anagnoct Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 2οθονες των 22'' μας κανοουν 44''. Παρεπιπτοντως δεν ισχυει αυτο!
xouzel Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Παρεπιπτοντως δεν ισχυει αυτο! Σωστο. ΤΕΣΣΕΡΙΣ 22αρες χρειαζονται για να κανουν μια 44αρα !!!
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Κάποιοι μπερδεύουν το input lag μιας οθόνης με το response time. Στο βίντεο που έκανε embed ο mastor10, το φαινόμενο της υστέρησης που εμφανίζεται στη μία οθόνη κατά τη μετακίνηση του παραθύρου είναι ξεκάθαρα input lag (όπως το αναφέρει και στο ίδιο το βίντεο) και δεν έχει καμία σχέση με το response time των οθονών. Η δε διαφορά μεταξύ 2 και 5 millisecond είναι τόσο μικρή που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε θα μπορέσει να τη διακρίνει. Ακριβως αυτο. Το input lag που πραγματι φαινεται στο video δεν ειναι 3ms διαφορα αλλα κοντα στα 40-50... Το response time εχει αποτελεσματα στο ghosting οπως σωστα ειπε ο frap.
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Παρεπιπτοντως δεν ισχυει αυτο! Αλλο εννοουσε, μιλησε για οπτικο πεδιο στον οριζοντιο αξονα που ενδιαφερει κυριως στα παιχνιδια. Μαλιστα με τις 2 οθονες διπλα διπλα, εχεις διπλασιο σε μοιρες πεδιο οριζοντιως, που ακομα και με 44αρα ή και με 100αρα δεν θα αλλαζε, θα ηταν οσο ειναι και σε μια 15αρα (δεν αλλαζει οσο μιλαμε για ιδιες αναλυσεις δλδ. Βαζοντας 2 οθονες διπλα διπλα δεν εχεις πλεον 1920πιξελς οριζοντια αλλα 3840 που δεν εχεις με κανεναν αλλο τροπο).
mastor10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 δλδ ποια η διαφορα input lag και του response time
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Για να επανελθουμε στο θεμα μας και επειδη την εχω την οθονη,ο αδερφος μου τη πηρε 50€ δινοντας τη παλια μας Samsung 206BW,απλα κρατηστε τα λεφτα σας για καμμια σοβαρη οθονη. Τα χρωματα της ειναι οτι πιο ξεθωριασμενο εχω δει στη ζωη μου...
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Ποια η διαφορά ? Καμία φυσικά... Marketing με απλά λόγια. Μεγάλη αντίθεση, κλπ, επίσης είναι μείον για μία οθόνη. Contrast http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/apomythopoiisi-texnikon-xaraktiristikon-iso-13406-ii-periptwsi-10880.html Response Time http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/apomythopoiisi-texnikon-xaraktiristikon-iso-13406-ii-periptwsi-11062.html δλδ ποια η διαφορα input lag και του response time Το Input Lag έχει να κάνει με την είσοδο της οθόνης και την επεξεργασία του σήματος και το Response Time, με το πόσο γρήγορα αλλάζουν κατάσταση οι υγροί κρύσταλλοι. nput lag is not to be confused with pixel response time. http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag
rafail1994 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Είναι καλή περίπτωση για αυτούς που δεν έχουν χώρο και χρειάζονται μικρή οθόνη και έχει hd ανάλυση
efo355 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο. Οταν παιζεις ομως και συνεχιζεται -απο ενα μαυρο φοντο κυριως- το παιχνιδι και εχεις 2 οθονες συνδεδεμενες οπως εγω, τοτε την διαφορα θα την καταλαβεις. Η εικονα στην μια οθονη ερχεται πιο γρηγορα απο οτι στην αλλη.Τωρα το καταλαβες;Μαλλον δεν το διατυπωσα καλα πριν. Και να σου απαντησω και στην δευτερη ερωτηση σου. 2οθονες των 22'' μας κανοουν 44''. Καλυτερο οπτικο πεδιο δηλαδη. Ενας που παιζει παιχνδι και κανει αυτο που εκανα και εγω, δεν ρυθμιζει τις οθονες να δειχνουν την ιδια εικονα, αλλα η μια να ειναι η συνεχεια της αλλης.Σαν μια ενιαια οθονη δηλαδη. Ειμαι γραφικος δηλαδη; Λυπάμαι που θα στο πώ αλλά ναι είσαι. Και αυτό που λές δεν έχει να κάνει με το response time της οθόνης. Δε νομίζω η ανθρώπινη όραση να μπορεί να διακρίνει τέτοιες διαφορές.
xristoforos89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Λυπάμαι που θα στο πώ αλλά ναι είσαι. Δεν σε ξερω και απο χθες -και ουτε θα σε μαθω. οποτε να μιλας καλυτερα. Και ποιος εισαι ΕΣΥ που θα κρινεις καποιον χωρις να τον ξερεις; Απο μηνυματα ξερω και εγω πολλα να λεω. Συμμαζεψου λιγακι.
efo355 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δεν σε ξερω και απο χθες -και ουτε θα σε μαθω. οποτε να μιλας καλυτερα. Και ποιος εισαι ΕΣΥ που θα κρινεις καποιον χωρις να τον ξερεις; Απο μηνυματα ξερω και εγω πολλα να λεω. Συμμαζεψου λιγακι. Ο χαρακτηρισμός του γραφικού ήταν γενικός και δεν αναφερόταν σε εσένα αλλά η ερώτηση που μου κάνεις μου δείχνει ότι δεν ξέρεις να ελίσσεσαι σε μια κουβέντα. Δεν έπρεπε να κάνεις ποτέ αυτή την ερώτηση. Με ρώτησες αν είσαι γραφικός οπότε μου έδωσες το δικαίωμα να απαντήσω. Και η απάντηση μου είναι πως Ναι είσαι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Κάποιοι μπερδεύουν το input lag μιας οθόνης με το response time. Έχω συνδεδεμένες μια Sony CRT 17 και μια τρισάθλια Viewsonic 22, και δεν έχω παρατηρήσει input lag. H ViewSonic όμως, έχει τρελό ghosting και ας γράφει 5ms..
MakisCE Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 έλεος ρε συ efo αφήστε το εδώ, δεν υπάρχει λόγος να χαλιέστε
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 @xristoforos89 Φίλε Χριστόφορε, δεν νομίζω ότι κάποιος έχει την διάθεση να σε προσβάλει. Δεν σε γνωρίζει καταρχήν. Το να λέμε ότι υπάρχει διαφορά όμως από τα 2ms στα 5ms, είναι παρατραβηγμένο και αν το θες και διαφορετικά, ειδικά ένας Harcore Gamer δεν θα δει διαφορά και αυτό γιατί ένας τέτοιος Gamer, θα σταθεί στο σενάριο του παιχνιδιού, στο Gameplay και στα γραφικά. Ούτε έχει κολημένη τη μούρη του στο Fraps, ούτε στο πως συμπεριφέρεται η οθόνη, ούτε τι θερμοκρασίες έχει η κάρτα γραφικών. Το ότι κάποιοι τυχαίνει να έχουμε χόμπι πέρα από το Gaming και τους υπολογιστές, δεν συνεπάγεται με το ότι το ένα πάει πακέτο με το άλλο. Αν το δούμε όμως από τεχνικής άποψης και από το θέμα "χόμπι με τους υπολογιστές", τότε δεν υπάρχει διαφορά. Μπορεί να αγοράσει κάποιος μία οθόνη με ένα καλό Panel, σωστά ηλεκτρονικά μέρη, υψηλή ποιότητα κατασκευής και τσουχτερή τιμή. Συνήθως τέτοιες οθόνες έχουν Low Specs, αφού δεν εστιάζουν τόσο στο κομμάτι του Μarketing*, απευθύνονται ας πούμε στην αφρόκρεμα των High End Users και φυσικά αποδίδουν φανταστικά όμορφα! * Οι μετρήσεις τους είναι πιο σωστές από τη στιγμή που απευθύνονται σε μερίδα χρηστών που γνωρίζουν, άρα είναι δύσκολοι στόχοι προς εκμετάλλευση. Όπως για παράδειγμα η μέτρηση της αντίθεσης και του Response Time. Από την άλλη μεριά, φθηνότερες λύσεις, έχουν σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του αγοραστή με φανταχτερά αυτοκόλλητα, αντιθέσεις που έχουν από πίσω τους αρκετά μηδενικά για εντυπωσιασμό, με Response Time 2ms, κλπ... Καταρχήν όταν βλέπουμε 2ms, γνωρίζουμε αυτόματα ότι πρόκειται για TN Panel. Προσωπικά τα προτιμώ λόγω κόστους απόδοσης. Δεν με απασχολεί να έχω τόσο τέλεια ποιότητα, αφού αφενός μου φαίνεται μια χαρά, αφετέρου για παιχνίδια... παίζω στη TV. Συνοψίζοντας, ας μην γινόμαστε έρμαια των εταιριών και του Marketing. Υ.Γ.: Θυμάμαι ρε παιδιά που είχα πάρει κάποιο χειριστήριο ασύρματο για το PC (Μπορεί και το Logitech Wireless Rumblepad) το οποίο έγραφε τη συχνότητα με την οποία επικοινωνεί με τον δέκτη και δίπλα έγραφε κάτι του Style, "Super Duper ταχύτητες, με αυτή τη φοβερά μεγάλη συχνότητα, θα απολαμβάνεται τα παιχνίδια με πολύ άμεσο και γρήγορο χειρισμό" και κάτι τέτοια αστεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.