι όσο κι αν κακώς (αλλά θέμα δικό σου, τί να γίνει...) "πειράχτηκες" και προφανώς "δεν θες άλλες κουβέντες" (κι εδώ δικαίωμα), επειδή ήδη το είχες γράψει αλλά δεν είχα χρόνο πριν : Γενικά ήταν εκνευριστικό το δικό σου στυλ προηγουμένως, και μου βγήκε το δικό μου "στυλάκι" (που σ' ενόχλησε...) : γράφεις, είπα, σαν φυλλάδα, για τον Γκάλη, "τους επίγονούς του" κλπ. Ε δεν το περίμενα αυτό (...ούτε να ξεσηκώσεις τις καραμελοατάκες περί της αξίας του Νικ που έχουν ειπωθεί τότε που είμασταν πιτσιρίκια και χύναμε για πάρτη του. Τί να γίνει, είναι ενοχλητικό να ξεσηκώνεις την Γουίκι για πράγματα που τα έχουμε φάει στη μάπα μια ζωή και δεν έχουν αξία. Δηλαδή έλεος, είπε ο Ντράζεν ένα διαβολοτσιτάτο, και το ποστάρεις για να υποστηρίξεις την αξία του Νικ; Καλύτερα να έγραφες για τον μέσο όρο συμμετοχής που είχε στα παιχνίδια. Πολύ ουσιστικότερο). Και συνέχισες με το πλήρες βιογραφικό του. Ξανάμανα έλεος. ΕΙλικρινά, λες να είμαι από τους ελάχιστους στην χώρα που δεν το ξέρανε; Τα πόσα έχω διαβάσει για τον Νικ 25 χρόνια τώρα οκ δεν τα ξέρεις, αλλά να μου τονίζεις ότι "Γεωργαλής στο επίθετο. Γιός Ροδιτών μεταναστών. Έλλην" λες και ψάχνω να βρω ψεγάδι στον Γεωργ Γκάλη, είναι από κάπως έως μη-περαιτέρω... Το χειροτερεύεις με αυτήν την "παιδικού ύφους" αντιπαράθεση όπως "...ο Κόρφας λιγότερο Έλληνας ήταν". Τί μου το λες δηλαδή (...μια από τα ίδια ήταν εν τω μεταξύ...)...; Ρε μπας και είσαι Αρειανός και νομίζεις ότι μιλάς με ΠΑΟΚτσή...; Λέω, αναρωτιέμαι... Λοιπόν, όπως το έγραψες (και) εσύ ο ίδιος -άσχετα που "δεν αντιλαμβάνεσαι τη σχέση- ο Νικ έμαθε τα του μπάσκετ πολύ μακρυά απ' εδώ. Γι' αυτό και δεν χώραγε στο ποστ μου, αναφορικά με τις εξαιρέσεις των όσων μάθανε μπάσκετ στην Ψωροκώσταινα από μόνοι τους, πριν (και χωρίς να χρειάζεται να) τους το διδάξουν οι Γιούγκοι. Αυτή είναι η σχέση. Διότι κάπου εκεί πετάχτηκες και λες "δεν το πιστεύω ότι ξεχνάτε τον Γκάλη", που ήταν άσχετο. ~~~~~ Μίντι, χωρίς Γκάλη και να υπήρχε '87 (που δεν θα υπήρχε) δε θα ήταν το ίδιο. Ο άνθρωπος ήταν επιθετικός θεός. Δεν ήταν "βαλ' το αγόρι μου-τόβαλε-τόβαλεεε-και φέρε μου την κούπα", αλλά "μ' ανάστησες άνθρωπέ μου, μου έδωσες νόημα στη ζωή" όταν ξεφτίλιζε 2-3 θηρία (μαζί) των άνω των 2-φεύγα, των 2.15, 20, 25, όταν δεν σηκωνόταν απλά για καλάθι αλλά έκανε χορογραφία, όταν δεν είχε αντίπαλο (ΝΑ που κολλάνε τα τσιτάτα Κοσσούτιε : " ο μόνος τρόπος να τον σταματήσεις είναι να τον κλειδώσεις στ' αποδυτήρια"), όταν γαμούσε κι έσπερνε από το 1.83. Οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς ήταν ήρωες (και πολεμιστές κι όλας, ως εξαίρετοι αμυντικοί συν τοις άλλοις). Ο δε Γκάλης ήταν η Νέμεσις η ίδια. Αν οι ΔΔ και Παπ παίρνανε παιχνίδια με ητανηεπιτάς σκηνικά σε άμυνα και καλάθια της τελευταίας στιγμής, με τον Γκάλη δεν χρειαζόσουν (λέμε τώρα...) καν να παίζεις άμυνα, διότι έπαιζε αυτός την απόλυτη επίθεση. Αν αυτοί ήταν Δημήτρηδες Χορν, αυτός ήταν Μάρλον Μπράντο. Αν αυτοί δηλαδή ήταν πρωταγωνιστές, αυτόν ήταν σούπερ-στάρ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, και στη μπάλα πήραμε Γιούρο. Έγινε μετά το ανάλογο σώσε με το μπασκετικό '87; Όχι. Ε ένας πολύ σημαντικός λόγος (όχι βέβαια ο μόνος, εννοείται) ήταν ότι το '87 δεν πήραμε απλά κούπα. Αλλά με το πώς την πήραμε. Και να σου πω, και χωρίς Γιαννάκη, και χωρίς Φάνη, πάλι θα έπαιζε να την παίρναμε (χωρίς Φασούλα βέβαια, δεν το νομίζω. Το πούστικο το ύψος παίζει πολύ ρόλο γενικά). Διότι αν ο Γκάλης ήταν στα πέντε κλικ, κι ο Φασούλας στα τέσσερα, ο Γιαννάκης ήταν στα τρία, κι ο Φάνης (λόγω νεότητος) στα τρία επίσης. Από άποψη όχι ταλέντου, αλλά "προσφοράς". Και οι υπόλοιποι παίζανε από ένα έως δύο κλικ πιο κάτω. Αλλά για τον κοσμάκη, δεν ήταν το αποτέλεσμα - ήταν ο τρόπος : τους γάμαγε όλους ο κοντός, Άγγλους-Γάλλους-Πορτογάλλους (...δηλαδή Ιταλούς-Γιούγκους-Σοβιετικούς) κι ένιωθαν λες και ζμπρώχνανε εκείνοι, τονωνότανε το γνωστό φυλετικό μας σύνδρομο απέναντι στους "δυνατούς ξένους". Τεσπα, με λίγα λόγια διαφωνώ με το "δεν ήταν ο Γκάλης - ήταν το '87", διότι ο Γκάλης ΗΤΑΝ το '87....Επίσης, ο Γκάλης άρχισε να τραβάει τα πιτσιρίκια πριν κι από το '87 (ενώ πριν από αυτόν όλοι απλά τραβάγανε τα μπασκετικά τους αρχίδια), και συγκεκριμένα από τότε που μπήκε η τηλεόραση (να 'ναι καλά ο Συρίγος) στο μπάσκετ, και το μπάσκετ στα σπίτια, με τον Άρη του Γκάλη. '84 νομίζω; Γι' αυτό και ήδη υπήρχε "μπασκετικό κοινό" που προετοίμασε το έδαφος για να τραβήξει μαζί του και την κάθε γριά και γέρο τρία χρόνια μετά. Εγώ θυμάμαι πάντως στο γυμνάσιο "ξαφνικά ν' αρχίζουν όλοι να παίζουν μπάσκετ και τίποτ' άλλο" τότε, το '84-'85 και όλοι να μιλάνε για τον Γκάλη (και κάπου εκεί κόλλησα κι εγώ). Και να πεις ήμουν σε καμμιά Αθήνα-Θεσσαλονίκη......Ξάνθη. ~~~~~ Κρις, κανείς δεν υποστήριξε ότι οι Γιούγκοι εφήυραν το μπάσκετ. Ότι η πηγή του είναι πέραν από τον Ατλαντικό, ουδεμία αμφιβολία. Κι όλοι "κλέβουνε" σ' αυτόν τον κόσμο, αναφορικά με πνευματικά πονήματα. Ποιός διάλος ήταν αυτός που είχε πει "το θέμα δεν είναι να είσαι κλέφτης, αλλά καλός κλέφτης"...; Κάποιος στιχουργός νομίζω, κι είχε δίκιο. Τεσπα, το θέμα λοιπόν είναι τα όσα μαθαίνεις, να ξέρεις να τα εφαρμόζεις, και να κάνεις δική σου σχολή με δικά της στοιχεία με τον καιρό. Για να μαθαίνεις κι άλλους. Οι Έλληνες ας πούμε, σε ποιούς έχουμε μεταλαμπαδεύσει το μπάσκετ που "μάθαμε"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 washcloud στο φορουμ αυτο, γράφουν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Εσύ μπορει να είσαι από 10-110 ετών και να γράφεις ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Εγω δε το γνωρίζω. Τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς 20χρονους που δεν έχουν ιδέα ποιος είναι και μετά αντιλαμβάνομαι πως είναι λογικό αφού δε τον έζησαν. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστευουν οτι πριν το Ευρωπαικό του ΠΑΟ επι Ντομινικ ή του Ολυμπιακου το 97 δεν υπηρχε μπάσκετ στην Ελλάδα (ξέρεις ειναι το ιδιο ανέκδοτο με την πρόταση "πριν το 1997 δεν υπηρχε διαφθορά στο ποδόσφαιρο" ) Μου πετάς κάπου εκεί και το "Αμερικάνος ήταν με σπαστά Ελληνικά", οπότε και εγω αντιλαμβάνομαι οτι μιλάω με καναν πιτσιρικά που δε τον γνωρίζει. Θεώρησα λοιπόν και βλέποντας πως δε σε πείθω, να σε ενημερώσω για το ποιος είναι και γιατί βάση αυτων, τον θεωρώ ως τον άνθρωπο που παγίωσε το μπάσκετ στην Ελλάδα κτλ κτλ κτλ.. Οκ μπορούσες ευκολα να πεις οτι τα γνωρίζεις και απλά διαφωνείς ως προς το συγκεκριμένο σημείο, γιατι αν δε κάνω λάθος, συμφωνήσαμε κάπου. Η παρεξήγηση προκλήθηκε από τις λέξεις "φυλλάδα" που χρησιμοποίησες, το οποίο εμένα τουλάχιστον με προσβάλει όπως και το "τα έσχατα" και το "βάλε κανα αλεξικέραυνο κτλ κτλ. Δε νομίζω ότι εγώ έγραψα ειρωνικά ή σου επιτέθηκα.Ίσα ίσα που προσπάθησα να δώσω και χιουμοριστικό τόνο στη κουβέντα προς αποφυγή παρεξηγήσεως. Ειναι διαφορετικό να εκθειάζεις έναν άνθρωπο (αν και δε νομίζω οτι τα γεγονότα ειναι εκθειασμός) πάνω όμως σε μια βάση επιχειρηματολογίας για το ποιος ηταν ο πρωτος που έφτιαξε την αλυσίδα που ανέφερα σε προηγούμενα ποστ, με το να πετάς ιαχές του τύπου "ελεος" κτλ κτλ Eν πάση περιπτώσει επειδή απεχθάνομαι τους τσακωμούς πάρε κάτι που όλους μας ενώνει και καλή συνέχεια σε όλους μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις