Προς το περιεχόμενο

πως να δυναμωσω το lan του pc μου

cod7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

cod7 ξαναρωτάω μιλάμε για wifi; Αν ναι και για να σου φύγει η ιδέα, πάρε το λαπτοπι παραμάσχαλα και πήγαινε δίπλα στο ρουτέρι. Δες αν εκεί θα συνδεθεί.

Αν δεν συνδεθεί και εκεί, πρέπει να δούμε τις ιδιότητες.

Δημοσ.

οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω τροπο για να δυναμωσ το lan του pc μου εχω ενα dell laptop με windows 7 για την ακριβεια το router μου ειναι στο σαλονι και στο δωματιο μου το laptop πιανει μια γραμμουλα ομως μου λεει αδυνατη συνδεση το router το εχουμε βαλει να εκπεμπει high σημα ομως τιποτα μηπως υπαρχει τροπος να δυναμωσω του pc μου το lan

(να απαντήσω και τον cod για το πρόβλημα)

Να κάνεις κάτι μαγικό δεν μπορείς. Σου παραθέτω μια σειρά λύσεων που μπορεί να σε βοηθήσουν.

1.  
  2. Αν βάλεις τον router πιο κοντά στον υπολογιστή σου. Αν μπορέσεις να παρακάμψεις και κανένα τοίχο, ακόμα καλύτερα.
  3. Να βάλεις τον router πιο ψηλά. Δεν χρειάζεται να τον βάλεις στο ταβάνι, αλλά 1-2 μέτρα ειναι αρκετά.
  4. Αν ο ρουτερ έχει αποσπώμενη (δηλαδή να βγαίνει) κεραία, αντικατέστησε την με μια με περισσότερα dBi
  5. Αν ο φορητός σου είναι σχεδόν μόνιμα πάνω σε ένα γραφείο, σκέψου την περίπτωση να τραβήξεις καλώδιο απο τον router μέχρι το δωμάτιο σου.

@karmen

20 και λίγο ήτανε. :P To έτος μετράω εγώ και χωρίς κόμπλεξ, αν με ρωτήσεις είμαι 28 :lol:

Μήπως ήταν 2 και κάτι και πέρασες με το μέσο όρο;

Όσο για την ηλικία σου ... εσύ μπορεί να είσαι 40φεύγα και να δηλώνεις 28!

@paylidis

γι'αυτό ακριβώς τον αποπαίρνω. Μπας και μάθει τώρα γιατι θα πάει στο πανεπιστημιο (κατα πασα πιθανότητα) και θα εξοργίζει τους πανεπιστημιακούς. Εγω τετοια ορθογραφικα μετα τα 9-10 δεν έκανα και το λέω με απολυτη σιγουρια. με τα γκρικλις και τα sms εχουμε ξεχασει τη γλώσσα μας. Η μονη δικαιολογία που μπορω να δεχτω ειναι η δυσλεξία που ελπίζω οτι δεν εχει. Δηλαδή τα παιδια μας πως θα γραφουν αν γραφουν τα τωρινα με τοσα λάθη...;

και εγω ξεχνάω τόνους αλλα δεν κάνω δυσανάγνωστο το κειμενο μου πιστευω...

Αντε και δε θελω να γινομαι κακος. Συμβουλες δινω μπας κ και (οριστε, αλλοτριώθηκα και εγω) πιασουν τόπο για τη μετεπειτα ζωη τους. φανταζεσαι να παει σε μερικα χρονια σε μια υπηρεσία ή μια θέση και να μην ξέρει να γραψει μια σελίδα χωρίς λάθη...; Μπο*ρδελο η παιδεια μας... και ειναι μόλις μια δεκαετία διαφορά απο εμάς πάνω κατω... τι να πω...

Είμαι απόλυτα μαζί σου, αλλά επιμένω οτι ο τρόπος σου δεν είναι σωστός. Εχω ένα θειο που στα 12-15 μου με έκραζε για τα ελληνικά μου. Τότε με ενοχλούσε πολύ και τον απέφευγα/γείωνα αλλά μόνο όταν πέρασα τα 20 κατάλαβα πόσο δίκιο είχε. Το φταίξιμο δεν είναι στα παιδιά αλλά στην παιδεία που παίρνουν. Τα greeklish απλά επιδεινώνουν το πρόβλημα αλλά και πάλι δεν φταίει το εκάστοτε παιδί. Προσωπικά ακόμα και τώρα κάνω αρκετά ορθογραφικά και (ειδικά) συντακτικά λάθη αλλά το συντακτικό του Τριανταφυλλίδη το συμβουλεύομαι συχνά. Ο κάθε cod πρέπει να δει με συμπάθεια τα σωστά ελληνικά και οχι υπο πίεση.

Για να κλείσω. Με ενοχλούν πολύ δυο πράγματα. Η απουσία σημείων στίξης (ειδικά τελείες, κόμματα) και η χρήση του απαίσιου αγγλικού ερωτηματικού αντί για το πανέμορφο ελληνικό.

@paylidis

πωπω... εχω εναν 486 (η κατι παρομοιο) του '95 με win 95... Αυτό θα πει οταν εγω χρησιμοποιούσα υπολογιστη εσυ δεν ειχες γεννηθεί... :lol:

Όντως φοβερή ατάκα!

-Φύγε ρε σπόρε που ξέρεις για τους υπολογιστές περισσότερα απο μένα. Εγώ έπαιζα Shadow Warriors στο commodore 64 πριν ακόμα γεννηθείς!

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

συμφωνω με τα spoiler. Ίσως ειμαι αποτομος αλλα καλώς ή κακώς αυτοι θα ειναι οι αυριανοί επιστήμονες...

το παλικαρι αναφερεται προσφανώς σε wifi συνεπώς οι συμβουλες που του εδωσες ειναι οκ. δες φιλε cod και αυτο που σου ειπα με την ένταση εκπομπής του wifi του router σου.

Ενημερωτικα και με βάση το username σου cod7 ξέρεις τι ειναι το cod7 (εκτός απο Call of duty)?

είναι το ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΟΞΥΓΟΝΟ (COD) δηλαδή η ποσότητα του οξυγόνου που καταναλώνεται για τη χημική οξείδωση των οργανικών ενώσεων που υπάρχουν στα νερά σε ανόργανα παράγωγα. (βλογαμε τα γενια μας τώρα...). To 7 μαλιστα γενικα αναφερεται στον αριθμο ημερών που το αφήνεις σε συγκεκριμένες συνθηκες πριν τη μέτρηση (αν και συνηθως για το cod δε χρειαζεται).

Believe me or not υπάρχει στη χημεία του Γυμνασίου-Λυκείου, το ξερες;

Δημοσ.

Ενημερωτικα και με βάση το username σου cod7 ξέρεις τι ειναι το cod7 (εκτός απο Call of duty)?

είναι το ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΟΞΥΓΟΝΟ (COD) δηλαδή η ποσότητα του οξυγόνου που καταναλώνεται για τη χημική οξείδωση των οργανικών ενώσεων που υπάρχουν στα νερά σε ανόργανα παράγωγα. (βλογαμε τα γενια μας τώρα...). To 7 μαλιστα γενικα αναφερεται στον αριθμο ημερών που το αφήνεις σε συγκεκριμένες συνθηκες πριν τη μέτρηση (αν και συνηθως για το cod δε χρειαζεται).

Believe me or not υπάρχει στη χημεία του Γυμνασίου-Λυκείου, το ξερες;

πωπω τι μου θυμισες..

και φαντασου οτι ημουν της θεωρητικης εγω. :P

Για να επιστρεψουμε στο θεμα μας.

Οπως σου ειπαν και παραπανω πηγαινε διπλα στο ρουτερ με το λαπτοπ και δες αν πιασει εκει περα.

αν πιασει,και δεν θες να αλλαζεις κεραια:

α)τραβα ενα καλωδιο μεχρι το δωματιο σου.

β)παρε ενα usb ασυρματου δικτυου, παρε και ενα καλωδιο επεκτασης usb και κανε το ετσι.

Στην δευτερη κατηγορια ειμαι και εγω.

Βεβαια ειναι πιο ευλογο να κανεις το πρωτο βημα.

Δημοσ.

οταν παω κοντα στο router μπαινω κανονικα INTERNET ομως οταν αν απομακρυνθω περιπου 7 με 8 μετρα παρολο που μου διχνει 2 εως 4 γραμμες σημα δεν μπαινει και το περιεργο ειναι οτι σημερα το πρωι μπηκα κανονικα απο το δωματιο μου ομως μετα το μεσημερι που συνδεθικε ενας υπολογιστης παραπανο δεν εμπαινε μηπως υπαρχουν τιποτα ρυθμισεις που μπορω να κανω στο router εχω το baundec η οπως λεγεται τελος παντων

Δημοσ.

3 μαζι με το δικο μου 4

αυτό μαλον είναι το πρόβλημα όσοι περισσότεροι μπαίνουν τόσο χειρότερο γίνεται το σήμα

μια καλή συμβουλή που θα έδινα είναι να βάλεις το ρουτερ σε Β mode (κοιτά το manual για που ακριβός) μπορεί να ρίχνεις την ταχύτητα άλλα σίγουρα θα έχει ποιοτικότερο σήμα.

Δημοσ.

Μπες στο ρούτερ, πήγαινε στην καρτέλα "Ασύρματο" η "WiFi" βρες κάπου που λέει "chanel" η "κανάλι εκπομπής" και άλλαξε την τιμή.

Υπάρχει περίπτωση δίπλα στο δωμάτιό σου να υπάρχει κάποια άλλη wifi συσκευή (ακόμη και σε διπλανό διαμέρισμα), να δουλεύει στο ίδιο κανάλι

και να σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

εχω βαλει chanel 13 διοτι μου ειπαν απο το 1242 οτι ετσι θα δυναμωσει το σημα του router μου αλλα τιποτα καμια διαφορα μηπως υπατχει καποια ρυθμισει που αν την κανω οσοι υπολογιστες και να ειναι δεν θα υπαρχει προβλημα η τουλαχιστον να κανω κατι ετσι ωστε να στελνεται περισσοτερο σημα στο pc μου α και φιλε Arbitary μηπως μπορεις να μου εξηγησεις πως να το κανω αυτο να βαλω δηλαδη το router μου σε b mode

για να καταλαβετε θα ειθελα να μου πειτε αν υπαρχουν τιποτα ρυθμισεις που να μου επιτρεπουν να εχω δυνατο σημα και να ειναι και πολλες συσκευες ταυτοχρονα στο ιντερνετ η αν υπαρχει καποια αλλη λυση

Δημοσ.

cod αν οι τρόποι που σου πρότεινα στο #7 δεν λειτούργησαν ή δεν σε βολεύουν τότε η ΜΟΝΗ λύση ειναι να αγοράσεις ένα repeater (αναμεταδότη) και να τον βάλει κάπου στη μέση της απόστασης ανάμεσα στον router και τον υπολογιστή σου. Όπως σου είπα, δεν υπάρχει κάτι μαγικό που θα αυξήσει την ένταση του σήματος.

Δημοσ.

ξερεις τη γινετε οτι αυτη του conn x μου λενε αλλα νταλον ο ενας μου λεει να κανω αυτο ο αλλος μου λλει οτι ειναι λαθος δεν του εμπιστευομαι και το θεμα ειναι οτι πιο πακια ειχα ενα ιδιο router και μου ειχε πει ενας κατι ρυθμισεις και δεν ειχα προβλημα ομως μας εσμασε και μας στειλανε αλλο που ειναι ακριβως ιδιο με το παλιο ομως εχω αυτο το προβλημα και δεν θυμαμαι και τις ρυθμισεις που μου ειχαι πει εκεινος ο ανθρωπος

Δημοσ.

Πρώτον βάζε και καμία τελεία για να διαβάζονται τα μηνύματα σου.

Για γράψε πιο ΑΚΡΙΒΩΣ μοντέλο έχεις. Μην μου πεις conn-x. Κοίτα τι γράφει κάτω απο το router και γράψε το.

Επισης είσαι σίγουρος οτι σας στείλανε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μοντέλο;

Δημοσ.

εχω βαλει chanel 13 διοτι μου ειπαν απο το 1242 οτι ετσι θα δυναμωσει το σημα του router μου αλλα τιποτα καμια διαφορα μηπως υπατχει καποια ρυθμισει που αν την κανω οσοι υπολογιστες και να ειναι δεν θα υπαρχει προβλημα η τουλαχιστον να κανω κατι ετσι ωστε να στελνεται περισσοτερο σημα στο pc μου α και φιλε Arbitary μηπως μπορεις να μου εξηγησεις πως να το κανω αυτο να βαλω δηλαδη το router μου σε b mode

για να καταλαβετε θα ειθελα να μου πειτε αν υπαρχουν τιποτα ρυθμισεις που να μου επιτρεπουν να εχω δυνατο σημα και να ειναι και πολλες συσκευες ταυτοχρονα στο ιντερνετ η αν υπαρχει καποια αλλη λυση

Αν είναι και άλλοι στο 13 δεν θα έχεις πιό δυνατό σήμα.

Δοκίμασε ένα - ένα όλα τα κανάλια και αν συνεχίζει το πρόβλημα το ξαναγυρίζεις στο 13.

Ξέρω ότι κάποια λάπτοπ δεν λαμβάνουν στα κανάλια 13 & 14.

Βέβαια εσύ λες ότι, ενώ το έχεις στο 13, αν πας κοντά στο ρούτερ έχεις σήμα.

Δοκίμασε αυτό που σου λέω. Τζάμπα είναι και ζημιά δεν θα γίνει ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...