greenpeace933 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Χαιρετώ παιδιά... Θέλω να αλλάξω μητρική σε ένα παλιό pentium 4 διότι υποπτεύομαι ότι είναι η αιτία για τις απανωτές επανεκκινήσεις που τρώω τελευταία... Έκανα φορμάτ επειδή έφαγα ιό που προσέβαλε το αρχείο explorer και δεν άφηνε το firefox ή οποιοδήποτε άλλο browser να ανοίξει. Αφαίρεσα τον ιό με το spyware doctor αλλά μετά δεν μπορούσα να μπω στα xp και έκανε επανεκκίνηση. Πέρασα νέο λειτουργικό από πάνω αλλά πάλι έκανε επανεκκινήσεις. Επειδή ήθελα να σώσω τα αρχεία που έχω στο σκληρό μου, δημιούργησα partition με το partition magic για το νέο λειτουργικό και ένα partition για τα αρχεία μου. Πέρασα νέο λειτουργικό και συγχώνευσα τα 2 partitions. Παρόλα αυτά στα καλά καθούμενα το σύστημα παγώνει τελείως (δεν κουνιέται καν το ποντικι) ή κάνει επανεκκίνηση όπου ακούγεται ο ανεμιστήρας αλλά δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη. Πατάω reset και πάλι το ίδιο. Δεν φαίνεται τίποτα απολύτως. Ούτε καν οι μετρήσεις της RAM και του επεξεργαστή στο boot screen. Αρχικά σκέφτηκα ότι θα είναι ιός μιας και 4 φάκελοι με νούμερα για τίτλους, δεν μπορούν να σβηστούν με τίποτα (ούτε καν με το unlocker). Άνοιξα όμως το κουτί και είδα ότι ένας από τους πυκνωτές της μητρικής έχει διαρροή. Από έρευνα στο internet αυτό εξηγεί αυτήν την περίεργη συμπεριφορά... Το έξυσα λίγο με το κατσαβίδι αλλά οι επανεκκινήσεις παραμένουν. Πλέον όμως γίνονται λίγο πιο σπάνια. Η μητρική είναι 7 ετών gigabyte. Λέτε να φταίει κάτι άλλο; Η αλήθεια είναι ότι λυπάμαι να την αντικαταστήσω διότι ήταν από τις καλύτερες της εποχής της. Έχω όμως και την απορία αν βρήκα τον κατάλληλο αντικαταστάτη της όσον αφορά τις συσκευές που έχω πάνω της. Το σύστημα μου είναι: CPU: Intel pentium 4 2Ghz 400 FSB mobo: Ga8ir533 RAM: 1 ddr 266 256mb 1ddr 266 512MB double sided graphic card: creative geforce4 ti 4200 64mb agp 4x HD WD ide jb2500 νομιζω PSW Chieftech 500w δεν θυμάμαι μοντέλο ακριβώς Η μητρική που κοιτάζω είναι της asrock η: P4i65G Από όσο τα είδα ταιριάζουν αλλά θέλω και μια δεύτερη γνώμη... Θα είμαι OK με αυτή την μητρική; Θα ταιριάξει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή πάνω στην μητρική ή δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα; Τέλος τι πάστα προτείνετε να πάρω για τον επεξεργαστή ώστε να μην θερμαίνεται; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Βαλε ενα προγραμμα, οπως το HW monitor και πες μας τις θερμοκρασιες και τις τασεις που δειχνει. Μου μυριζει υπερθερμανση ή το τροφοδοτικο αρχισε να κουραζεται. Χωρις να αποκλειεται να φταιει κι η μητρικη.
greenpeace933 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση GeorgeMan. Νομίζω ότι η μητρική δεν έχει αισθητήρες πάνω της για την προβολή θερμοκρασιών. Στο bios θα φαινόταν σωστά; Κάτσε μια στιγμή να το κατεβάσω και θα σου πω... χμ... Λέει Fans value: 164rpm Min: 164rpm Max 164RPM Θερμοκρασίες για τους δύο σκληρούς: Samsung 36oC σε όλα WD 58oC σε όλα Τίποτα για επεξεργαστή... Το τροφοδοτικό είναι 1-2 χρονών
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Αρα απο τροφοδοτικο εισαι οκ. Δες και στο bios τι θερμοκρασιες λεει, και τι τασεις, οπως και απο το hw monitor. Και καθολου αισθητηρες να μην εχει, ο επεξεργαστης εχει ενσωματωμενο και πρεπει να λεει τη θερμοκρασια του.
greenpeace933 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Ούτε στο bios υπάρχει κάτι για θερμοκρασία του επεξεργαστή. Ποτέ δεν είχε κάτι... Ο αδερφός μου με p4 και 2,8ghz σε μητρική gigabyte είχε ενδείξεις θερμοκρασίας... Στον δικό μου δεν είχα ποτέ... Μήπως δεν σύνδεσα κάποιο καλώδιο του τροφοδοτικού πάνω στην μητρική; Αλλιώς μάλλον η δικιά μου μητρική/επεξεργαστής δεν δίνει από κατασκευής τιμές θερμοκρασίας.
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 CPU: Intel pentium 4 2Ghz 400 FSB PSW Chieftech 500w δεν θυμάμαι μοντέλο ακριβώς Tο Chieftech ειναι υπεραρκετο γι' αυτο το συστημα. Και ο P4 2GHz/400 θα ειναι Northwood και κρυος Οποτε: ψαχνεις για καποια αιτια αλλη απο αυτες...
epitropos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Άνοιξα όμως το κουτί και είδα ότι ένας από τους πυκνωτές της μητρικής έχει διαρροή. Τον ένοχο, τον βρήκες. Νομίζω, οτι η Asrock θα αντικαταστήσει επάξια την Gigabyte σου.
greenpeace933 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς ο ένας πυκνωτής έχει διαρροή υγρού και πέτυχα κάνα 2 ακόμα διογκωμένους στην κορυφή τους. Προφανώς είναι από τις ελαττωματικές παρτίδες της Taiwan ή γονάτισε απλά με τον καιρό και την χρήση (κατεβαστήρι). Επομένως πάω για την Asrock με τιμή γύρω στα 60 ευρώ. Από πάστα τι μου προτείνετε; Επίσης αν τυχόν βάλω σκληρό Sata2 στον Sata I controller της μητρικής αυτής θα έχω πρόβλημα; Άκουσα ότι πρέπει να αλλαχτεί ένα τζαπεράκι πάνω στο σκληρό και γίνεται αλλά δουλεύει πιο αργά. Το καλώδιο όμως είναι διαφορετικό νομίζω... Λίγη βοήθεια pls...
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δε ξερω αν αξιζει αγορα καινουργιας socket 478 μητρικης.. Τσεκαρε λιγο και εδω (στις αγγελιες) για μεταχειρισμενες. Κατα τα αλλα παντως η συγκεκριμενη Asrcok ειναι σκυλι. Και θα σου επιτρεψει να ανεβασεις P4 @ 2.66 (133 fsb).
greenpeace933 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Χμμμ... overclocking ε; Για να πω την αλήθεια νόμιζα ότι οι επεξεργαστές της intel είναι κλειδωμένοι και δεν σ' αφήνουν να πας παραπάνω από την ονομαστική τιμή των Mhz. Η τωρινή μητρική μου έδινε δυνατότητα να αλλάξω τον πολλαπλασιαστή αλλά το άφηνα στο auto. Εφόσον μιλάμε για αύξηση 20% των επιδόσεων θα έχω πρόβλημα αστάθειας αν το δοκιμάσω αυτό; Μήπως χτυπήσει η κάρτα γραφικών ή Ram ή η μητρική. (Παντελώς άσχετος με overclocking ).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Στα 133 λογικα θα αλλαζει διαιρετες και θα παιζουν ολα τα άλλα default. Ωστοσο να πω οτι μιλαμε για 33% αυξηση, οχι 20% μονο
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Στα 133 fsb θα εχεις αναλογια cpu / memory (DDR 266) με την καλυτερη αποδοση. Ο 2GHz P4 φθανει μεχρι 2.8 GHz = 140 fsb, διχως προβληματα. Και η συγκεκριμενη Asrock εχει αρκετες επιλογες overclocking* (*κλειδωνει/fixed AGP/PCI bus κλπ!)
greenpeace933 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 ok την παρήγγειλα, Προς το παρόν περιμένω να έρθει και να την εγκαταστήσω. Μόλις ρυθμίσω τα βασικά θα επιστρέψω μάλλον για συμβουλές. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τον χρόνο σας...
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Εχεις δει παντως, οτι ειναι Micro ATX, δηλαδη μονο 3 pci slot, αρκετες μεν, μα γινονται και 2: αν ποτε βαλεις dual slot agp... H gf4 ti4200 ειναι single slot, οποτε δε σου κλεινει καμμια Επισης εχει και μια ενσωματωμενη/Onboard Video, που αν θυμαμαι καλα, δανειζεται μεχρι 32MB απο τη ddr ram σου. Σε περιπτωση που τυχον θελεις μικροτερη watt καταναλωση, μπορεις και να χρησιμοποιησεις αυτη, μια χαρα ειναι
greenpeace933 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Σωστός, και παίζει να γίνεται και πιο αθόρυβος μιας και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών ακούγεται κάπως. Ίσως πάλι να είναι και του τροφοδοτικού αυτό που ακούγεται περισσότερο... Θα κάνω τα πειράματα μου... Το γεγονός ότι είναι micro-atx που προορίζεται για midi tower case θα μου δημιουργήσει πρόβλημα; Η μήπως πρέπει να παραγγείλω και κουτί τωρα; Υποθέτω ότι θα ταιριάξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.