Προς το περιεχόμενο

Καινούρια κάρτα ήχου

ivdimentia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά. Πιστεύω πως έφτασε επιτέλους η ώρα να αλλάξω την κάρτα ήχου μου. Μέχρι τώρα ήμουν πιστός στην Creative αφού η 2zs platinum pro που χρησιμοποιούσα, αποδείχθηκε διαμάντι. Αλλά βλέποντας τα νέα μοντέλα της εν λόγω εταιρείας απογοητεύτηκα. Έτσι έστρεψα την προσοχή μου στην Asus. Το θέμα είναι όμως ότι με την συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχω καθόλου εμπειρία στο θέμα του ήχου. Έτσι θα ήθελα τη γνώμη σας για τις παρακάτω κάρτες καθώς επίσης και τι διαφορές έχουν. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το θέμα της μουσικής, χωρίς όμως να με αφήνει αδιάφορο το θέμα surround, ταινίες κλπ. Τα ηχεία μου είναι τα Logitech z5500, οπότε θα ήθελα να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση. Η τιμή δεν είναι θέμα. Απλά θέλω την καλύτερη επιλογή απο τις δύο asus. (το έξτρα bundle που έχει η μία εκ των δύο, το έχει και η άλλη απλά πωλείται ξεχωριστά. Οπότε η τιμή τους είναι ίδια.) Ευχαριστώ.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=QY0Ud4MG0DMfXNiQ&templete=2

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=zCDHPnfR1jymHK2f&templete=2

Δημοσ.

Έχω καιρό να ακολουθήσω τις εξελίξεις, πάντως θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αυτήν:

http://www.auzentech.com/site/products/x-meridian2g.php

Η παλιά Meridian ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε από ποιότητα ήχου, αλλά η Oxyzen σταμάτησε να στέλνει chip (Αποκλειστική συνεργασία με Asus) και για αυτό σταμάτησε ηα παραγωγή της κάρτας.

Τώρα μάλλον συνεργάστηκαν πάλι και έβγαλε την ίδια (σχεδόν) κάρτα ξανά στο εμπόριο.

Δημοσ.

Καλησπερα σας αν και βλεπω 2009 εδω σημερα εχουμε 2011 τεσπα ελπιζω καποιος να βρεθει να τα πουμε. Λοιπον,

να μπω στο θεματακι: απλα κατι ισως πρεπει να κανω για να βελτιωσω τη μουσικη βρε παιδια (κατα το πληστον mp3).

Για να ξηγησω καλυτερα πως ακουω τα μπιτια μου : λαπ-τοπ (ACER ASPIRE.. entertainment να το πω το κακομοιρο, realtek high definition audio και λοιπα)και dvd home cinema LX3600D που ειχα παρει πριν πολλα χρονια!!! Δεν το χρεισημοποιω για να βλεπω εργα, μονο ραδιοφωνο (που ειμαι κομπλε) και εδω ειμαστε........ΗΧΟ/ΜΟΥΣΙΚΗ!!!!

ΣΥΝΔΕΣΗ: ενα καρφακι στην μαυρη υποδοχη (το λαπτοπ εχει μβλε-ροζ-μαυρο) και δυο αναλογικα για τη φετα (πισω απο το dvd drive δηλαδη)στην αλλη ακρη. Εκει εχει: LINE OUT και AUX IN. Ο ηχος βγαινει μονο απο τα AUX IN ασπρο και κοκκινο. Τα ηχεια ειναι τα μανισια του dvd (5,1 surround) αλλα εγω την ακουω STEREO χρεισημοποιοντας μονο τα front right kai front left (και το γουφερ φυσικα) εχει επιλογη.

Τεσπα για να μην γινομαι πολυ γραφικος, απο το πρωι ψαχνω καρτες ηχου εξωτερικες, εχω βρει ολες τις γνωστες στην αγορα πχ. αυτες για games-movies- music etc.. αλλα στο τελος ρωτησα στο πλαισιο (απο θεσσαλονικη μερια ειμαι) και μ ειπαν τι να την κανω την εξωτερικη αμα δεν θελω ηχογραφισεις - καναλια - μικροφωνα και ολα αυτα για στουνιο φαση δηλαδη στο σπιτι. ΟΧΙ βρε παιδια, ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΛΩ...!!

Αξιζει να παρω εξωτερικη καρτα ηχου? και επιπλεον ηχεια?

.....Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΣΕΤ ΗΧΕΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ??????

Δημοσ.

Δε χρειάζεσαι κάρτα, άλλα ηχεία χρειάζεσαι... Σε τελικά ανάλυση, ο ήχος έρχεται από τα ηχεία! Δεν ξέρω το bugdet σου, αλλά και για μία καλή κάρτα τόσα περίπου θα έδινες, ΙΔΟΥ λοιπόν ένα σετ που θα σε καλύψει απόλυτα με τις ηχητικές αρετές σου.

Το 730 έχει ιδιους δορυφόρους, αλλά επιπλεόν διαθέτει το γνωστό high-class subwoofer με τους dual passive-radiators και το 10άρι active sub. Έξοχο κομματι αυτό το sub... :rolleyes:

Δημοσ.

Πολυ ωραιο η τιμη μονο με γαργαλαει....μονο που ειναι ολο απο ξυλο με θυμιζει τις φετες που ειχα teckniks να ακουω smooth criminal χαχα. Τι να πω ωραια φαινονται στο ματι και δυο κομματια, στα αυτια ομως?

Δημοσ.

Διαφοροποιούνται αισθητά στον τομέα αυτό από όλα τα "κατεστημένα" προϊόντα (Logitech, Creative, Teufel, etc) και σε όλα τα reviews διακρίνονται για τρία πράγματα: ποιότητα κατασκευής, ποιότητα ήχου και ποιότητα μπάσου. Τα s550 τα είχα ακούσει πέρσι στη Γερμανία, απλώς εκπληκτικό σετ! Τα είχα πάρει όλα με τη σειρά, από Bose μέχρι ότι τελευταίο πλαστικούρι που πωλούνταν στα υπερκαταστήματα και μπορούσα να το ακούσω επιτόπου. Εντάξει, έβαλε Bose και Jean Michel Jarre (Beijing Concert) και πήγα περίπατο. Αλλά μετά, το σετ με το οποίο κόλλησα καμιά ωρίτσα ήταν το s550 (δλδ το 5.1 του 2.1 για το οποίο μιλάμε). Πολύ πολύ πολύ καλό, σίγουρα δεν κατάφερνε να σε βάλει "μέσα" στη μουσική όπως τα Bose (έκαναν και 800€, έτσι?!) με τα μαγικά τους, αλλά για συμβατικό σετ των 330€, τσάκιζε τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες! Είχε βάλει το Μονομάχο, εκεί στα πρώτα λεπτά έχει τις σκηνές μάχης με τα βέλη να νομίζεις ότι σε διαπερνάνε και τις πύρινες μπάλες να νομίζεις ότι σκάνε εκεί μπροστά σου... Very exciting!

Προτίμησέ τα και θα με θυμηθείς, είναι κάτι που θα κρατήσεις για καιρό. Στο Ελλάντα το όνομα δεν είναι και πολύ γνωστό, αλλά την ευρωπαϊκή αγορά την έχουν κατακτήσει (δικαίως) σε χρόνο λίγων ετών.

Και τα s330 δείχνουν ενδιαφέροντα, αλλά μας έχει φάει το downsizing... Μικρότερα σασί στους δορυφόρους, μικρότερο σασί στο σαμπ κτλ κτλ κτλ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...