therock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Αξιζει να παρω ενα ψηφιακο θερμομετρο για το σπιτι? Στο εσοπ βρηκα ενα καπως φθηνο με 11 ευρω. Ειναι ομως πολυ απλο, ουτε καν υγρασια δεν μετραει. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912320 Ισχυοει η ενδεικτικη ακριβεια +/- 1? Βλεπω και ενα τρομερο αλλα πανακριβο. Μετραει μεχρι και εξωτερικες θερμορασιες με εγκατασταση κεραιας, αλλα που τετοια χρηματα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999016 Απο φθηνο με καλη ακριβεια και καποια συμπληρωματικα στοιχεια, (πιεση/υγρασια) τι αλλο ξερετε?
paylidis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 μη βιαστεις. βγαζει κατα καιρους μερικα καλα και φθηνα το lidl με περισσότερες δυνατότητες και πανω απο 1 αισθητηρες (π.χ. για εσωτερικη-εξωτερικη)
therock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 μη βιαστεις. βγαζει κατα καιρους μερικα καλα και φθηνα το lidl με περισσότερες δυνατότητες και πανω απο 1 αισθητηρες (π.χ. για εσωτερικη-εξωτερικη) Εχεις καποιο απο αυτα, πως ειναι?
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 πχ αυτό Και σχετική κουβέντα στο φόρουμ εδώ για το παραπάνω
therock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Εκει ενας λεει οτι το πηρε με 4 ενω η σελιδα δειχνει 50. Ξερουμε με τι διαδικασια δουλευει και πως κανει τις μετρησεις? Γενικοτερα δλδ με ενδιαφερει οχι μονο για συγκεκριμενο προιον.
therock Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Αυτο εδω μαρεσει που ειναι και σε προσοφρα, αλλα δεν δειχνει υγρασια. Το ιδιο software με national geographic δεν εχει? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.997015 Με υγρασια αλλα οχι καλαισθητο βλεπω το παρακατω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999277
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Εχεις καποιο απο αυτα, πως ειναι? εχω μινι μετεωρολογικο σταθμο. Οχι σαν αυτό με τα 50. Λιγο πιο απλό με 25. καλος ειναι, φωτο υπαρχουν σιγουρα στο νετ. Με 4 ευρω πάντως μην περιμένεις τιποτα ιδιαίτερο...
therock Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Το εξω δεν με πολυαπασχολει. Αντε το πολυ να εχω ενα σενσορα στο παραθυρο για να βλεπω εξωτερικη θερμοκρασια. Αλλα εντασεις ανεμων πιεσεις κτλ, δεν με απασχολουν. Αυτο που θελω ειναι εσωτερικη θερμοκρασια και υγρασια με το software, Που φορανε οι συσκευες της national geographic, Και αλλες παρομοιες. Ξερει κανεις ποιο software ειναι αυτο, και γιατι η παραπανω συσκευη oregon δεν δινει τιμη υγρασιας?
Crown Knight Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Αν επιτρέπεται... πώς σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις τον μετρητή υγρασίας; Θα σε βοηθήσει κάπου; Το Oregon έχει €40+ απ' ότι είδα... Θες να δώσεις τόσα χρήματα για να βλέπεις απλά τη θερμοκρασία εντός; Υπάρχουν νομίζω και απλά θερμόμετρα χώρου αλλά ακόμα και το NG μπρελόκ νομίζω είναι αρκετό να δεις πόσους °C έχεις και αν θες το παίρνεις και μαζί σου. Είχα κάποτε ένα analog ρολόι/θερμόμετρο/υγρασιόμετρο και καθώς ήμουν σε περιοχή με πολύ υγρασία αυτό έπαιζε από το 80%-100%... αλλά για εσωτερικό χώρο δε νομίζω πως βοηθά κάπου, ενώ αν το έχεις έξω (πιο λογικό ακούγεται) μπορείς να διαπιστώσεις αν βρέξει. Δε ξέρω περισσότερα να σου πω κι αν κάνω κάπου λάθος μπορεί κάποιος να επέμβει... Σχετικά με το Lidl μόνο σαβούρες πουλάει κατά τη γνώμη μου, μην κάνεις το κόπο. Επειδή έχω σκεφτεί και εγώ να πάρω θερμόμετρο για να ξέρω αν δουλεύει σωστά το καλοριφέρ ή το a/c καλύτερα βρες κάτι επώνυμο σε χαμηλή τιμή. Προς το παρόν έχω ένα υδραργύρου (αν και η χρήση του απαγορεύθηκε). Να σου κάνω και μια πρόταση... αν και 30€ πάλι πολλά δεν είναι; National Geographic 277NE (21€) National Geographic 261NE (30€) Μπες multirama αν δεν τα έχεις δει αυτά που έχει...
therock Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Βασικα επειδη τωρα ειναι χειμωνας, εχω ολο καλοφριφερ και αεροθερμο στο δωματιο, και θελω να βλεπω ποτε ο αερας γινεται ξηρος να ανοιγω κανα παραθυρω. Η υγρασια με βοηθαει να αναπνευσω, αφου εχω και το ενα ρουοθουνι μου κλειστο... Αυτα που λες δεν εχουν υγρασιομετρο. Αυτο εδω ομως εχει, αλλα ξεφευγει λιγο. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0365305&catid=110400 Δεν ξερει κανεις με τι τροπο δουλευουν? Εχουν καποιο ξεχωριστο hardware μεσα? Αφου αποτι καταλαβαινω μεσω ηλεκτρικων κυκλοματων καταλαβαινουν την θερμοτητα και διαφορες ενδειξεις. Δεν γινεται μεσω software να επεμβουμε? Παρεπιπτωντος τα θερμομετρα υδραργυρου ποτε κια γιατι απαγορευτηκαν?
Crown Knight Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Ακριβό είναι αυτό που είδα στο post σου! Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να πάρεις κάτι από multirama που απ' όσο θυμάμαι έχουν και δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αν επιστρέψεις το προϊόν άμεσα ή αν θες και αντικατάσταση με κάποιο άλλο... Αυτό μπορείς να το ρωτήσεις σε 1-2 πωλητές πριν το πάρεις για επιβεβαίωση. Τώρα και εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάποια καλή πρόταση στο μυαλό μου εκτός από το να μη δώσεις μεγάλο ποσό για κάτι τόσο απλό... Αυτή είναι και η συμβουλή μου! Γενικά όμως αν δεν έχεις πρόβλημα χρηματικό τότε πάρε το πιο φτηνό που κάνει τη δουλειά σου... καθώς δε ξέρω και τι διάρκεια ζωής έχουν! Ας προτείνει κάποιος αν ξέρει μοντέλο που το έχει χρόνια και είναι άριστο στις μετρήσεις μιας και ο φίλος μας έχει και σοβαρό λόγο και όχι απλά για εφέ! <OFF TOPIC> Γενικά, προϊόντα υδραργύρου -εκτός από θερμόμετρα υπάρχουν ένα σορό μετρητές, ακόμα και λάμπες- απαγορεύτηκαν επειδή κάνουν ζημιά στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου. αν googlάρεις θα βρεις πληροφορίες από άρθρα. μην τα λέω εδώ και βγει εκτός η συζήτηση. </OFF TOPIC>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.