enio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Τι είναι η μέγιστη συχνότητα? Πολλές φορές η χρήση cpu είναι στο 2% και το laptop κολλάει... Προφανώς τότε η μέγιστη συχνότητα είναι στο 100%. Έχει καμία σχέσει με overlocking κτλπ? Έχω Corei7 και 4gb μνήμη ram. Είναι δυνατόν να κολλάει με 2 κ 5% χρήση cpu? Επισυνάπτω εικόνα.....
STORM1978 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Τι είναι η μέγιστη συχνότητα? Πολλές φορές η χρήση cpu είναι στο 2% και το laptop κολλάει... Προφανώς τότε η μέγιστη συχνότητα είναι στο 100%. Έχει καμία σχέσει με overlocking κτλπ? Έχω Corei7 και 4gb μνήμη ram. Είναι δυνατόν να κολλάει με 2 κ 5% χρήση cpu? Επισυνάπτω εικόνα..... η μεγιστη συχνοτητα ειναι η μεγιστη συχνοτητα που επιασε ο επεξεργαστης σου απο οταν ανοιξες το laptop σου. προφανως θα εχει ενεργοποιημενη καμια εντολη στο bios σαν το speedstep μιας και ειναι INTEL που αυξομειωνει την συχνοτητα του επεξεργαστη σου αναλογα με το φορτο εργασιας του. π.χ. αν ο επεξεργαστης τρεχει κανονικα στα 2 ghz αλλα δεν χρειαζετε τοση δυναμη για καποιο προγραμμα μπορει αυτοματα να μειωνετε η συχνοτητα του μπορει και κατω απο 1 ghz για να μειωθει η καταναλωση ρευματος. οταν θα χρειαστει να επεξεργαστει καποια δεδομενα ή να τρεξει καποια εφαρμογη, στισγμιαια θα ανεβει στην μεγιστη συχνοτητα του. αυτα. ελπιζω να βοηθησα.
enio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Αν κάνω overlocking θα τρέχει πιο γρήγορα? Ή τουλάχιστον θα γλιτώσω τα "κολλήματα"?
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Τα κολλήματα που έχεις δεν ευθύνονται σε "αργό" που θέλει σπρώξιμο για να πάει πιο γρήγορα επεξεργαστή. Για i7 μιλάμε σωστά; Δηλαδή αν δεν πάει καλά ο i7 ποιος πάει; Ο επεξεργαστής μία χαρά είναι, τα κολλήματα που έχεις δεν νομίζω να προέρχονται απο "αργοπορία" του i7 και ειδικά με χρήση cpu 5%. ΚΟΙΜΑΤΑΙ το κτήνος. Πότε αρχίσανε τα κολλήματα; Τα είχες απο την αρχή; Τρέχεις κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή game και το παθαίνει; Ποιο λειτουργικό, ποιο λαπτοπ;
popeye68 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 44444444444444444444444444444444444 (ακυρο)
enio Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Το laptop είναι: Fujitsu Siemens Motherboard: LIFEBOOK AH550 Basic I/O System(BIOS): Version 1.09 Central Processing Unit(CPU): Intel® Core i7 CPU M 620 @ 2.67GHz Physical Memory X 2 2GB 2GB Hard Disk: WDC WD5000BEVT-16ZAT0 (465,76GB) Video Card: Intel® Graphics Media Accelerator HD Monitor: Οθόνη PnP γενικής χρήσης Hardware Score (Base score: 4,3) Processor (Calculations per second): 6,8 Memory (Memory Operation per second): 5,9 Graphics (Desktop performance for Windows Aero): 4,3 Gaming graphics (3D business and gaming graphics performance): 5,3 Primary hard disk (Disk data transfer rate): 5,7 Δεν χρησιμοποιώ καμία βαριά εφαρμογή.. μόνο για ίντερνετ, ταινίες και μουσική τον χρησιμοποιώ.. Ένας μήνας είναι που τον έχω πάρει στην αρχή δεν είχα παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Το λειτουργικό που έχω είναι Windows 7 (*64). Έχω κάνει και scan με το Norton δε βρήκε κάτι, ούτε με την ανασυγκρότηση δίσκων είδα διαφορά.....
karmen1983 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Κάτσε το Lifebook AH550 είναι το μοντέλο έτσι και όχι η Mobo σου αν κατάλαβα καλά; (είμαι και άυπνη) Δε μου είπες όμως το κάνει σε συγκεκριμένες εφαρμογές όταν τρέχεις; Ή τυχαία; Το σύστημά σου δε δικαιολογεί κολλήματα άρα κάτι "τρέχει" και το καθυστερεί. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν εμφάνιζε τα συμπτώματα στην αρχή κάτι στράβωσε σ' αυτό τον 1 μήνα. Κάνε ένα σκανάρισμα με Malwarebytes αφού του κάνεις update και βλέπουμε. Και μία ακόμα ερώτηση, τα win είναι απο τη μαμά του όπως το πήρες; Ή έβαλες δικιά σου έκδοση;
injen Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Αφηνεις το laptop idle και μετα το κανει;μηπως κανει spin up κανενας σκληρος;δοκιμασε απο την διαχειριση ενεργειας να απενεργοποιησεις το κλεισιμο των σκληρων δισκων Sent from my iPhone using Insomnia.app
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 · Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος Svchost να τσεκάρεις πρόσφατα είχα και εγώ το θέμα αυτο και είχα μηχάνημα 1700 ευρο.. i7 2700k στα 4.1 και μου ψυλοσερνοτανε να ξέρεις οτι παίζει κάποιος ιος ψαξε καλα για malware και spyware δεν παίζει κανέναν ρόλο η συχνότητα της cpu ένας ι7 πότε δεν μπορεί να φτάσει στα 100% maximum άσχετα αν δείχνει παίζει σημαντικό ρόλο να κοιτάξεις την μνήμη cashe της Cpu σου πολλά προγράμματα αποθηκέυονται εκεί όσο τρέχουν ανοιχτά και την γεμίζουν και τσέκαρε με την εντολή msconfig της λίστα εκκίνησης προγραμμάτων στα windows
coolerman Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 · Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος 2011..
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 · Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 21 Μαρτίου 2014 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.