qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μεσα στον επομενο μηνα σκεφτομαι να αντικαταστησω τη 4890 με μια πιο δυνατη καρτα. Ο βασικός στοχος ειναι οι επιδοσεις σε gaming φυσικα και πιο συγκεκριμενα η δυνατοτητα να παιζω αξιοπρεπως παιχνιδια σε dx11. Η αναλυση της οθονης μου ειναι 1920 x 1080 και το συστημα ειναι αυτο που βλεπετε στην υπογραφη μου. Ειμαι διαθετημενος να ξοδεψω τα 300 περιπου ευρω που κανει η 6950, απλα θα ηθελα να ρωτησω τους πιο ψαγμενους του φορουμ αν πιστευουν οτι σε αυτα τα λεφτα αξιζει περισσοτερο η συγκεκριμενη (ή τι αξιζει γενικα) , καθως και ποιοα υλοποιηση θα αξιζε περισσοτερο να αγορασω. επισης θα ηθελα γενικοτερες πληροφοριες σχετικα με το τι θα πρεπει να προσεξω ή να ξερω για τη συγκεκριμενη καρτα, ωστε να μην πανε χαμενα τα λεφτα μου. ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας
sofiathereal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Ο Fuzilla λέει για Nvidia 560 στις 25 γεναρη με 200dollar's ...εγώ θα περίμενα στην θέση σου. Η 6950 παντος ειναι οτι ποιο hot αυτόν τον καιρο παντος απο πολλες αποψεις.
qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 μεχρι 25 γεναρη δε θα εχω αγορασει τιποτα ακομα, οποτε θα την εχω και αυτη στο νου μου απο τις 6950 ομως ποια προτεινεις ? ή κοιταζω απλα τη φθηνοτερη?
Orifiel Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Η 570 στα 329-350 που είναι η καλύτερη αγορά. Αλλά μέχρι τα 300 περίμενε και σύγκρινε με την 560. Θα σου βγει και ποιο οικονομικά αν η 560 είναι καλύτερη από 6950. 200 δολάρια, γύρο στα 220-250 θα κοστίζει εδώ.
qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 θα βαλω παντως και τη 570 στα υπ'οψιν γιατι τωρα που βλεπω reviews δε τα παει κι ασχημα βεβαια οι τιμες ανεβαινουν..
p_under Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 την 560 μην την κοιτας , στα επιπεδα που θες να κινηθεις μονο 2 καρτες παιζουν μπαλα . κ λεω 2 γτ ειναι η 6950 ( που αν θες αυτο το version flashαρεται σε 6970 ) κ η 570 . εγω πηγα στην πρωτη επιλογη . η καρτες ειναι ισαξιες λιγο πανω η μια κ λιγο πανω η αλλη,αλλα περιμενω να δω σε μερικους μηνες με πιο καλους οδηγους απο μεριας amd πως θα ειναι τα πραγματα . πληροφοριακα εχω ακουσει οτι η 560 ειναι μια 460 rebrand κοιτα κ εδω . δεν ξερω αν ισχυει μια γνωμη λεω .
qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Ολες οι 6950 φλασαρονται? Νομιζω οτι διαβασα καπου οτι στις επομενες εκδοσεις κατι θα κλειδωθει και δε θα μπορει να γινει αυτο. Αν οντως γινει κατι τετοιο εγω πώς ξερω οτι θα παρω τη σωστη? Το να παρω παντως μια 6950 και να μπορω να τη κανω 6970 , ειναι μαλλον καθοριστικος παραγοντας μιας και δε νομιζω οτι θα υπαρξει συντομα καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα Και μια αλλη ερωτηση μιας και δεν εχω σχετικη εμπειρια.. αμα τη φλασαρω πλεον το συστημα μου θα τη βλεπει σαν 6970? Τι drivers θα της περναω? Δε νομιζω δηλαδη οτι το φλασαρισμα θα ειναι το ιδιο με το να τη κλοκαρω για αυτο ρωταω.. Επισης μια τετοια διαδικασια θα ειναι αναστρεψιμη σε περιπτωση εγγυησης? Δε μιλαω για τουβλοποιηση, αλλα τη περιπτωση που πχ πεταει σκουπιδια στην οθονη (μου χει τυχει να μου χαλασει ετσι καρτα στο παρελθον) Αν μπορει καποιος ας με ενημερωσει για τη διαδικασια να ξερω με τι εχω να κανω
p_under Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 οταν λεω flashαρεται , εννοω οτι θα μπορεις να της περασεις το bios της 6970 . λογικα το συστημα θα την βλεπει ως 6970 αλλα ουσιαστικα κερδιζεις τους shaders που ξεκλειδωνονται , αρα αποδοση . μετα μπορεις να την κλοκαρεις η οτι αλλο θες . επισης αφου την φλασσαρεις μπορεις αν δεν σου αρεσει να επαναφερει το αρχικο bios . σαν να κανεις ενα bios update . αν ψαξεις λιγο μπορεις να δεις για τους "κυνδινους" , εγω δεν εχω δει κατι ακομα να λενε , ολοι ειναι οκ .
rafail1994 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Από αυτούς που την έχουν πάρει έχουν καταφέρει να την flashαρουν με 100% επιτυχία
p_under Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 τις επομενες μερες θα εχω κ εγω εμπειρια , ελπιζω να μην ειμαι εγω ο ατυχος !
kostas_sif Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 qsis εχει τις περισσοτερες πληροφοριες για αυτο το θεμα εδω: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159 Τωρα προσωπικη μου αποψη στο αν η εταιρια το σταματησει αυτο.. δεν νομιζω να γινει για 3 λογους: 1)απο την στιγμη που εβαλαν διπλο bios με διακοπτη πανω ειναι σαν να το ηξεραν και τις πλασαραν ετσι.. 2)το να λενε οτι θα το φτιαξουν πιο πολυ μου φαινεται οτι θελουν να κανουν πανικο στην αγορα και να πουλησουν παραπανω.. 3)σιγα μην ανεβασουν το κοστος παραγωγης (αν το φτιαξουν).. και να ρισκαρουν να χασουν και εσοδα απο πανω ps. καλη τυχη με το φλασαρισμα p_under
qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες, ας δουμε τι θα γινει και με τον p_under Αληθεια p_under ποια υλοποιηση εχεις εσυ? ΥΓ επειδη γραφω απο το κινητο μου και ειμαι εξω εν συντομια το dual bios στη συγκεκριμενη περιπτωση τι σημαινει? Ειναι οπως στη μητρικη μου πχ οπου σε περιπτωση που κατι παει στραβα επαναφερω τα αρχικα bios? Τετοιο διακοπτη εχουν ολες?
lionheart75 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Αν η μητρική σου υποστήριζε έστω 8x στην δεύτερη pcie (καθώς απο ότι βλέπω υποστηρίζει 4x) θα σου έλεγα με τα ~ ίδια χρήματα (340 ευρώ) να πάς σε 2x6850 CFX, και συγκεκριμένα στην υλοποίηση της Asus DCU. Αυτή: http://www.skroutz.gr/s/288892/Asus-Radeon-HD6850-1GB.html H καρτούλα τα σπάει πραγματικά και έχει πολύ headroom στο o/c. Περιττό να πώ ότι 2 τέτοιες, εξαιτίας και του πολύ καλού scaling της σειράς 6xxx, σκοτώνουν τα πάντα και την 6950 αλλά και την 570 και όχι μόνο αυτές. Eπίσης δεν θα χρειαζόσουν τίποτα περισσότερο απο ένα καλό ~600άρι psu το οποίο ήδη έχεις και με το παραπάνω, ενώ η συγκεκριμένη κάρτα έχει καλό σύστημα ψύξης και κρατά χαμηλές θερμοκρασίες. Όμως με 4x τότε καλύτερα να πάς σε single, σε κάποια απο αυτές που προτάθηκαν.
qsis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 η μητρικη μου καλυτερα να μην κανει crossfire ( λογω του 2ου pcie οπως σωστα ανεφερες ), αλλωστε απο οτι εχω δει και στη πραξη απο φιλους μου πολλες φορες η διπλη λυση δεν ειναι παντα και ο,τι καλυτερο για διαφορους λογους εγω προσωπικα παντα την απεφευγα για αυτο αλλωστε επεμεινα να κρατησω αυτη τη μητρικη, ακομα και οταν κερδισα σε ενα διαγωνισμο μια ud4 (που εχει 2ο pcie 8x ) , γιατι πολυ απλα δε θελω δυο καρτες το τροφοδοτικο μου ειναι οντως overkill και η μονη υπερβολη στο συστημα μου, αλλα τεσπα ποτε δεν εβλαψαν κανενα τα πολλα watt ειναι τοσο μεγαλο επειδη πριν καταληξω σε τι συστημα θα φτιαξω πηρα το τροφοδοτικο και σκεφτηκα οτι καλο ειναι να εχει και δυνατοτητα sli/crossfire (σκεφτομουν i7 και διαφορα τερατα ) , μετα ομως αλλαξα γνωμη (και για το cf) , παρολα αυτα το ειχα ηδη παρει αυτο μαλιστα υποστηριζει τριπλο sli/cf , εχει 6 8πινα στη συσκευασια του
kostas_sif Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξερω πως ακριβως ειναι στην μητρικη σου (λογικα ναι), διακοπτη εχουν πανω στην καρτα γραφικων με 2 bios profiles.. εχουν ολες οι 69ΧΧ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.