Προς το περιεχόμενο

Ανοιγουν τα συνορα με Αλβανια

pabou13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα έχεις μπερδέψει λιγουλάκι. Οι ζηλωτές ακόμα υπάρχουν και χτυπιούνται με μαστίγια, η μπούρκα είναι σύμβολο όπως και ο σταυρός και πάει λέγοντας.

Το καλό είναι πως μόνος σου λες πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον πολιτισμό χωρών που είχαν διαφορετική πορεία στο χρόνο. Αν δεν υπήρχε το πετρέλαιο και η ηρωίνη αυτές οι χώρες θα είχαν το ίδιο αντίκτυπο με τους ιθαγενείς στον αμαζόνιο ή στο περού, το παρον τους θα γέμιζε ένα τετρασέλιδο στο national geographic.

Ο μόνος λόγος που έγραψα, ήταν για να δείξω πως το να πράττουμε όπως αυτό που νομίζουμε ότι στηλητεύουμε, δε μας διαφοροποιεί.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε,

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η μπούρκα είναι σύμβολο

καταπίεσης των γυναικών από τους δυνάστες τους (είτε πατεράδες, είτε αδέλφια, είτε συζύγους)...

Ο μόνος λόγος που έγραψα, ήταν για να δείξω πως το να πράττουμε όπως αυτό που νομίζουμε ότι στηλητεύουμε, δε μας διαφοροποιεί.
Δεν νομίζω να έχω απειλήσει με «εξελικτική» οργή :P (κατά το ιερή οργή) τη ζωή κανενός επειδή τόλμησε να πει ότι υπάρχει θεός ή επειδή πιστεύει στη δημιουργία και όχι στην εξέλιξη... Αν το γράφεις για μένα, λάθος σύγκριση κάνεις. Αντικειμενικά τα μεγέθη απέχουν πάρα πολύ.

ΥΓ

Οι ζηλωτές ακόμα υπάρχουν και χτυπιούνται με μαστίγια
Τουλάχιστον δεν αυτοανατινάσσονται με βόμβες σε καφετέριες, πάρκα, λεωφορεία και λοιπούς δημόσιους χώρους για να σκοτώσουν τους απίστους και να πάνε στο παράδεισο με τις 72 παρθένες...
Δημοσ.

Δεν νομίζω να έχω απειλήσει με «εξελικτική» οργή :P (κατά το ιερή οργή) τη ζωή κανενός επειδή τόλμησε να πει ότι υπάρχει θεός ή επειδή πιστεύει στη δημιουργία και όχι στην εξέλιξη... Αν το γράφεις για μένα, λάθος σύγκριση κάνεις. Αντικειμενικά τα μεγέθη απέχουν πάρα πολύ.

321.gif

Δημοσ.

Εγώ σαν άθρησκος μπορώ άνετα να περάσω απαρατήρητος σε μια οποιαδήποτε δυτική χριστιανική χώρα. Αντίθετα σαν άθρησκος σε μουσουλμανική χώρα θα περάσω αρκετά δύσκολα εξαιτίας του φανατισμού και της άρνησής τους να δεχτούν τη μη-θρησκευτικότητά μου. Σε ορισμένες χώρες μπορεί και να προσπαθήσουν να μου αποδείξουν ότι υπάρχει παράδεισος, αποκόπτοντάς μου το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα μου.

Για αρχή αυτό συμβαίνει σε φονταμενταλιστικά μουσουλμανικά κράτη, έχοντας πάει Αλικαρνασσό ξέρω.

Τώρα αν θες ρατσισμό πάνε πες στην γιαγιά σου ότι είσαι άθρησκος κ έλα να μας πεις σε πόσα millisoconds σε αποκλήρωσε :Ρ

Ή σε πόση ώρα θα σε λιντσάρουν αν τους πεις την γνώμη σου για την θρησκεία, πλήθος αλληλοσεβούμενων χριστιανών.

Δημοσ.

Τώρα αν θες ρατσισμό πάνε πες στην γιαγιά σου ότι είσαι άθρησκος κ έλα να μας πεις σε πόσα millisoconds σε αποκλήρωσε :Ρ

To ξέρει και χέστηκε. Επίσης κάτι μου έχει αφήσει :P

Ευχαριστώ γιαγιά :)

Ή σε πόση ώρα θα σε λιντσάρουν αν τους πεις την γνώμη σου για την θρησκεία, πλήθος αλληλοσεβούμενων χριστιανών.
Όχι ότι κυνηγάω θρησκευόμενους για αντιπαράθεση, αλλά όποτε έχω συζητήσει στην Ελλάδα με πιστούς για θρησκευτικά θέματα, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και πάντα η άποψή μου μπορούσε να ακουστεί, είτε με ηρεμία είτε με λίγες φωνές παραπάνω. Μια χαρά δημοκρατικότατοι είναι οι Έλληνες. Μην ψάχνουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Είμαστε λίγο πιο παθιασμένοι στις συζητήσεις και στις απόψεις μας (και καλά κάνουμε, γιατί είμαστε ζωντανοί άνθρωποι), αλλά ως εκεί.

Περισσότερο λιντσάρισμα έχω φάει σε συζητήσεις με Ολυμπιακούς ή Αρειανούς...

Και αυτοί δεν αστειεύονται. Πέφτει πραγματικό ξύλο.

Δημοσ.

Ισλάμ και Ευρώπη = ανάβω σπίρτο για να ελέγξω τη διαρροή γκαζιού. ΜΠΟΥΜΠρέπει να είναι κανείς αυτιστικός για να μην το βλέπει, όταν οι μουσουλμάνοι μετανάστες όπου πάνε γκετοποιούνται και αρνούνται κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης σε αντίθεση με μετανάστες άλλων θρησκευμάτων ή άθρησκους.Ευτυχώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν και ξεφεύγουν από τα στενά δεσμά του, με τεράστιο προσωπικό κόστος όμως.http://www.youtube.com/watch?v=LvgBvUUt2l0Και για να είμαι και ον-τόπικ, ο λόγος που οι Αλβανοί ενσωματώνονται ενώ τυπικά είναι μουσουλμάνοι, είναι ότι πρακτικά είναι άθρησκοι, σε αντίθεση με Πακιστανούς πχ ή άλλους ανατολίτες μουσουλμάνους.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που μιλά κάποιος εναντίον της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και εναντίον της επιβολής νέων ηθών και εθίμων σκληρών και τελείως ξένων προς τον ευρωπαικό αλλά και τον βαλκανικό πολιτισμό,να του ποστάρουμε μια εικόνα του Χίτλερ ούτε να αραδιάζουμε ότι έχουμε μάθει απέξω από βιβλία καθώς πρέπει.Το πρόβλημα είναι εδώ,είναι πραγματικό και έντονο και χρειάζεται να βρεθεί λύση αλλιώς δε θα καταπιέζεστε από φανατικούς της πιο διαδεδομένης θρησκείας στην Ελλάδα,αλλά της άλλης και η άλλη δε σηκώνει πολλά.

Εγώ σαν άθρησκος μπορώ άνετα να περάσω απαρατήρητος σε μια οποιαδήποτε δυτική χριστιανική χώρα. Αντίθετα σαν άθρησκος σε μουσουλμανική χώρα θα περάσω αρκετά δύσκολα εξαιτίας του φανατισμού και της άρνησής τους να δεχτούν τη μη-θρησκευτικότητά μου. Σε ορισμένες χώρες μπορεί και να προσπαθήσουν να μου αποδείξουν ότι υπάρχει παράδεισος, αποκόπτοντάς μου το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα μου.Έτσι λοιπόν όταν αυτές οι ιδέες φτάνουν σε δυτικές χώρες και οι άνθρωποι που τις μεταφέρουν, αρνούνται να αποδεχτούν ότι πλέον ζουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και επιμένουν να αλλάξουν το περιβάλλον και όχι τον εαυτό τους, ε τότε καλώς ή κακώς υπάρχει πρόβλημα. Και εκεί αρχίζω και 'γω να νιώθω άβολα αφού η μη-ανεχτικότητα της θρησκείας τους φτάνει δίπλα μου και με στραβοκοιτάει...Δεν είναι θέμα ρατσισμού, αλλά θέμα ικανότητας συμβίωσης. Αν συγκατοικείς και δεν τα πας καλά με τον/την συγκάτοικό σου, μετακομίζεις, αλλάζεις συγκάτοικό, κάτι κάνεις τέλος πάντων. Διαφορετικά μαλώνεις όλη μέρα και στο τέλος μπορεί και να μη μιλιέστε ή ακόμα και να παίξετε ξύλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ρατσιστής απέναντί στον/στην συγκάτοικο. Απλά είστε ασύμβατοι μεταξύ σας και καλό είναι να είστε από μακριά και αγαπημένοι και ας κάνει ο καθένας στο δικό του σπίτι του ό,τι θέλει. Όχι όμως και να επιβάλει ο ένας στον άλλον πως θα ζει στο σπίτι του. Νομίζω.

Πρακτικά παράδειγμα:

• Όταν μου λένε ότι το σύμπαν το δημιούργησε ο θεός και 'γω το αρνούμαι λέγοντας ότι η επιστήμη πχ δεν έχει καταλήξει ακόμα, είμαι προφανώς άπιστος και ασεβής και η άποψή μου πρέπει να τιμωρηθεί επειδή αρνούμαι το θεϊκό,
  • όταν μου λένε ότι ο Χ, Ψ κανόνας (πχ η μπούργκα, ή μια απλή συνομιλία με γυναίκα ή το πως πρέπει να ντύνεσαι ή όχι, απλά καθημερινά πράγματα τέλος πάντων και όχι βαθιά φιλοσοφικά) είναι έτσι επειδή είναι εντολή θεού και το αρνούμαι επειδή λέω ότι ζω σε κοσμικό κράτος, είμαι προφανώς άπιστος και ασεβής και η πράξη μου πρέπει να τιμωρηθεί επειδή παραβαίνω θεϊκή εντολή,
  • όταν ακόμα και η δημοσίευση ενός σκίτσου, προβολή μια εικόνας, έκφραση μιας οποιασδήποτε άποψης που μπορεί αυτοί να θεωρήσουν προσβλητική γιατί έτσι και όχι γιατί έχουν την κρίση να σκεφτούν, είμαι και πάλι προφανώς άπιστος και ασεβής και η τιμωρία μου είναι ακόμα και ο θάνατος.
  • Και στο τέλος τέλος το πιο απλό. Να πω απλά ανοιχτά και δημόσια ότι δεν πιστεύω. Δεν πιστεύω όπως ας πούμε δεν μου αρέσει το ροζ χρώμα ή δεν τρώω μελιτζάνες τηγανητές. Τόσα απλά.

Αν είναι να ζω κρυμμένος και φοβούμενος να εκφράσω τις απόψεις μου και να ακολουθήσω τον τρόπο ζωής που θέλω γιατί αυτό μπορεί να προσβάλει τον χ,ψ μουσουλμάνο (και δεν μιλάω να του βρίζω τον θεό και την πίστη του ή άλλες τέτοιες παρόμοιες καφρίλες) που με τη σειρά του θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις από το τίποτα, ε είναι αδικαιολόγητη η καχυποψία μου απέναντι σ' αυτή τη συγκεκριμένη και μόνο θρησκεία; Να με συγχωρείς, αλλά υπερβολή είναι ο τρόπος ζωής του ισλαμισμού και όχι ο τρόπος που θέλω να ζω.Σε μια χριστιανική χώρα (ή βουδιστική αν θες ή ινδουιστική ή οτιδήποτε άλλο) ποτέ δεν θα ερχόμουν αντιμέτωπος με οποιαδήποτε ποινή για τα παραπάνω παραδείγματα και οι υπόλοιποι θα αδιαφορούσαν για την μη υπακοή μου στα θεϊκά κελεύσματα. Το πολύ πολύ να με έπρηζαν στην κατήχηση σαν απολωλό πρόβατο επειδή «ο Χριστός μ' αγαπάει» :wub:187983.jpgdarwin_love_150.gifatheist.png

καταπίεσης των γυναικών από τους δυνάστες τους (είτε πατεράδες, είτε αδέλφια, είτε συζύγους)...Δεν νομίζω να έχω απειλήσει με «εξελικτική» οργή :P (κατά το ιερή οργή) τη ζωή κανενός επειδή τόλμησε να πει ότι υπάρχει θεός ή επειδή πιστεύει στη δημιουργία και όχι στην εξέλιξη... Αν το γράφεις για μένα, λάθος σύγκριση κάνεις. Αντικειμενικά τα μεγέθη απέχουν πάρα πολύ.ΥΓΤουλάχιστον δεν αυτοανατινάσσονται με βόμβες σε καφετέριες, πάρκα, λεωφορεία και λοιπούς δημόσιους χώρους για να σκοτώσουν τους απίστους και να πάνε στο παράδεισο με τις 72 παρθένες...

+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Ε ναι, ιερα εξεταση, σταυροφοριες, ολα αυτα οι μουσουλμανοι τα κανανε... Θρησκεια της αγαπης

Δημοσ.

Ε ναι, ιερα εξεταση, σταυροφοριες, ολα αυτα οι μουσουλμανοι τα κανανε... Θρησκεια της αγαπης

Αυτά τα κανανε αλλα τουλάχιστον ξέρανε για ποιο λόγο τα κάνανε.. Οι Μουσουλμάνο δέν ξέρουν αλλα φαντάζονται

Δημοσ.

Αυτά τα κανανε αλλα τουλάχιστον ξέρανε για ποιο λόγο τα κάνανε.. Οι Μουσουλμάνο δέν ξέρουν αλλα φαντάζονται

Α ξεχασα, ειχανε λογο αρα καλα κανανε.

Δημοσ.

πάντα ανοιχτά δεν ήταν τα σύνορα της ελλάδας;

όποιος ήθελε δεν έμπαινε; ξέφραγο αμπέλι δεν είμαστε;

απλά επειδή τώρα θα είναι επίσημα ανοιχτά;

ακόμα δεν κατάλαβα τι συζητάμε. αποτέλεσμα το ίδιο στην πράξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...