Προς το περιεχόμενο

VW και φωτα πορειας

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παρατηρησει οτι σχεδον ολα τα WV, Golf Scirocco Polo κυκλοφορουν ολη τη μερα με τα φωτα αναμενα

Γιατι γινεται αυτο ?

Δημοσ.

Νομίζω υπάρχει νόμος,και όσα αυτοκίνητα κατασκευάζονται τώρα θα πρέπει να έχουν φώτα ημέρας!!Αυτά τα led..

Τώρα γιατί δε ξέρω,για ασφάλεια λογικα?

Δημοσ.

Λοιπόν όταν πήρα το νέο Polo κάπου στο Φλεβάρη, το παρατήρησε ένα φίλος και νόμιζα ότι ήταν βλάβη στα ηλεκτρικά. Μετά από ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία όμως με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μια καινούρια οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα φώτα πορείας είναι υποχρεωτικά ανοιχτά πάντοτε. Με το που ξεκινά η μηχανή, παρόλο που ο διακόπτης είναι στη θέση off, τα φώτα ανάβουν. Η διαφορά είναι ότι αν το βάλω στη θέση on, φωτίζεται και το ταμπλό.

Δημοσ.

Αυτο λογικα απενεργοποιειται εφοσον θες απο vag com ή απο την αντιπροσωπεια

Παλιοτερα vag οπως δικο μου παρολο που εχουν φωτα ημερας , αυτα δεν ειναι ρυθμισμενα να αναβουν (οπως πχ ηταν στις σκανδιναβικες χωρες) , παρολα αυτα αν θελω τα ενεργοποιω και μαλιστα το χα κανει σε καποια φαση , απλα το θεωρησα περιττο για τη χωρα μας και τα σβησα

Αν ειχα πακετο φωτισμου αν θυμαμαι σωστα θα μπορουσα να τα αναβοσβηνω απο σχετικο διακοπτη, χωρις τη χρηση διαγνωστικου

Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang

Δημοσ.

Και όταν είσαι στα σκοτεινά και τη βρίσκεις με την γκόμενα, αυτά μένουν ανοιχτά? Μεγάλο σπάσιμο...

Προγραμματίζονται από την κονσόλα στα καινούρια, Στα παλιά σβήνεις τον κινητήρα.

Δημοσ.

Προγραμματίζονται από την κονσόλα στα καινούρια, Στα παλιά σβήνεις τον κινητήρα.

Όλα τα έχουν σκεφτεί οι άτιμοι :-D

Δημοσ.

μα δε χανεις τιποτα αν τα χεις αναμμενα συνεχεια,ισα ισα που βοηθανε στην ασφαλεια...

Βαριεμαι να μου καουν οι λαμπες και να τρεχω να τις αλλαζω ,στη τελικη μια χαρα ηλιολουστη χωρα ειμαστε

Αλλωστε οποτε υπαρχει χαμηλη ορατοτητα αναβω τα φωτα θεσης (μου φωτιζουν αλλωστε καλυτερα και το ταμπλω σε συνθηκες συννεφιας πχ) και αν βρεχει ή ειναι πολυ σκοτεινα αναβω τα xenon, ακομα και αν ειναι μερα

Αλλα το να μου αναβουν καλοκαιριατικα με νταλα ηλιο το θεωρω υπερβολικο..

Ασε που θα ειμαι σα τη μυγα μες στο γαλα, αφου κανενα αλλο αυτοκινητο της γενιας μου δεν τα χει αναμμενα εδω στην ελλαδα

Στα παλιοτερα (εμενα ειναι του 2007) αμα εχεις πληρωσει εξτρα το πακετο φωτισμου εχεις διακοπτη, διαφορετικα τα ρυθμιζεις απο το vag com και αναβουν καθε φορα που λειτουργει η μηχανη (εκτος αν παλι τα κλεισεις απο vag com) και σβηνουν αν αναψεις τα φωτα θεσης , διασταυρωσεως ή πορειας

Ειναι δηλαδη ξεκαθαρα φωτα ημερας..

Επισης να πω οτι υπαρχουν μονο σε μοντελα με bixenon, πχ δειτε σε ενα ΤΤ mk 2 (οχι με led γιατι εκει αυτα ειναο τα φωτα μερας) τις μεγαλες λαμπες διπλα απο τα xenon

Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang

Δημοσ.

Και όταν είσαι στα σκοτεινά και τη βρίσκεις με την γκόμενα, αυτά μένουν ανοιχτά? Μεγάλο σπάσιμο...

οταν ειναι σβηστος ο κινητηρας δεν αναβουν

Δημοσ.

Η χρήση των φώτων ημέρας δεν είναι να βλέπεις τον δρόμο. Για αυτό έχουμε τα φώτα όπως τα ξέρουμε όλοι(θέσεως, πορείας, μεγάλα). Η χρήση τους είναι να γίνεσαι πιο εύκολα αντιληπτός από τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα. Ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες(εθνική) αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο γρήγορα τον άλλον αν έχει κάποιο φως αναμμένα παρά όταν δεν έχει κανένα. Ακόμα και με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια η διαφορά είναι μεγάλη. Επίσης είναι Ευρωπαϊκή οδηγία και όλα τα νέα οχήματα από 1η Ιανουαρίου 2011 θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με φώτα ημέρας.

Στα VW τουλάχιστον, υπάρχει ένας συνδιασμός για να τα απενεργοποιήσεις αν θες.

Δημοσ.

To <<γενικότερα>>, απλά δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν μπορούν να υποχρεώσουν μερικά εκατομμύρια οχήματα να γίνουν καραγκιόζηδες.

Έχουμε το βράδυ τα xenon, τώρα θα έχουμε και τη μέρα τα led? :devil:

Δημοσ.

ο Έλληνας κάγκουρας,πάντα ένα βήμα πιο μπροστά,άδραξε την ευκαιρία και ανάβει πλέον τα φώτα ομίχλης και το καταμεσήμερο.

Kudos!Και είς χειρότερα...

*καμία σχέση τα θέσης με τα ομίχλης,άλλα you get the picture

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...