Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακός (2011-2012)

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και το συστημα "Σπανουλη παρε τη μπαλα και βαλε καλαθι" το σταματησατε φετος μετα τα Χριστουγεννα. Το πρωτο μισο της σεζον ετσι το βγαλατε. Προβλεψιμη και αποκρουστικη ομαδα. Το ευτυχημα ηταν οτι με αυτο το συστημα καταφερατε να περασετε στο τοπ16 οπως-οπως και εκτοτε ανακατευτηκε η τραπουλα με τις προσθηκες και η ομαδα αλλαξε χαρακτηρα και προκριθηκε παναξια στο φ4.

Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό που λες και δεν υπάρχει ομάδα υψηλού επιπέδου που να παίζει έτσι, ούτε παίκτης που να μπορεί να το κάνει αυτό αποτελεσματικά σε σταθερή βάση σε αυτό το επίπεδο.

Αλλά δε νομίζω ότι όταν η μπάλα καίει, η υπόλοιπη ομάδα θα περιμένει από τον Χάινς να βγάλει την κρίσιμη φάση ή από τον Ντόρσευ, ασχέτως με τη χρησιμότητά τους. Αν είναι καλός ή σταθερά αποτελεσματικός ηγέτης ή όχι ο Σπανούλης είναι άλλο θέμα, αλλά ότι σε αυτόν στρέφεται η ομάδα στα κρίσιμα σημεία δε νομίζω να το αμφισβητείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν το αμφισβητω αυτο που λες, αναγκαστικα λογω πειρας, ταλεντου και θεσης, η μπαλα σε αυτον θα παει. Το θεμα ειναι και κατα ποσο σε βγαζει ασπροπροσωπο η κανει βλακειες.

Πχ στον τελικο κυπελλου στην τελευταια επιθεση σε εκαψε με λαθος επιλογη και μετα που τον ρωτουσαν οι ΑΡΔ γιατι δεν προσπαθησε να κανει ενα μπασιμο και γενικως γιατι δεν προσπαθησε καθολου να δημιουργησει ρηγμα στην αμυνα του ΠΑΟ, δηλωσε οτι "του ηταν ευκολο να το κανει αυτο, αλλα προτιμησε να ειναι ομαδικος"...Και τετοια παραδειγματα απειρα. Στο λεω εγω που τον ετρωγα στη μαπα τοσα χρονια.

Για να εισαι αξιος ηγετης ομαδας τετοιου επιπεδου θελει κι αλλα χαρακτηριστικα που ο Σπανουλης τωρα που κοντευει 30 δεν τα εχει δειξει ακομη. Πολυ καλος παιχτης, ακομα μεγαλυτερο μπασκετικο ταλεντο, συνηθως παιζει σημαντικο ρολο στην αποδοση ολης της ομαδας, αλλα εχει ταβανι στα ζορικα. Και εκει περιμενεις τον Πριντεζη και τα πιτσιρικια να σε βγαλουν ασπροπροσωπο.

Kαμποσοι.

Υπαρχουν κι αυτοι που το παιζουν υπερανω επειδη πιστευουν οτι θα περασουμε, αλλα καιροφυλακτουν αν αποκλειστουμε να αρχισουν τα περι Ζοτς, Καλαθη, αστειας Μακαμπι που μας ξεφτυλισε κλπ :P

Πες σε αυτους τους καμποσους, ποιος ειναι αυτος μπορει να κοψει την τσσκα?? Ο εξαστερος ή το 3vs3 του τελ αβιβ??

E ενταξει το πας μακρια. Πρεπει κι αυτοι να αποκλεισουν τη Μπαρτσελονα περα απο το να αποκλεισουμε εμεις την ΤΣΣΚΑ για να υπαρχει βαση στο σκεπτικο. Κανεις δε θα πονταρε και στα 2 ταυτοχρονα, ουτε ο πιο εμπειρος στοιχηματακιας.

Το video ειναι από τους πανυγιρισμούς στα αποδυτήρια του πρωταθλήματος και κυπέλου της περιόδου 2005-06 στο ποδόσφαιρο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jtgVbP8d8Mw

Το video ειναι από τους πανυγιρισμούς στα αποδυτήρια του πρωταθλήματος και κυπέλου της περιόδου 2005-06 στο ποδόσφαιρο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jtgVbP8d8Mw

αυτα ειναι :-D :-D :-D

Χάινς επί... τρία στο Top-5

http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/proimitelika/xains-epi-tria-sto-top-5.1714447.html

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις στιγμές με πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χάινς συμπεριλήφθηκαν στο Top 5 των αγώνων της Παρασκευής. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος του παρκέ στο παιχνίδι με τη Σιένα και μονοπώλησε τη χθεσινή βραδιά. Το buzzer beater στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τα εντυπωσιακά κοψίματά του.

(εχει και το βιντεο του top5)

Δεν το αμφισβητω αυτο που λες, αναγκαστικα λογω πειρας, ταλεντου και θεσης, η μπαλα σε αυτον θα παει. Το θεμα ειναι και κατα ποσο σε βγαζει ασπροπροσωπο η κανει βλακειες.

Πχ στον τελικο κυπελλου στην τελευταια επιθεση σε εκαψε με λαθος επιλογη και μετα που τον ρωτουσαν οι ΑΡΔ γιατι δεν προσπαθησε να κανει ενα μπασιμο και γενικως γιατι δεν προσπαθησε καθολου να δημιουργησει ρηγμα στην αμυνα του ΠΑΟ, δηλωσε οτι "του ηταν ευκολο να το κανει αυτο, αλλα προτιμησε να ειναι ομαδικος"...Και τετοια παραδειγματα απειρα. Στο λεω εγω που τον ετρωγα στη μαπα τοσα χρονια.

Για να εισαι αξιος ηγετης ομαδας τετοιου επιπεδου θελει κι αλλα χαρακτηριστικα που ο Σπανουλης τωρα που κοντευει 30 δεν τα εχει δειξει ακομη. Πολυ καλος παιχτης, ακομα μεγαλυτερο μπασκετικο ταλεντο, συνηθως παιζει σημαντικο ρολο στην αποδοση ολης της ομαδας, αλλα εχει ταβανι στα ζορικα. Και εκει περιμενεις τον Πριντεζη και τα πιτσιρικια να σε βγαλουν ασπροπροσωπο.

Mε τη λογικη σου, και ο ΔΔ κανει βλακειες που δινει τις κρισιμες επιθεσεις αλλου?

Κανονικα δεν χρειαζεται να απαντησω οταν κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Το προβλημα δεν ειναι η πασα, το προβλημα ειναι που δινεις τη μπαλα και ποτε και γιατι. Αν ο Σπανουλης ελεγε "την εδωσα γιατι αυτο το συστημα ζητησε ο προπονητης" θα ηταν κομπλε. Αλλα να λεει οτι το ειχε ευκολακι απλα προτιμησε να ειναι ομαδικος δε νομιζω να σου δινει καποιο δικαιωμα να τετραγωνιζεις τη λογικη και να αναγεις-συγκρινεις με τον ΔΔ.

Ο ΔΔ σου χει δειξει να μην παιρνει κρισιμες προσπαθειες ή να διακρινεται στις παπαριες ή να ψαχνει να ξεφορτωθει την μπαλα χωρις καν να προσπθησει αν η επιθεση ειναι ή τελευταια ή αν η μπαλα καιει?

Ναι ενταξει, φυσικα εγω δεν ειπα καπου οτι ο Σπανουλης ψαχνει να ξεφορτωθει τη μπαλα σε καθε δυσκολη φαση. Ειπα οτι ο Σπανουλης στα δυσκολα ειναι κατα κανονα ασταθης (διαφωνεις?) και χρησιμοποιησα το πιο προσφατο παραδειγμα που ειχα στο μυαλο μου για να γινω κατανοητος (οπου τυχαινει να ξεφορτωνεται την μπαλα αμεσως μετα το κατεβασμα της).

Τον θεωρεις εξισου αξιοπιστο ή αναξιοπιστο με τον ΔΔ σε φασεις τυπου do or die, ή σε παιχνιδια που εισαι με τη πλατη στον τοιχο?

ΥΓ. Ο Καλαθης ηταν ξεμαρκαριστος για σουτ 3π, αρα δεν του χρεωνω και τοσο πολυ την πασα αλλα οκ. Θα μιλαγαμε για ασσιστ αν ο Καλαθης ευστοχουσε. Στην περιπτωση του Σπανουλη, απλα δινει αλλου τη μπαλα, ουτε σε παιχτη που ειναι σε καλη θεση, ουτε σε παιχτη που εχει προοπτικη να παρει ενα σουτ. Μαρκαρισμενος ηταν ο Μαντζαρης και με τα 1000ζορια την περασε σε αλλο παιχτη, επισης μαρκαρισμενο πρωτου την χασει.

O Διαμαντιδης εχει αλλα πλεονεκτηματα. Σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστος, δεν κανει το ευκολο λαθος, παιζει καλυτερη αμυνα κτλ. Ωστοσο σε ματς που κυνηγας να ανατρεψεις το σκορ, να ανακατεψεις τον αντιπαλο και πρεπει να παιξεις πιο γρηγορο μπασκετ, ο Σπανουλης ειναι καλυτερος. Γενικα, δε μου αρεσουν αυτες οι συγκρισεις και οταν τις εκανα κ εγω, ηταν λαθος μου. Οι παικτες σ αυτο το επιπεδο βρισκονται σε ενα μινιμουμ σε ολους τους τομεις, και ο καθενας τους ξεχωριζει και διακρινεται για συγκεκριμενους τομεις.

Οτι ειναι ηγετης απο τους κορυφαιους ομως, δε νομιζω να το αμφισβητει κανεις. Αλλαξε ομαδα και συμπαικτες(ναι παιζει ρολο οταν συνεργαζεσαι με τους ιδιους συμπαικτες για 6+χρονια), και εφερε την ομαδα στην Ευρωλιγκα με συμπαικτες τον Ματζαρη, το Σλουκα, το Γκετσεβιτσιους, τον Λουκας (πριν αποκτηθει ο Λο), τον Κεσελ και τον Παπανικολαου. Συνεργαζοταν με Παπαδοπουλο και οχι με Μπατιστ. Τον ξεκουραζει ο Σλουκας και ο Πελεκανος και οχι ο Γιασικεβιτσιους και ο Σατο. Αρα πως να απαντησω στο υποθετικο σεναριο, στο ποιον προτιμαω απο θεμα αξιοπιστιας σε ενα κρισιμο ματς? Να σου θυμισω παντως, πως πηρες πολλα ματς απο τον Σπανουλη οσο επαιζε σε σας, και μαλιστα του δινοταν κατα κορον κρισιμοτατα π&ρ στο τελος των αγωνων, οπου ο ΔΔ περιμενε την πασα στην περιφερεια μετα την περιστροφη της αμυνας.

Βεβαια, ειναι επιρρεπης στο λαθος. Κανεις δεν το αρνειται αυτο. Δε γινεται να τα χεις ολα ομως. Και ο ΔΔ δεν απειλει με μπασιμο, ουτε αποδιδει τοσο καλα στο ανοιχτο γηπεδο. So what?

Υ.Γ. Κανεις λαθος οτι ηταν μαρκαρισμενος ο Ματζαρης. 3 παικτες ειχε πανω του ο Σπαν, του την εδωσε για να κινηθουν προς αυτον, αλλα ουδεις συγκινηθηκε. Η αμυντικη τακτικη της Σιενα ηταν εξαλλου, ξυλο στο σπανουλη απο 3 (!!!) παικτες οταν εκανε διεισδυση, παγιδα για να πασαρει αλλου, και ας σουταρουν οι υπολοιποι.

Καταρχην δες λιγα ποστ παραπανω, δεν αμφισβητω την μπασκετικη του αξια, αρα κακως μου εξηγεις τα πλεονεκτηματα του.

Δευτερον την συγκριση με τον ΔΔ δεν την ξεκινησα εγω, ουτε και θεωρω πως επιδεχονται συγκρισης.

Τριτον οταν μιλαμε για διαφορετικους ανθρωπους προφανως ο ενας θα υπερεχει καπου και ο αλλος καπου αλλου. Οχι μονο στον αθλητισμο.

Και τελος, στο θεμα μας, η συζητηση παραπανω αρχισε με το ποσο τον θεωρω ικανο ηγετη. Ενα ρολο που και ο ιδιος αναζητουσε μετα μανιας τοσο στον ΠΑΟ οσο και σε εσας οπου του δοθηκε απλοχερα. Λοιπον, απο ενα ηγετη δε περιμενω σε καθε παιχνιδι να με παιρνει απτο χερακι, ουτε να βγαζει τα καστανα απτη φωτια συνεχως. Περιμενω σε καποια θεματα χαρακτηρα να ειναι ενταξει (και δεν μπορω να τον κρινω γιατι δεν ειμαι συμπαικτης του, μπορω να κρινω ομως ανετα τον ΔΔ η τον Μπατιστ σε αυτο το ρολο, απο δηλωσεις συμπαικτων τους). Περιμενω εντος αγωνιστικου χωρου να τηρουν εναν κανονα, οχι παντοτε, αλλα τις περισσοτερες φορες: Αυτον της σταθεροτητας ιδιαιτερα οταν υπαρχει ψυχολογικη πιεση. Εκει συνηθως ο Σπανουλης μεταμορφωνεται απο ολα αυτα που λες (τα οποια ειναι σωστα). Και περυσι δεν ειχε τους συμπαικτες που αναφερεις αλλα πολυ καλυτερους (πχ ανασες επαιρνε απτον Τεοντοσιτς κλπ) κι ομως στο τοπ8 ουσιαστικα τα δικα του λαθη/λαθος επιλογες σε οδηγησαν στον αποκλεισμο. Στους τελικους με τον ΠΑΟ ηταν επισης ανυπαρκτος. Και φετος στη σειρα του τοπ8 δεν ειναι καθολου καλος, το ιδιο και στο κυπελλο. Ενω περυσι που ελειψε απο τον τελικο μου πηρες τον τιτλο.

Κατα τ'αλλα εχει παρει παιχνιδια μονος του, δεν θα διαφωνησω, απλα αυτο δε σημαινει ηγετης. Και εμενα μου χει παρει παιχνιδια μονος του ο Περπερογλου και ο Σμιθ ξερω γω. Και σενα ο Αντιτς. Στα δυσκολα τον θελω τον ηγετη/Σπανουλη, εκει δε θα περιμενω ουτε απο τον Αντιτς, ουτε απο τον Περπερογλου. Εμενα οσο τον ειχα στον ΠΑΟ συνηθως με εκαιγε στα δυσκολα, εκτος αν συμαζευαν τις μλκιες του οι υπολοιποι. Εφυγε πριν 6-7 χρονια απτον ΠΑΟ και σηκωσε τριπλ κραουν ο ΠΑΟ. Ξαναφυγε περυσι και σηκωσε Ευρωλιγκα/πρωταθλημα ο ΠΑΟ.

ΥΓ. (Δεν μιλαω για τη Σιενα, με την πασα στον Μαντζαρη, μιαλω για τον τελικο κυπελλου με εμας).

A οκ για την πασα σε σας, δεν το ειδα καν το ματς εκεινο μεχρι τελοθς οποτε δεν εχω αποψη. Οκ εσυ κρινεις απο συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και λες οτι δεν ειναι ηγετης, δικαιωμα σου. Εγω πιστευω πως ατομο που εχει παρει την ομαδα απ το χερι και εχει κανει τα ΠΑΝΤΑ για να φτασει στο Φαιναλ 4 με τετοιους συμπαικτες, ειναι ο ορισμος του ηγετη. Ακομα και στα ματς με τη Σιενα, που προερχοταν απο τραυματισμο (στο τοπ 8 ειχε ενοχλησεις και ειχε εξαντληθει επειδη φορμαριστηκε νωρις), επαιξε εξαιρετικα στα πιο κρισιμα, το σπασιμο της εδρας και το τελευταιο που πεφταν κορμια. Στα υπολοιπα δε βοηθησε επιθετικα, αλλα επαιξε αμυνα, πασαρε και τραβηξε πανω του αντιπαλους. Εγω ειμαι υπερευχαριστημενος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...