Προς το περιεχόμενο

Πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί ένα ΑΡΧΑΙΟ...

scullyist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις έναν τόσο παλιο Apple και Ακόμα καθεσε;

Βαλε αγγελία στο eBay.com κάτω απο 5000$ δεν προκητε να παει.

Ένας τον είχε πουλήσει για 23.100$ (Apple Lisa 1)

Καμία σχέση, άλλη ιστορία το Lisa + 1,5 δεκαετία πιο παλιός. To δικό μου δεν είναι και τόσο είδος προς εξαφάνιση ακόμη, για στραγάλια τον δίνουν στο ebay.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καμία σχέση, άλλη ιστορία το Lisa + 1,5 δεκαετία πιο παλιός. To δικό μου δεν είναι και τόσο είδος προς εξαφάνιση ακόμη, για στραγάλια τον δίνουν στο ebay.

ε οποτε κρατα τον ακομα μια δεκαετία ^_^ :P

θυμαμαι που ο θειος μου ειχε εναν υπολογιστη, μονο με πληκτρολογιο,χοντρο, που διπλα επαιρνε δισκετουλα (στο ιδιο το πληκτρολογιο το drive της δισκετας) και οπως ειπε και η φιλτατη καρμεν με πρασινοπρασινη οθονη ,που εγω την κοιταζα σαν παιδακι με βλεμμα :confused: + :wacko: ,με ειχε μαθει κατι εντολες (ο θειος) που σαν εφηβος χρησιμοποιουσα στο mIRC για να κατεβαζω τραγουδια ... Εναν ιδιο ειχαμε και στο σχολειο , και οι περισσοτεροι τοτε λεγανε : τι ειναι αυτο,δε εχει πλακα, κοιταχτε τα windows (95 μολις ειχανε βγει ) με κατι ωραια γραφικα!! Θυμαμαι ειχαμε στο σχολειο και εναν αλλον που για να μπεις στα windows επρεπε να γραψεις DOSειδη εντολή ..!(ημουν ο μονος απ τη ταξη μου που εμπαινa windows B) )

Δημοσ.

Φίλε κράτησέ τον οπωσδήποτε. Βλέπω ότι είναι και σε εξαιρετική κατάσταση το κουτί και το πληκτρολόγιο, πολλοί παλιοί υπολογιστές έχουν κιτρινίσει και έχουν μαζέψει "μπίχλα". Αν σου πιάνει χώρο πακετάρισέ τον προσεκτικά και βάλτον πατάρι. Αν δεν έχεις καθόλου χώρο, φέρτο σε 'μένα να το αποθηκέυσω τζάμπα! :-D

Δημοσ.

Ναι! Αν δεν τον θες δώστον Εμένα!!! :P

Αν τον κρατισω 20 χρόνια Ακόμα θα παει 170.000€ όπως με έναν τύπο που πούλησε τον Apple Lisa 1 για 175.000$!!

Δημοσ.

Σπεύδω να φωνάξω κούριερ να σας τον στείλω βρε :P

Πάντως η ιστορία με το Lisa Βασίλη δεν είναι μία προφανώς, γιατί τις προάλλες διάβαζα σε ένα σάιτ για κάποιον που το έδωσε στο ebay για $10.000 και όχι 175, μιλάμε για τρελή διαφορά. Τώρα βέβαια μπορει π.χ. το δέυτερο να ήταν το πρώτο κομμάτι της παραγωγής και άλλα τέτοια που παίζουν ρόλο σε τέτοιες φάσεις.

Δημοσ.

Σπεύδω να φωνάξω κούριερ να σας τον στείλω βρε :P

Πάντως η ιστορία με το Lisa Βασίλη δεν είναι μία προφανώς, γιατί τις προάλλες διάβαζα σε ένα σάιτ για κάποιον που το έδωσε στο ebay για $10.000 και όχι 175, μιλάμε για τρελή διαφορά. Τώρα βέβαια μπορει π.χ. το δέυτερο να ήταν το πρώτο κομμάτι της παραγωγής και άλλα τέτοια που παίζουν ρόλο σε τέτοιες φάσεις.

Για Apple Lisa 1 ΕΣΥ λες το 2.

Ήταν το μοναδικό κομάτι στον πλανήτη. Ψάξε στο γοογλε.

Δημοσ.

η apple Lisa ειναι ο γεναρχης των σημερινων mac και το πρωτο μηχανημα με γραφικο περιβαλλον απο την apple

την εποχη της ηταν εργαλειο της ταξης των 3000$ οταν τα δολαρια ειχαν αξια

Δημοσ.

Που το είχες κρυμμένο αυτό? Στο "Time Machine"? :P

Βασικά εγώ είχα πουλήσει κάποτε τον πρώτο μου υπολογιστή για να πάρω κάποιον άλλο σε κάποια φάση (PC στα . Το έχω ψιλομετανιώσει λίγο (όχι οτι θα μπορούσα να τον λειτουργήσω δημιουργικά για κάτι, αλλά να μωρέ, ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής...!!!

Ήταν ένα PC με επεξεργαστή 8088 στα .....5 mhz περίπου (και γινότανε και Οverclock στα 8 Mhz αν θυμάμαι καλά με ένα προγραμματάκι).

Είχε Hercules κάρτα γραφικών και από πίσω είχε ένα διακοπτάκι που "γυρνούσες" την κάρτα γραφικών στην ακόμη καλύτερη CGA...!!!!

Η μνήμη του νομίζω ήταν 640 KB και οι δισκέτες που έπαιρνε ήταν χωρητικότητας 320 KB αν θυμάμαι καλά...!!!

Φυσικά το λειτουργικό του ήταν DOS και ο HDD αν θυμάμαι καλά ήταν 20 MB...!!! Πολύ πράμα για την εποχή του...!!! χιχιι

Μιλάμε για εποχές όπου ξεσκιζόμουνα να παίζω Alley Cat...!!!! (Φοβερό παιχνίδι...αααχχχ...)

Και για να είμαι και On Topic, να μία ενασχόληση που θα μπορούσες να έχεις με τον Mac σου (αν έχεις προηγούμενη εμπειρία με DOS / pc πριν τον mac)

DosBox για Mac--> x86 Emulation for Mac...!!!!

http://www.dosbox.com/

Επίσης, ίσως υπάρχει και "Mame" emulation για mac, δεν το έχω ψάξει (ακόμα)...!!! :-)

Αλλιώς βρες παλιά Games και παίξε τα στον Old Mac σου για να θυμηθείς τα παλιά...!!!! χιχιχιχ

(η τον πουλάς ή τον κρατάς για ανάμνηση ή τον πετάς/ανακυκλώνεις)

Δημοσ.

Παιδιά αν και όχι Apple,θα σας πω και εγώ τι αρχαιότητα έχω σε ένα ντουλάπι.

:)

Έχω έναν Amstrad CPC6128 με μονόχρωμη οθόνη,επεξεργαστή 4mhz και 64kb ραμ.

Τρέχει basic 1.1

Σκληρό δίσκο δεν έχει!

Μόνο δισκέτες παίρνει,αλλά τις έχω χάσει εδώ και χρόνια.

Δημοσ.

Που το είχες κρυμμένο αυτό? Στο "Time Machine"? :P

'Ntoulap Machine' ίσως? =P

(η τον πουλάς ή τον κρατάς για ανάμνηση ή τον πετάς/ανακυκλώνεις)

Το πρώτο, δεν αξίζει επί του παρόντος.

Το δεύτερο ισχύει και θα ισχύει όπως φαίνεται.

Το τρίτο -να μας συγχωρεί ο πλανήτης και η οικολογία- αλλά για το συγκεκριμένο, πάνω από το πτώμα μου. Ειδικά όσο δουλέυει κανονικά.

Λοιπόν ακούστε τι θα γίνει. Θα του βγάλω τα σπλάχνα, θα του βάλω μέσα pc (μα έλα τώρα που ανατριχιάσατε) και μετά θα του στρώσω χαρακτήρα γυρνώντας το σε hackintosh (για να μην ανατριχιάζεται πολύ). Fast Forward δέκα χρόνια+ αργότερα που θα έχει πάρει κάποια αξία, θα του ξαναπετάξω μέσα τα σπλάχνα (τα οποία θα τα έχω φυλάξει σε γυάλα βεβαίως-βεβαίως) και θα γίνω εκατομμυριούχος. Και έζησε αυτό καλά κι εγώ καλύτερα. Νομίζω αυτό το σενάριο με καλύπτει πλήρως. (όποιος πει "και μετά, ξυπνησες", να του καεί το pc. Kαι το mac άμα λάχει :P )

ps: έχω λιώσει με το overclocking από 5 σε 8! (άσε που κουφάθηκα με το ότι έπαιζε overclocking από τότε)

Έχω έναν Amstrad CPC6128

Έβαλα google για να τον δω και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν "πω, με αυτό το πληκτρολόγιο σακατεύεις κανονικά άνθρωπο" :lol:

Δημοσ.

Κατάφερα να σε αφήσω άφωνη? Απίθτευτο =P

Όχι που θα σε άφηνα όμως, έτοιμη ήσουν να μου χαλάσεις τ'ονειρο, σε μυρίστηκα από χιλιόμετρα λέμε. Να λες ευχαριστώ που δεν είπα "όποιος σκεφτεί καν να μου πει.." :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...