Μαρακι! Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 οκ νομιζω πως το εχω..!!!Νομιζω....δεν νομιζω να εχω καποιο αλλο προβλημα....!!!ΑΑΑΑΑ!!!εχω και αλλη ερωτητη...!!!αν αυτο αρχιζω να το κανω και σε αυτην την μπαταρια που εχω...λετε να γιανει???(που λεει και ο παππους )
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 αν αυτο αρχιζω να το κανω και σε αυτην την μπαταρια που εχω...λετε να γιανει???(που λεει και ο παππους ) χαχαχαχαχα ΟΧΙ
Μαρακι! Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Κριμαα..!!!αρα παμε βουρ για καμια απομίμηση? ΑΑ κατι ασχετο...καπου διαβασα πως οταν εχουμε παρα πολυ καιρο ενα usb stick στον υπολογιστή μας και δεν το βγαζουμε καθολου αυτος το αναγνωρίζει σαν μια δικια τ μνημη ειναι αληθεια?
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Κριμαα..!!!αρα παμε βουρ για καμια απομίμηση? ΑΑ κατι ασχετο...καπου διαβασα πως οταν εχουμε παρα πολυ καιρο ενα usb stick στον υπολογιστή μας και δεν το βγαζουμε καθολου αυτος το αναγνωρίζει σαν μια δικια τ μνημη ειναι αληθεια? Δικιά του μνήμη; Ram; Αν ίσχυε αυτό ο δικός μου υπολογιστής θα είχε 64gb+4gb=68gb μνήμη
disqualified Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Κριμαα..!!!αρα παμε βουρ για καμια απομίμηση? ΑΑ κατι ασχετο...καπου διαβασα πως οταν εχουμε παρα πολυ καιρο ενα usb stick στον υπολογιστή μας και δεν το βγαζουμε καθολου αυτος το αναγνωρίζει σαν μια δικια τ μνημη ειναι αληθεια? ισως διαβασες κατι για usb ready boost και το παρερμηνευσες
eu@ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 ειναι καλυτερα να το εχουμε το λαπτοπ μονο στο ρευμα χωρις την μπαταρια?
impel123 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 η μπαταρια χαλαει ειτε οταν δεν την χρησιμοποιεις καθολου είτε οταν την χρησιμοποιεις πολυ. Με λιγα λογια πρεπει να την αφηνεις να αποφορτιστει πριν την ξαναφορτησεις (και οχι να την φορτιζεις οταν πχ ειναι ηδη 60% φορτισμενη. Πρεπει να παει καπου στο 5%) και επισης οταν την αφησεις εκτος λειτουργιας για πολλες βδομαδες επισης "ξεχναει" τις δυνατοτητες της και τα κελια δεν φορτιζονται στο max. Για τον λογο αυτο πολλα λαπτοπ οταν τα αγοραζεις παρατηρεις οτι απο την μπαταρια εχει ηδη φθαρει το 10%, επειδη ηταν στην αποθηκη του καταστηματος για πολλους μηνες χωρις να φορτιζεται/αποφορτιζεται. Αρα να την φορτιζεις τουλαχιστον μια φορα ανα μια/δυο εβδομαδες και να περιμενεις να αποφορτιστει σχεδον πληρως πριν την ξαναφορτισεις. Το να την χρησιμοποιεις οταν δουλευεις με ρευμα εκτος του οτι δεν εχει νοημα δν ειναι και οτι καλυτερο. Με σωστη μεταχειριση θα κερδισεις περιπου 50% χρονου ζωης πχ αν ηταν να σου κρατησει 2 χρονια θα σου κρατησει 3+
eu@ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 η μπαταρια χαλαει ειτε οταν δεν την χρησιμοποιεις καθολου είτε οταν την χρησιμοποιεις πολυ. Με λιγα λογια πρεπει να την αφηνεις να αποφορτιστει πριν την ξαναφορτησεις (και οχι να την φορτιζεις οταν πχ ειναι ηδη 60% φορτισμενη. Πρεπει να παει καπου στο 5%) και επισης οταν την αφησεις εκτος λειτουργιας για πολλες βδομαδες επισης "ξεχναει" τις δυνατοτητες της και τα κελια δεν φορτιζονται στο max. Για τον λογο αυτο πολλα λαπτοπ οταν τα αγοραζεις παρατηρεις οτι απο την μπαταρια εχει ηδη φθαρει το 10%, επειδη ηταν στην αποθηκη του καταστηματος για πολλους μηνες χωρις να φορτιζεται/αποφορτιζεται. Αρα να την φορτιζεις τουλαχιστον μια φορα ανα μια/δυο εβδομαδες και να περιμενεις να αποφορτιστει σχεδον πληρως πριν την ξαναφορτισεις. Το να την χρησιμοποιεις οταν δουλευεις με ρευμα εκτος του οτι δεν εχει νοημα δν ειναι και οτι καλυτερο. Με σωστη μεταχειριση θα κερδισεις περιπου 50% χρονου ζωης πχ αν ηταν να σου κρατησει 2 χρονια θα σου κρατησει 3+ ευχαριστωωω
tzotol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Γεια σας να ρωτησω κατι! Πηρα το netbook lenovo s10-3s 6 cell η μπαταρια! Ποση ωρα πρεπει να κρατησει η πρωτη φορτιση? Απο οτι ειδα λιγο πιο πανω, οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το netbook με ρευμα θα πρεπει να βγαζουμε την μπαταρια? Δεν θα μπαινει απο την υποδοχη της μπαταριας σκονη? Ευχαριστω!
weather1967 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Με λιγα λογια πρεπει να την αφηνεις να αποφορτιστει πριν την ξαναφορτησεις (και οχι να την φορτιζεις οταν πχ ειναι ηδη 60% φορτισμενη. Πρεπει να παει καπου στο 5%) και επισης οταν την αφησεις εκτος λειτουργιας για πολλες βδομαδες επισης "ξεχναει" τις δυνατοτητες της και τα κελια δεν φορτιζονται στο max. Για τον λογο αυτο πολλα λαπτοπ οταν τα αγοραζεις παρατηρεις οτι απο την μπαταρια εχει ηδη φθαρει το 10%, επειδη ηταν στην αποθηκη του καταστηματος για πολλους μηνες χωρις να φορτιζεται/αποφορτιζεται. Αρα να την φορτιζεις τουλαχιστον μια φορα ανα μια/δυο εβδομαδες και να περιμενεις να αποφορτιστει σχεδον πληρως πριν την ξαναφορτισεις. Το να την χρησιμοποιεις οταν δουλευεις με ρευμα εκτος του οτι δεν εχει νοημα δν ειναι και οτι καλυτερο. Με σωστη μεταχειριση θα κερδισεις περιπου 50% χρονου ζωης πχ αν ηταν να σου κρατησει 2 χρονια θα σου κρατησει 3+ Mέ ολο το συμπάθιο αλλά δέν ισχύει αυτο φιλε μου για μπαταριες λιθίου (lithium-ion) που εχουν τα notebook,netbook,κινητα τηλεφωνα κ.τ.λ,αλλά για παλαιοτερου τυπου επαναφορτιζομενες μπαταριες καδμίου (NiCad)) και υβριδιου του μεταλλου (ΝiMi) Υπαρχει ενα μικρο φαινομενο μνημης σε μπαταριες λιθιου (lithium-ion)αλλα σε ελαχιστο βαθμο Γενικα οι μπαταριες δεν θα πρεπει να αποφορτιζονται κατω απο το 20 % της ισχυος τους. Oι ακραιες θερμοκρασιες επισης μειωνουν την ζωη της μπαταριας,και επισης η μη χρηση της μπαταριας. Για τον φιλο καπου παραπανω που ανεφερε οτι θα βγαζει το φορτιστη απο την μπριζα ,υπαρχει και ευκολη λυση ενος πολυμπριζου με διακοπτη επανω,και απλα οταν κλεινεις το notebook κλεινε και τον διακοπτη του πολυμπριζου και ετσι δεν θα βαζεις - βγαζεις φορτιστη . Γεια σας να ρωτησω κατι! Πηρα το netbook lenovo s10-3s 6 cell η μπαταρια! Ποση ωρα πρεπει να κρατησει η πρωτη φορτιση? Απο οτι ειδα λιγο πιο πανω, οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε το netbook με ρευμα θα πρεπει να βγαζουμε την μπαταρια? Δεν θα μπαινει απο την υποδοχη της μπαταριας σκονη? Ευχαριστω! Καλοριζικο το νεο netbook,αστο επανω 2-3 ώρες και θα εχει φορτισει μια χαρα η μπαταρια. Για το δευτερο ερωτημα σου οι αποψεις δυιστανται απο οτι εχεις καταλαβει. Προσωπικα ειμαι της αποψης να μην βγαινει η μπαταρια απο το notebook-netbook,για τον απλο λογο οτι η μπαταρια δεν πρεπει να μενει σε αδρανεια πολυ καιρο. Ετσι και αλλιως ο φορτιστης εχει ηλεκτρονικο κυκλωμα μεσα και οταν η μπαταρια ξεπερασει καποιο οριο στην ταση (volt) τοτε κοβεται αυτοματα η φορτιση ,γιαυτο τον λογο το θεωρω ασκοπο να βγαινει η μπαταρια απο επανω + το οτι η μπαταρια κραταει και σαν back-up
impel123 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Mέ ολο το συμπάθιο αλλά δέν ισχύει αυτο φιλε μου για μπαταριες λιθίου (lithium-ion) που εχουν τα notebook,netbook,κινητα τηλεφωνα κ.τ.λ,αλλά για παλαιοτερου τυπου επαναφορτιζομενες μπαταριες καδμίου (NiCad)) και υβριδιου του μεταλλου (ΝiMi) Υπαρχει ενα μικρο φαινομενο μνημης σε μπαταριες λιθιου (lithium-ion)αλλα σε ελαχιστο βαθμο Γενικα οι μπαταριες δεν θα πρεπει να αποφορτιζονται κατω απο το 20 % της ισχυος τους. Oι ακραιες θερμοκρασιες επισης μειωνουν την ζωη της μπαταριας,και επισης η μη χρηση της μπαταριας. Στην θεωρια οντως δεν εχουν memory effect αλλα εχω δει 9% φθορα σε καινουργιο λαπτοπ, αν φυσικα ισχυουν ου προδιαγραφες της μπαταριας. Προφανως μπορει να μην οφειλεται στο memory, αλλα σε πχ μεγαλες θερμοκρασιες που επηρεαζουν σημαντικα τις μπαταριες. για το "αποφορτιζονται κατω απο το 20 % της ισχυος τους." δεν εχω λογο να διαφωνησω, εδωσα απλα ενα αυθαιρετο οριο. τωρα αν ειναι 5/10/20 δεν ξερω, αλλα σιγουρα δεν ειναι 60!
tzotol Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Mέ ολο το συμπάθιο αλλά δέν ισχύει αυτο φιλε μου για μπαταριες λιθίου (lithium-ion) που εχουν τα notebook,netbook,κινητα τηλεφωνα κ.τ.λ,αλλά για παλαιοτερου τυπου επαναφορτιζομενες μπαταριες καδμίου (NiCad)) και υβριδιου του μεταλλου (ΝiMi) Υπαρχει ενα μικρο φαινομενο μνημης σε μπαταριες λιθιου (lithium-ion)αλλα σε ελαχιστο βαθμο Γενικα οι μπαταριες δεν θα πρεπει να αποφορτιζονται κατω απο το 20 % της ισχυος τους. Oι ακραιες θερμοκρασιες επισης μειωνουν την ζωη της μπαταριας,και επισης η μη χρηση της μπαταριας. Για τον φιλο καπου παραπανω που ανεφερε οτι θα βγαζει το φορτιστη απο την μπριζα ,υπαρχει και ευκολη λυση ενος πολυμπριζου με διακοπτη επανω,και απλα οταν κλεινεις το notebook κλεινε και τον διακοπτη του πολυμπριζου και ετσι δεν θα βαζεις - βγαζεις φορτιστη . Καλοριζικο το νεο netbook,αστο επανω 2-3 ώρες και θα εχει φορτισει μια χαρα η μπαταρια. Για το δευτερο ερωτημα σου οι αποψεις δυιστανται απο οτι εχεις καταλαβει. Προσωπικα ειμαι της αποψης να μην βγαινει η μπαταρια απο το notebook-netbook,για τον απλο λογο οτι η μπαταρια δεν πρεπει να μενει σε αδρανεια πολυ καιρο. Ετσι και αλλιως ο φορτιστης εχει ηλεκτρονικο κυκλωμα μεσα και οταν η μπαταρια ξεπερασει καποιο οριο στην ταση (volt) τοτε κοβεται αυτοματα η φορτιση ,γιαυτο τον λογο το θεωρω ασκοπο να βγαινει η μπαταρια απο επανω + το οτι η μπαταρια κραταει και σαν back-up Σε ευχαριστω πολυ!
salliara Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Εχω ενα dellακι 2 χρονια κλεινει τωρα, και η μπαταρια του απο κει που πηγαινε 2μιση ωρες, τωρα αντεχει 1μιση. (με το ζορι την παλευω μια ταινιουλα στο κτελ) Εχω κανει ολες τις μλκιες που αναφερατε παραπανω ως λαθος χειρισμους , και τωρα αναρωτιεμαι αν υπαρχει θεραπεια. Εαν απο δω και περα ακουλουθω τις παραπανω συμβουλες θα ζησει γιατρε μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.