Προς το περιεχόμενο

Τι συμβαίνει με τον εξωτερικό σκληρό μου;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν...

Λίγο πριν τα προηγούμενα Χριστούγεννα, χρειαζόμουν έναν εξωτερικό σκληρό 500GB usb-powered. Δεν είχα πολύ χρόνο να το ψάξω είναι η αλήθεια, και πήρα έναν LG από το mediamarkt. Πρέπει να ήταν πολύ επιτυχημένη επιλογή, γιατί τώρα δεν τον βρίσκω σε κάποιο ελληνικό κατάστημα ( :unsure: ), είναι πάντως αυτός:

http://www.shopmania.pl/shopping~online-dyski-twarde~kupowac-lg-hxd1c25gr~p-1920295.html

Τώρα γιατί δεν πήρα κανέναν WD, ούτε εγώ ξέρω.. Ίσως με έψησε το εξωτερικό design.. Τέλος πάντων, τον δούλεψα αρχικά σε ΧΡ, δούλευε κανονικά..

Το περίεργο με τον συγκεκριμένο σκληρό όσον αφορά την συνδεσμολογία, είναι ότι:

1. Είναι με mini-usb το βύσμα που μπαίνει στον σκληρό και

2. Μέσα στην συσκευασία, είχε ένα μικρό καλώδιο μονό, αλλά κι ένα δεύτερο Y, δηλαδή ένα mini-usb -> 2 USB. Στις λιγοστές Έλεγε ότι σε περίπτωση που δεν δουλεύει με το μονό καλώδιο, σημαίνει ότι προφανώς θέλει επιπλέον τροφοδοσία, οπότε χρησιμοποιείς το διπλό..

Τις πρώτες-πρώτες μέρες τον δούλεψα σε ένα παλιό μηχάνημα, είχε XP, το συνέδεα με το μονό καλώδιο (με προέκταση) σε μια από τις usb θύρες, τον έβλεπε κανονικά. Να αναφέρω (μπας και έχει σημασία) πως τότε δεν υπήρχε καμιά άλλη usb συσκευή συνδεδεμένη στο pc..

Γυρνώντας από κει που ήμουν, τον έβαλα σε άλλο pc, πάλι βέβαια όχι κανένα πολύ καινούριο, το βάζω με προέκταση σε ένα από τα μπροστινά του κουτιού (hub), δεν παίρνει μπρος. Ανάβει το φωτάκι, αλλά δείχνει να σκαλώνει κάπου, οπότε δοκιμάσω με το διπλό και τον βλέπει. Δοκίμασα βέβαια με το μονό σε μια από τις usb της μητρικής και δεν δούλευε..

Αυτό μέχρι πριν κάποιο καιρό, που άρχισε να σκαλώνει κάποιες φορές. Άλλαξα και PC πριν ένα χρόνο (και τώρα δεν θυμάμαι τώρα αν αυτό που θα περιγράψω το έκανε και πριν). Σε κάποια στιγμή όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε..

Συνδέω τον σκληρό (με το διπλό καλώδιο) στο PC και αυτό που εισπράττω συνήθως είναι ένα τέτοιο μήνυμα (σε Windows 7 64-bit):

clip7a.th.jpg

Βγάζω και ξαναβάζω το βύσμα, μετά από 3-4-5-6 (ανάλογα με τις ορέξεις του) φορές που θα μου βγάλει το παραπάνω μήνυμα, μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

clip8jh.th.jpg

Συνήθως επιλέγω την 2η επιλογή και συνεχίζω κανονικά. Η σύνδεση πάντως δεν φαίνεται να είναι εντελώς σταθερή, γιατί σε άσχετες στιγμές, χάνεται..

Επιχείρησα μια φορά το πρώτο, ξεκίνησε αυτό το scan που λέει, αλλά παρατήρησα πως όσο πήγαινε γέμιζε την μνήμη (έχω και 8GB, βέβαια όταν το έκανα νομίζω πως είχα απενεργοποιημένο το pagefile) μέχρι που γέμισε εντελώς και κράσαρε το pc..

Το θέμα είναι, πως ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι hardware πρόβλημα του σκληρού, ή πρόβλημα στη σύνδεση.. Κι αυτό γιατί:

- Συνδέω τον συγκεκριμένο σκληρό στο usb του αποκωδικοποιητή (με το μονό καλώδιο) και τον βλέπει, χωρίς κολλήματα και να χάνεται η σύνδεση.

- Δοκιμάζω τον συγκεκριμένο σκληρό (με μονό καλώδιο βέβαια) σε laptop φύλλου που έχει vista, και μου βγάζει το 2ο μήνυμα που έβαλα σε screenshot, αλλά επιλέγοντας να συνεχίσει, τον είδε τον σκληρό κανονικά, χωρίς να χαθεί η σύνδεση..

- Δοκίμασα τώρα να συνδέσω τον σκληρό με το ΔΙΠΛΟ καλώδιο στο εφεδρικό μου pc που έχει ΧΡ και τον είδε, χωρίς κανένα μήνυμα. Βέβαια δεν τον κράτησα και για ώρες να δουλέψω εκεί για να δω αν θα χανόταν η σύνδεση..

- Δοκίμασα scandisk στον σκληρό και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα..

Μετά από όοοολο αυτό το μπλέξιμο, κατέληξα ότι ίσως είναι Θέμα του διπλού καλωδίου. Γι'αυτό και έψαξα λίγο στο e-bay για mini-usb καλώδιο που να καταλήγει σε 2 USB. Βρήκα αυτά τα 2:

http://cgi.ebay.com/USB-DUAL-POWER-Y-2-x-TYPE-MINI-B-CABLE-LEAD-WIRE-/320603725096?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa5789d28

http://cgi.ebay.com/USB-2-0-Dual-Power-Cable-Type-Standard-Type-B-Mini-/230494651996?pt=AU_Electronics_Accessories_Wires_Cables&hash=item35aa8d465c

, μόνο που το δεύτερο έχει διπλάσια τιμή. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν παίζει καμιά άλλη διαφορά, ξέρω γω πιθανόν στην τροφοδοσία που δίνουν, μην το κάψω με το φθηνό κλπ.. Βέβαια ό,τι έχει μέσα ο σκληρός είναι backup, οπότε δεν παίζει να χάσω κάτι με τόσο μεγάλη σημασία, αλλά πάλι.. Μπορώ να πάρω άφοβα το φθηνό;

Πέρα από αυτό, μήπως ξέρει κανείς τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω, είτε σαν τεστ είτε κάτι άλλο που να μπορεί να φταίει; Παίζει πχ να είναι θέμα drivers; Αλλά και στο άλλο λάπτοπ με τα vista που δοκίμασα, έκανε μόνο του install τους drivers και πάλι έβγαλε το μήνυμα για scan..

ΥΓ. Ο σκληρός που έχει μέσα είναι αυτός:

FUJITSU MJA2500BH G2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...