Προς το περιεχόμενο

Τι προβλήματα αποκτάς με το Wifi...

skipperas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες θέλω τα φώτα σας..

Ο από πάνω έμαθα πρόσφατα ότι μου κλέβει το ίντερνετ!Το χω κλειδωμένο κανονικά,αλλά έκανα μια φορά τη βλακεία και μπήκα απτό laptop του στο δικό μου και κράτησε το κωδικό!Ποίο είναι το θέμα μου τώρα..δε θέλω να μπαίνει στο δικό μου!Θα μου πείτε οκ τι το σκέφτεσε,άλλαξε κωδικό!

Εμ εκεί είναι το θέμα..δε θέλω να καταλάβει ότι άλλαξα κωδικό,μιας και είναι "συγγενικό" πρόσωπο αυτός!Οπότε είναι λίγο λεπτό το ζήτημα!

Υπάρχει καμιά λύση στο θέμα?

Αυτή τη στιγμή έχω κλείσει το ασύρματο..και άκουσον άκουσον με πήρε να ανοίξω το router!!!

Το θέμα είναι ότι το χρειάζομαι το ασύρματο για κινητό και ps3!Τι κάνω ???

Μένω και σε χωριό και δεν έχει άλλα ασύρματα,κανά ξεκλείδωτο να μπει να τελειώνουμε!

Αν γινόταν να βλέπει το wifi μου,να μπαίνει με τον κωδικό μου,αλλά να μην έχει ίντερνετ θα ήταν το ιδανικότερο!!! ^_^

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Δες την mac του υπολογιστη με τον οποιο συνδεεται και απεκλεισε την απο το router σου.Σαν εξτρα μετρο-γιατι παλι θα μπορει να μπει απο αλλο υπολογιστη αφου γνωριζει τον κωδικο-φτιαξε μια λιστα με τις επιτρεπομενες mac στο router σου(αν δεν γνωριζεις επι του θεματος,ανοιξε για αρχη το manual του router σου και οτι απορια εχεις post it εδω).

Να ξερεις παντως πως δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να "πειραξει" καποιος τη mac address του(mac spoofing) και να μπει σε δικτυο που ως ασφαλεια χρησιμοποιει μονο mac address lists.

Ο ασφαλεστερος τροπος φυσικα ειναι η αλλαγη κωδικου οπως γνωριζεις και ο ιδιος.

Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρει τέτοια ψαγμένα πράγματα ο τύπος,οπότε σαν λύση είναι καλή!Δηλαδή θα μπαίνει αλλά δεν θα έχει ίντερνετ έτσι ??? Τον κωδικό δεν τον ξέρει,είναι αποθηκευμένος στο laptop του από βλακεία μου!Απλά δε θέλω να καταλάβει ότι άλλαξα κωδικό!

Όποτε,για αρχή θα φτιάξω εγώ μια λίστα με τις επιτρεπόμενες mac,μιας και για να δω την mac του πρέπει να συνδεθεί σε μένα σωστά?

Του ps3 και του iphone που έχω από που θα τις δω?στα settings του ρούτερ ε?

Ή όλες οι mac είναι ήδη αποθηκευμένες στο ρούτερ μου ?

Οπότε όταν λείπει θα γίνει η δουλειά χεχε!

• Moderators
Δημοσ.

Το thomson που εχω κραταει λιστα με οτι συσκευη εχει συνδεθει/ειναι συνδεδεμενη με το δικτυο και προφανως φαινονται και οι mac addresses.Διαλεγεις ποιες θελεις να κοψεις ή ακομα καλυτερα ποια θελεις να μπαινουν στι δικτυο και φτιαχνεις την λιστα σου αναλογως.

Πες μας τι router εχεις και διαβασε το manual,δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολη διαδικασια.

Δημοσ.

Έχω ένα linksys WAG120N αλλά απότι είδα δεν έχει κρατήσει καμία διεύθηνση mac!

Όποτε ανοίγω το ασύρματο,συνδέομαι με τις συσκευές που θέλω,φτιάχνω την λίστα μου και είμαι άνετος και ωραίος!

Απλά αυτό που δεν μου απάντησες είναι το 1ο έρωτημα,αν θα μπαίνει και απλά δεν θα έχει ίντερνετ,γνωρίζεις??

Βέβαια μόλις σκέφτηκα και άλλη λύση,πιο μπακαλίστικη!

Αλλάζω κωδικό,αλλάζω όνομα σε στυλ γιώργοσ-νατάσσα που ουδεμία σχέση έχουν με μένα και είμαι gg!

Θα νομίζει ότι είναι κανένα γειτονικό!χαχα!(βέβαια θα παραμείνω στην αρχική ιδέα)

Δημοσ.

Βέβαια μόλις σκέφτηκα και άλλη λύση,πιο μπακαλίστικη!

Αλλάζω κωδικό,αλλάζω όνομα σε στυλ γιώργοσ-νατάσσα που ουδεμία σχέση έχουν με μένα και είμαι gg!

Θα νομίζει ότι είναι κανένα γειτονικό!χαχα!(βέβαια θα παραμείνω στην αρχική ιδέα)

Ε και???Πάλι θα σε πάρει τηλέφωνο να ανοίξεις το router!!!!

Η λύση που σου προτείνει ο gio είναι η καλύτερη....βέβαια ..μπορεί πάλι να σε ενοχλεί για το ότι δεν μπορεί να σερφάρει ενώ έχει συνδεθεί με το router σου.....και πάει λέγοντας.... "δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ ανέβει στο κρεββάτι" λέει ο σοφός λαός!!!

Ένα φλας που μου ήρθε τώρα αλλά δεν ξέρω αν γίνεται (ίσως κάποιος να ξέρει πρακτικά αν γίνεται)με κάποιου είδους limiter να του περιόριζες το bandwith πχ στο 1kb...και αν σε ρωτήσει γιατί αργεί τόσο...τον αρχίζεις με τα κλασσικά...."άσε σέρνεται ο πάροχος,ούτε σελιδα δεν μπορώ να ανοίξω κτλ κτλ" και είσαι κύριος.

• Moderators
Δημοσ.

Απλά αυτό που δεν μου απάντησες είναι το 1ο έρωτημα,αν θα μπαίνει και απλά δεν θα έχει ίντερνετ,γνωρίζεις??

Mου διεφυγε!Εδω μαλλον θα χεις"προβλημα".Κανε μια δοκιμη με τη mac του iphone σου για να δεις αν μπορεις να μπεις στο δικτυο.Υποθετω πως δεν θα σου επιτραπει η εισοδος.

Τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα.

Δημοσ.

Οκκ όλες οι δοκιμές θα γίνουν πιο μετά ή αύριο!

Κοιτάξτε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μπαίνει,απλά ξενέρωσα με τον τρόπο του.

Οκ ρε φίλε δεν παίρνεις τον άλλο τηλ και του λες πολύ προκλητικά άνοιξε το,σου κλέβω το ίντερνετ κλπ!

Ε εκεί σπάστηκα άγρια!

A και δεν σας είπα το καλύτερο!Ο τύπος έχει κανονικά σύνδεση adsl αλλά για κάποιο λόγο του έχει χαλάσει κάτι και δεν συνδέεται!Και αντί να πάει να το φτιάξει μπαίνει σε μένα...είναι ντροπαλούλης μωρέ! ^_^

Γενικά η κατάσταση είναι μεγάλο δράμα σε αρκετά θέματα!

• Moderators
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που πηγε να το περασει κατω απο το τραπεζι και δεν εχει παρει ποτε αδεια απο σενα,δεν θα το συζητουσα στη θεση σου.

Αλλαγη password και μετα το παιζεις χαζος οπως το παιζει αυτος τωρα: "μα δεν εχω αλλαξει τιποτα!".

Δημοσ.

Eπίσης μπορείς να του ορίσεις χρονοδιάγραμμα :P Πχ 5 λεπτα την μέρα ίντερνετ :P έτσι για σπάσιμο :) Mε το που τελειώνουν τα 5 λεπτά του δεν θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ :P

Δημοσ.

Εαν βαλεις λιστα στο ρουτερ με mac address και κωδικο (ετσι εχω το δικο μου Linksys Wag354) τοτε δεν θα μπορει καν να συνδεθει στο δικτυο.

Δεν ειναι λεπτο το ζητημα, τι παει να πει οτι ειναι συγγενης σου; Πιστευω οτι πρεπει να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα μαζι του. Εσυ εισαι ο χαζος η ο πλουσιος που πληρωνεις και ο αλλος το εχει τσαμπα; Ξερεις ποιον θα κυνηγησουν εαν ο συγγενης σου κατεβαζει τιποτα παρανομα; Μαντεψες;

Δημοσ.

Αφήστε τα..όταν ο άλλος δεν έχει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και κατανόηση ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό,όταν συμπεριφέρεται σαν ένα μεγάλο μωρό,από κει και πέρα τι να πει κανείς!

Σήμερα το ανακάλυψα,και σήμερα κιόλας του το ξέκοψα!

orck έχεις δίκιο σε αυτό που λές!Και το θέμα είναι ότι και αυτός πληρώνει την δική του σύνδεση!!!Εκεί να δεις γέλια!! :-D

εγώ αυτό που θέλω να πετύχω είναι να αξιωθεί να φτιάξει το δικό του!Μετά αλλάζω κωδικό και άντε γειά!

δεν είναι και τόσο δύσκολο ένα τηλεφωνάκι στον οτε!

Είναι να μη μλπέξεις μωρέ..και δεν είναι και καλό να μη μιλιέσαι στο "ίδιο" σπίτι..

Δημοσ.

skipperas στη θέση σου θα του έλεγα οτι ανεβαίνω τώρα να κοιτάξουμε και να φτιάξουμε τη σύνδεση σου γιατί το να μοιράζομαι τη δική μου είναι παράνομο (με βάση τη συμφωνία που έχεις υπογράψει) και αμα το καταλάβουν θα μου την κόψουν. Απλά κατανοητά και χωρίς την ανάγκη να του πεις κατάμουτρα (αν και του αξίζει) «Ρε γύφτουλα!»

Αλήθεια δεν μετατρέπουμε το ερώτημα σου στο πως θα φτιάξεις τη σύνδεση του γείτονα; Μπορείς να συνδεθείς στο δικό του wireless;

Δημοσ.

skipperas στη θέση σου θα του έλεγα οτι ανεβαίνω τώρα να κοιτάξουμε και να φτιάξουμε τη σύνδεση σου γιατί το να μοιράζομαι τη δική μου είναι παράνομο (με βάση τη συμφωνία που έχεις υπογράψει) και αμα το καταλάβουν θα μου την κόψουν. Απλά κατανοητά και χωρίς την ανάγκη να του πεις κατάμουτρα (αν και του αξίζει) «Ρε γύφτουλα!»

Αλήθεια δεν μετατρέπουμε το ερώτημα σου στο πως θα φτιάξεις τη σύνδεση του γείτονα; Μπορείς να συνδεθείς στο δικό του wireless;

φίλε μου σε κάθε άλλη περίπτωση πίστεψε με αυτό θα έκανα!Τώρα εχω νευριάσει απίστευτα!Απλά σε μερικούς αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά!Θα μου πείς οκ και για ένα wifi όλα αυτά,σιγά το πράμα!Το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο αυτό!Τέλος πάντων,Δε ξέρω ίσως εν τέλη να κάνω αυτό που λες!

Απ'ότι θυμάμαι είχα κάνει μια προσπάθεια να του το φτιάξω με reset κλπ αλλά τζίφος!

Μπορώ να συνδεθώ,κλειδωμένο το χει με default κωδικό,αλλά είναι σαν να μην έχει ίντερνετ!

Δεν έχω και πολλές γνώσεις επί του θέματος όμως!

Προτιμώ όμως να κάτσει να το ψάξει μόνος.Αρκετά έχω κάνει!

Δημοσ.

Κοίτα ... η κοινή λογική λεει οτι τον κράζεις. Η «συγγενική» λογική λεει οτι ακολουθείς την διπλωματική τακτική για να λυθεί το πρόβλημα. Εσυ επιλέγεις.

Αν μπορείς να συνδεθείς στο router του, τότε το wireless δουλεύει οπότε ας επικεντρωθούμε αν έχει πρόβλημα με τη σύνδεση του. Είσαι σίγουρος οτι πληρώνει τη συνδρομή του και δεν του το έχουν κόψει;

Αν έχετε την ίδια εταιρεία παροχου internet κάνε το εξής κόλπο. Βάλε (χωρίς να το ξέρει βέβαια) τα δικά σου στοιχεία (login, pass, ρυθμίσεις) για να δεις αν μπορείς να συνδεθεί ο δικός του router στο internet. Αν μπορεί να συνδεθεί με τα δικά σου στοιχεία, τότε είτε έχει χάσει τον κωδικό του, είτε δεν πληρώνει. Στο πρώτο τον αναγκάζεις να πάρει τηλέφωνο τον παροχο και να βρει λύση. Στο δεύτερο του λες έμμεσα οτι αμα ειναι να μοιράζεστε το internet θα μοιράζεστε και τα έξοδα και οτι θες (ακατέβατα) 25 ευρώ κάθε 1η του μήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...