digimyth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Ψάχνω να βρω πως γίνεται σε μια ακολουθία από χαρακτήρες (λέξεις) να αντικαθίσταται το κάθε γράμμα με κάποιο άλλο σε unicode μορφή. Για παράδειγμα όταν δίνω το "Σ" αυτό να εμφανίζεται ως "®" που αντιστοιχεί στο U+00AE το οποίο το βρήκα εδώ. Για την ακρίβεια πρέπει να κατασκευάσω μια "engine" που να μου "μεταφράζει" ένα κείμενο από τα ελληνικά σε μια αντιστοιχία από χαρακτήρες που έχω επιλέξει. Ουσιαστικά 24 γράμματα με 24 αντιστοιχίες. Αυτό που δε ξέρω είναι το πως θα εμφανίζω αυτούς τους χαρακτήρες. Δηλαδή το χαρακτήρα ® με ποια εντολή θα τον εμφανίσω; (κατά προτίμηση σε php που κατέχω καλύτερα) Ευχαριστώ για όποια βοήθεια.
macabre_sunsets Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 ® = ® Ρίξε μια ματιά εδώ. Η μετατροπή θέλεις να γίνεται καθώς πληκτρολογεί ο χρήστης ή θα κάνει submit και θα μεταφράζεται το κείμενο; Για τον πρώτο τρόπο θέλεις Javascript ενώ για τον δεύτερο γίνεται πολύ εύκολα με PHP και την str_replace.
digimyth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Ω τέλεια! Δε με πειράζει να γίνεται live αλλά αυτά τα 2 χρειαζόμουν, τη λίστα κυρίως και τη συνάρτηση! Thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.