Προς το περιεχόμενο

Διαιτησία

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η λίγο μεγαλύτερη απόσταση είναι τα 3 μέτρα πιο πίσω που βρίσκεται και χωρίς κάποιον να εμποδίζει το οπτικό του πεδίο;

Τέλος πάντων, αν πραγματικά μου λες ότι η διαφορά στις δικές του αποφάσεις (ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε βάλει την μεταβλητή του επόπτη από τα 40-50 μέτρα -και με αρκετούς παίκτες μπροστά του- σε μια ξεκάθαρη φάση του διαιτητή...) είναι ένα απλό λάθος θα το δεχτώ.

Απλά θα σου πω ότι δυστυχώς θολώνει την κρίση σου η αγάπη για την ομάδα σου. Ούτε εμένα θα μου ήταν εύκολο να δεχτώ ότι κάποιος διαιτητής έδειξε τόσο ξεκάθαρα την πρόθεση του να με ευνοήσει.

Για τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους, στον βαθμό που ενδεχομένως μου επιτρέπεται να μιλάω για τους υπόλοιπους, νομίζω ήταν μεγάλο διαιτητικό ξεβράκωμα αυτό το παιχνίδι.

Υ.Γ 1: Στο βίντεο, στο 4:50 είναι επανάληψη η φάση από πίσω. Τα βλέπει όλα μπροστά του. Μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν

Υ.Γ 2: Επίσης, πουθενά δεν φαίνεται ο επόπτης να δείχνει παράβαση, εσύ που το είδες;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν υπάρχει κανένα αθώο ή άδολο λάθος. Από τις 5 φάσεις εκτός του πειθαρχικού ελέγχου και της εκκρεμούς δημοσιοποίησης του Φ. Α, στέκονται σε μια ξεκάθαρη φάση πέναλτυ που έπεται ενός ξεκάθαρου επιθετικού φάουλ.

Ακόμα και για το αποκούμπι τους, η UEFA ορίζει:

4
Duties and Responsibilities
Two assistant referees are appointed.
Their duties, subject to the decision of the referee, are to indicate:
when misconduct or any other incident has occurred out of the view of the referee
when offences have been committed whenever the assistants are closer to the action than the referee (this includes, in particular circumstances, offences committed in the penalty area )
  • Like 1

Δε νομίζω οτι έχω θολωμένη κρίση.

Όντως το θεωρώ διαιτητικό λάθος όπως συμβαίνει και σε δεκάδες περιπτώσεις.

Επιμένω πως στη κατάσταση που ήταν η ομάδα μου στο παιχνίδι αυτό, και γκολ να έβαζε, δεν θα μπορουσε να αντιδράσει. Δεν υπήρχε διάθεση, δεν υπήρχε λύση να σπάει την άμυνα.

Αν ο Ολυμπιακός είχε μειώσει σε 1-2 ξέρω γω λιγο νωρίτερα και είχε χάσει ένα σκασμό ευκαιρίες, θα καταλάβαινα απολυτα αυτο που λέτε, οτι ναι, ηθελε να τον βάλει μέσα.

Αυτο που δε μπορει να καταλάβει ο μέσος οπαδός οποιασδηποτε ομάδας πλην του Ολυμπιακου, ειναι πως η νικη εναντιον του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, εθεωρήτο δεδομένη απο όσους βρέθηκαν εκει μέσα (παρά τα καμπανάκια που χτυπάγαμε κάποιοι).

Ακόμα και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα ή μια νικη με ευνοια διαιτησίας, θα ήταν ότι χειρότερο.

Το ματς αυτο αποτελουσε μια ευκαιρία για τον μέσο γαβρο, να αποδειξει οτι δεν ειναι η διαιτησία που έχει βοηθησει για να υπάρχει αυτη η διαφορά (όπως κακός κατά την άποψη μου, πιστευει ο μέσος οπαδος του ΠΑΟ).

Ok, εσύ το θεωρείς λάθος χωρίς πρόθεση, εγώ θεωρώ ότι δεν μπορεί να είναι λάθος χωρίς πρόθεση, πρέπει να βιάσω την λογική μου για να το δω ως λάθος χωρίς πρόθεση όταν έχει γίνει μπροστά του και είναι και τόσο δυνατό το χτύπημα.

Απο εκεί και πέρα, όταν κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη γίνονται διαιτητικά "λάθη" υπέρ της ίδιας ομάδας, οι οπαδοί του Παναθηναικού και των υπολοίπων ομάδων δικαιούνται να πιστεύουν το προφανές.

Έλα ρε συ cossutius, μην αμφιβάλουμε τώρα για τα αυτονόητα, ειδικά μετά από ένα παιχνίδι όπου οι 7-8 λάθος αποφάσεις του διαιτητή και των εποπτών είναι υπέρ αυτού που περιμένεις να γίνουν τα λάθη.

• Like 1

Ρε slimdata. Ειπαμε να μην υπερβάλουμε.

Διεκδίκηση μπαλιάς ειναι. Ο παιχτης του Ολυμπιακου πάει δυνατά. Είναι φάουλ. Μπορει βέβαια να μπερδέψει τον διαιτητή, ειδικά βλέποντας τον παιχτη σου να σηκωνεται άμεσα χωρις καν να διαμαρτυρηθεί για κάτι. Δεν ειναι κάτι που συμβαίνει πρωτη φορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το πρόβλημά σου δεν ειναι η φάση αυτή, αλλά το οτι στο καπάκι, ο άλλος παιχτης σου, κάνει καθαρό πέναλτι και ο διαιτητής το δίνει.

Αν δεν υπήρχε το πέναλτι δε θα γινόταν καν η συζήτηση.

Το είπα και νωριτερα. Αν οντως ο διαιτητής ηθελε να γ@μησει το ματς και να σας κοψει τη φορα, θα το έκανε αμέσως μετά το πρωτο γκολ. Φάουλ με το παραμικρό, σπρώξιμο στη περιοχή, μπλά μπλα μπλα...ΔΕΝ ειχε αυτή τη διάθεση. Αντιθετα άφησε το παιχνίδι να εξελιχθει σε ένα ματς που ο Ολυμπιακος είχε ΣΑΡΩΤΙΚΗ κατοχή.

ΟΠΟΤΕ ηθελε μπορουσε να σφυρίζει ειδικα με τα μαρκαρισματα που γίνονταν. Δεν το έκανε.

Εχουμε δει διαιτησίες και διαιτησίες. Αυτή δεν ηταν εντεταλμένη. Να στο πω στα ισα? Δε θα νικούσες καν αν ήταν. Δε θα σε άφηναν.

Θα εκμεταλλεύονταν την κατοχή του Ολυμπιακου και θα σε ειχαν συνέχεια πισω, με σφυριγματα για επιθετικά φάουλ με το παραμικρο ακουμπηκα οταν έφευγε ο Μπερκ ξέρω γω...

Αφενός η κατοχή σου είναι πίσω από το κέντρο οπότε δεν πολυστέκει σαν επιχείρημα.

Αφετέρου, είναι προφανές ότι τοποθετείσαι διαρκώς σε λάθος βάση.

Αρχικά έμπλεξες τον επόπτη λανθασμένα, ενώ μίλησες και για υπόδειξη του που δεν φαίνεται πουθενά.

Τωρά προσπαθείς να με πείσεις ότι δεν ήταν στημένος όταν στο πρώτο-πρώτο μου μήνυμα σου είπα αυτό

Να πω την άποψη μου;

Ήταν ο σιδηρόπουλος στημένος; Δε νομίζω..

Σφύριξε ο σιδηρόπουλος όπως όλοι οι διαιτητές που σφυρίζουν τον ολυμπιακό, δηλαδή χεσμένος/επηρεασμένος από όλα τα κέντρα αποφάσεων γύρω του και γενικά από τις καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε και ελάχιστοι αρνούνται; Ασφαλώς.

Δεν αρνούμαι ότι με στημένο διαιτητή δεν κέρδιζα ποτέ, έχει αποδειχθεί αρκετές φορές εξάλου.

Αλλά αυτόν δεν τον λέω στημένο, με άλλον τρόπο τον κατηγορώ

Όσο για το αν υπερβάλω. Το πρώτο μαρκάρισμα είναι πολύ πιο δυνατό από το δεύτερο. Φαντάζομαι συμφωνούμε. Ε, με απόσταση 2 δευτερολέπτων, ο ίδιος άνθρωπος από το ίδιος σημείο με τις ίδιες συνθήκες τιμωρεί το λιγότερο δυνατό μαρκάρισμα. Ακόμα λογική εξήγηση δεν έχω δει κι ας το έχω πει 5 φορές.

Αρχικά έμπλεξες τον επόπτη λανθασμένα, ενώ μίλησες και για υπόδειξη του που δεν φαίνεται πουθενά.

Δεν έμπλεξα εγω τον εποπτη. Ο Βαρουχας τον μπλέκει.

Ήταν ο σιδηρόπουλος στημένος; Δε νομίζω..

Σφύριξε ο σιδηρόπουλος όπως όλοι οι διαιτητές που σφυρίζουν τον ολυμπιακό, δηλαδή χεσμένος/επηρεασμένος από όλα τα κέντρα αποφάσεων γύρω του και γενικά από τις καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε και ελάχιστοι αρνούνται; Ασφαλώς.

Νομίζω οτι φάσκεις και αντιφασκεις. Στημένος δεν ηταν αλλά υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεων, η παράγκα, οι εξωγηινοι κτλ κτλ κτλ.

Δεν βάζεις καν την πιθανότητα οτι ο διαιτητής, απλά έκανε κάποια λάθη τα οποία ήταν υπερ της ομάδας που είχε την, ανουσια κατα τα άλλα, κατοχή που ειναι λογικό πως εν τελη θα πάρει σφυρίγματα σε ένα παιχνίδι που γενικά δεν ηταν και...χαλαρό. Πρέπει να υπάρχει πάντα κάποια υπογεια εξηγηση που να εχει να κάνει με υποχθόνιες καταστάσεις.

Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ σαφής για να φάσκω και αντιφάσκω.

Τέλος πάντων, εφόσον δεν έχουμε κάτι παραπάνω μπορούμε να το αφήσουμε εδώ. Νομίζω ότι όποιος είδε τον αγώνα θα εχει ήδη διαμορφώσει την γνώμη του.

Τον επόπτη ο βαρούχας τον αναφέρει για τα οφσάιντ. Εσύ είπες ότι υπέδειξε πέναλτι. Anyway...

Τέλος πάντων, εφόσον δεν έχουμε κάτι παραπάνω μπορούμε να το αφήσουμε εδώ

Αγόρασα φέτος μετά απο προτροπή διάφορων φίλων εδώ ένα παιχνίδι που λέγεται φουτμπολ μάνατζερ.

Η απάντησή σου, μου θυμίζει τις επιλογές που έχεις όταν μιλάς σε ποδοσφαιριστή ή στη διοίκηση και διαφωνείς :P :P :P

Δεν σταματάω γιατί διαφωνούμε.

Σταματάω γιατί αναπαράγουμε τα ίδια χωρίς να λέμε κάτι καινούριο.

Επιπλέον, στο ξαναείπα και το κατανοώ, νομίζω ότι επειδή κάποια πράγματα δεν θέλεις μέσα σου να τα παραδεχτείς, παραφράζεις πολλά.

Χιούμορ κάνω στο τελευταιο ποστ στα πλαίσια του υγιή διαλόγου. Ειναι πασιφανές οτι διαφωνούμε και θεώρησα οτι πρέπει να λήξει όμορφα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

«Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Μπήκε στο κλίμα του αγώνα, δεν δημιούργησε προβλήματα και στα λάθη ήταν υπεύθυνος ο βοηθός. Στο πέναλτι που έδωσε υπάρχει πρώτα επιθετικό του Πέρες στον Τριανταφυλλόπουλου και στη συνέχεια ο Κουτρομπής σπρώχνει τον παίκτη του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά ο Χολέμπας, ενώ έχει κάρτα, κάνει τράβηγμα και θα έπρεπε να τον είχε αποβάλει ο διαιτητής, αλλά μέτρησε και την ψυχολογία της εξέδρας»

Αυτά που λέγαμε. Δεν χρειαζονται οι υπερβολές. Κατευθείαν ο Σιδηρόπουλος βγηκε γαβρος απο κάποιους.

Παντως περα απο μερικες χοντραδες που βγαλαν ματι (οσο και να λεμε το αντιθετο) γενικα δεν τα πηγε ασχημα πιστευω.

Aλλα το foul πριν το penalty και το κλοτσιδι απο πισω στον Αμπειντ που το εδωσε επιθετικο ηταν για γελια. Kαι το 8πλο μαρκαρισμα στον Νανο νομιζω που το δωσε foul στον Ολυμπιακο. Και κανα 2 offside. Δεν ξερω, μεχρι να μπει το goal ελεγα δοξα το Θεο καλη διαιτησια. Μετα στραβωσε λιγο.

Απο κει και υστερα, να λες ελα μωρε και τι εγινε αφου ετσι και αλλιως θα νικαγαμε δεν ειναι λογικη. Δηλαδη επειδη θα νικαγαμε ας νικησουμε με 1-2 αντι για 0-4? 

Επεξ/σία από Αδιαφορος
  • Like 1

Ήρωας ο σιδηροπουλος. Μόνος του πάλευε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο 2ο ημίχρονο.

Τελείως ατσαλα και ξεδιάντροπα πήγε να σπρώξει τον γαβρο, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα. Μπήκε σε υπηρεσία στο 2o ημίχρονο σαν να τον επηρέασε κάποιος. Εμφανίστηκε ένας άλλος διαιτητής, ο σιδηροπουλος που ξέρουμε, που έχει επανηλλημενα βγάλει ανακοινώσεις ο ΠΑΟ.

Αστεία τα ανάποδα σφηριγματα που έδινε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ΜΗΝ είδε το καραμπινάτο φαουλ Μπροστά στην μούρη του αμέσως πριν το πέναλτι.

Ούτε τις πέτρες στον καπινο σε όλο το ματς, και περίμενε σαν την κότα να τελειώσουν τα επεισόδια στην 7 μην διακόψει το ματς και φάει -3 ο γαβρος

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...