digimyth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, Όταν θέτω το height και width ενός "κουτιού" στο css (πχ ενός div) μπορώ να κάνω πράξεις για να θέσω το height και width; Δηλαδή μπορώ να πω πχ 100%-50px? Πιο είναι το ισοδύναμό του; Θέλω να τοποθετήσω πχ 3 div το ένα ψηλά (top=0) το άλλο αμέσως μετά και το άλλο στο τέλος (footer) αλλά θέλω και τα 3 να πιάνουν στο σύνολό τους το 100% της σελίδας του browser χωρίς να γίνεται scroll. Μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ
macabre_sunsets Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέσω CSS δεν νομίζω να γίνεται αυτό που θέλεις. Από την άλλη, μέσω JavaScript είναι πιο πιθανό να το πετύχεις. Αν θέσεις το ύψος ίσο με 33%, ή οποιαδήποτε άλλη αναλογία θέλεις, δεν σου κάνει;
digimyth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέσω CSS δεν νομίζω να γίνεται αυτό που θέλεις. Από την άλλη, μέσω JavaScript είναι πιο πιθανό να το πετύχεις. Αν θέσεις το ύψος ίσο με 33%, ή οποιαδήποτε άλλη αναλογία θέλεις, δεν σου κάνει; Δεν είναι πολύ πρακτικό αυτό αν αναλογιστείς ότι το footer το θέλω 15px για παράδειγμα και το υπόλοιπο να πιάνει όλο το άλλο μέρος της σελίδας. Με margin και τέτοια δεν γίνεται ε; Το δυσκολότερο κομμάτι της σελίδας μου είναι το css, δε κάνω για designer... :confused:
macabre_sunsets Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Αν τα περιεχόμενα ενός εκ των 2 div είναι μεγαλύτερα από τον διαθέσιμο χώρο δεν θα κάνει αναγκαστικά scroll; Θέλεις το scroll να γίνεται σε κάθε div και όχι σε όλη την σελίδα; Επειδή ίσως μπορείς να παίξεις με position: absolute; και bottom: 0px; ώστε να θέσεις το footer στο τέλος της σελίδας πάντα και μετά βλέπεις για τα άλλα 2 div. O developer είναι υπεύθυνος για το CSS και όχι ο designer, αν δεν κάνω λάθος
digimyth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Αυτό που πραγματικά θέλω είναι περίπλοκο και έχω σκεφτεί ένα τρόπο να το υλοποιήσω που όμως στηρίζεται στην αρχική μου ερώτηση σχετικά με το μέγεθος του παραθύρου... Οπότε ας υποθέσουμε ότι το περιεχόμενο θα είναι 2-3 γραμμές κείμενο αρχικά οπότε και θα χωράει σίγουρα χωρίς scroll. Απλά αυτό που θέλω είναι τα κουτιά της οθόνης να μπορούν να μοιραστούν σε όλη την οθόνη (100%) με δυνατότητα όμως να υπάρχει και fixed μέγεθος πχ του footer. Γιατί ακόμα και 1% να δώσω στο footer αντί px σε μια τεράστια οθόνη θα καταλαμβάνει πολύ μεγάλο χώρο και δε το θέλω αυτό... Αν ο developer είναι υπεύθυνος για το css είναι πολύ κακά νέα. Ελπίζω να κάνεις λάθος.
macabre_sunsets Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Κάτι τέτοιο θέλεις να πετύχεις (ελπίζω να φαίνεται σωστά στον φυλλομετρητή σου);
mixalis8 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 http://headjs.com/ νομίζω πως μ'αυτην την βιβλιοθήκη μπορείς να κάνεις και πράξεις....!! Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά απ'οτι θυμάμαι υπόσχεται πολλά...
_tasos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Υπάρχει επίσης και το less, ένα library που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μεταβλητές μέσα στο css και έτσι να έχεις πιο δυναμικό κώδικα. Δες το στο http://lesscss.org/. Έχει κ αρκετές επιπλέον δυνατότητες και σου δίνει τη δυνατότητα για πολύ καλή οργάνωση του css κώδικα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.