Προς το περιεχόμενο

Lg 21.5'' LED οθονη pc

xristoforos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την εχει ενας φιλος μου, αλλα οχι ακριβως αυτην αλλα το μοντελο με hdmi.

Led ειναι,full hd ειναι,5ms εχει..

Αν ηταν στα 2ms θα ηταν κορυφη..

Δημοσ.

Την εχει ενας φιλος μου, αλλα οχι ακριβως αυτην αλλα το μοντελο με hdmi.

Led ειναι,full hd ειναι,5ms εχει..

Αν ηταν στα 2ms θα ηταν κορυφη..

Ποια η διαφορά ?

Δημοσ.

Ο χρονος αποκρισης ειναι.

Στα παιχνιδια, ενας φανατικος gamer θα δει την διαφορα.

πχ εγω στο desktop μου ειχα 2 οθονες συνδεδεμενες.Μια με 2 και αλλη μια με 5 ms αποκριση.

Οταν ξεκιναγα το παιχνιδι, αυτη των 2 ms ηταν παντα ενα βημα πιο μπροστα απο οτι αυτη των 5ms.

Δημοσ.

Ποια η διαφορά ?

Καμμία διαφορά. Οποιος πει ότι βλέπει lag στα 5 ms είναι το λιγότερο γραφικός. Για να δεις lag πρέπει το panel να ξεπερνά τα 30 ms. Εδώ κόσμος παίζει με τηλεοράσεις στα 50 ms και η καθυστερηση είναι ορατή μόνο σε κάτι fps.

Δημοσ.

πχ εγω στο desktop μου ειχα 2 οθονες συνδεδεμενες.Μια με 2 και αλλη μια με 5 ms αποκριση.

Οταν ξεκιναγα το παιχνιδι, αυτη των 2 ms ηταν παντα ενα βημα πιο μπροστα απο οτι αυτη των 5ms.

Ποιός ο λόγος να έχει δυο οθόνες συνδεμένες;

Επίσης μέχρι τα μάτια σου να προλάβουν να κοιτάξουν από τη μια οθόνη στην άλλη τα 3 ms έχουν περάσει ανεπιστρεπτί....

Και άντε να πω ότι βλέπεις διαφορά. Οταν παίζεις με το monitor των 5 ms νιώθεις ότι υπάρχει καθυστέρηση στις εντολές σου από το ποντίκι ας πούμε;

Με τρομάζεις :confused:

Δημοσ.

Ποιός ο λόγος να έχει δυο οθόνες συνδεμένες;

Επίσης μέχρι τα μάτια σου να προλάβουν να κοιτάξουν από τη μια οθόνη στην άλλη τα 3 ms έχουν περάσει ανεπιστρεπτί....

Και άντε να πω ότι βλέπεις διαφορά. Οταν παίζεις με το monitor των 5 ms νιώθεις ότι υπάρχει καθυστέρηση στις εντολές σου από το ποντίκι ας πούμε;

Με τρομάζεις :confused:

Δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο.

Οταν παιζεις ομως και συνεχιζεται -απο ενα μαυρο φοντο κυριως- το παιχνιδι και εχεις 2 οθονες συνδεδεμενες οπως εγω,

τοτε την διαφορα θα την καταλαβεις. Η εικονα στην μια οθονη ερχεται πιο γρηγορα απο οτι στην αλλη.Τωρα το καταλαβες;Μαλλον δεν το διατυπωσα καλα πριν.

Και να σου απαντησω και στην δευτερη ερωτηση σου.

2οθονες των 22'' μας κανοουν 44''. Καλυτερο οπτικο πεδιο δηλαδη. Ενας που παιζει παιχνδι και κανει αυτο που εκανα και εγω, δεν ρυθμιζει τις οθονες να δειχνουν την ιδια εικονα, αλλα η μια να ειναι η συνεχεια της αλλης.Σαν μια ενιαια οθονη δηλαδη.

Καμμία διαφορά. Οποιος πει ότι βλέπει lag στα 5 ms είναι το λιγότερο γραφικός. Για να δεις lag πρέπει το panel να ξεπερνά τα 30 ms. Εδώ κόσμος παίζει με τηλεοράσεις στα 50 ms και η καθυστερηση είναι ορατή μόνο σε κάτι fps.

Ειμαι γραφικος δηλαδη;

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον παρατηρείς το lag των drivers να ανανεώσουν το διευρυμένο desktop παρά των ms των οθονών (παίζει βέβαια πως μετράνε και τα ms οι διάφοροι κατασκευαστές...).

Συμβαίνει το ίδιο εάν αλλάξεις τις οθόνες θύρα; Δλδ, συνδέσεις αυτή που είναι τώρα ας πούμε στην έξοδο VGA1 της κάρτα σου στην VGA2 και το αντίστοιχο;

Τα ms μετράνε κυρίως στο "ghosting" μιας και τα pixels τείνουν να σβήνουν πολύ πιο αργά απ' ότι ανάβουν και επιπλέον η εντύπωση του φωτεινού που σβήνει "μένει" περισσότερο.

Lag επίσης μπορεί να υπάρξει από οποιαδήποτ ψηφιακή επεξεργασία μπορεί να εφαρμόζει η οθόνη στο σήμα πρωτού το απεικονίσει (βλέπε πχ TV με ειδικές ρυθμίσεις "game"). Διαφορετικές οθόνες, διαφορετική επεξεργασία -> διαφορετικό lag.

Δημοσ.

To γνωρίζω ...Τώρα πως ο φίλος μας από πάνω καταλαβαίνει τόσο πολύ τη διαφορά τον 3ms δε γνωρίζω .. :P

Δεν νομιζω να ανεφερα καπου οτι ειναι τεραστια η διαφορα.

Επι λεξει ειπα ''Στα παιχνιδια, ενας φανατικος gamer θα δει την διαφορα.''

Το ''τοσο πολυ'' απο που το βρηκες, δεν γνωριζω.

Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον παρατηρείς το lag των drivers να ανανεώσουν το διευρυμένο desktop παρά των ms των οθονών (παίζει βέβαια πως μετράνε και τα ms οι διάφοροι κατασκευαστές...).

Συμβαίνει το ίδιο εάν αλλάξεις τις οθόνες θύρα; Δλδ, συνδέσεις αυτή που είναι τώρα ας πούμε στην έξοδο VGA1 της κάρτα σου στην VGA2 και το αντίστοιχο;

Ισως να ειναι και αυτο που αναφερεις σχετικα με τους drivers, αλλα δεν το εχω ψαξει καθολου για να σου πω την αληθεια.

Οσον αγοτα την δευτερη τοποθετηση σου, σχετικα με την διαφορετικη συνδεσιμοτητα, ναι το εχω συνδεσει με καθε πιθανο τροπο (vga,dvi,hdmi)και τα ιδια αποτελεσματα ειχα.

Ps:Δεν εχω κανενα 6μηνο desktop. Πλεον δεν με ενδιαφερουν τα ms.Πληροφοριακα και μονο το ανεφερα,απο την δικη

μου εμπειρια.

Δημοσ.

το ειχα κανει και εγω με τη παλια τη 17αρα με τη νεα την 22αρα οταν επαιζα wic στη μια οθονη επεζα και στη αλλη ειχα το χαρτη... αυτα ηταν

τωρα για να καταλάβετε πιο καλα τη διαφορα 5ms me 2ms δειτε αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=TjePCW02U78

Δημοσ.

Επειδη το βιντεο δεν εμφανιζεται -καποιο περιοριστικο μετρο θα εχει-

οποιος θελει να δει την διαφορα που λεω ας παει στο www.youtube.com και στην αναζητηση να βαλει

2ms vs 5ms response time

Ειναι το πρωτο βιντεο.

Δημοσ.

Κάποιοι μπερδεύουν το input lag μιας οθόνης με το response time.

Στο βίντεο που έκανε embed ο mastor10, το φαινόμενο της υστέρησης που εμφανίζεται στη μία οθόνη κατά τη μετακίνηση του παραθύρου είναι ξεκάθαρα input lag (όπως το αναφέρει και στο ίδιο το βίντεο) και δεν έχει καμία σχέση με το response time των οθονών.

Η δε διαφορά μεταξύ 2 και 5 millisecond είναι τόσο μικρή που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε θα μπορέσει να τη διακρίνει.

Δημοσ.

Η δε διαφορά μεταξύ 2 και 5 millisecond είναι τόσο μικρή που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε θα μπορέσει να τη διακρίνει.

Μιλαμε για .... 3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ. Ποιος ειναι ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ που να πιασει τη διαφορα στον αερα..... δεν ξερω. Ο Superman μηπως ;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...