Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Εντυπωσιακή ήταν τη χρονιά που μας πέρασε η ανάπτυξη του Wordpress.com, της γνωστής υπηρεσίας φιλοξενίας blogs σε Wordpress, καθώς είδε να δημιουργούνται πάνω από 6 εκατομμύρια νέα blogs. Επίσης, ο συνολικός αριθμός στις προβολές σελίδων (pageviews) έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια, που μεταφράζεται σε 53% περισσότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009.

Παράλληλα, διπλασιάστηκε σχεδόν ο όγκος των πολυμέσων που ανέβηκαν στα blogs της υπηρεσίας, με 94,5 terabytes νέων φωτογραφιών και βίντεο, ενώ τα νέα άρθρα αυξήθηκαν κατά 110%, φτάνοντας τα 146 εκατομμύρια. Άνοδο γνώρισε επίσης και η δημοσίευση άρθρων μέσω smartphones, καθώς οι χρήστες των mobile εφαρμογών της εταιρείας έφτασαν τα 1,4 εκατομμύρια, αυξάνοντας το ποσοστό κατά 700% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Wordpress.com φιλοξενεί συνολικά τα μισά από τα blogs που είναι φτιαγμένα σε Wordpress παγκοσμίως. Το άλλο μισό ανήκει, προφανώς, σε blogs που φιλοξενούνται σε ιδιωτικούς servers.

Link.png Site: The Next Web

Δημοσ.

Τα στατιστικά αυτά αφορούν τα blogs που είναι hosted στο wordpress.com, από ότι καταλαβαίνω και διαβάζοντας και την πηγή. Εντυπωσιακά τα νούμερα όντως, και αρχικά σκέφτηκα πως βοήθησε η Microsoft που επέλεξε το wordpress σαν blogging πλατφόρμα για το Live Spaces, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης είναι οργανικό!

Δημοσ.

Χαίρομαι πάρα πολύ.Υποστηρίζω αυτή την πλατφόρμα από τότε που τη γνώρισα,καθώς είναι open source.Κάποια στιγμή μάλιστα είχα φιλοξενήσει το blog ενός φίλου μου στον ιδιωτικό μου web server και μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω όλη την προσπάθεια εις βάθος.Όμως ακόμα είναι ζωντανή αυτή η μ@λ@κί@ με το πανέξυπνο και ευφάνταστο όνομα Blogger,στην οποία τα μισά blog ανήκουν σε n00bάρια και τα άλλα μισά υπάρχουν από την εποχή του Νώε ξεχασμένα.Άντε να υπάρχουν 2-3 σοβαρά,αλλά... Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Δημοσ.

Το Blogger έφερε τον όρο blogging στα πλήθη και ειδικά εκείνο τον καιρό (αν θυμάμαι καλά πριν 10 χρόνια +) έφερε επανάσταση. Το γεγονός ότι ο κάθε... νουμπάς έχει blog θα έπρεπε να σε ευχαριστεί παρά να σε δυσανασχετεί. Ο νουμπάς είναι το πρώτο βήμα... κάποτε ήσουν και εσύ και εγώ και όλοι.

Δημοσ.

Χαίρομαι πάρα πολύ.Υποστηρίζω αυτή την πλατφόρμα από τότε που τη γνώρισα,καθώς είναι open source.Κάποια στιγμή μάλιστα είχα φιλοξενήσει το blog ενός φίλου μου στον ιδιωτικό μου web server και μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω όλη την προσπάθεια εις βάθος.Όμως ακόμα είναι ζωντανή αυτή η μ@λ@κί@ με το πανέξυπνο και ευφάνταστο όνομα Blogger,στην οποία τα μισά blog ανήκουν σε n00bάρια και τα άλλα μισά υπάρχουν από την εποχή του Νώε ξεχασμένα.Άντε να υπάρχουν 2-3 σοβαρά,αλλά... Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Το Blogger έφερε τον όρο blogging στα πλήθη και ειδικά εκείνο τον καιρό (αν θυμάμαι καλά πριν 10 χρόνια +) έφερε επανάσταση. Το γεγονός ότι ο κάθε... νουμπάς έχει blog θα έπρεπε να σε ευχαριστεί παρά να σε δυσανασχετεί. Ο νουμπάς είναι το πρώτο βήμα... κάποτε ήσουν και εσύ και εγώ και όλοι.

;) ;) ;)

Δημοσ.

Και εγω προτιμω το wordpress σε αντιθεση με το blogger που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα.

Μηπως ξερουμε στατιστικα των δυο πλατφορμων οσον αφορα τον αριθμο των Blogs που εχει το καθενα; Ποσα hits η οτι αλλο;

Δημοσ.
Tο Blogger έφερε τον όρο blogging στα πλήθη και ειδικά εκείνο τον καιρό (αν θυμάμαι καλά πριν 10 χρόνια +) έφερε επανάσταση. Το γεγονός ότι ο κάθε... νουμπάς έχει blog θα έπρεπε να σε ευχαριστεί παρά να σε δυσανασχετεί. Ο νουμπάς είναι το πρώτο βήμα... κάποτε ήσουν και εσύ και εγώ και όλοι.
Μάλλον δεν έχεις κάνει ούτε εσύ στο μυαλό σου το διαχωρισμό μεταξύ newb-noob. Ο newbie (newb) είναι ο καινούριος χρήστης Internet με λιγοστές γνώσεις ο οποίος μετά από λίγο καιρό θα μάθει να λειτουργεί αξιοπρεπώς σε μια ιντερνετική κοινωνία σαν το Insomnia.Τέτοιοι ήμασταν εσύ,εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Internet.Ένας newb μπορεί να έχει για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην αρχή τη συμπεριφορά ενός noob,όμως πιθανότατα θα την εγκαταλείψει και θα εξελιχθεί σε geek. Ο noob είναι ένας οποιοσδήποτε χρήστης Internet με ελάχιστες γνώσεις για το πως λειτουργεί (κυρίως από έλλειψη ενδιαφέροντος) και συνήθως με μια προδιάθεση να τραβάει την προσοχή ή να προκαλεί χαμό.Spamάρει,flamάρει,trollάρει συνεχώς.Ακόμα κι αν του γίνει επίπληξη με επιχειρήματα δε θα καταλάβει τίποτα.Όταν γράφει σε κάποια σελίδα ξεχνάει κάθε κανόνα ορθογραφίας,γραμματικής και συντακτικού.Θέλει μονίμως να τραβάει την προσοχή.Τέτοιοι χρήστες του Διαδικτύου δεν πρόκειτε κατά πάσα περίπτωση να εξελιχθούν ποτέ σε geeks. Εγώ στο προηγούμενο post μου μιλούσα για τη δεύτερη κατηγορία όπως καταλαβαίνεις.Ελπίζω να σε βοήθησα να κάνεις ένα διαχωρισμό. Όλγουεηζ φρέντλυ.
Δημοσ.

Νομιζω αδικουμε το wordpress συγκρινοντας το με το Blogger.Ουσιαστικα πλεον μιλαμε για ενα CMS που σε δυνατοτητες αγγιζει εκεινες του Joomla και το ξεπερνα σε ευχρηστια.Το Blogger μου θυμιζει κατι παρακμιακα layouts του MySpace που χε scroll down 4 Mega Pixel :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...