Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Συγγνώμη, αλλά το ότι είναι αρχιδιαιτητής δε σημαίνει ότι θα γράφει λογικές ανακολουθίες και θα πρέπει να τις δεχόμαστε επειδή "ο λόγος του έχει μεγαλύτερη ισχύ από το δικό μας".

Δεν είναι ότι θεωρεί πως πριν το πέναλτι δεν προηγήθηκε επιθετικό ή ότι ο Χολέμπας δεν έπρεπε να πάρει κόκκινη. Τα βλέπει, τα αναγνωρίζει, κι όμως επιμένει πως τα λάθη είναι του βοηθού και ο διαιτητής ήταν καλός. Και απορώ: για να πει ότι ήταν μέτριος έστω, τι ακριβώς έπρεπε να είχε κάνει ο Σιδηρόπουλος; Ο όποιος Σιδηρόπουλος. Γράφει στο Βέροια-Απόλλων ότι ο Κομίνης κάνει καλή διαιτησία με χαρισμένες κάρτες; Πώς το ισορροπεί αυτό στο μυαλό του;

Ε, πώς να το κάνουμε, δεν είναι κείμενο με λογικό ειρμό αυτό το πράγμα. Κι ας είναι ο Βαρούχας αρχιδιαιτητής. Αυτό που γράφει δε στέκει. 

• Like 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τα βλέπει, τα αναγνωρίζει, κι όμως επιμένει πως τα λάθη είναι του βοηθού και ο διαιτητής ήταν καλός

Την περίπτωση να ειναι όντως λάθη του βοηθού την έβαλες στο σκεπτικό σου?

Επαναλαμβάνω, τι λόγο έχει να πει κάτι τέτοιο? Θα μπορουσε κάλλιστα να πει οτι ηταν καλός στον αγώνα, αλλά έκανε 2 σοβαρά λάθη. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι με μια τέτοια νίκη. Κανεις δε θα ασχοληθεί ούτε θα τιμωρησει τον Σιδηρόπουλο. Δε το κάνει.

Μήπως όντως θεωρει οτι ο εποπτης έχει καλύτερη θέση στη δεδομένη στιγμή?

Διότι ακομα και στο πέναλτι, ο εποπτης δείχνει την παράβαση.

Γράφει στο Βέροια-Απόλλων ότι ο Κομίνης κάνει καλή διαιτησία με χαρισμένες κάρτες; Πώς το ισορροπεί αυτό στο μυαλό του;

Διότι ειναι μια διένεξη και θεωρεί πως δεν ειναι ανάγκη να καταστρέψει το ματς το οποιο κατα τα άλλα έχει πάει πολύ καλά και να ξεσηκώσει την εξέδρα. Ουσιαστικά τους την χαρίζει. Λάθος αλλά όχι ικανό να του χαλάσει την σχετικά καλή βαθμολογία του.

Για να στο πω και διαφορετικά Snoob.

Είτε το λάθος ειναι του Σιδηρόπουλου, ειτε το επόπτη, ειναι ένα λάθος το οποιο στη δεδομένη φάση, λειτουργησε υπερ του Ολυμπιακου.

Η ένστασή μου ειναι στο οτι βαφτίστηκε ένας διαιτητής "γαβρος", "μαρινακικός".

Βάζω μια κριτική απο κάποιον αρμόδιο, που δεν φαίνεται να έχει κάποιον λόγο να πει ψέμματα.

Το γεγονος των παραβάσεων δεν αλλάζει. Ο βασικος υπαίτιος αλλάζει.

Βάση αυτης της κριτικής, βγαινουν γραφικοι όσοι κατηγορουν τον καλύτερο Ελληνα διαιτητή, ως εντεταλμένο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την περίπτωση να ειναι όντως λάθη του βοηθού την έβαλες στο σκεπτικό σου?

Συγγνώμη, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω: το παιχνίδι το είδες; Το επιθετικό (καβάλημα) γίνεται μπροστά στο διαιτητή. Το ίδιο και η φάση του Χολέμπας. Τι λάθος του επόπτη;

Είναι φαιδρό να πάει ο Βαρούχας και ο όποιος Βαρούχας να φορτώσει στον επόπτη αυτές τις φάσεις. Να πω κάτι οφσάιντ, εντάξει. Αλλά αυτά τα δύο, πώς; Τι να βάλω στο σκεπτικό μου;

Αν καίγεται τόσο ο Βαρούχας να βγάλει το Σιδηρόπουλο άψογο (με αυτές τις δύο γκάφες αποκλειστικά δικής του ευθύνης), αντί να τα φορτώνει στο βοηθό, ας τα φορτώσει στον οφθαλμίατρο του Σιδηρόπουλου, που τυφλό άνθρωπο τον αφήνει να κάνει τα χαρτιά του για διαιτητής.

Μην πάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Ήταν δύο καραμπινάτες αποφάσεις έδρας, με το πέναλτι κυρίως να μην αλλοιώνει το αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο λόγω της αστοχίας του Τσόρι.

Τώρα, θέλεις να τη βαφτίσεις αυτή τη διαιτησία καλή, πατώντας στις ανακολουθίες του Βαρούχα, ελεύθερα. Εγώ, όπως βλέπεις, ούτε βαλτό λέω το Σιδηρόπουλο, ούτε "Μαρινακικό". Λέω πως αυτά τα λάθη είναι δικά του και το να λέμε πως "α, ορίστε, όταν παίζεις δε σου φταίνε οι διαιτητές" δεν στέκει, γιατί ο διαιτητής έκανε μεγαλειώδεις γκάφες.

Άκου "ψυχολογία έδρας". Και αυτά τα λέει αρχιδιαιτητής... Δηλαδή, επειδή χάνουν 0-3, μην τα πικράνουμε άλλο τα παιδιά; Σοβαρολογούμε τώρα;

Το γιατί πάνε κάποιοι να κάνουν αβαβά τις γκάφες, είναι μια άλλη ιστορία.

• Like 2
Δημοσ.
Εγώ, όπως βλέπεις, ούτε βαλτό λέω το Σιδηρόπουλο, ούτε "Μαρινακικό". Λέω πως αυτά τα λάθη είναι δικά του και το να λέμε πως "α, ορίστε, όταν παίζεις δε σου φταίνε οι διαιτητές" δεν στέκει, γιατί ο διαιτητής έκανε μεγαλειώδεις γκάφες.

Αυτο μου αρκεί εμένα.

Το γιατί πάνε κάποιοι να κάνουν αβαβά τις γκάφες, είναι μια άλλη ιστορία.

Θα ήθελα την άποψη σου. Γιατι πιστευεις οτι ο Βαρουχας καλυπτει τις 2 αυτές γκάφες στη δεδομένη φάση?

Ουτως η αλλιώς η βαθμολογία του, ακόμα και με αυτές τις γκάφες, δε θα ηταν χαμηλή. Εντεταλμένος δεν ειναι σίγουρα. Να τον κόψουν απο διεθνή από ένα μέτριο παιχνίδι δε παίζει. Οπότε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο μυαλό του Βαρούχα δεν είμαι. Υποθέτω πως -όπως πολλοί, δυστυχώς- κρίνει εκ του αποτελέσματος: 0-3, καθαρά γκολ χωρίς αμφισβήτηση, η [γκάφα] του πέναλτι δεν οδήγησε σε παρατράγουδα, ο Ολυμπιακός τι να πει, ο Παναθηναϊκός λόγω νίκης δεν εστιάζει εκεί, πάμε παρακάτω.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Ούτε η καλή διαιτησία, ούτε η καλή κριτική της διαιτησίας. Δεν μπορεί να παίζει τέτοια έδρα ο διαιτητής, αν θέλει να ονομάζεται πραγματικά καλός και η διαιτησία του πραγματικά καλή.

Και, γενικά, στην κουβέντα δε θα είχα μπει καν (το βλέπεις, άλλωστε, πως αποφεύγω να γράφω) αλλά είναι εξωφρενική η λογική ανακολουθία του Βαρούχα. Τα λάθη τα βλέπει. Αλλά φταίει ο επόπτης. Κι όπως είπε ο μέγας ρήτωρ Ογουνσότιος Α', "πωτς γκένεν τούτο;"

Κι ο Βαρούχας κι ο Σιδηρόπουλος, λαμπάδα στο μπόι του Τσόρι πρέπει να ανάψουν, που αντί για τα δίχτυα του Καπίνο σημάδεψε τις μπεκάτσες του Φαλήρου.

• Like 1
Δημοσ.

Ουτως η αλλιώς η βαθμολογία του, ακόμα και με αυτές τις γκάφες, δε θα ηταν χαμηλή. Εντεταλμένος δεν ειναι σίγουρα. Να τον κόψουν απο διεθνή από ένα μέτριο παιχνίδι δε παίζει. Οπότε?

Καλό. Δηλαδή πέρα από τα διαιτητικά λάθη, που τα παραδέχεστε και απλώς σας βολεύει να τα ρίχνετε στον επόπτη, ξεχνάμε και την απώλεια του ελέγχου του αγώνα, τη μη διακοπή του, ότι ο πάγκος του ΠΑΟ είχε φύγει και αυτός έλεγε στους παίχτες να μην ακολουθήσουν και ακόμα δεν ξέρουμε και τι τελικά έγραψε στο Φύλλο Αγώνα.

ΑΛΛΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ.

Κατα τ' αλλα , μην τυχόν τον χαρακτηρίσουμε, αυτόν και το σύστημά του Μαρινακικούς και τα budget παίζουν μπάλα.

Καρφώνεστε...

• Like 1
Δημοσ.
απλώς σας βολεύει να τα ρίχνετε στον επόπτη,

Ποιους? Εμένα? Τον γείτονα?

Ο Βαρούχας το είπε όχι εγω.

Καλό ειναι να σταματησουμε τις γενικευσεις.

Δημοσ.

Όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διαιτησία του Σιδηρόπουλου ήταν καλή και παραθέτουν άστοχη  -ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ- κριτική του Βαρούχα για να αποδείξουν τα αναπόδειχτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ποιους? Εμένα? Τον γείτονα?

Ο Βαρούχας το είπε όχι εγω.

Καλό ειναι να σταματησουμε τις γενικευσεις.

Φιλικά τα παρακάτω:

Εσύ δημοσίευσες την άποψη του Βαρούχα. Φαντάζομαι τη δημοσίευσες γιατί συμφωνείς μαζί της. Ή, έστω, συμφωνούσες μέχρι να κάνουμε την κουβέντα για τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς του.

Άλλωστε, στο πρώτο μήνυμα έγραψες: "Αυτά που λέγαμε".

Ε, δεν είναι και τόσο άστοχο να γίνει ο συσχετισμός

• Like 1
Δημοσ.

Όχι Snoob. Με την παράθεση της κριτικής Βαρουχα έθεσα ένα επιχείρημα στο οτι ο διαιτητής δεν είχε σκοπιμότητα να αδικησει τον ΠΑΟ, ουτε ηταν εντεταλμένος οπως υποστηρίχθηκε.

Το "αυτά που λέγαμε" έχει να κάνει με το γεγονός οτι εξ αρχης υποστηριξα οτι ο άνθρωπος έκανε 2-3 βασικά λάθη αλλά τα περι σκοπιμοτήτων ειναι υπερβολές, ειδικά σε ένα ματς που ο ΠΑΟ έπαιξε με αντεπιθέσεις και θα μπορουσε να τον κόβει με οποιαδήποτε αστεία ή μη δικαιολογία.

Απ τη συζήτησή μας, βγήκε το συμπέρασμα οτι ο Βαρούχας έκρινε εκ του αποτελέσματος και κακός ρίχνει κατά την άποψή σου τις ευθύνες στον επόπτη (δε ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε αυτό βέβαια). Από πουθενά δεν προκύπτει όμως ο ισχυρισμός οτι ο διαιτητής είχε σκοπό να αδικήσει τον ΠΑΟ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δημοσ.

Να πω την άποψη μου;

Ήταν ο σιδηρόπουλος στημένος; Δε νομίζω..

Σφύριξε ο σιδηρόπουλος όπως όλοι οι διαιτητές που σφυρίζουν τον ολυμπιακό, δηλαδή χεσμένος/επηρεασμένος από όλα τα κέντρα αποφάσεων γύρω του και γενικά από τις καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε και ελάχιστοι αρνούνται; Ασφαλώς.

Διότι ακομα και στο πέναλτι, ο εποπτης δείχνει την παράβαση.

Cossutius, είπες νωρίτερα ότι ο επόπτης του λέει για το πέναλτι και δεν είναι δική του απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν θυμάσαι καλά, γιατί η φάση είναι πεντακάθαρη στην κάμερα και η απόφαση είναι άμεση και δική του.

(Παρεπιπτόντως ο επόπτης είναι στο απέναντι κόρνερ οπότε και να μην έδειχνε η κάμερα τον σιδηρόπουλο δεν θα μπορούσε να είναι δική του απόφαση.)

Δες στο 4:40

http://www.novasports.gr/LiveWebTV.aspx?a_id=71688&mediaFiletypeid=2&mediafileid=422799&Competition=1713&Team=16641,16625&Week=510

Και σε ρωτάω λοιπόν, πως γίνεται ο ίδιος από τα 10 μέτρα που στέκεται να θεωρεί το χτύπημα στον τριανταφυλλόπουλο ως φυσιολογικό και το σπρώξιμο στον βαλντές αντικανονικό;

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, στέκεται στο ίδιο σημείο και τα δυο μαρκαρίσματα γίνονται με απόσταση 2-3 δευτερολέπτων.

Εγώ την γνώμη μου στην είπα παραπάνω. Εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις την δική σου;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όχι Snoob. Με την παράθεση της κριτικής Βαρουχα έθεσα ένα επιχείρημα στο οτι ο διαιτητής δεν είχε σκοπιμότητα να αδικησει τον ΠΑΟ, ουτε ηταν εντεταλμένος οπως υποστηρίχθηκε.

Το "αυτά που λέγαμε" έχει να κάνει με το γεγονός οτι εξ αρχης υποστηριξα οτι ο άνθρωπος έκανε 2-3 βασικά λάθη αλλά τα περι σκοπιμοτήτων ειναι υπερβολές, ειδικά σε ένα ματς που ο ΠΑΟ έπαιξε με αντεπιθέσεις και θα μπορουσε να τον κόβει με οποιαδήποτε αστεία ή μη δικαιολογία.

Απ τη συζήτησή μας, βγήκε το συμπέρασμα οτι ο Βαρούχας έκρινε εκ του αποτελέσματος και κακός ρίχνει κατά την άποψή σου τις ευθύνες στον επόπτη (δε ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ σε αυτό βέβαια). Από πουθενά δεν προκύπτει όμως ο ισχυρισμός οτι ο διαιτητής είχε σκοπό να αδικήσει τον ΠΑΟ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προφανώς αυτό ήθελες να κάνεις.

Απλά επισημαίνω ότι η άποψη του Βαρούχα μπάζει από πέντε μεριές.

Πάντως, όταν αποφασίσεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς στο ότι φταίει ο επόπτης που ήταν στην απέναντι πλευρά που ο Σιδηρόπουλος κλείνει τα μάτια στο επιθετικό και δίνει πέναλτι αμέσως μετά, το συζητάμε ξανά.

• Like 1
Δημοσ.

Νταξει εδω ο καλοπουλος πηρε 8 για μια φαση που εχει και αυτος ευθυνη τι να λεμε. Παντως και τοτε μεσα σε 15 λεπτα με 2 αποφασεις γυρισε το ματς. Α και επειδη στην γαυρολιγκα κανεις δεν ειναι στημενος να χαιρομαστε τον καλυτερο ελληνα διαιτητη.

Φτασαμε να κανουμε και επιχειρημα το οτι καποιος κερδισε με αυτον τον διαιτητη για να αποδειξουμε οτι δεν ειναι στημενος η αχρηστος.

Δημοσ.
Cossutius, είπες νωρίτερα ότι ο επόπτης του λέει για το πέναλτι και δεν είναι δική του απόφαση

Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Έγραψα:

"Διότι ακομα και στο πέναλτι, ο εποπτης δείχνει την παράβαση."

Το σκεπτικό μου ειναι πως ακόμα και σε ένα πέναλτι, ο βοηθός δείχνει τη παράβαση, είτε τη βλέπει είτε όχι ο διαιτητής. Στη δεδομένη φάση ο διαιτητής το βλέπει αφου ειναι διπλα.

Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο διαιτητής βλέπει μια φάση διεκδίκησης από μια λιγο μεγαλύτερη απόσταση. Εκεί περιμένεις απ τον επόπτη που ειναι πλάγια να λειτουργήσει βοηθητικά. Ο επόπτης δε σηκώνει σημαία παράβασης εκει. Δεν θεωρώ οτι ειναι εσκεμμένη η απόφασή του διαιτητή να μη σφυρίξει φάουλ ούτε βέβαια πιστεύω ΕΓΩ οτι φταίει περισσότερο ο επόπτης. Οπως ειπα και του Snoon παρέθεσα την άποψη του Βαρουχα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...