VampireKiSS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Γεια σας φίλοι και καλή χρονιά. Θελω να προσθέσω στο τοπικό μου δίκτυο το media player και για το λόγο αυτό θα χρειαστώ 10 μέτρα καλώδιο προκειμένου να συνδεθεί με το ρούτερ. Κάνει για τη δουλειά αυτή το παρακάτω Link ή θα πρέπει να βάλω πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πάρω αυτό; Link Ή μήπως δεν χρειάζεται καν ftp και ενα απλο utp θα με καλύψει; Υπ' όψιν ότι 100mbps είναι αρκετά για streaming hd υλικού και -αν δεν κάνω λάθος- το ρουτερ μου (thomson sl2-141) δεν έχει gigabit lan.
SPANK Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δεν χρειάζεται να δώσεις παραπάνω χρήματα για FTP καλώδιο με ενα απλο UTP θα κάνεις την δουλειά σου.
nzeppos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ακριβώς. Δεν σου χρειάζεται Cat6 καλώδιο. Το πρώτο (Cat5e) θα σε καλύψει μια χαρά για κατοστάρι δίκτυο. Υπ' όψιν όμως ότι το 5e κάνει ΚΑΙ για gigabit LAN (αν δεν υπάρχουν πολλές παρεμβολές και δεν είναι εντελώς κινέζικο...)
VampireKiSS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Υπάρχει μηπως θέμα με το οτι στην περιγραφή του 1ου καλωδίου λέει ότι είναι crossfire για σύνδεση pc με pc? Να πάω καλύτερα σε αυτο; Link
nzeppos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Όχι crossfire βρε, crossover είναι Κατά τ' άλλα σωστά το είπες. Αφού θέλεις να συνδέσεις το media player με το router, χρειάζεσαι απλό UTP καλώδιο και όχι cross. Άρα θέλεις το τελευταίο καλώδιο που έδειξες. Κακώς δεν πρόσεξα ότι το πρώτο καλώδιο ήταν cross. ΥΓ: Aν προσέξεις πάντως την περιγραφή του πρώτου καλωδίου είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. EQUIP 205916 PATCH CORD F/UTP CAT.5E CROSSOVER 10,0MΘωρακισμένο καλώδιο crossover (1-3, 2-6) για απευθείας σύνδεση δύο Η/Υ με κάρτες δικτύου. Χαρακτηρίζουν "θωρακισμένο" ένα καλώδιο με single foil (δηλ. screened unshielded twisted pair που λένε στο χωριό μου). Δηλαδή τα πραγματικά SFTP καλώδια τι είναι; Άρματα μάχης;
kfyros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Θωρακισμένο καλώδιο δεν χρησιμοποιούν ούτε στα εργοστάσια. Μόνο σε εγκαταστάσεις που περνάει στο ίδιο κανάλι καλωδίωση 380V ρεύμα και πάνω (και αν τα καλώδια είναι το ένα πάνω στο άλλο).. Εγώ έχω 30 μέτρα καλώδιο utp cat5 φτηνιάρικο που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι στις πολυκατοικίες για τις τηλεφωνικές γραμμές (κανείς δεν βάζει πλέον τηλεφωνικό καλώδιο αλλά utp αφού δεν υπάρχει λόγος), το οποίο φεύγει από τον πίνακα του σπιτιού στη μία άκρη και πηγαίνει στο σαλόνι στην άλλη περασμένο μέσα από τα κανάλια του ρεύματος μαζί με τα καλώδια 220V, και δουλεύει μια χαρά στα 100mbps. Πάνω στην πρίζα του σαλονιού συνδέω και ένα 5μετρο για να μπορώ να κάθομαι στον καναπέ με το λαπιτόπι. Πήγαινε σε κανένα μαγαζάκι ηλεκτρονικών στη γειτονιά σου και πες να σου φτιάξουν ένα 20μετρο UTP . Με 5-10 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου. Τα 20 ευρώ που ζητάει το eshop για 20μετρο utp καλώδιο έτοιμο, είναι κλοπή http://www.e-shop.gr...l?id=PER.750155 . Έλεος Me 36 ευρώ παίρνεις κουλούρα 300 μέτρα cat6 στο ΙΔΙΟ κατάστημα http://www.e-shop.gr...l?id=PER.751548 , και αν δώσεις και κανένα εικοσάρικο ακόμα, παίρνεις και ένα κουτί με 100 πριζάκια και την σχετική πένσα - κόφτη - απογυμνωτή καλωδίων που κάνει και για rj11 (τηλεφώνου) και για rj45 (δικτύου). Δεν ψάχνεσαι μήπως τα τηλεφωνικά σου καλώδια μέσα στο σπίτι είναι UTP; Έτσι θα μπορείς να βάλεις τον router στο σημείο που είναι η κεντρική πρίζα τηλεφώνου, και κάποια από τις άλλες πρίζες τηλεφώνου που μπορεί να σε βολεύει να τις χρησιμοποιήσεις ως δικτύου. Αν δεν έχει ιδέα από αυτά που σου λέω μην μπλέξεις, θέλει ηλεκτρολόγο.
VampireKiSS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Παρήγγηλα τελικά 10m utp στα 4,37Ε (αυτό του 3ου link). Είχα την εντύπωση ότι για μεγάλα μήκη χρειάζεται ftp αλλά τελικά βλέπω άλλος είναι ο σκοπός του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.