Προς το περιεχόμενο

The King's Speech (2010)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kings-Speech-movie-Poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1504320/

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

Πριν λιγες ωρες επεστρεψα απο την προβολη, εχοντας πολυ καλες εντυπωσεις. Ο Colin Firth σχεδον αψογος στο ρολο του -αν και μου αρεσε ελαφρως περισσοτερο στο a single man-, ο Geoffrey Rush απολαυστικοτατος, για μενα η καλυτερη ερμηνεια Β' Ανδρικου του προηγουμενου ετους (ισως βεβαια εφταιγε το οτι λατρεψα και τον χαρακτηρα που υποδυοταν). Μεταφερεται με υπεροχο τροπο το πνευμα της εποχης, οπως και η υποληψη και συμπεριφορα των "γαλαζοαιματων". Παροτι δεν προκειται για καποιο εξαιρετικα ελκυστικο θεμα (ή τουλαχιστον ετσι φαινοταν εξαρχης), το ενδιαφερον διατηρειται αμειωτο και μονο για περιπου 2-3 λεπτα -καπου στη μεση- μπορω να πω οτι το εχασα. Ο σκηνοθετης "Tom Hooper", ο οποιος μου ηταν παντελως αγνωστος, φαινεται να εκανε αξιολογη δουλεια. Βοηθα εξαιρετικα η κλασσικη ενορχηστρωση της ταινιας, αλλα και οι μπολικες δοσεις, πνευματωδους τις περισσοτερες φορες, χιουμορ. Οσο για την ιστορικη της εγκυροτητα και αξιοπιστια στα οσα παρουσιαζει, δεν μπορω να εγγυηθω καθως δε γνωριζω. Θεωρω παντως πως καλως θα παρει τα οσκαρ που θα παρει, αν και υπαρχουν κι αλλες εξαισιες παραγωγες που δεν θ' ακουστουν.

8/10

ΥΓ. Οταν ειδα τον διπλανο μου να μασουλαει ποπ κορν με την γκομενα του, ενιωσα σαν τον Machete οταν του σκοτωσαν την οικογενεια. Σε ιστορικο δραμα μου ηθελε ποπ κορν ο κακομοιρης. Ευτυχως στη μεση σηκωθηκαν με την αλλη και φυγανε. Μονο ενας βλακας με φωνη νταλικερη που μουρμουριζε δυνατα εμεινε, αλλα ηταν σχετικα ανεκτη η κατασταση.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δυστυχώς ο κινηματογράφος έχει μετατραπεί σε ταβέρνα με οθόνη.

Προσωπικά,ανεξαρτητως ταινίας,ακόμη και την τελευταια αμερικανιά να επιλέξω να δω (που λεει ο λογος) με εκνευρίζει αφάνταστα το φαγοπότι.

Γενικότερα σε μη "εμπορικές" αιθουσες, βλ βιλατζ,στερ κτλ, το φαινόμενο αυτό κατα κανόνα δεν ισχύει.

Στο θέμα μας τώρα,σκέφτομαι να δώ την ταινία αυτή μιας και φάνηκε ενδιαφέρουσα.Μου φανηκε πάντως παράξενο μια ταινία που δεν είναι για το ευρύ κοινό να πάρει διανομή απο μεγάλη εταιρία.(απο την άποψη αντικειμένου,διαφήμισης κτλ,δεν υποννοώ τίποτε περι μάζας και ελίτ).

Ιδωμεν.

Δημοσ.

εμένα μ'ενοχλεί το avatar σου marantonis(θεώρησα κατάλληλη την περίσταση να το δηλώσω)

παρακαλώ λυπήσου με, δεν μπορώ να το συνηθίσω(ούτε το προηγούμενο)

κατά τα άλλα μ'έπεισες να δω την ταινία. :-D

Δημοσ.

καμια γνωμη για την ταινια περα του τοπικ σταρτερ;

υ.γ. απορια χωρις καποιο υφος, αληθεια γιατι λενε παει για βραβεια, τι παιζει αξιζει;

Δημοσ.

Δε με ενοχλησε το δικο σου ποστ, του επομενου μ' ενοχλησε που ειπε "αλλά πάλι ίσως είναι λίγο υπερβολικό είναι που το σχολιάζει" και το συνεχισε, σαν να 'ταν οχι μονο το κυριο θεμα του τοπικ αλλα και κατι που εχριζε μεγαλης και φοβερης αναλυσης. Αλλα στ' @@ του καθενος αν ενοχληθηκα κι ετσι πρεπει να ειναι :huh:

B)

ΥΓ. Καυλωμενη.

ΥΓ.2 Αγνοηστε το 2ο ΥΓ.

άσχετο αλλά και το χρήζω στον αόριστο παίρνει ι? τα ξέχασα όλα πια ...

το έργο πάντως περιμένω πώς και τι να έρθει στο νησι για να το δω και να σας πω :whistle:

Δημοσ.

άσχετο αλλά και το χρήζω στον αόριστο παίρνει ι? τα ξέχασα όλα πια ...

το έργο πάντως περιμένω πώς και τι να έρθει στο νησι για να το δω και να σας πω :whistle:

Τωρα που το πες σκεφτηκα πως εκανα λαθος, αλλα ειδα μολις οτι στο λεξικο του chrome το βγαζει σωστο ορθογραφικα και με τους 2 τροπους. Δε ξερω.

υ.γ. απορια χωρις καποιο υφος, αληθεια γιατι λενε παει για βραβεια, τι παιζει αξιζει;

Αξιζει ναι. Βεβαια κι αλλες αξιζουν αλλα δε παιρνουν οσκαρ. Αυτο θα παρει οχι μονο επειδη αξιζει αλλα και επειδη για καποιο λογο προωθειται πολυ (αλλο ιστορικο δραμα να φυγουραρει στο εξωφυλλο του φυλαδιου της odeon, τη στιγμη που ολες σχεδον οι υπολοιπες ταινιες της που παιζουν τωρα ειναι τουλαχιστον κατα 50% πιο mainstream, δε θυμαμαι τα τελευταια χρονια).

• Super Moderators
Δημοσ.

πήρε και τη χρυσή σφαίρα σήμερα τα ξημερώματα ο Colin Firth, ελπίζω να την δω μέχρι το τέλος της βδομάδας

Δημοσ.

Η ταινια βασιζεται στις ερμηνειες και μονο.

Απλα μια αξιοπρεπεης ταινια,δεν μπορω να καταλαβω προς τι τετοιο promotion.Θα μου πειετε και το social network χαρακτηριστηκε ταινιαρα :whistle:

Το σεναριο ειναι πολυ αδυναμο για να σου κρατησει το ενδιαφερον.

6,5/10

Δημοσ.

Απλα μια αξιοπρεπεης ταινια,δεν μπορω να καταλαβω προς τι τετοιο promotion.Θα μου πειετε και το social network χαρακτηριστηκε ταινιαρα :whistle:

Δεν νομίζω να έπεσε και τόσο promotion. Ούτε ελάχιστο απο αυτό που έπεσε για το Social Network (στο οποίο έπεσε τρελό σπρώξιμο...)

Δημοσ.

Ψεματα :P

Το σεναριο ειναι αρκετα ασυνηθιστο αλλα πολυ καλογραμμενο, κι εχει ποιοτικοτατους διαλογους μεσα, συν το χιουμορ, που κανουν ενδιαφερουσα την ιστορια. Για 'μενα τουλαχιστον.

Δημοσ.

Ασυνηθιστο βασει των σεναριων του Hollywood αλλα βαρετο απο ενα σημειο και μετα.

Εκτος αν βρηκες ενδιαφερον για ενα διωρο να βλεπεις εναν ανθρωπο να προσπαθει να μιλησει χωρις να τραυλισει.

Α ξεχασα ειχε και το φοβερο subplot ποιος θα διαδεχθει τον πατερα τους στο θρονο :devil:

Δημοσ.

Ασυνηθιστο βασει των σεναριων του Hollywood αλλα βαρετο απο ενα σημειο και μετα.

Εκτος αν βρηκες ενδιαφερον για ενα διωρο να βλεπεις εναν ανθρωπο να προσπαθει να μιλησει χωρις να τραυλισει.

Α ξεχασα ειχε και το φοβερο subplot ποιος θα διαδεχθει τον πατερα τους στο θρονο :devil:

Βασικα πρεπει να 'σαι ο μονος που δε θυμαμαι ποτε σε οποιοδηποτε topic για ταινια ή σειρα να εχουμε συμφωνισει. Οποτε λογικο.

ΥΓ. Ειχε και το subplot του πολεμου.

Δημοσ.

Βασικα πρεπει να 'σαι ο μονος που δε θυμαμαι ποτε σε οποιοδηποτε topic για ταινια ή σειρα να εχουμε συμφωνισει. Οποτε λογικο.

ΥΓ. Ειχε και το subplot του πολεμου.

χεχε,μπορει.

Συντριπτικα μεγαλο μερος της ταινιας ειναι με τον Rush και τον Firth να προσπαθουν να μιλησει ο δευτερος νομιζω.Δε χρειαζεται να αναλυσω καν γιατι αυτο μπορει να καθισταται βαρετο μετα απο λιγο.

Ισως ειναι ενδεικτικο ποσο χαμηλο το επιπεδο ειναι φετος,το να παιρνουν βραβεια το kings speech και το social network.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε βαρέθηκα ούτε στιγμή στην ταινία. Και ποια subplot θα μπορούσαν να προσφέρουν την "εκπληξη" που μάλλον ζητούσες; Πρόκειται για ιστορικά κατά βάση γεγονότα που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε σχετικό βιβλίο.

Και πριν δυο μέρες είχα δει το hereafter όπου κόντεψα να κοιμηθώ, οπότε το king's speech μου φάνηκε πολύ καλό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...