Προς το περιεχόμενο

Μερικώς κατεστραμμένο χαρτονόμισμα

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία μόλις βρήκα τρόπο να διπλάσιάσω τα λεφτά μου.

Θα τα σχίζω περίπου στην μέση ώστε να θεωρείται 50% και θα πηγαίνω σε τράπεζες.

Δεν νομίζω να κάνουν εμβαδομέτρηση και να μου πούνε ότι είναι 49,5%

Χεχεχεεχ! Καλή η ιδέα σου αλλά σε πρόλαβαν! Μάλλον δε διάβασες το άρθρο και όλα τα post. Στην ειδική περίπτωση που το χαρτονόμισμα είναι κομμένο στο 50% (ή έστω κοντά στο 50%) είσαι υποχρεωμένη να αποδείξεις ότι το άλλο 50% έχει καταστραφεί.

Επίσης να σημειώσω κάτι που δεν έχει αναφερθεί αλλά φαντάζομαι είναι κατανοητό. Τα λεφτά που κρατάμε στα χέρια μας δεν μας ανήκουν ως υλικά παρά μόνο ως αξίες. Δηλαδή, το χαρτί ενός χαρτονομίσματος παραμένει κρατικό και δημοσίας χρήσης και αν πχ. το κάψουμε (εκτός του ότι χάνουμε λεφτά! :P ) είναι σαν να καταστρέφουμε κρατική περιουσία. Άρα οφείλουμε να τα σεβόμαστε ως αντικείμενα και φυσικά η ιδέα να πάμε στην τράπεζα με ένα χαρτονόμισμα όμορφα κομμένο σχεδόν στη μέση σαν από ψαλίδι δεν συνιστάται...! :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Βάσική προυπόθεση (ίσως πέρα απότ οτ %) είναι νομίζω ο σειριακός αριθμός να είναι αύθαρτος. Για αυτό και μόνο το λόγο τα 400 δεν γίνονται 500 !!!

it's a art :fear:

Δημοσ.

ακούστηκε και κάτι για πλαστά στη Πάτρα μέσα στις γιορτές.

Την πρώτη μου μέρα στη σχολή που έδωσα το τελευταίο μου 20ευρω το περιεργάζονταν 10 λεπτά οι κοπέλες στο κυλικείο και τελικά δεν το δέχτηκαν. Αμέσως μετά το πήγα σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων και πέρασε αμέσως τον ''έλεγχο''.

Τα ευρώ μέσα σε 10 χρόνια έχουν φθαρεί πάρα πολύ, και καθημερινά όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Κάτι πρέπει να γίνει μ'αυτό.

Δεν γίνεται επειδή έχεις μικρή τσέπη και τα διπλώνεις να έχεις κάθε φορά πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά η τελευταία πρόταση μου άρεσε γιατί έχει και αλληγορική σημασία... :lol: :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...