Locke_John Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα και καλή χρονια. Σε ενα laptop toshiba A100-906 (5ετίας) που εχω, μερικες φορες εκει που δουλευω θα βγαλει μαυρη οθονη, κολλάει και θελει reboot με το κουμπι για να ξεκολλησει. μπορει να το ξανακανει αμεσως και γενικα να μη λεει να παρει μπρος αλλά την επομενη ημερα να δουλευει μια χαρα. κανεις ιδεα τι φταιει και αν μπορω να το φτιαξω ? υποψιν, στα σημεια πισω οπου ενωνεται η οθονη με το κυριο σωμα του laptop, εχει χαλαρωσει αρκετα το συστημα και υποψιαζομαι μηπως μερικες φορες "χανεται" η επαφή? ? φτιαχνεται αυτο η απλα ειναι στα τελευταια του το μηχαμηνα ? θα ηθελα να το σωσω αν γινεται γτ κατα τ αλλα ειναι αρκετα ικανοποιητικό για δευτερο μηχανημα.
karmen1983 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 καλήσπέρα όταν λες κολλάει, δουλεύει; Δηλαδή ακούς ανεμιστήρια και απλά έχεις black screen; Ή κλείνει; Υπάρχει περίπτωση να έχει κόψει καμιά καλωδιοταινιούλα της οθόνης αν το σύστημα μεταξύ οθόνης και σώματος έχει υποστεί "ζημιές". edit: και διόρθωσε το "οφόνη"
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 τη στιγμή που βγαζει τη μαυρη οθονη αν το συνδεσεις με αλλη εξωτερικη οθονη (και πατησεις τον αναλογο συνδυασμό πληκτρων fn+...) μεταφερει την εικόνα στην άλλη; Αν το κάνει πιθανότατα ειναι κάποια καλωδιοταινία ή παει για βρούβες η καρτα γραφικών (για την τελευταία με προβληματίζει το γεγονός ότι λες οτι με "ρεσετ" στρωνει...)
karmen1983 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 τη στιγμή που βγαζει τη μαυρη οθονη αν το συνδεσεις με αλλη εξωτερικη οθονη (και πατησεις τον αναλογο συνδυασμό πληκτρων fn+...) μεταφερει την εικόνα στην άλλη; Αν το κάνει πιθανότατα ειναι κάποια καλωδιοταινία ή παει για βρούβες η καρτα γραφικών (για την τελευταία με προβληματίζει το γεγονός ότι λες οτι με "ρεσετ" στρωνει...) Αν την μεταφέρει βρε γιατί να πάει για βρούβες η κάρτα γραφικών;
Locke_John Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Αν την μεταφέρει βρε γιατί να πάει για βρούβες η κάρτα γραφικών; οταν μου το ξανακανει θα συνδεσω εξωτερικη οθονη και θα ενημερωσω. οταν παντως το κανει, το υπολοιπο μηχανημα δουλευει, δλδ ανεμιστηρακι ακουγεται, optical drive ανοιγει κτλ.καρτα γραφικων εχει την nvidia geforce 7600 256 mbyte αν βοηθαει για να δουμε κατα ποσον ειναι ευαισθητη. αν τελικα ευθυνεται καποια καλωδιοταινια, αλλαζει/φτιαχνεται σχετικα ευκολα αυτή ? γτ αναγκαστηκα θα πρεπει να του κανω εγχειρηση μονος για να το φτιαξω αμα ειναι.
karmen1983 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ωραία αφού δουλεύει ξεχνάω την υπόθεση που είχα κάνει. Σύνδεσε μία εξωτερική όταν στο κάνει, με το συνδυασμό Fn+F5 νομίζω, θα πρέπει να πάρεις εικόνα στην άλλη οθόνη. Αν πάρεις, τότε η κάρτα γραφικών είναι κουκλί. (που κάτι μου λέει ότι θα είναι) Όσο για το πόσο στοιχίζει η αλλαγή καλωδιοταινίας, δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω, καθώς φτου φτου δεν έχω χρειαστεί ποτέ. Κάποιος που έχει αλλάξει θα σου απαντήσει. Πάντως αν ξέρεις να τον ανοίξεις, καλό θα είναι να το κάνεις και να δεις σε τι κατάσταση είναι. Ίσως και με ένα απλό βάλε βγάλε να διορθωθεί το θέμα.
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Αν την μεταφέρει βρε γιατί να πάει για βρούβες η κάρτα γραφικών; πισω μου σε εχω... Λοιπόν, σε μηχανημα acer δουλευε η εξοδος vga αλλα οχι η οθόνη καθώς ειχε καεί ενα τμήμα η καρτα γραφικών. Το μηχανημα δουλευε κανονικα αλλα μονο με εξωτερικό μονιτορ καθώς αυτές οι κάρτες δεν αλλάζουν ή αλλάζουν πραγματικα πολυ δυσκολα και με μεγαλο κοστος. Η καλωδιοταινία πάνω απο 80-90 δεν πρέπει να στοιχίζει με την εργασία... Με 100-130 δολλαρια (χωρις τα εργατικα) παιρνεις ολοκληρη την οθόνη (απομιμιση) με νεα καλωδιοταινία...
Locke_John Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 δε μπορω να καταλαβω τι του φταιει.. το ξαναεκανε πριν λιγο, και συνδεοντας του εξωτερικη οθόνη, δε καταφερα να την αναψω με Fn + F5 (στα "τυφλά" βεβαια οπότε ισως να φταιει κι αυτό). Με συνδεδεμενη ακομα την εξωτερικη οθονη και hard restart του laptop, αναψε κανονικα η εξωτερικη οθονη και επειτα και του laptop (με double view με το Fn + F5) . παιζει να ειναι θεμα λογισμικού ? πρόσφατα εκανα format στο μηχανημα, πριν λιγο εκανε detect και install το service pack3 των xp. τωρα κατεβαζω updated driver για την καρτα γραφικων του, ενω κατεβασα και bios update. θα τα εγκαταστησω και τα 2 και να δουμε τι θα γινει. *το προβλημα απ'οτι ειδα την τελευταια φορα, αρχικα η οθόνη πηρε το μαυρο χρωμα, και μετα απο λιγο εσβησε τελειως*.
karmen1983 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Το να κάνεις update τους drivers το καταλαβαίνω, το bios update άστο όμως προς το παρόν. Δε νομίζω να είναι θέμα λειτουργικού. Κάποια κακή επαφή είναι και σε συνδυασμό με την όχι και τόσο καλή κατάσταση του laptop, ανάμεσα σε οθόνη και υπόλοιπο τμήμα, θα έριχνα δαγκωτό στην καλωδιοταινία. Σκέψου το γεγονός ότι ενώ η οθόνη σου ήτανε μαύρη, είχες εικόνα στην άλλη οθόνη και θα καταλάβεις.
Locke_John Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 καλα ναι τελικα κ εγω εκει εχω καταληξει . ξερει κανεις αν η καλωδιοταινια επιδεχεται καμια διόρθωση/πατέντα ή μονο με αλλαγη θα στρώσει ??
Arbitary Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 άσε ένα mp3 να παίζει αν σβήσει η οθόνη και εξακολουθεί να παίζει κανονικά τότε μαλον θ είναι η οθόνη αν όχι μπορεί να είναι το vga chip θέλω ωμός πρώτα και νομίζω θα συμφωνήσουν και προλαλήσαντες αφού είσαι από format εγκατέστησε πρώτα όλους τους drivers
Locke_John Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 τελικα παιδια,ανοιξα με εναν φιλο προχθες το laptop, ειχε φουλ σκονη και βρωμιες. το καθαρισαμε, βαλαμε / βγαλαμε την ανεξαρτητη καρτα γραφικων αλλα φευ, παλι τα ιδια αν και καπως πιο σπανια. βαζωντας ενα mp3 να παιζει απ τον σκληρο, καποια στιγμη κολλησε παλι σε μαυρη οθονη και μετα απο λιγο σταματησε να παιζει και το mp3. ακρη δε βγαζω τελικα του φταιει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.