Προς το περιεχόμενο

Πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί ένα ΑΡΧΑΙΟ...

scullyist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PowerPC 6100/60 - 250mb hdd - 8mb ram - cd rom? :lol: Πάω και στοίχημα ότι δεν πήγε καν το μυαλό ΤΟΣΟ πίσω παρά το 'αρχαίο' που εγραψα LOL Μην πείτε να τον κάνει γλάστρα και να τον βάλει στο μουσείο, αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς εδώ και αιώνες. :P Επίσης δεν ρωτάω για το αυτονόητο περί ανακύκλωσης. Άντε λιώστε στο δούλεμα τώρα θηρία, αλλά ανάμεσα στα γέλια ρίξτε και καμιά ιδέα πως θα ήταν δυνατόν να εκμεταλλευτεί κάποιος, έστω και στο ελάχιστο των ελαχίστων, ένα μουσειακό μοντέλο (ή τα κομμάτια του).

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, να και ο δεινόσαυρος :-D

055qr.jpg

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πλακα πλακα μπορεις να το πουλησεις για αντικα.....

Σοβαρα.υπαρχουν πολλοι ρετρολαγνοι,νεκροφιλοι,αρχαικαπηλοι που θα

σκοτωναν για ενα τετοιο κομπλε σε καλη κατασταση. :rolleyes:

Δημοσ.

PowerPC 6100/60 - 250mb hdd - 8mb ram - cd rom? :lol:

O Χριστός και η Χριστίνα! :shock: Τι θες να κάνεις με αυτό δηλαδή;

Πάω και στοίχημα ότι δεν πήγε καν το μυαλό ΤΟΣΟ πίσω παρά το 'αρχαίο' που εγραψα LOL.

Όχι τόόόόόσο παλιά δε πήγε το μυαλό μου διαβάζοντας τον τίτλο σου

Μην πείτε να τον κάνει γλάστρα και να τον βάλει στο μουσείο, αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς εδώ και αιώνες.

Γλάστρα όχι αλλά για κάτι τέτοια θα κάνει σίγουρα

old_parts_8.jpg

old_parts_3.jpg

old_parts_7.jpg

Αλλά εδώ που τα λέμε δε μπορώ να αντισταθώ στην απαγόρευση :P

old_parts_6.jpg

Τώρα πέρα απο τη πλάκα, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις και κάτι. Άλλες οι απαιτήσεις της εποχής του, άλλες τώρα. Η μνήμη του, είναι ένα φτάρνισμα (και ούτε, απλά δεν ήθελα να πω άλλη λέξη:P) ενός προγράμματος χαμηλών δυνατοτήτων σήμερα. θα το παρακολουθώ στενά το θεματάκι πάντως. Θα έχει ΘΕΜΑ το PowerPC ^_^

Δημοσ.

@ john: δεν νομίζω πως έχουμε συλλέκτες εδώ, τουλάχιστον πριν κανένα χρόνο που το είχα βάλει σε αγγελία να δω μήπως και παίξει τίποτα.

Vasili, τελευταία φορά που το είχα βάλει μπρος πριν κανένα χρόνο για να δω αν ζει, μια χαρά ήταν το θηρίο.

Δημοσ.

εγω παντως στην θεση σου θα το κρατουσα και οχι μονο αυτο αλλα θα διορθωνα οτιδηποτε χρειαζεται για να λειτουργει οπως λειτουργουσε στις μερες του...

αυτα τα πραγματα εχουν ανεκτιμητη αξια πλεον και ιδιαιτερα για αυτους που τα χρησιμοποιυσαν, οπως και να το κανουμε ειναι ζωντανο ενα κοματι της ιστοριας... :)

κρατα το και πιστευω δεν θα το μετανιωσεις

Δημοσ.

O Χριστός και η Χριστίνα! :shock: Τι θες να κάνεις με αυτό δηλαδή;

LMAO Μη μου μείνεις κι από καρδιά βρε θηρίο, τι λες, να θεωρώ ότι μπορώ να κάνω κάτι σοβαρό? Τα είπαμε, I'm not *that* technologically challenged! 40 χρόνια φούρναρης :P

Ήθελα να προσθέσω στο αρχικό ποστ "Δεκτές και προτάσεις πειραματισμού" >>>>

Γλάστρα όχι αλλά για κάτι τέτοια θα κάνει σίγουρα

<<<<και να, είδες? ούτε που χρειάστηκε να στο πω και το 'πιασες. Tην 1η την είχα ξαναδεί κάπου loL -αλλά όχι και ψησταριά αγάπη μου, 1.000.000 δρχ όταν το πήρα δεν ξεχνιούνται αιώνες να περάσουν. Σε κάτι χαριτωμένο δεν θα 'λεγα όχι, πλάκα πλάκα το κουτί μια χαρά γλάστρα θα γινόταν :X

εγω παντως στην θεση σου θα το κρατουσα και οχι μονο αυτο αλλα θα διορθωνα οτιδηποτε χρειαζεται για να λειτουργει οπως λειτουργουσε στις μερες του...

αυτα τα πραγματα εχουν ανεκτιμητη αξια πλεον και ιδιαιτερα για αυτους που τα χρησιμοποιυσαν, οπως και να το κανουμε ειναι ζωντανο ενα κοματι της ιστοριας... :)

κρατα το και πιστευω δεν θα το μετανιωσεις

Γεια σου ρε Βασίλη. Πέρα από την όλη πλάκα, τόσα χρόνια δεν τολμάω και δεν θέλω να πάει για ανακύκλωση ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ κι ας πιάνει χώρο, κι ας κάθεται εκεί κλειστό μεν, αγέρωχο δε. H οθόνη δε, έχει σώσει καταστάσεις σε κάτι κρίσεις με χαλασμένες οθόνες laptop εν ώρα εργασίας κλπ, αυτή δεν έχασε ποτέ την αξία της πρακτικά.

Tόσα χρόνια που κάθεται είχα κι ένα άλλο συναισθηματικό κόλλημα/λόγους που δεν ήθελα να το διώξω με τίποτα, όσο κι αν μου λέγανε 'τι το κρατάς'. Το περσινο με την αγγελία πρέπει να ήταν φάση του στυλ, προσπαθώ να βρω μια 'έγκυρη' δικαιολογία (π.χ. θα είναι εξίσου σημαντικό για κάποιον αν το πάρει ως συλλεκτικό κλπ) για να πω ότι δεν έφυγε άδικα. Αλλά πέρασε αυτό και κάτι μου λέει ότι όντως θα γεράσουμε μαζί LOL

Η μνήμη του, είναι ένα φτάρνισμα (και ούτε, απλά δεν ήθελα να πω άλλη λέξη:P) ενός προγράμματος χαμηλών δυνατοτήτων σήμερα.

Mε αυτό το φτάρνισμα πάντως, εγώ έμαθα photoshop και έκανα γραφιστικές μακέτες στο quarkxpress 3.4 και Illustrator.. 4άρι(?) εν έτη 1997-2000. Όντως τώρα απορώ πως γινόταν αυτό (όταν βγήκε βέβαια ήταν ο νέος πύραυλος της apple, τι λέμε τώρα LOL) Πάντως αρκετά χρόνια πίσω -κι ενω ήδη το είχα πλέοννα κάθεται- είχα προσπαθήσει να βρω να του μεγαλώσω λίγο την ram, αλλά δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

το PowerPC ^_^

Όχι πες μου τώρα, αυτό είναι να μην το ευχαριστιέσαι λιγουλάκι? :devil:

Δημοσ.

Το δούλεμα το σήκωνες λίγο και το σηκώνεις ακόμα, αλλά ας κόψουμε τη πλάκα και ας μιλήσουμε σοβαρά. :P

Φυσικά και σου έκανα πλάκα με τα προηγούμενα περί ψησταριάς, γλάστρας κλπ, αλλά σήμερα δε το βλέπω να κάνει και τίποτα.

Οπότε κάνε αυτό που έκανα και εγώ. Το πρώτο μου pc ήταν ένα hyundai (ναι για Pc λέω, ΟΧΙ για αυτοκίνητο). Είχε και έχει δηλαδή μία οθόνη, η οποία δεν ήταν καν ασπρόμαυρη αλλά πρασινόμαυρη. Όλα σε περιβάλλον DOS γινότανε (πωπωπω τι μου θύμισες τώρα).

Αυτό το οποίο έχω κάνει είναι να τον έχω σαν ενθύμιο, να τον ξεσκονίζω κάθε τόσο και να ελέγχω αν λειτουργεί. Δουλεύει το PowerPc μου KAI εμένα και έχω να θυμάμαι αρκετά.

Α, κόντεψα να το ξεχάσω. Έχω ακόμα μία δισκέτα, από αυτές τις μεγάλες και έχει μέσα ένα παιχνιδάκι. Zax, αν θυμάσαι με αεροπλανάκι και εμπόδια, παίζω και καμιά φορά αμα λάχει :lol:

Μην τον δώσεις δεν αξίζει πραγματικά. Άσε τον στην γωνίτσα του και έχε να θυμάσαι. :-)

**Και βασικότατο το οποίο και πρέπει να το αναφέρω, για μηχάνημα της τότε εποχής. Το τροφοδοτικό του είναι το μαμίσιο :P

Δημοσ.

Δε μασάω βρε, αφού έδωσα από την αρχή έδαφος για το δούλεμα και είπα ότι θα γελάσουμε κιόλας.

ένα hyundai (ναι για Pc λέω, ΟΧΙ για αυτοκίνητο).

Πέτυχες περίπτωση να το λες σε άνθρωπο που ακόμη έχει εν πλήρη λειτουργία hyundai οθόνη crt 19''(Flat όμως ε, =p) που πήρα επίσης με το 1o μου ever pc, και μάλιστα σήμερα την εκθείαζα σε κάποιον λέγοντας πως όταν μου την πρότειναν έλεγα, 'δεν πάμε καλά, hyundai οθόνη?!" και τόσα χρόνια μα να μην έχει κάνει ούτε το *ελάχιστο* κιχ? να παρακαλάω να μου καεί ένα πράμα, γιατί λυπάμαι να την δώσω τόσο άψογη που είναι. Anyway, ξέφυγα OT =p

Καλό και το δικό σου δεινοσαυράκι! Ακου εκεί DOS lol Το ξεσκονίζω μωρέ (δεν φαίνεται πόσο τσίλικο είναι στην φωτό? :-D )αλλά έτσι όπως είμαι στο γραφείο μου δεν υπάρχει χώρος για να το έχω στημένο κανονικά και στην πρίζα. Μπορεί να αλλάξει αργότερα αυτό.

Δημοσ.

Εγώ πάλι επειδή με μερικά θέματα (αναμνήσεις και έτσι) είμαι ψιλοαισθηματίας, έχω αρχίσει ήδη το ξαναστήσιμο μίας γωνίτσας. Αρκετά χιλιόμετρα μακρυά βέβαια από την αρχική του γωνιά, αλλά θα του αφιερώσω χώρο.

Και σκέφτομαι να το ξαναστήσω όπως παλιά. Θυμάμαι την πρώτη μου θήκη για δισκέτες, που μου έκανε δώρο ο ντάντι μου (όχι ο washcloud, ο real one :P). Έχει ραγίσει βέβαια το πλαστικό του καπακίου, αλλά δεν τη πέταξα, τη κράτησα και αυτή. Οπότε θα έχει αρκετό αέρα, παλιού καλού καιρού, που για το παραμικρό έβαζα φωνές (ΜΠΑΜΠΑΑΑΑΑ ΜΠΑΜΠΑΑΑΑ χάλασε το pc ΜΟΝΟ ΤΟΥΥΥΥ) έβγαζα και την ουρά μου αμέσως :P

νεουδια πως την βλεπετε την δουλεια, να βγαλω φωτο τον Spectrum η τον QL να πατε για πιπι σας :P

ΠΑΠΠΟΥ άμε ΚΑΠΗ μεριά, αλλιώς ο χάρος θα έρθει να πάτε άτα :P

Δημοσ.

Έχεις έναν τόσο παλιο Apple και Ακόμα καθεσε;

Βαλε αγγελία στο eBay.com κάτω απο 5000$ δεν προκητε να παει.

Ένας τον είχε πουλήσει για 23.100$ (Apple Lisa 1)

Δημοσ.

Πλακα πλακα μπορεις να το πουλησεις για αντικα.....

Σοβαρα.υπαρχουν πολλοι ρετρολαγνοι,νεκροφιλοι,αρχαικαπηλοι που θα

σκοτωναν για ενα τετοιο κομπλε σε καλη κατασταση. :rolleyes:

Α! Γνωρίζεστε με τον status;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...