orion1986 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.θα ηθελα τη γνωμη σας για το εξης συστημα που παραθετω στην φωτογραφια : http://img195.imageshack.us/f/99163644.png/ το συστημα που εχω ειναι το εξης: core2duo 3,00GHZ (E8400) , 3GB RAM DDR2 KINGSTON HYPERX 1066MHZ , ATI 4850 512MB , 2 σκληρους SEAGATE 500GB και 1 TB (SATA2 7200prm) , οθονη LG 204 WS-SF 20 ιντσων , τροφοδοτικο TRUST 570WATT , MOBO ASUS P5QL-E . αυτο που εχω στην φωτο αξιζει τα λεφτα του? θα κανατε αλλαγες εσεις? το PC χρησιμοποιειται για GAMING και NET . ευχαριστω εκ των προτερων .
stm00192 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Το μονο που θα άλλαζα εγώ στο σύστημα σου θα ήταν οπωσδήποτε το τροφοδοτικο διότι με το trust ρισκάρεις στην κυριολεξία με την ζωή του υπολογιστή σου! Και μετά κατά δεύτερο λόγο θα έβαζα άλλο 1 gb μνήμης για να εκμεταλευτό και το dual channel που εσύ έχεις χαλάσει με τα 3gb και τέλος ίσως έβαζα μια πιο ισχυρή κάρτα γραφικών αν δεν με κάλυπτε η 4850 στα παιχνιδια που παίζω... κατά τα άλλα ο Ε8400 είναι ακόμη ένας πολύ ισχυρός επεξεργαστής ο οποίος ειδικά και με λίγο oc που σηκώνει αρκετό δεν πρόκειται να κολώσει σε κανένα παιχνίδι! Τώρα όσο αφορά το σύστημα που έφτιαξες, εγώ διαφωνώ καθετα με την καρτα γραφικών .. ναι μεν είναι μια δυνατή καρτούλα αλλά έχει μεγάλη κατανάλωση και πλέον τείνει να γίνει κατά μια γενιά παλια!! Η χτύπα καμια 6850 - 6870 ή περίμενε τα φτηνότερα μοντελα της σειρας 5ΧΧ της nvidia Επίσης διαφωνώ καπως με την μητρική διοτι αν και καλή φέρει παλιο chipset ενω στην ίδια τιμή βρίσκεις καινουργιες με 880 chipset!
orion1986 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 επειδη πολλοι μου εχουν πει για το τροφοδοτικο , εχω ρωτησει 2 τεχνικους και μου εχουν πει πως για το συστημα μου ειναι υπεραρκετο , επισης το εχει και ενας φιλος μου (που εχει παρομοιο συστημα και δεν εχει κανενα προβλημα) ισα ισα που ειναι και πολυ οικονομικο στην καταναλωση ρευματος. δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα εχω και ups 1000 VA . οποτε θεωρω πως καλυπτομαι .
benign Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Το θεμα δεν ειναι αριθμητικο,δηλαδη ποσοι τεχνικοι σου ειπαν οτι το τροφοδοτικο ειναι ενταξει.Εδω,στο φορουμ,υπαρχουν αφενος μεν τεχνικοι,φοιτητες που σπουδαζουν να γινουν τεχνικοι,εμπειροι χρηστες που συναρμολογουν μονοι τους τα συστηματα τους περαν της δεκαετιας.Αν βρεθει ενας να σου πει οτι αυτο το τροφοδοτικο που επελεξες ειναι καλο και αρκετο για το συστημα σου,στειλε μου p.m. Ειναι κατωτατης ποιοτητας και ανα πασα στιγμη μπορει να χαλασει η να ριξει τις επιδοσεις του συστηματος σου η ακομη και να σου κανει ζημια οπως σωστα σου ανεφερε ο stm00192.Επισης το cpu cooler ειναι αμφιβολου αξιας.Με 20' οθονη δεν υπαρχει σοβαρο gaming αναλογικα με την σημερινη τεχνολογια και το υπολοιπο hardware που θες να αγορασεις.Χρειαζεσαι 24ραρα οθονη για καλο gaming ανταξιο αυτων που θελεις να αγορασεις. Γενικα ετσι πρεπει να σκεφτεσαι οταν θελεις να αγορασεις δυνατο συστημα για gaming: 1. Καλο κουτι αξιας μινιμουμ 80-100 ευρω με σωστη αρχιτεκτονικη για καλη κυκλοφορια του αερα και ψυξη των components. 2.Καλο,συνηθως ακριβουτσικο τροφοδοτικο γυρω στα 120 ευρω το πολυ,απο 600 watt και πανω σαν και αυτο: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm 3.Καλη μητρικη,πλουσια σε χαρακτηριστικα και εναρμονισμενη με τις τελευταιες εξελιξεις στην τεχνολογια.Εδω αναλογως αν πας σε AMD η Intel αλλαζουν αρκετα τα δεδομενα αλλα οι τιμες αρχιζουν απο 80 ευρω και για μενα φτανουν το πολυ μεχρι 150,πανω κατω. 4.Τετραπυρηνος επεξεργαστης. 5.SSD δισκος για να τρεχεις το λειτουργικο σου και καποια games πολυ πιο γρηγορα. 6.Φυσικα μια γρηγορη ποιοτικη καρτα γραφικων,παλι για μενα ,το πολυ μεχι 180 ευρω. Συγκεκριμενα για σενα τωρα,επειδη εισαι σε μεταιχμιακη περιοδο που μας ερχονται νεες τεχνολογιες και απο intel αλλα και απο amd θα συνιστουσα να εκανες υπομονη μερικους μηνες μεχρι το καλοκαιρι για να δουμε επιδοσεις και τιμες απο το νεο υλικο που προανεφερα.Μεχρι τοτε το μονο που αξιζει για τωρα να αγορασεις ειναι μια καλουτσικη TFT 24αρα.
epitropos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 θα ηθελα τη γνωμη σας για το εξης συστημα που παραθετω στην φωτογραφια : http://img195.imageshack.us/f/99163644.png/ Το τροφοδοτικό (Deer) που διάλεξες, είναι για τα μπάζα, όπως και το Trust που έχεις τώρα. Και το χειρότερο, είναι οτι το έχουν στην ίδια τιμή με το εξαιρετικό Corsair που σου προτείνει ο benign. Άρα, είναι έγκλημα να πάς σε Deer/Trust/LC/Lamtech. Επίσης : Θα κάνεις αναβάθμιση με την MSI, που έχει chipset τρία χρόνια παλιό ; Γνώμη μου: Πάρε μιά οθόνη της προκοπής (πχ Dell U2311), πούλα το παλιό σου σύστημα, και με ό,τι μαζέψεις (+ αυτά που ήδη διαθέτεις) παίρνεις μηχανάκι που θα πετάει.
cabdik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 κοιτα, επειδη το ιδιο συστημα κατα 90% εχω φτιαξει και σε ενα φιλαρακι μου, θα σου πω μονο τα εξης. 1. παιρνεις ενα καλο τροφοδοτικο, οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω, ωστε να σου μεινει και στην επομενη αναβαθμιση. 2. αν θελεις σοβαρο gaming, καλο ειναι να παρεις και μια full HD 23-24" οθονη, αλλιως αν βολευεσαι με αυτη που εχεις, κρατα την. 3. οπωσδηποτε, αλλαξε τις μνημες σου με ενα κιτ 2χ2gb ωστε να εχεις και αρκετη ποσοτητα, αλλα και να εκμεταλλευτεις το dual channel!!! το πισι σου εχει ακομα ψωμι. μην αλλαζεις τωρα..!
ChRis6 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Αυτο που χρειαζεται αρχικα να αλλαξεις ειναι το τροφοδοτικο σου.Το corsair που λενε τα παιδια απο πανω ειναι πολυ καλο....Αλλαζεις τη καρτα γραφικων σου σε μια απο 6850- 6870 και τελος βαζεις και 1 GB RAM και εισαι μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.