Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ethernet

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα προβλημα με το δικτυο και δεν μπορω να συνδεθω. Πιο αναλυτικα:

Μεχρι χθες ημουν στο σπιτι μου και συνδεομουν κανονικα με το router μου μεσω ethernet. Χθες το απογευμα ετυχε και δοκιμασα το wireless και αυτο συνδεοταν κανονικα απο το laptop. Χθες το βραδυ γυρισα στην πολη που σπουδαζω και ξεκινησα να αντιμετωπιζω προβλημα με το δικτυο. Ενω συνδεα κανονικα το καλωδιο ethernet με το laptop και την πριζα στο δωματιο μου (μενω σε εστια) το κουλο που συμβαινει ειναι οτι οχι μονο δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ αλλα ουτε καν συνδεεται στο δικτυο του πανεπιστημιου. Αρχικα πιστευα οτι μπορει να εφταιγε το καλωδιο, μιας και ηταν παλιο και ταλαιπωρημενο αλλα σημερα που πηγα και αγορασα καινουργιο αλλα παλι αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα.

Να αναφερω οτι χθες το βραδυ μετα απο καποια ταλαιπωρια και βαλε βγαλε το ιντερνετ δουλεψε κανονικα μεχρι σημερα το πρωι που για κακη μου τυχη (ηθελα να συμαζεψω λιγο τα καλωδια) το εβγαλα και μετα το ξαναεβαλα με αποτελεσμα να χαλασει παλι, οποτε και πηγα και αγορασα το αλλο καλωδιο με κανενα ομως αποτελεσμα.

Πηγα στο network connections και αυτο που βλεπω ειναι ο adapter του ασυρματου εχει ενα κοκινο x πανω, λογικο αφου δεν εχω συνδεθει σε ασυρματο. Επισης αυτο που μου κανει εντυπωση και δεν ξερω τι ακριβως σημαινει ειναι πω οταν το καλωδιο του ethernet δεν ειναι συνδεμενο πανω στο laptop ουτε καν δειχνει τον adapter για το ethernet και οταν συνδεω το καλωδιο με την πριζα τοτε εμφανιζεται αλλα με ενα κοκινο x και αναφερει network cable unplugged. Το πιο κουλο απ'ολα ειναι πως εμφανιζεται και εξαφανιζεται το εικονιδιο του ethernet adapter οταν ειναι συνδεμενο το καλωδιο χωρις ομως να κανει κατι, δηλαδη παντα λεει network cable unplugged. Δοκιμασα και εβαλα και ξαναεβαλα τους drivers για τον ethernet adapter αλλα τζιφος.

Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει; Πιστευεται οτι ειναι θεμα του υπολογιστη η της πριζας. Λογο γιορτων το γραφειο που ειναι υπευθυνο για αυτα τα θεματα θα ανοιξει την τριτη αλλα δεν μπορω να περιμενω μεχρι τοτε γιατι εχω αρκετες εργασιες και χρειαζομαι οπωσδηποτε το ιντερνετ.

Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο και ελπιζω καποιος να με βοηθησει!

Update: Μολις τωρα δοκιμασα να συνδεσω το ps3 με το ethernet για να δω αν μπαινει στο ιντερνετ και μπαινει κανονικα που σημαινει οτι και η πριζα και το δικτυο εδω ειναι μια χαρα. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι τι μπορει να αλλαξε απο χθες και δεν μπορω να συνδεθω απο το laptop. Αραγε να ειναι θεμα software η hardware; Please help guys!

Υ.Γ. Υπαρχει καποιος τροπος να παρει το laptop ιντερνετ απο το ps3 χωρις router; Για να εχω τουλαχιστον προσωρινα ιντερνετ μεχρι να βρεθει μια λυση.

Δημοσ.

νομιζω οτι το pc σου εχει προβλημα συμφωνα μ'αυτα που λες

δωκιμασε να κανεις uninstal τα driver του network&wifi

περνα τα απ'την αρχη..δες κ τι win εχεις 32bit/64bit..

η στο ξεκινιμα του pc πατα f8 κ διαλεξε την επιλογη->τελευτεα γνωστη ρυθμιση..

Δημοσ.

νομιζω οτι το pc σου εχει προβλημα συμφωνα μ'αυτα που λες

δωκιμασε να κανεις uninstal τα driver του network&wifi

περνα τα απ'την αρχη..δες κ τι win εχεις 32bit/64bit..

η στο ξεκινιμα του pc πατα f8 κ διαλεξε την επιλογη->τελευτεα γνωστη ρυθμιση..

Το εκανα αυτο αλλα τιποτα.. Μηπως αν δοκιμασω να μπω στα windows σε safe mode μηπως μου δουλεψει εκει. Για θυμιστε μου πως μπαινει σε safe mode τα windows;

Παντως σιγουρα απο τη στιγμη που απο το ps3 μπαινει κανονικα ειναι θεμα του laptop. Αλλα δεν καταλαβαινω τι μπορει να αλλαξε μεσα σε μια μερα χωρις να κανω τιποτα απολυτως και να χαλασε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...