Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκεφτείτε λίγο να δείτε πόσες συγκινήσεις μας έχει χαρίσει το μπάσκετ και πόσες το ποδόσφαιρο ( σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο ).

Τη συγκίνηση που μου χάρισε το Euro το 2004 δεν μπορούν να μου την χαρίσουν 10 ευρωπαϊκά στο μπάσκετ.

Η σύγκριση της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟ στο μπάσκετ με την ευρωπαϊκή πορεία οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο, είναι ατυχέστατη.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι με ένα budget της τάξεως των 10-15 εκατομμυρίων ευρώ δημιουργείς μία πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ στο ποδόσφαιρο τα συγκεκριμένα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τερματοφύλακα.

Επιπλέον ποδόσφαιρο παίζει όλη η Ευρώπη, συνεπώς ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, εν αντιθέσει με το μπάσκετ που έχει εξελιχθεί πλέον περισσότερο σε Μεσογειακή Λίγκα και λιγότερο σε εξ ολοκλήρου ευρωπαϊκό θεσμό, χωρίς να έχω διάθεση να υποτιμήσω το άθλημα. Σκανδιναβικές χώρες, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Πολωνία και εσχάτως και η Γαλλία δεν ασχολούνται καν με το άθλημα. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες πρώην Σοβιετικές χώρες.

Συνεπώς, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, δεν δίνει κανένα άλλοθι για να γίνονται αίσχη παρόμοια με τα περσινά, αντιθέτως σε μία χώρα με αθλητικό πολιτισμό, θα αποτελούσε αμαύρωση της επιτυχίας του.

Και κάτι για τους φίλους μας τους Παναθηναϊκούς, να γελάσει λίγο το χειλάκι τους :P :

http://www.youtube.com/watch?v=9hRWz0BHedk

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε όλοι οι Ολυμπιακοί είναι ότι ο ΠΑΟ bc ΔΕΝ είναι ΠΑΟ fc.

Οσο και να γκρινιάζετε για διαιτησίες ( μερικές φορές έχετε δίκαιο και άλλες όχι ) όταν υπάρχει ένας Παναθηναϊκός με 6 Ευρωλίγκες που όλη η Ευρώπη τον αποδέχεται ως την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας είναι δύσκολο να λες ότι είσαι αδικημένος και πως ο ΠΑΟ παίρνει τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία.

Αν στη μπάλα ο Ολυμπιακός είχε 3 Ουέφα (ούτε καν Τσαμπιονς λιγκ ) μέσα σε 15 χρόνια αναγκαστικά θα το βουλώναμε πολλοί. Δεν έχει όμως.

Πρέπει να μάθουμε όλοι ανεξαρτήτως χρώματος ότι δεν πρέπει να μεταφερουμε την αρρώστια της μπάλας στο μπάσκετ που εδώ που τα λέμε είναι και το εθνικό μας σπορ.

Επίσης είναι κρίμα σε ένα άθλημα που έχουμε τόσες διακρίσεις ( μέχρι και η κουτσή Μαρία έχει ευρωπαικό ) να το χλευάζουμε και να το υποτιμούμε.

Σκεφτείτε λίγο να δείτε πόσες συγκινήσεις μας έχει χαρίσει το μπάσκετ και πόσες το ποδόσφαιρο ( σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο ).

Ατυχέστατο ποστ από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε όλοι οι Ολυμπιακοί είναι ότι ο ΠΑΟ bc ΔΕΝ είναι ΠΑΟ fc.

Οσο και να γκρινιάζετε για διαιτησίες ( μερικές φορές έχετε δίκαιο και άλλες όχι ) όταν υπάρχει ένας Παναθηναϊκός με 6 Ευρωλίγκες που όλη η Ευρώπη τον αποδέχεται ως την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας είναι δύσκολο να λες ότι είσαι αδικημένος και πως ο ΠΑΟ παίρνει τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία.

Αν στη μπάλα ο Ολυμπιακός είχε 3 Ουέφα (ούτε καν Τσαμπιονς λιγκ ) μέσα σε 15 χρόνια αναγκαστικά θα το βουλώναμε πολλοί. Δεν έχει όμως.

Πρέπει να μάθουμε όλοι ανεξαρτήτως χρώματος ότι δεν πρέπει να μεταφερουμε την αρρώστια της μπάλας στο μπάσκετ που εδώ που τα λέμε είναι και το εθνικό μας σπορ.

Επίσης είναι κρίμα σε ένα άθλημα που έχουμε τόσες διακρίσεις ( μέχρι και η κουτσή Μαρία έχει ευρωπαικό ) να το χλευάζουμε και να το υποτιμούμε.

μα ποιος χλευαζει το μπασκετ?αντιθετως πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι για την εθνικη μας πανω απολα,εσεις για τα 6 σας κ εμεις για εστω κ 1 αλλα κ που σχεδον καθε χρονο εχουμε ελλ.ομαδα στο final four.τωρα αν ειναι το εθνικο μας σπορ το μπασκετ.....δεν ξερω.

αλλα οπως ειπωθηκε κ πριν,υπαρχει κατι να συγριθει με το euro 2004????δεν νομιζω......για θυμησου.....

παντως βλεπω οτι τελευταια ολοι οι παναθηναικοι ασχολουντε με το μπασκετ.γιατι αραγε?

Δημοσ.

παντως βλεπω οτι τελευταια ολοι οι παναθηναικοι ασχολουντε με το μπασκετ.γιατι αραγε?

Για τον ιδιο λογο που ¨ολοι¨ οι ολυμπιακοι καθε μαη προσπαθουν να μας πεισουν οτι αδιαφορουν για το μπασκετ.

edit: Και για τον ιδιο λογο που ¨ολοι¨ οι ολυμπιακοι παλι καθε Μαη ασχολουνται με το πολο ανδρων, το πολο γυναικων, το βολλευ, το ταβλι κλπ. Που αν τους ρωτησεις να σου πουν 2-3 παιχτες απτο ροστερ της ομαδας τους θα ψαχνουν στο google.

Ναι βρε αδερφέ μαζί σου, αλλά θα τον αφήσεις τον άλλον να το πάρει αν το αξίζει ή θα τον σφάξεις στο γόνατο όπως πέρυσι στον τρίτο τελικό και μετά θα αρχίσεις τα "μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή", "όταν μας κάνετε τα ίδια στη μπάλα είναι καλά", "να ποιοι είναι που προκαλούν επεισόδια" και τέτοια;

Αυτο το παραμυθι του τριτου τελικου οπου η διαιτησια σφυριζε για μια ομαδα και εδωσε την νικη στον ΠΑΟ ειναι ωραιο, αλλα δεν εχει δρακο.

Φασεις μονο απο μια περιοδο, την τεταρτη και πιο κρισιμη και οταν ο ΠΑΟ υπολοιποταν στο σκορ με διαφορα, που φανερωνουν οτι οι διαιτητες παιξανε τον ΠΑΟ με καθε τροπο.

http://www.youtube.com/watch?v=2qTZEMCVCqw

Δημοσ.

Για τον ιδιο λογο που ¨ολοι¨ οι ολυμπιακοι καθε μαη προσπαθουν να μας πεισουν οτι αδιαφορουν για το μπασκετ.

μα παλι συγκρινεις το ποδοσφαιρο με το μπασκετ..........

Δημοσ.

Όταν λέγονται αλήθειες είναι ατυχές το κείμενο μάλιστα....

Μια χαρά ασχολείται η Γερμανία με το μπάσκετ και η Γαλλία.

Επίσης το τσάμπιονς λίγκ δεν είναι μεσογειακή λιγκα με την προσθήκη της Αγγλίας-Γερμανίας;

Θέλετε δεν θέλετε στη Βαρκελώνη που ήμουν πριν μια εβδομάδα μας σταματαγανε Ισπανοί που βλέπαμε στη φανέλα μου το 13 και αμέσως αρχίσαμε να λένε για τον διαμαντιδη. Δυστυχώς για όλους σας πρει να αποδεχτειτε ότι ο ΠΑΟ έχει φτάσει σε τέτοια ύψη που προκαλούν ιλιγγο ακόμα και σε εμάς τους παναθηναικους.

Δεν έχετε νιώσει τι παει να πει να είσαι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και αυτό δε σου το δίνει ένα ευρωπαϊκό ούτε 2. Ο ΠΑΟ έχει 5 ευρωπαϊκά σε 10 χρόνια, δε το έχει κάνει κανείς αυτό.

Λογικο να χαίρεστε ένα τίτλο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αλλά και λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Δημοσ.

Σπανια βλεπω μπασκετ

Μπραβο στον ΠΑΟ για τους τιτλους γιατι εχει φτασει σε πολυ ψηλο επιπεδο στην Ευρωπη

Αλλα συμφωνω με τον πιο πανω φιλο που ειπε οτι ασχολουνται ελαχιστοι με το αθλημα αυτο

2 ομαδες απο την Ελλαδα οι οποιες δεν κανουν ουτε μια ηττα εκτος απο το μεταξυ τους

3 ομαδες απο Ισπανια 2 απο Ιταλια 1 απο Ρωσια και κανα 2 αλλες ?

Τι ενδιαφερον να εχεις για ενα αθλημα που παιζουν 10 ομαδες ολες στην Ευρωπη και στα περισσοτερα παιχνιδια ξερεις το νικητη

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ασχολούμαστε με το πόσο δημοφιλές είναι ένα άθλημα. Ρε φίλε, εγώ γουστάρω το χόκει επί χόρτου, θέλω να το παρακολουθώ κι αν η ομάδα μου κερδίζει, θα ευχαριστιέμαι. Αντίθετα, το ποδόσφαιρο μου προκαλεί υπνηλία και δε με νοιάζει ακόμα κι αν πάρουμε το διηπειρωτικό.

Εξαίρεση αποτελούν οι κομπλεξικοί που υποστηρίζουν μια ομάδα για να απολαμβάνουν την αναγνώριση και τα μπράβο για το σπουδαίο κατόρθωμα να υποστηρίζουν μια ομάδα που τυχαίνει να κερδίζει. Ουάου! Στην περίπτωση αυτή, καλύτερα να εγκαταλείψουν και το μπάσκετ και να το ρίξουν στο τέννις, την ποδηλασία και τη φόρμουλα 1, που σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να είναι και πιο δημοφιλή από το μπάσκετ. Όχι άλλο κάρβουνο.

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ασχολούμαστε με το πόσο δημοφιλές είναι ένα άθλημα.

O λογος ειναι αυτονοητος αρκει να παρατηρησεις τις χρονικες στιγμες που γινεται καθε χρονια η ιδια συζητηση, και φυσικα απο ποιους.

Για παραδειγμα οποτε ο Παναθηναικος σαρωνει στο μπασκετ θα βρεις 2-3-4 Ολυμπιακους να γραφουν στα διαφορα φορουμ, ως αλλες "Ελενη Λουκα" οτι τσαμπα χαιρονται οι Παναθηναικοι μιας και το αθλημα αυτο δεν ειναι δημοφιλες και ου το μπασκετ και ου 666. Ασχετα αν οι ιδιοι το καλοκαιρι μπορει να ασχολουνται μονο με τη μεταγραφη Σπανουλη/Τσιλντρες/Κλειζα κλπ και να παθαινουν ντελιριο κατα τις ημερες που πλησιαζουν οι υπογραφες.

Και ασχετα αν οι ιδιοι που "περιφρονουν" το μπασκετ, μπορει να σπανε μπαλες για το πολο, το βολευ, το χοκει επι χορτου, το ταβλι κλπ αθληματα κατα τις ημερες που παιρνουν καποιο τιτλο στα αθληματα αυτα, των οποιοων δεν γνωριζουν τους κανονες το 98% των Ελληνων και φυσικα ουτε και οι ιδιοι.

Eγω, ασχετα αν ασχολουμαι κυριως με μπασκετ, δε θα υποστηριξω ποτε οτι το μπασκετ ειναι το δημοφιλεστερο αθλημα η σουπερ δημοφιλες or something. Εχω συμβιβαστει με το γεγονος οτι ασχολουμαι με ενα αθλημα στο οποιο οσοι δινουν σημασια στην Ελλαδα το κανουν περιστασιακα και για οπαδικους λογους κυριως. Aλλα σε καθε περιπτωση εχει πολυ πλακα καθε Μαιο να βλεπεις διαφορους αντικειμενικους καλοθελητες να διατυμπανιζουν απο δω κι απο κει οτι λιγοι ενδιαφερονται για το μπασκετ (ειτε εχουν δικιο, ειτε οχι, ειναι γραφικοτατο ως γεγονος).

Δημοσ.

ρε παιδια νομιζω οτι για τα ευρωπαικα επιτευγματα του παο δεν τα αμφιβαλει κανεις ουτε ολυμπιακοι ουτε αεκτζηδες ουτε κανενας Ελληνας.προσωπικα εγω του βγαζω το καπελο.

αλλα φετος εχουμε νικησει τον 6αστερο 3 στις 3 κ το φωναζω κ εχω ελπιδες για το πρωταθλημα μετα απο τοσα χρονια(αν κ δυσκολο χωρις Νεστεροβιτς)

κ οταν η ομαδα του βολευ κ πολο παιρνει πρωταθλημα δεν θα βγω βεβαια στον Πειραια να πανηγυρισω αλλα απλα θα μπω στο insomnia.gr κ θα πω ενα συγχαρητηρια στα παιδια.τπτ παραπανω.τι το παραξενο βλεπεις?το ιδιο δεν θα εκανες κ εσυ για την ομαδα σου.εκτος αν γιασενα midimiliz Παναθηναικος ειναι μονο κ αποκλειστικα το μπασκετ που παιρνετε τιτλους.αν εισαι ετσι τοτε παω πασο.....

Δημοσ.

Aλλο να λες συγχαρητηρια στην ομαδα για το πρωταθλημα στο πολο ξερωγω (αυτο το εκανα κι εγω για το πρωταθλημα στο βολλευ γυναικων πχ), κι αλλο να γινεται της μουρλης καθε φορα που νικατε τον ΠΑΟ στο καθε ανυπαρκτο (εν Ελλαδι) αθλημα και να προσπαθειτε να προκαλεσετε/πικαρετε τους αντιπαλους για ενα αθλημα που δεν ενδιαφερει κανεναν σας.

Κι ολα αυτα με τη διευκρινηση "το μπασκετ παντως, δεν ειναι δημοφιλες".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...